πινέλα μακιγιάζ

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ για flawless δέρμα

Μπορεί να έχετε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για το δέρμα σας ή τα πιο high end προϊόντα μακιγιάζ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι, ότι αν δεν έχετε τα κατάλληλα “εργαλεία”, το τελικό αποτέλεσμα, δεν θα φαίνεται τόσο καλό. Οι makeup artists δεν χρησιμοποιούν τα δάχτυλα τους για να δημιουργήσουν ένα look. Έτσι και εσείς, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, εάν θέλετε ένα πραγματικά flawless δέρμα.

Τα βασικά εργαλεία ενός makeup artist, είναι τα πινέλα μακιγιάζ. Είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην εφαρμογή του μακιγιάζ. Ακόμα κ μια απλή γυναίκα που φοράει μόνο τα βασικά, μπορεί να ωφεληθεί χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πινέλα.

Τα πινέλα του μακιγιάζ διαφέρουν, σε ότι αφορά την χρήση τους ανάλογα με την τρίχα, το μέγεθος κ το σχήμα. Άλλα είναι για πρόσωπο και άλλα για μάτια. Επίσης, άλλα πινέλα είναι για  τοποθέτηση προϊόντων και άλλα για blending. Κάποια είναι σχεδιασμένα για πούδρες και κάποια για υγρά ή κρεμώδη προϊόντα. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, που δίνει το κάθε πινέλο, διαφέρει ανάλογα:

  • με την τρίχα που έχει, φυσική ή συνθετική
  • με την πυκνότητα της τρίχας και
  • με το μήκος της τρίχας

Tο κάθε πινέλο έχει σχεδιαστεί για κάποια συγκεκριμένη χρήση. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κ με διαφορετικό τρόπο. Τα πινέλα του μακιγιάζ, είναι πολυχρηστικά.

Ποιες όμως είναι οι βασικές διαφορές, ανάμεσα στην φυσική και την συνθετική τρίχα των πινέλων μακιγιάζ;

Φυσική τρίχα  VS Συνθετική τρίχα

Πινέλα μακιγιάζ με φυσική τρίχα

Συνήθως είναι κατασκευασμένα από φυσική τρίχα ζώων, όπως ο σκίουρος, το πόνυ, η γίδα, κ. α. Είναι κατάλληλα για προϊόντα που έχουν ως βάση τους την πούδρα, κ αυτό γιατί είναι μαλακά κ βοηθούν καλύτερα στο blending κ σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Κ αυτό γιατί συγκρατούν χρώμα στο εσωτερικό τους κ έτσι, με τις σωστές κινήσεις, απλώνουν πιο ομοιόμορφα.

Πινέλα μακιγιάζ με συνθετική τρίχα

Είναι ιδανικότερα για κρεμώδη προϊόντα, όπως concealers, gel eyeliners, κραγιόν, κ. α. Είναι πιο δύσκαμπτα σε σχέση με αυτά από φυσική τρίχα. Για το λόγο αυτό δίνουν καλύτερο έλεγχο κ πιο ακριβή τοποθέτηση.

Πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ καλής ποιότητας συνθετικά πινέλα, για χρήση με οποιοδήποτε υλικό, σε μορφή σκόνης ή υγρή. Είναι cruelty free κ δύσκολα ξεχωρίζουν από αυτά με την φυσική τρίχα

Καλό είναι να επενδύσετε σε πινέλα, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον για κάποια βασικά στην αρχή. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε καλά πινέλα. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σετ πινέλων σχεδιασμένα από κορυφαίους makeup artists , αλλά και πιο οικονομικά και ταυτόχρονα καλής ποιότητας.

Για να βρείτε ποια είναι αυτά που χρειάζεστε κ ποια είναι καλής ποιότητας, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς, για την ποικιλία που υπάρχει σε στυλ, τύπους τρίχας αλλά κ σχήματα. Πριν λοιπόν αγοράσετε πινέλα, θα πρέπει να καταλήξετε στο τι ακριβώς θέλετε κ σε ποια πινέλα αξίζει να επενδύσετε.

TIP: Δοκιμάστε την ποιότητα των πινέλων, τεστάροντας την αίσθηση που δίνει η τρίχα, καθώς το ακουμπάτε στο δέρμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε πως είναι το πινέλο όταν το κρατάτε. Πρέπει να το αισθάνεστε άνετο στο χέρι σας κ εύκολο στο να το διευθύνετε. Με λίγα λόγια, επενδύστε σε πινέλα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση.

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ για flawless δέρμα

1.Value for money σετ πινέλων μακιγιάζ της BEILI

πινέλα μακιγιάζ

Σετ 25 πινέλων μακιγιάζ για πρόσωπο και μάτια. Συνθετική τρίχα, πολύ καλής ποιότητας και σε πραγματικά πολύ χαμηλή τιμή. Για όσους τα θέλουν  για προσωπική χρήση είτε για αρχάριους makeup artists, είναι μια πολύ καλή οικονομική λύση. Το μόνο μείον είναι ότι καθυστερούν πολύ να έρθουν από εξωτερικό (έναν μήνα τουλάχιστον)

2. Το καλύτερο πινέλο για foundation-MAC 132s duo fibre foundation

πινέλο foundation

Ιδανικό και για flawless φινίρισμα, αλλά και για πιο καλυπτική βάση, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δυο διαφορετικές πλευρές. Η πάνω πλευρά του δίνει διάφανο, φυσικό τελείωμα, ενώ οι πλαϊνές πλευρές του είναι flat και χαρίζουν μέτρια κάλυψη.

3. Το καλύτερο πινέλο για contouring- WYCON F118OBLIQUE CHEEK BRUSH

πινέλο contouring

Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας, φυσικές τρίχες. Κατάλληλο για εφαρμογή compact και loose προϊόντα.Με υπογώνιο σχήμα που εφάπτεται άψογα στα ζυγωματικά. Ιδανικό για bronzer και ρουζ. Έχει απαλές και πυκνές τρίχες, που απλώνουν ομοιόμορφα τα προϊόντα.

4.Το καλύτερο πινέλο για ρουζ- ESTEE LAUDER blush brush 15

πινέλο ρουζ

Με φυσική τρίχα, ιδανικό για ρουζ σε μορφή σκόνης, είτε compact είτε loose. Με στρογγυλεμένο σχήμα, ειδικά σχεδιασμένο να χαρίζει ομοιόμορφο αποτέλεσμα στα μήλα, αλλά και στις μικρές περιοχές του προσώπου. Ιδανικό και για ζέσταμα του τόνου του δέρματος με bronzer.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Έχεις πάθος για το makeup και θέλεις να το μετατρέψεις σε καριέρα;

Επιθυμείς να παίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ στα δάχτυλα σου και  να διδαχθείς βασικές τεχνικές του μακιγιάζ;

Θέλεις να κάνεις καινούριους φίλους, με το ίδιο πάθος για το μακιγιάζ με εσένα; Να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά, ενώ παράλληλα μαθαίνεις μακιγιάζ;

Το 3-Day Makeup Course είναι το ιδανικό για εσένα που δεν έχεις πολύ διαθέσιμο χρόνο και χρήμα, αλλά και για σένα που θέλεις να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου στο μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.