καλοκαιρινό τμήμα μακιγιάζ

Το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ του 2020

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι συνήθως απαλό και φυσικό, με γήινες και nude αποχρώσεις. Φυσικά, το  μπρονζέ και το ηλιοκαμένο μακιγιάζ είναι αυτά που κυριαρχούν. Το μακιγιάζ του καλοκαιριού απαιτεί φυσικούς τόνους και υφές με πέρλα ή λάμψεις.

Ή μήπως όχι; Στο μακιγιάζ δεν υπάρχουν κανόνες. Το μακιγιάζ είναι έκφραση. Σημασία έχει μέσα από αυτό να αισθανόμαστε όμορφα. Και γιατί όχι, να προσθέσουμε και έντονα χρώματα στα μάτια μας και φωτεινά χρώματα κραγιόν. Άλλωστε αυτή η εποχή του χρόνου, μας δίνει τόσο όμορφη και παιχνιδιάρικη ενέργεια.

Και ειδικά το φετινό καλοκαίρι το απαιτεί. Οπότε και εγώ σας έχω όμορφες ιδέες για καλοκαιρινό μακιγιάζ, για όλους τους τύπους γυναικών. Τολμηρές, glamorous ή low profile, ξανθιές, κοκκινομάλλες ή καστανές.

Καθημερινό μακιγιάζ, μακιγιάζ για καστανές, μακιγιάζ για τολμηρές, αλλά και νυφικό μακιγιάζ ή μακιγιάζ για βάφτιση.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις καλύτερες ιδέες για το καλοκαιρινό μακιγιάζ του 2020.

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ TIPS ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φυσικό, glowy, καθημερινό καλοκαιρινό μακιγιάζ

καλοκαιρινα μαθηματα μακιγιαζ

Το φυσικό ή αλλιώς makeup no makeup, είναι μια τάση που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θέλει την μαεστρία του, για να φαίνεται ένα με το δέρμα μας. Αν θέλεις ένα look, απλό, ελαφρύ και γρήγορο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Αρχικά χρησιμοποιήστε λίγες ποσότητες και λίγα προϊόντα και φυσικά μην παραλείψετε το στάδιο της αντηλιακής σας.

Αν δεν έχετε έντονες δυσχρωμίες, τότε μπορείτε απλά να τοποθετήσετε μια πούδρα. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε foundation, προτιμήστε ένα με ελαφριά σύσταση ή ακόμα και BB cream. Αν αγαπάτε τις γυαλάδες στο δέρμα, κάντε μίξη το προϊόν με λίγο illuminator.

Περάστε στο πρόσωπο σας bronzer, ματ ή με λάμψη (προτιμήστε με λάμψη), έτσι ώστε να “ζεστάνετε” την όψη του δέρματός σας.

Tip: Με το ίδιο πινέλο, περάστε ελαφριά, το προϊόν και στα μάτια σας. Έτσι, θα δώσετε ένα ανεπαίσθητο βάθος στο βλέμμα και θα το τονίσετε φυσικά.

Τοποθετήστε ένα υγρό ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση. Γιατί υγρό; Γιατί δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα στο δέρμα και επίσης λόγω της κρεμώδους σύστασης του, αφήνει μια φυσική γυαλάδα στο δέρμα. Αν δεν έχετε υγρό ρουζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο το κραγιόν που θα βάλετε στα χείλη σας.

Εφαρμόστε στις βλεφαρίδες σας πλούσια στρώση mascara, έτσι ώστε να δώσετε ένταση στο βλέμμα.

Extra tip για τολμηρές: Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στο look σας, τοποθετήστε χρωματιστή mascara ή φορέστε ένα έντονο χρώμα στα χείλη, όπως το κοραλλί.

Με αυτά τα απλά και γρήγορα βήματα, έχετε επιτύχει ένα καθημερινό καλοκαιρινό μακιγιάζ, που θα αναδεικνύει την φυσική σας ομορφιά.

Sunkissed makeup

καλοκαιρινό τμήμα μακιγιάζ

 

Αν είστε από τις γυναίκες που αγαπάτε το ηλιοκαμένο δέρμα, τότε το sunkissed makeup είναι ιδανικό για εσάς.

Χαρίζει μια γλυκιά, χρυσαφένια και sexy όψη στο δέρμα, σαν να σας φίλησε ο ήλιος. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ.

Χρησιμοποιήστε ελαφριές υφές foundation, για να δημιουργήσετε την βάση σας. Όσο πιο λεπτόρρευστες τόσο το καλύτερο. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι βαριές υφές, μετά από ώρες δίνουν cakey αποτέλεσμα.

Για να χαρίσετε στο δέρμα αυτήν την υπέροχη, φυσική λάμψη που χαρίζει ο ήλιος, χρησιμοποιήστε ένα περλέ primer ή ένα υγρό illuminator. Απλώστε το πριν από το foundation σας, έτσι ώστε η λάμψη να φαίνεται σαν να βγαίνει μέσα από το δέρμα.

Αυτήν την γλυκιά, χρυσαφένια και sexy όψη του ηλιοκαμένου δέρματος , θα την επιτύχετε με την τερακότα. Βρείτε την σωστή απόχρωση για εσάς. Αυτό που θέλουμε, είναι να πετύχουμε ακριβώς την ηλιοκαμένη όψη που ταιριάζει στον χρωματικό μας τύπο.   Αλλιώς μαυρίζει μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και αλλιώς μια σταρένια. Σε αυτό, θα σας βοηθήσουν σίγουρα οι makeup artists των εκάστοτε εταιρειών.

Περάστε το προϊόν με ένα φαρδύ πινέλο σε όλο το περίγραμμα του προσώπου, μέτωπο, κροτάφους, στο οστό της γνάθου. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα ζυγωματικά.

Σε αυτό το μακιγιάζ θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα που θα επιλέξετε για ρουζ και κραγιόν. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Ροδακινί, πορτοκαλί, πορτοκαλοκίτρινες ή  πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις.

Αυτές είναι οι αποχρώσεις που πραγματικά απογειώνουν το ηλιοκαμένο μακιγιάζ.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για καστανές

καλοκαιρνα μαθηματα μακιγιαζ

Τα χρώματα του μακιγιάζ που αναδεικνύουν υπέροχα τις καστανές, είναι οι σαμπανιζέ και οι χρυσές αποχρώσεις. Ο συνδυασμός τους, με μια κεραμιδί σκιά, θα απογειώσει το βλέμμα σας.

Μπορείτε να κάνετε ένα κεραμιδί smokey και στο κέντρο να τοποθετήσετε μια σκιά σε χρυσούς υποτόνους.

Ή μπορείτε, ακόμα, να τοποθετήσετε μια σαμπανιζέ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο και να δώσετε βάθος στην κόγχη σας, με μια κεραμιδί σκιά.

Στα χείλη κινηθείτε σε απαλούς τόνους του ροδακινί ή σε απαλούς υποτόνους του πορτοκαλί.

Αυτό το look, τονίζει την εκφραστικότητα των καστανών ματιών , χωρίς να τα κάνει να φαίνονται βαριά και υπερβολικά για το καλοκαίρι.

Είναι το ιδανικότερο καλοκαιρινό μακιγιάζ, για όσες καστανές θέλετε να είστε μακιγιαρισμένες, αλλά και φωτεινές ταυτόχρονα.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για ξανθιές

καλοκαιρινα μαθηματα μακιγιαζ

Οι κοραλλί, πορτοκαλοκόκκινοι και γενικά οι πορτοκαλί αποχρώσεις, απογειώνουν τις ανοιχτές και ξανθές επιδερμίδες.

Επιλέξτε κραγιόν και ρουζ σε αυτές τις αποχρώσεις και κινηθείτε στα μάτια σε ήσυχους τόνους.

Αυτές οι αποχρώσεις από μόνες τους, είναι φωτεινές και έντονες, οπότε τραβάνε το βλέμμα. Συνδυασμένες με μια makeup no makeup βάση και ωραία τονισμένα φρύδια, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ για εσάς τις ξανθιές.

Πολύ ωραίες αποχρώσεις για μακιγιάζ για ξανθιές επιδερμίδες , είναι και οι βερικοκί, το κόκκινο κερασί, τριανταφυλλί,αλλά και οι φούξια.

Αν είστε από τις γυναίκες που αγαπάτε το χρώμα στα μάτια, υπάρχουν αποχρώσεις για σκούρα ή ανοιχτά μάτια, που τα κολακεύουν πολύ. Απαλές ροζ σκιές ματιών, γαλάζιες, τυρκουάζ, μοβ, λιλά, αλλά και μεταλλικές γκρι, είναι αυτές που θα σας χαρίσουν ένα παιχνιδιάρικο βλέμμα. Αρκεί να τις συνδυάσετε με nude lipsticks.

Καλοκαιρινό look για κοκκινομάλλες

καλοκαιρινά μαθήματα μακιγιάζ

Το κόκκινο χρώμα μαλλιών, είναι εντυπωσιακό και φλογερό και δίνει ένα sexiness. Ωστόσο, έχει την τάση να χλωμιάζει λίγο το δέρμα. Οπότε αυτό που θέλουμε με το μακιγιάζ σε αυτή την περίπτωση, είναι να δώσουμε μια ζωντάνια στο δέρμα.

Οι πορτοκαλί αποχρώσεις, είναι αυτές που ταιριάζουν στις κοκκινομάλλες και δίνουν μια αρμονία και μια ισορροπία στο μακιγιάζ.

Επίσης, πολύ girlie αποχρώσεις είναι και οι ροζ, μιας και δίνουν ζωντάνια στο λευκό σας δέρμα.

Επιλέξτε μεταλλικές ή σατινέ υφές, που κάνουν ωραίους ιριδισμούς με το φως του ήλιου το καλοκαίρι και έχουν μια γοητεία.

Αν πάλι, προτιμάτε να τονίζετε τα χείλη σας, επιλέξτε ένα ωραίο κόκκινο κραγιόν. Ναι, ναι κόκκινο. Και θα σας δώσω και extra tip, για να βρείτε την ιδανική απόχρωση για εσάς.

Επιλέξτε ένα κόκκινο lipstick, που θα είναι λίγο πιο έντονο από το χρώμα των μαλλιών σας. Συνδυάστε το με μια ελαφριά βάση στο δέρμα, με απαλές γυαλάδες. Μην παραλείψετε να καλοσχηματίσετε τα φρύδια σας και να τα τονίσετε.

Απλό και κομψό καλοκαιρινό μακιγιάζ για εσάς που έχετε κόκκινα μαλλιά και θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις και τα βλέμματα.

Χρωματιστό καλοκαιρινό μακιγιάζ

καλοκαιρινό τμήμα μακιγιάζ

Back to 80’s makeup trend. Το μακιγιάζ με έντονα, φωτεινά χρώματα είναι μεγάλη τάση φέτος το καλοκαίρι. Eyeliners σε φούξια ή τυρκουάζ αποχρώσεις, αλλά και σκιές ματιών σε neon χρώματα, φωτεινά λαχανί και κίτρινα.  Και ειδικά αν είστε λάτρεις του total black outfit, αυτό το makeup trend θα σας ενθουσιάσει. Αυτού του είδους τα μακιγιάζ, αναδεικνύονται πολύ περισσότερο όταν φοράμε μαύρα ρούχα.

Επιλέξτε χρώματα που κάνουν αντίθεση με το χρώμα των ματιών σας, για αναδείξετε ακόμα περισσότερο το βλέμμα σας και να το κάνετε πιο παιχνιδιάρικο. Αν έχετε σκούρα μάτια, τότε οι αποχρώσεις του φούξια, του πράσινου, του lime ή του κίτρινου,  ανεβάζουν ένα level παραπάνω την αξία του χρώματος των ματιών σας. Αν θέλετε να κάνετε αντίθεση με τα πράσινα μάτια σας, επιλέξτε κόκκινες ή ακόμα και μοβ θερμές αποχρώσεις, ενώ αν έχετε γαλάζιο χρώμα ματιών, παίξτε με τις πορτοκαλί σκιές ματιών.

Τολμήστε να βάλετε χρώμα στα μάτια σας και να το συνδυάστε με nude κραγιόν ή ακόμα και ένα διάφανο lipgloss. Και φυσικά μην παραλείψετε να βάλετε πλούσια στρώση mascara στις βλεφαρίδες σας.

Νυφικό καλοκαιρινό μακιγιάζ

καλοκαιρινό τμήμα μακιγιάζ καλοκαιρινό τμήμα μακιγιάζ

Το κυρίαρχο καλοκαιρινό νυφικό μακιγιάζ, όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, είναι το μπρονζέ μακιγιάζ. Παρόλα αυτά υπάρχουν πλήθος makeup looks που μπορούν να φορεθούν από μια νύφη. Το νυφικό μακιγιάζ του καλοκαιριού πρέπει σίγουρα να είναι λαμπερό και ανάλαφρο. Θέλουμε, επίσης, να είναι ανθεκτικό στην ζέστη και ακόμα και μετά από ώρες, να δείχνει φρέσκο και λαμπερό.

Επιλέξτε γήινα χρώματα για τα μάτια σας, σε ματ ή μεταλλικές υφές, και nude, φωτεινές αποχρώσεις στα χείλη. Το μακιγιάζ αυτό, κολακεύει όλους τους χρωματικούς τύπους και παράλληλα ταιριάζει με όλα τα στυλ νυφικών.  Πάρτε σαν παράδειγμα το νυφικό μακιγιάζ της Meghan Markle. Φρέσκο, δροσερό και φυσικό. Classy και διαχρονικό. Μια επιλογή, που σίγουρα θα την βλέπετε μετά από χρόνια και θα είναι ακόμα και τότε σύγχρονη σαν εικόνα.

Βήμα-βήμα νυφικό μακιγιάζ με γήινες αποχρώσεις

  • Ξεκινήστε με την βάση σας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε ένα primer, για να ενισχύσετε την σταθερότητα και την διάρκεια του foundation. Το primer σιλικόνης είναι μια καλή επιλογή, αρκεί να μην έχετε ξηρό δέρμα. Αφού εφαρμόσετε και το foundation σας, προχωρήστε στις φωτοσκιάσεις. Επιλέξτε ματ προϊόντα για contouring και highlighting. Αν θέλετε οπωσδήποτε λάμψεις στο δέρμα σας, αποφύγετε τα κεντρικά σημεία.
  • Στα κεντρικά σημεία του προσώπου, στην περιοχή Τ (μέτωπο-μύτη-πηγούνι), τοποθετήστε ματ διάφανη πούδρα, για να σταθεροποιήσετε το foundation. Έτσι εξασφαλίζετε ότι θα κρατήσετε μακριά την λιπαρότητα για αρκετή ώρα.
  • Χρησιμοποιήστε ματ ή μεταλλικές υφές στα μάτια σας, σε γήινες αποχρώσεις και δώστε ένταση στο βλέμμα με ένα καφέ σκούρο ή ακόμα και δαμασκηνί μολύβι ματιών. Τα χρώματα μολυβιών που σας προτείνω, είναι χρώματα που ταιριάζουν και σε σκούρα και σε ανοιχτόχρωμα μάτια και τα τονίζουν χωρίς να τα αγριεύουν. Εφαρμόστε τα κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων σας, έτσι ώστε να ενισχύσετε την ένταση του βλέμματός σας.
  •  Πλαισιώστε το βλέμμα σας σας, καλοσχηματίζοντας τα φρύδια σας. Γεμίστε τα κενά τους και τονίστε ελαφρά το χρώμα τους και στην συνέχεια χτενίστε τα προς τα πάνω. Με αυτό το trick, ανοίγετε το βλέμμα σας περισσότερο.
  • Τονίστε τα χείλη σας με ένα διακριτικό, αλλά φωτεινό, ταυτόχρονα nude lipstick. Επιλέξτε long lasting φόρμουλες κραγιόν, για να έχετε μεγαλύτερη διάρκεια.
  • Τοποθετήστε ρουζ σε αντίστοιχη απόχρωση με το κραγιόν και σε μέτρια ένταση, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε φωτογραφικά, ένα φυσικό και φρέσκο αποτέλεσμα.

ΘΕΛΕΤΕ  ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο MAKEUP ARTIST ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ?

Αν σας αρέσει το μακιγιάζ και θέλετε να μάθετε τεχνικές του, τότε στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε την μοναδική σχολή μακιγιάζ, που έχει ιδιαίτερα μαθήματα. Σχεδιάζουμε μαζί, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μαθημάτων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στις μέρες / ώρες που μπορείτε.

Τα  ιδιαίτερα μαθήματα , είναι για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, απευθύνονται :

  • Σε αυτούς που θέλουν να μάθουν να κάνουν  beauty looks  στον εαυτό τους.  Μάθετε τεχνικές μακιγιάζ ιδανικές για τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Τεχνικές μακιγιάζ, τις οποίες μπορείτε να τις εφαρμόζετε για κάθε περίσταση και να είστε πάντα λαμπερές και κομψές, σαν να αφεθήκατε στα χέρια επαγγελματία makeup artist.
  • Σε μέλλουσες νύφες, που θέλουν να μάθουν να κάνουν το νυφικό μακιγιάζ τους, μόνες τους. Κλείστε το ραντεβού σας και ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το look του γάμου σας. Μαθαίνετε πως να κάνετε μόνες σας το νυφικό μακιγιάζ σας, με την καθοδήγηση του makeup trainer.
  • Σε pro makeup artists, που θέλουν να πάνε ένα level παραπάνω τα skills τους και εμπλουτίσουν τις τεχνικές τους.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.