μαθήματα μακιγιάζ

Δημιουργήστε το πιο τέλειο βαλιτσάκι του μακιγιάζ

Είστε επαγγελματίας makeup artist ή ξεκινάτε τώρα στον χώρο του μακιγιάζ; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να περιέχει βαλιτσάκι του μακιγιάζ.

Το να “χτίσεις” ένα τέλειο βαλιτσάκι για το μακιγιάζ, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί σωστή έρευνα, ανάλυση των προϊόντων σε βάθος και ποιοτικά προϊόντα. Και φυσικά, όλα αυτά είναι μια οικονομική επένδυση, για αυτό και καλό θα ήταν να γίνουν προσεκτικά.

Το βαλιτσάκι του μακιγιάζ, είναι το βασικό εργαλείο σας, για εξειδίκευση αλλά και σαν πηγή εισοδήματος. Η σωστή έρευνα αγοράς, λοιπόν, είναι αυτή που θα σας βοηθήσει, να επενδύσετε σωστά το budget σας.

Στην βιομηχανία του μακιγιάζ, υπάρχει τεράστια γκάμα εταιρειών με προϊόντα. Το ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ναι μεν είναι πλεονέκτημα για εμάς, από την άλλη όμως ενδέχεται να μας μπερδέψει.

Και ναι, σίγουρα το πρώτο μας μέλημα όταν πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα είναι το budget μας, πρέπει όμως να σκεφτόμαστε έτσι;

Θεωρώ ότι καλύτερο είναι να σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ποιοτικά προϊόντα για τον προϋπολογισμό μας και όχι απλά οικονομικά προϊόντα.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες με επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ, που συνδυάζουν ποιότητα και οικονομικές τιμές. Όπως, επίσης, τα τελευταία χρόνια γίνονται και πολύ συχνά μεγάλες εκπτώσεις.

Επομένως, αν έχετε κάνει νωρίτερα την έρευνα αγοράς, μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά που θέλετε την σεζόν των εκπτώσεων.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, για το πώς να κάνετε έξυπνες αγορές για το βαλιτσάκι σας. Ακόμα, θα βρείτε έναν οδηγό, για το τι πρέπει και τι όχι, να περιέχει το βαλιτσάκι του μακιγιάζ.

Σε αυτό το σημείο βέβαια θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κάθε makeup kit είναι εξατομικευμένο και σίγουρα ο κάθε makeup artist, έχει τις δικές του προτιμήσεις σε εταιρείες.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μερικά tips, για πως με τα χρήματα που έχετε, θα μπορέσετε να πάρετε όσα προϊόντα επιθυμείτε.

Αξιολόγηση και ανάλυση αναγκών

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε με ποιον τομέα του μακιγιάζ θέλετε να ασχοληθείτε. Τι εννοώ; Αν, για παράδειγμα, θέλετε να εστιάσετε στον χώρο του editorial και του πιο creative μακιγιάζ, σίγουρα στο βαλιτσάκι σας θα πρέπει να έχετε χρώματα έντονα, ακόμα και προϊόντα face painting.

Επίσης, ακόμα και για το beauty makeup, σκεφτείτε τι αποχρώσεις χρειάζεστε αρχικά. Θέλετε φυσικές αποχρώσεις και ουδέτερα χρώματα ή προτιμάτε τα φωτεινά και λαμπερά χρώματα;

Εάν πάλι, θέλετε να συνδυάσετε το beauty με το νυφικό μακιγιάζ, τότε θα πρέπει να εστιάσετε σε προϊόντα για την προετοιμασία του δέρματος και σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Αφού αποφασίσετε τι ακριβώς χρειάζεστε, τότε προχωρήστε στην έρευνα αγοράς.

Διαλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ποιοτικά καλλυντικά. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αγοράσετε κραγιόν, μην προτιμήσετε να αγοράσετε κραγιόν με 2€, μόνο και μόνο για να έχετε περισσότερη ποικιλία χρωμάτων. Γιατί το κραγιόν αυτό σίγουρα δεν θα έχει την διάρκεια που επιθυμείτε και που απαιτείται για ένα νυφικό μακιγιάζ. Εστιάστε στην ποιότητα του προϊόντος και ‘χτίστε’ σιγά σιγά την χρωματολογία σας.

TIP: Επενδύστε σε διάφορα χρώματα μολυβιών χειλιών. Είναι και πιο οικονομικά και σας βοηθούν να διαφοροποιείτε το χρώμα το lipstick.

Μπορείτε να κάνετε ακόμα και μια έρευνα στο Instagram. Εκεί μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προτάσεις, για προϊόντα που χρησιμοποιούν κορυφαίοι makeup artists.

Μην ξεχνάτε ότι στο επάγγελμα του makeup artist, έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς τύπους δέρματος και χρωματικούς τύπους. Αυτό αυτομάτως μεταφράζεται ως μεγάλη ποικιλία.

Μπορείτε λοιπόν να επενδύσετε σε παλέτες, αντί για μεμονωμένα κομμάτια. Σκιές ματιών, ρουζ, concealers και lipsticks, κυκλοφορούν και σε παλέτες. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε και χώρο στο βαλιτσάκι σας και το οργανώνετε καλύτερα με βάση τον εκάστοτε πελάτη.

Ρίξτε μια ματιά στα reviews ή ρωτήστε την γνώμη των ειδικών

Η αλήθεια είναι ότι με τόσο μεγάλη γκάμα εταιρειών, είναι δύσκολο αλλά και χρονοβόρο, να δειγματιστείτε όλα τα προϊόντα.

Οπότε, μια καλή λύση είναι να κάνετε μια έρευνα για το τι λένε οι άλλοι για τα προϊόντα που σαν ενδιαφέρουν. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές αυτά. Θα σας σύστηνα να προτιμήσετε τις απόψεις των ειδικών. Η γνώμη των έμπειρων ειδικών, είναι πιο χρήσιμη.

Επιλέξτε βασικά προϊόντα

Αν τώρα ξεκινάτε την πορεία σας στον χώρο του μακιγιάζ, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι απαιτείται χρόνος για να ολοκληρώσετε το βαλιτσάκι σας. Και αν ασχοληθείτε επαγγελματικά για χρόνια με αυτό, θα καταλάβετε ότι ένα βαλιτσάκι δεν ολοκληρώνετε πλήρως ποτέ. Πάντα χρειαζόμαστε κάτι ακόμα.

Ξεκινήστε λοιπόν από τα βασικά. Δεν έχει νόημα, για παράδειγμα, να έχετε πολλές αποχρώσεις σκιών, αλλά λίγες αποχρώσεις foundation.

Σε ότι αφορά τα τελευταία, σκεφτείτε έξυπνα για αρχή. Τι εννοώ; Προφανώς στο ξεκίνημα σας δεν μπορείτε να επενδύσετε σε διαφορετικές υφές και συστάσεις, για κάθε τύπο δέρματος ή χρωματικό τύπο. Ούτε μπορείτε να έχετε εξαρχής foundation για διάφορες περιπτώσεις κάλυψης.

Αυτό που θα σας πρότεινα να κάνετε, είναι να αγοράσετε ένα προϊόν που να “χτίζεται”. Να μπορεί δηλαδή να σας προσφέρει και φυσικό αποτέλεσμα, αλλά και μέτρια καλυπτικό. Έτσι θα μπορέσετε να καλύψετε και εσείς μεγαλύτερη γκάμα τύπων.

Σε ότι αφορά την χρωματολογία των foundation, μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση, μια μεσαία και μια πιο σκούρη. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε μίξεις και να επιτυγχάνετε διαφορετικές αποχρώσεις.

Παρακάτω σας έχω και μια λίστα, με το τι περιέχει ένα βαλιτσάκι του μακιγιάζ.

 

Προϊόντα για το πρόσωπο

Προετοιμασία δέρματος

Η ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς φαίνεται το μακιγιάζ και κάθεται στο πρόσωπο στο τέλος, ειδικά εάν κάποιος έχει ξηρό δέρμα.

Για επαγγελματική χρήση, καλό είναι να έχετε στο βαλιτσάκι σας, ενυδατικές κρέμες για 3 διαφορετικούς δερματικούς τύπους.

  • Μια πλούσια ενυδατική κρέμα για ξηρά δέρματα.
  • Μια ελαφριά oil free ενυδατική κρέμα για λιπαρά δέρματα
  • Μια κρέμα οργανική, χωρίς άρωμα, για ευαίσθητα δέρματα.

Foundation

Για αρχή 5 αποχρώσεις είναι πολύ καλά. Μια ανοιχτόχρωμη και μια πιο σκούρα θερμή απόχρωση foundation και αντίστοιχα 2-3 ψυχρές αποχρώσεις. Φροντίστε, επίσης, να πάρετε τουλάχιστον δυο διαφορετικές υφές foundation. Ένα με ματ φινίρισμα και ένα υγρό.

Αγαπημένο μου:

Concealer

Σίγουρα πρέπει να έχετε 2 ειδών concealers. Αυτά για εξουδετέρωση δυσχρωμιών, αλλά για την δημιουργία φωτισμού κάτω από τα μάτια και τοπικά σε σημεία.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι να πάρετε παλέτες με concealers. Συνήθως οι παλέτες αυτές συνδυάζουν και τους δυο τύπους και επιπλέον έχουν αρκετές αποχρώσεις μέσα. Κυκλοφορούν και μικρότερες παλέτες, οι οποίες χωρίζονται σε light, medium και dark. Οι 2 πρώτες είναι μια καλή επιλογή, για εσάς που τώρα κάνετε τα πρώτα σας βήματα, στον χώρο του μακιγιάζ.

Λατρεύω: Mac – Pro Longwear concealer

Ρουζ

Μια παλέτα με διάφορα χρώματα, είναι μια οικονομική και έξυπνη επιλογή. Αποχρώσεις κοκκινωπές, ροζ, ροδακινί, θερμές και ψυχρές. Καλό θα ήταν να περιλαμβάνονται μέσα και διαφορετικές υφές, ματ και γυαλιστερές.

Μια καλή και οικονομική επιλογή είναι: Revolution – Ultra Blush Palette Sugar & Spice

Bronzer

Τα bronzers είναι τα ιδανικότερα προϊόντα για να δίνουμε διάσταση στο πρόσωπο, αλλά και για να το αναδομούμε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σαν σκιές ματιών.

Κυκλοφορούν στο εμπόριο αρκετές παλέτες με compact bronzers και σε διάφορες αποχρώσεις. Επιλέξτε κάποια με αρκετές, έτσι ώστε να συνδυάζονται με αρκετούς χρωματικούς τύπους και foundation.

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ την παλέτα: Studios makeup – Terra cotta

Πούδρα / Spray σταθεροποίησης

Αν θέλουμε το μακιγιάζ μας να έχει μεγάλη διάρκεια, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε πούδρα, ανεξαρτήτως τύπου δέρματος.

Επιλέξτε μια διάφανη πούδρα, σε ελεύθερη μορφή, που καλύπτει όλους τους χρωματικούς τύπους.

Εάν δεν επιθυμείτε να εφαρμόσετε πούδρα, τότε καλό θα ήταν να ψεκάσετε με ένα setting spray. Έτσι θα εξασφαλίσετε διάρκεια στο αποτέλεσμα σας.

Αγαπώ: Nyx – Finishing Powder – Translucent Finish

Προϊόντα για τα μάτια

Μερικά από τα βασικά προϊόντα για τα μάτια του makeup kit είναι τα εξής:

Eyeliner

Το μαύρο eyeliner είναι το must have προϊόν για κάθε επαγγελματία makeup artist. Ακόμα και αν κάποιες πελάτισσες δεν προτιμούν το winged eyeliner, σίγουρα θα χρειαστεί για δώσετε ένταση στο βλέμμα με μια λεπτή γραμμή.

Για λόγους υγιεινής προτιμήστε αυτά σε μορφή gel, σε βαζάκι δηλαδή. Μπορείτε να παίρνετε το προϊόν με την μεταλλική σας σπάτουλα από το βαζάκι.

Δεν αλλάζω με τίποτα: Inglot – AMC gel eyeliner 77

Σκιές ματιών

Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις αγαπημένες μας σκιές. Προσωπικά τις λατρεύω και το μακιγιάζ ματιών για μένα είναι το πιο αγαπημένο μου κομμάτι σε όλα τα looks που κάνω.

Για αρχή χρειάζεστε τουλάχιστον 20 αποχρώσεις, σε διάφορες υφές, ματ, μεταλλικές και shimmer. Αποχρώσεις σε ουδέτερους τόνους αλλά και χρώματα όπως πράσινο, μπλε, μοβ, κτλ.

Μια πολύ καλή λύση, είναι να φτιάξετε μόνοι σας την παλέτα που επιθυμείτε, με τις αποχρώσεις που εσείς θέλετε. Οι περισσότερες εταιρείες σας δίνουν αυτήν την δυνατότητα. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλη παλέτα, την οποία σταδιακά θα την γεμίζετε.

Τέλος, καλό είναι τις παλέτες σας να τις διαχωρίζετε. Να έχετε ξεχωριστή παλέτα με τα ουδέτερα χρώματα (μπεζ, καφετιά, γκρι, μαύρα, κτλ) και μια ξεχωριστή, με τα υπόλοιπα χρώματα.

Αγαπημένη μου εταιρεία που μπορείς να δημιουργήσεις δική σου παλέτα: Wycon

Mascara

Μια μαύρη mascara είναι απαραίτητη για το βαλιτσάκι του makeup artist. Επιλέξτε μια για έντονο, δραματικό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά αυτό το προϊόν, για λόγους υγιεινής, καλό θα ήταν ν το τοποθετείτε με βουρτσάκια μιας χρήσης.

Μια κλασσική και οικονομική mascara είναι: Maybelline – The colossal volume express

Μολύβια φρυδιών

Σε ότι φορά τα φρύδια, από την εμπειρία μου θα σας πω ότι άλλες πελάτισσες τα θέλουν φυσικά ενώ άλλες προτιμούν τα έντονα τονισμένα.

Επιλέξτε 4-5 basic αποχρώσεις, για όλους τους χρωματικούς τύπους.

Δοκιμάστε αυτά: Nyx – Eyebrow Powder

Προϊόντα για τα χείλη

Μολύβια χειλιών

Αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ. Επενδύω πολύ σε μολύβια χειλιών, σε όλες τις αποχρώσεις.

Τα μολύβια χειλιών βοηθούν στο να διορθώσουμε ή να τονίσουμε το περίγραμμα τους. Επίσης, αν τα χρησιμοποιήσουμε και γέμισμα των χειλιών, εξυπηρετούν στον να διαφοροποιήσουμε την απόχρωση του κραγιόν.

Αν λοιπόν, έχετε μικρό budget, επενδύστε σε περισσότερες αποχρώσεις μολυβιών, ακόμα και αρκετά οικονομικά.

Καινούριο, αλλά λατρεμένο: Wycon – Pro lip pencil

 Lip gloss

Το lip gloss δείχνει τα χείλη λαμπερά και δροσερά. Είναι ιδανικό για πολύ ξηρά ή σκασμένα χείλη, μιας και δεν τονίζει τόσο την ξηρότητα. Τα δείχνει πιο στιλπνά.

Ένα διάφανο lip gloss, που θα μπορεί να μπει πάνω από οποιοδήποτε χρώμα, είναι μια έξυπνη επιλογή.

 Κραγιόν

Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το look μας, με το πιο αγαπημένο προϊόν όλων. Το κραγιόν.

Στο βαλιτσάκι σας πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν αποχρώσεις του κόκκινου, ψυχρές και θερμές, αλλά και αποχρώσεις nude.

Για αρχή, 8-10 αποχρώσεις είναι καλά. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε μεμονωμένες, κυκλοφορούν σε διάφορες εταιρείες έτοιμες παλέτες με αποχρώσεις κραγιόν.

Προτιμήστε τις μικρές παλέτες, των 6 χρωμάτων, αντί για τις μεγαλύτερες. Δυστυχώς τα κραγιόν είναι ευπαθή προϊόντα και μπορούν να χαλάσουν από την ζέστη, την υγρασία, κτλ. Οπότε αν μια απόχρωση χαλάσει μέσα από την παλέτα σας, και αργήσετε να το καταλάβετε, σίγουρα αυτό θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα χρώματα. Οπότε εδώ δώστε λίγο προσοχή.

Όλα αυτά τα αγαπημένα προϊόντα είναι βασικά που πρέπει να έχει το βαλιτσάκι σας, ακόμα και ένα τώρα ξεκινάτε στον χώρο του μακιγιάζ. Είναι τα πιο βασικά, για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο makeup look.

Με μια καλή έρευνα και αν εκμεταλλευτείτε και τις συχνές εκπτώσεις των εταιρειών, σίγουρα μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και οικονομικά το δικό σας makeup kit.

Τα δικά μου αγαπημένα κραγιόν είναι αυτά της Mac, αλλά και: Sephora – Cream lip stain liquid lipstick

Αποκτήστε το δικό σας βαλιτσάκι μακιγιάζ ΔΩΡΕΑΝ

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε το δικό σας makeup kit, εντελώς δωρεάν, είναι να επιλέξετε ένα από τα προγράμματα της Muse by Chrisanthi Mitrou.

Στο 12 week master beauty course, σας κάνουμε δώρο με την εγγραφή σας, ένα πλήρες makeup kit.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.

WORK HARD.DREAM BIG