μαθήματα μακιγιάζ

Αύξησε την φήμη σου ως makeup artist στο instagram

Είσαι makeup artist που τώρα ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του μακιγιάζ; Θέλεις να αυξήσεις το πελατολόγιο σου, αλλά δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις;

Σίγουρα η πιο καλή διαφήμιση για έναν makeup artist, είναι το “word of mouth”. Να μιλήσουν, δηλαδή, σε άλλο κόσμο τα άτομα που έχεις μακιγιάρει, είτε είναι φίλοι σου, συγγενείς σου, γνωστοί, κτλ. Η καλύτερη διαφήμιση, είναι να σε προτείνουν οι πελάτες σου σε άλλα άτομα.

Για να σε δει, όμως, ακόμα περισσότερος κόσμος, μια καλή ευκαιρία δίνεται μέσα από τα social media (facebook, instagram, pinterest, κ.α.)

Το να ανοίξεις έναν λογαριασμό στα social media, είναι πανεύκολο. Το challenge είναι να καταφέρεις να κάνεις τα προφίλ σου ισχυρά και δυνατά .

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερο, την δύναμη που έχει ένας ισχυρός λογαριασμός στο instagram. Τι σημαίνει ισχυρός λογαριασμός; Είναι το προφίλ που έχει πιστό και αφοσιωμένο κοινό.

Τι μπορεί να σου αποφέρει αυτό;

  • Ευκαιρίες να συνεργαστείς με εταιρείες προϊόντων μακιγιάζ.
  • Περισσότερους πελάτες που θέλουν τις υπηρεσίες σου.
  • Αύξηση των πωλήσεων σου, αν ασχολείσαι και με πώληση ή μεταπώληση προϊόντων μακιγιάζ.
  • Πληθώρα άλλων ευκαιριών.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε 6 βήματα, που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα καταφέρεις να αναπτύξεις το instagram σου και να δημιουργήσεις το δικό σου brand name ως makeup artist. Μην περιμένεις το αύριο. Ξεκίνα να τις εφαρμόζεις από σήμερα κιόλας.

Διάλεξε ένα θέμα

Κοιτώντας κάποιος τον λογαριασμό σου στα social media, έχει 6 δευτερόλεπτα για να αντιληφθεί κάποια πράγματα. Αυτά είναι :

  1. Τι κάνεις; Με τι ασχολείσαι;
  2. Που θα του φανείς χρήσιμος;
  3. Γιατί να τον ενδιαφέρεις; Που θα τον ωφελήσεις;

Το περιεχόμενο σου πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Να έχεις εικόνες ή videos, που να σχετίζονται με το θέμα της σελίδας σου. Τότε υπάρχει μια πιθανότητα να σε κάνουν follow.

Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πιθανότατα να χάσεις μια ευκαιρία και να μην σε ακολουθήσουν.

Τι είδους makeup artist είσαι;

Εάν ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις και εσύ ο ίδιος, τι είδους makeup artist είσαι, τότε μάλλον πρέπει να βιαστείς.

Πειραματίσου και παίξε με διάφορα στυλ μακιγιάζ, για να δεις σε ποιο θα καταλήξεις και τι σου πηγαίνει περισσότερο.

Σε ποιο είδος μακιγιάζ έχεις κλίση;

  • Νυφικό μακιγιάζ;
  • Beauty μακιγιάζ;
  • Body painting;
  • Lip art;
  • Eye art;
  • Μήπως σου αρέσει να κάνεις face charts;

Την απάντηση θα την πάρεις, αφού ξεκινήσεις να παίζεις και να πειραματίζεσαι με διαφορετικά στυλ. Μόλις το καταλάβεις, θα αρχίσεις αυτόματα μέσω των εικόνων που δημοσιεύεις, να κάνεις την δική σου αφήγηση στο feed σου.

Άφηνε ένα σχόλιο σε posts άλλων makeup artists

Προσπάθησε να έχεις επαφές με συναδέλφους σου. Μην αντιμετωπίζεις τους άλλους makeup artists σαν ανταγωνιστές σου. Οι καλοί συνάδελφοι είναι σύμμαχοι μας. Όσο απίστευτο και να σου φαίνεται. Αρκεί βέβαια, όλο αυτό να έχει μια ειλικρίνεια και να μην είναι προσποιητό.

Σίγουρα στην πορεία σου θα γνωρίσεις άλλους makeup artists, είτε τοπικούς είτε από άλλες πόλεις ή χώρες, που θα θαυμάζεις την δουλειά τους και θα τους εκτιμάς σαν ανθρώπους.

Καλό είναι να εξωτερικεύεις τον θαυμασμό σου. Άφησέ τους ένα ωραίο σχόλιο για την δουλειά τους, για ένα post που δημοσίευσαν. Πίστεψε με, θα το εκτιμήσουν και αυτοί το ίδιο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο από την μέρα σας, για να γράψετε λίγα όμορφα λόγια στους συναδέλφους σας. Είτε κάτι που θα αφορά το ίδιο το άτομο είτε κάτι για μια φωτογραφία που ανέβασε.

Τα “likes’ μπορεί να μετράνε, αλλά αυτό που μένει στην μνήμη μας, είναι ένα καλό σχόλιο. Ο καθένας μπορεί να κάνει “like” σε μια φωτογραφία μακιγιάζ. Αν θέλεις όμως να ξεχωρίσεις, γράψε λίγα όμορφα λόγια.

Δημιούργησε ξεχωριστό περιεχόμενο

Πολλοί makeup artists όταν ξεκινούν να ανεβάζουν φωτογραφίες με μακιγιάζ στο instagram, κάνουν πολύ “κοινά” posts.

Μπορείς να εμπνευστείς από δουλειές μακιγιάζ άλλων makeup artists ή απλά να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με χρώματα, υφές και τεχνικές.

Είσαι καλλιτέχνης του μακιγιάζ. Το στυλ σου πρέπει να εξελίσσεται. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμή σου.

Κάθε μέρα να πειραματίζεσαι και να δημιουργείς. Δημοσίευε το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου και άφησε το κοινό να αποφασίσει αν του αρέσει ή όχι. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλει το κοινό. Ακόμα και κάτι που εσένα μπορεί να μην σου αρέσει και τόσο ή να μην  το θεωρείς δυνατό, το κοινό μπορεί να το αξιολογήσει διαφορετικά.

Θα σας δώσω παράδειγμα με μια προσωπική εμπειρία. Έχω δημιουργήσει το μακιγιάζ στις παρακάτω φωτογραφίες. Και οι 2 είναι από τις πρώτες μου δουλειές, όταν ξεκινούσα το μακιγιάζ και είναι από τις πιο αγαπημένες μου.

Ωστόσο ποτέ δεν περίμενα να έχουν τόση απήχηση στον κόσμο. Τα μηνύματα που λαμβάνω για αυτές τις φωτογραφίες, είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλη δουλειά μου. Ακόμα και μετά από χρόνια.

μαθήματα μακιγιάζ  μαθήματα μακιγιάζ

Μην φοβάσαι να βγεις από την “ζώνη ασφαλείας” σου και να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό. Μπορεί να χρειαστούν πολλές προσπάθειες, δοκιμές, ακόμα και αποτυχίες. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι το διαφορετικό στον κόσμο του instagram και γενικά στον κόσμο της τέχνης, πάντα κερδίζει.

Παίξε με υφές και χρώματα.

Πειραματίσου με διαφορετικά στυλ μακιγιάζ.

Εμπνεύσου από δουλειές άλλων makeup artists.

Δανείσου κάτι από κάποια δουλειά μακιγιάζ που σου άρεσε και “πάντρεψέ” το με κάτι δικό σου.

Χρησιμοποίησε hashtags για makeup artists

Όλοι γνωρίζουμε ότι για φανεί η φωτογραφία μας σε περισσότερα άτομα στο instagram, καλό είναι να χρησιμοποιούμε hashtags.

Τα hashtags αυτά θα πρέπει να είναι συναφή με το περιεχόμενο της φωτογραφίας μας και φυσικά με την δουλειά μας.

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς διαφόρων ειδών hashtags. Με μεγάλο, μεσαίο και μικρό κοινό. Ακόμα μην διαστάσεις να βάλεις και hashtags στα ελληνικά. Μπορεί να έχουν λίγο κοινό αυτά, αλλά είναι πιο εύκολο να εμφανιστεί το post σου εκεί και να μην χαθεί μέσα στα χιλιάδες άλλα.

 

Ενίσχυσε το δίκτυο σου (networking)

Αρχικά θα πρέπει να θυμάσαι ότι όλοι ξεκινήσαμε με 0 followers. Πώς θα “χτίσεις” τους ακόλουθους σου;

Ξεκίνα να επικοινωνείς με άτομα από το instagram. Στέλνοντας τους κάποιο μήνυμα ή ακόμα και σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις τους.

Συνδέσου με κάποιον από την τοπική σου κοινωνία, ο οποίος να έχει λίγο περισσότερα άτομα από εσένα και αρχίστε να αλληλεπιδράτε μαζί.

Κάντε μια διαδικτυακή συνεργασία, όπου για παράδειγμα και οι 2 θα κάνετε ένα θεματικό μακιγιάζ, αλλά με διαφορετική προσέγγιση.

Επίσης, μην ξεχνάς, ότι σαν καλλιτέχνης του μακιγιάζ, θα συνεργαστείς με πάρα πολύ κόσμο. Μοντέλα, πρακτορεία μοντέλων, κομμωτές, εταιρείες προϊόντων μακιγιάζ, φωτογράφους, κ.α. Οπότε και από εκεί μπορείς να έχεις κάποιους followers.

 Να τοποθετείς πάντα το watermark σου στις φωτογραφίες σου.

Καλό είναι να τοποθετείς στις φωτογραφίες σου το λογότυπό σου ή ακόμα απλά το όνομα του προφίλ σου στο instagram.

Επίσης, όταν πρόκειται για συλλογική δουλειά, μην ξεχνάς ποτέ να γράφεις τους συντελεστές στα credits. Είναι εντάξει, αν το ξεχάσεις για μια φορά. Αν όμως γίνεται συνεχόμενα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσεις δυσαρέσκεια αλλά και αντιπάθεια στους συνεργάτες σου.

Όλα τα παραπάνω θέλουν συνεχή προσπάθεια και υπομονή. Το κοινό σας θέλετε να το “χτίσετε” σιγά σιγά και να έχει διάρκεια. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε δεσμούς και πιστούς ακόλουθους.

Πάνω από όλα όμως να θυμάστε ότι το μακιγιάζ είναι τέχνη, είναι δημιουργία και είναι διασκέδαση ταυτόχρονα.

Οπότε, παίξτε με το μακιγιάζ, πειραματιστείτε, διασκεδάστε και πάντα να προσπαθείτε για το καλύτερο.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Έχεις πάθος για το makeup και θέλεις να το μετατρέψεις σε καριέρα;

Επιθυμείς να διδαχθείς βασικές τεχνικές του μακιγιάζ και να γίνεις makeup specialist;

Θέλεις να κάνεις καινούριους φίλους, με το ίδιο πάθος για το μακιγιάζ με εσένα; Να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά, ενώ παράλληλα μαθαίνεις μακιγιάζ;

Μην χάσεις το 3-DAY MAKEUP COURSE

Πάτησε εδώ για να δεις όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου μακιγιάζ.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του για τον Ιούλιο είναι :

  • 11-12-13 Ιουλίου

Το course αυτό θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Διασφαλίστε άμεσα την θέση σας.

Επίσης, στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

 WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.