Πως να επιλέξεις την καλύτερη σχολή μακιγιάζ για εσένα

Η βιομηχανία των καλλυντικών και της ομορφιάς είναι ένας κλάδος που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, διεκδικούν μια θέση σε αυτόν, διψώντας για αναγνώριση και επιτυχία.
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι ο χώρος αυτός, μπορεί να απορροφήσει πολύ κόσμο. Για να ξεχωρίσεις όμως, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να εργαστείς σκληρά για αυτό. Να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου και να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητά σου.

Πριν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό, πρέπει να σκεφτείς καλά μέσα σου, μέχρι που θέλεις να το φτάσεις και να το εξελίξεις. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να παρουσιάζεις ενδιαφέρον για αυτό και σίγουρα να έχεις και λίγο ταλέντο. Το δεύτερο είναι ζητούμενο, άλλα και όχι απαραίτητο. Γιατί αν υπάρχει πάθος και θέληση για σκληρή δουλειά, είναι κάτι το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί.

Ποια σχολή μακιγιάζ θα επιλέξεις και γιατί.

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζΚαι αφού λοιπόν κατέληξες ότι αυτό θέλεις να κάνεις ,το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η έρευνα αγοράς . Δηλαδή το ποια σχολή μακιγιάζ θα επιλέξεις και γιατί ! Και ναι μεν υπάρχει πληθώρα σχολών μακιγιάζ, αλλά το ζητούμενο είναι να βρεις ποια σε αντιπροσωπεύει και με ποια ταυτίζεσαι. Για αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός,-ή στην έρευνα αγοράς και στο ποια makeup courses θα επιλέξεις.

Τα κριτήρια είναι πολλά, όσες και οι σχολές μακιγιάζ.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε και να κάνουμε πιο ξεκάθαρα κάποια δεδομένα στο μυαλό σου.
Έτσι, έχουμε συλλέξει παρακάτω τις πιο βασικές συμβουλές και σου τις παραθέτω. Έτσι ώστε να αξιολογήσεις με σωστά κριτήρια και να καταλήξεις στην ιδανική για εσένα!

Αναγνώρισε το επίπεδό σου

Είναι το πρωταρχικό στοιχείο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου! Σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι;
• Αν δεν έχεις καμία προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο ,τότε είσαι αρχάριος και θα πρέπει να επιλέξεις ένα basic course. Αυτό θα σου δώσει τις βάσεις και τα εφόδια που απαιτούνται. Έτσι, θα έχεις αποκτήσει γερές βάσεις και θα μπεις στην βιομηχανία της ομορφιάς με αυτοπεποίθηση .
• Αν έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα, αλλά δεν ασχολείσαι επαγγελματικά, ανήκεις στην κατηγορία του είσαι ερασιτέχνη. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή, είναι να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις ένα ταχύρυθμο τμήμα, που σίγουρα είναι πιο οικονομικό. Ή ακόμα καλύτερα personal courses, τα οποία προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.
• Τέλος, έχεις τις βάσεις πάνω στο μακιγιάζ και θέλεις να ενισχύσεις και να εξελίξεις τις γνώσεις σου; Τα ιδανικά courses για εσένα, είναι αυτά του προχωρημένου επιπέδου (advanced level).

Επίλεξε μια σχολή μακιγιάζ που να έχει διάφορα επίπεδα

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Βεβαιώσου ότι η σχολή που έχεις επιλέξει, έχει διάφορα επίπεδα επαγγελματικού μακιγιάζ.
Δηλαδή, για αρχάριους, ταχύρρυθμα, για προχωρημένους και ιδιαίτερα μαθήματα. Έτσι, θα έχεις τις επιλογές να επιλέξεις το ιδανικό για εσένα.

Στα ταχύρυθμα μαθήματα, καλείσαι να αφομοιώσεις πολλές γνώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πίεση. Ωστόσο, αν αφιερώσεις και λίγο από τον προσωπικό σου χρόνο, για μελέτη και πρακτική εξάσκηση, τότε η επιτυχία σου είναι δεδομένη!

Αντίθετα, στα μαθήματα μακιγιάζ με μεγαλύτερη διάρκεια, σου δίνεται ο χρόνος να λάβεις λεπτομερώς τις γνώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τις αφομοιώσεις καλύτερα μιας και έχεις το χρονικό περιθώριο.

Έλεγξε το πρόγραμμα σπουδών της σχολής

Τσέκαρε το πρόγραμμα σπουδών. Οι περισσότερες αξιόπιστες σχολές, έχουν site μέσα στα οποία αναγράφονται η περιγραφή του course, η διδακτέα ύλη, η διάρκεια κτλ. Οπότε πριν επισκεφτείς την σχολή για λεπτομέρειες, μπορείς να πάρεις μια ιδέα των παροχών από το site.
Καλό είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς θα μάθεις και τι περιλαμβάνει η διδακτέα ύλη.

Πρέπει να καλύπτει όλες τις βασικές και απαραίτητες τεχνικές που χρειάζεσαι, ειδικά αν είσαι αρχάρια, -ος. Έτσι θα εφοδιαστείς με skills.Ταυτόχρονα, να σου προσφέρει και την εκμάθηση νέων και μοντέρνων τεχνικών. Έτσι θα είσαι πάντα up-to-date για τις τάσεις της εποχής.

Σε αυτό το κομμάτι θα συμπεριλάβω και την διάρκεια των μαθημάτων , δηλαδή τις διδακτέες ώρες!
Για παράδειγμα, πολλές σχολές έχουν διάρκεια μαθημάτων 4 μήνες .Πόσες ώρες όμως γίνονται μάθημα σε αυτούς τους 4 μήνες ; Η μια σχολή μπορεί να έχει 4μηνη φοίτηση με 2 4ωρα την εβδομάδα , ενώ η άλλη με 1 4ωρο την εβδομάδα. Άρα η πρώτη ,ενδεχομένως , έχει περισσότερες διδακτέες ώρες. Με λίγα λόγια μην μένεις στην συνολική φοίτηση που παρέχει ,αλλά στις διδακτέες ώρες. Που σημαίνει και περισσότερες ώρες πρακτικής και μαθημάτων.

Αναζήτησε την εμπειρία και το βιογραφικό του makeup trainer

Είναι σημαντικό ο εκπαιδευτής ,- τρια να έχει εμπειρία χρόνων πάνω στο makeup . Να είναι εξειδικευμένος και εμπειρογνώμων, όχι μόνο πάνω στις βάσεις του μακιγιάζ. Αλλά και σε όλες τις νέες τεχνικές που εξελίσσονται κάθε τόσο.
Πάνω από όλα αυτά, όμως, ο trainer θα πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Όλα αυτά τα παραπάνω κριτήρια ,είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την σωστή επιλογή. Και σίγουρα να επενδύσεις τα χρήματα σου κάπου που δεν θα το μετανιώσεις.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.