μαθήματα μακιγιάζ θεσσαλονίκη

Επαγγελματίας makeup artist. Ένα επάγγελμα με προοπτικές;

Έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να γίνεις επαγγελματίας makeup artist; Πολύ καλή επιλογή, μιας και είναι ένα επάγγελμα διασκεδαστικό και δημιουργικό. Ιδιαίτερα αν το αγαπάς πολύ, θα σου προσφέρει μια συναρπαστική καριέρα και σίγουρα πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Για να φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, να εργαστείς αρκετά για αυτό. Και σίγουρα να καταρτιστείς κατάλληλα.

Αν θέλεις να ασχοληθείς, λοιπόν, με το επαγγελματικό μακιγιάζ, θα πρέπει σίγουρα να παρακολουθήσεις σεμινάρια μακιγιάζ.

Οπότε ανάλογα με την περιοχή που μένεις καλό είναι να κάνεις πρώτα μια έρευνα για σχολές makeup.

Σχετικά με το πώς να επιλέξεις την καλύτερη σχολή, το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο.

Πώς ένας επαγγελματίας makeup artist, μπορεί να έχει προοπτικές εξέλιξης;

Εδώ θα αναλύσουμε πως το επάγγελμα του makeup artist, σου προσφέρει πολλές προοπτικές εξέλιξης. Το πόσες και πως βέβαια, είναι στο δικό σου χέρι.

Από εσένα εξαρτάται, μέχρι που θέλεις να το φτάσεις. Και θα σου δώσω μια συμβουλή. Μην βιαστείς να φτάσεις γρήγορα στην κορυφή. Θέσε κάθε φορά μικρούς στόχους. Θέλεις μια σταθερή πορεία και για επιτευχθεί αυτό χρειάζεται σίγουρα σκληρή δουλειά από μέρους σου και αρκετή υπομονή.

Η τέχνη της αισθητικής και του μακιγιάζ, απαιτεί πολύ καλή τεχνογνωσία και εκπαίδευση.

Έχεις βρει, λοιπόν, την κατάλληλη σχολή, έχεις παρακολουθήσει τα μαθήματα μακιγιάζ και όταν αποφοιτήσεις τι;

Που μπορεί να σε οδηγήσει η καριέρα του μακιγιάζ; Η βιομηχανία της ομορφιάς θα μπορέσει να καλύψει τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου;

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ!

Η ομορφιά έχει γίνει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και αυτό, επειδή τα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ, κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται πιο σίγουρες και αυτοπεποίθηση.

Ο χώρος της ομορφιάς, είναι ένας χώρος συνεχώς εξελισσόμενος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι σε άνθηση. Η βιομηχανία του μακιγιάζ, μπορεί να απορροφήσει πολλούς ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευκαιρίες σε εταιρείες πώλησης προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και η τέχνη του μακιγιάζ, έχουν γίνει πολύ γρήγορα, οι ισχυρότερες επιλογές καριέρας στην ιστορία. Η τέχνη του μακιγιάζ σου προσφέρει τις περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, από κάθε άλλο επάγγελμα.

Βέβαια με τόσες επιλογές, μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να επιλέξεις σε ποιον κλάδο να απευθυνθείς και πώς να κάνεις επιλογές για την σταδιοδρομία σου.

Επιλογές σταδιοδρομίας επαγγελματικού μακιγιάζ.

Freelance makeup artist

μακιγιάζ θεσσαλονίκη

Είναι η επιλογή πολλών makeup artists σήμερα. Και αυτό, γιατί σου δίνει την δυνατότητα της ελευθερίας. Μπορείς να εργάζεσαι ως επαγγελματίας του μακιγιάζ, ανεξάρτητα και σύμφωνα με το δικό σου χρονοδιάγραμμα. Ο λόγος που το freelancing είναι η πιο δημοφιλής επιλογή πολλών καλλιτεχνών του μακιγιάζ, είναι η ευελιξία που σου προσφέρει.

Ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης του μακιγιάζ, μπορείς ακόμα και να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση. Έτσι θα είσαι υπεύθυνος εσύ, για τις δικές σου πτυχές της καριέρας σου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχεις περιορισμούς και θα έχεις άπειρες δυνατότητες για την εξέλιξη της καριέρας σου.

Θα πρέπει, όμως, αν επιλέξεις αυτού του είδους την σταδιοδρομία να λάβεις σοβαρά υπόψη κάποια πράγματα. Θα πρέπει να κατανοήσεις τις πτυχές του marketing και τις επιχείρησης, καθώς θα εξαρτώνται από εσένα πολλά. Καλείσαι να βρεις μόνος το πελατολόγιο σου, να προωθήσεις την επιχείρηση και να ακολουθήσεις όλες τις κατευθυντήριες γραμμές ως προς αυτό.

Bridal makeup artist

νυφικό μακιγιάζ

Το επάγγελμα του ανεξάρτητου επαγγελματία του νυφικού μακιγιάζ, είναι αρκετά εξειδικευμένη αγορά. Ταυτόχρονα όμως είναι και επικερδής. Όλες οι νύφες χρειάζονται ένα επαγγελματία του μακιγιάζ, για τους βοηθήσει να επιτύχουν την τέλεια νυφική εμφάνιση.

Φυσικά μαζί με το νυφικό μακιγιάζ, καλείσαι ενδεχομένως να κάνεις και beauty makeup. Εκείνη την ημέρα σίγουρα θα σου ζητηθεί να κάνεις το μακιγιάζ της μητέρας της νύφης, ίσως της πεθεράς ή της κουμπάρας της ή άλλων ατόμων γενικά. Αυτό μπορεί να σου αποφέρει ένα καλό εισόδημα και σίγουρα αν το κυνηγήσεις μια λαμπρή καριέρα.

Αυτού του είδους η καριέρα είναι αρκετά απαιτητική, οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Την ημέρα του γάμου ίσως να υπάρχουν εντάσεις ή ακόμα και περισπασμοί. Εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος να εργαστείς απερίσπαστα, με θετική ενέργεια και ίσως κάποιες φορές με πίεση χρόνου. Αν έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις και δεν το βλέπεις απλά σαν εισόδημα, πίστεψε με θα τα καταφέρεις ικανοποιητικά.

Salon ή Spa makeup artist

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Η εργασία σε κάποιο spa ή σαλόνι ομορφιάς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την καριέρα σου. Θα συνεργαστείς με επαγγελματίες κοσμετολόγους και αισθητικούς, αλλά και άλλους επαγγελματίες του κλάδου και θα αποκτήσεις ένα καλό πελατολόγιο.

Έτσι έχεις την δυνατότητα, να δείξεις τις δεξιότητες σου σε μια μεγάλη γκάμα πελατειακού κοινού.

Συχνά σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, καλείσαι να κάνεις και πώληση προϊόντων. Από εκεί μπορείς να παίρνεις μια καλή προμήθεια.

Πρέπει επίσης να έχεις υπόψη και έναν ακόμα παράγοντα. Υπάρχει μια πιθανότητα ως εργαζόμενος στο spa ή στο σαλόνι ομορφιάς, να σου ζητηθεί κρατική άδεια αισθητικής ή κοσμετολογίας.

Editorial makeup artist

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Δουλεύοντας ως επαγγελματίας makeup artist για περιοδικά, σημαίνει ότι δουλεύεις ομαδικά. Συνεργάζεσαι δηλαδή με ένα μοντέλο, ένα φωτογράφο, ένα στυλίστα και πολλούς άλλους, για μια εταιρεία ή ένα προϊόν.

Σε περίπτωση που αφορά εταιρεία προϊόντων μακιγιάζ (brand development), οι κατευθύνσεις δίνονται από τον director. Με αυτόν θα συνεννοηθείς για το τι look  θα γίνει στο μοντέλο και ποια προϊόντα θέλει να παρουσιάσουν.

Σε μια συνεργασία με κάποιον φωτογράφο, μπορεί να θέλει να αποτυπώσει μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Οπότε εκεί θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις την συγκεκριμένη εμφάνιση και το στυλ του μακιγιάζ.

Πρόκειται για μια προσοδοφόρα καριέρα, αρκεί να δικτυωθείς σωστά. Απαιτεί αρκετό χρόνο δικτύωσης με φωτογράφους, στυλίστες, μοντέλα, αλλά και παραγωγούς. Με αυτόν τον τρόπο όμως έχεις την ευκαιρία να  δείξεις τις δεξιότητες σου στο μακιγιάζ, αλλά και το πόσο ευέλικτος και δημιουργικός είσαι.

Όταν βλέπεις όμως, την δουλειά σου δημοσιευμένη σε έντυπο ή ακόμα και ηλεκτρονικό περιοδικό, σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση.

Runaway makeup artist

μαθήματα επαγγελματικού μακιγιάζ

Θέλεις να φτάσεις ακόμα πιο μακριά την καριέρα σου ως επαγγελματίας makeup artist; Μια καλή ιδέα, είναι να προσεγγίσεις μια εταιρεία μακιγιάζ που συνεργάζεται με παραγωγούς του fashion week ή επιδείξεων μόδας. Θα χρειαστεί να υποβάλλεις αίτηση ως επαγγελματίας του μακιγιάζ και να δείξεις και κάποιο δείγμα δουλειάς σου. Η δικτύωση με τα κατάλληλα άτομα, θα σε βοηθήσει να δείξεις τις δεξιότητες σου και να κατακτήσεις και εσύ μια θέση στην ομάδα του fashion runaway makeup.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζεις κάτι βασικό. Για να εργαστείς ως επαγγελματίας makeup artist στο fashion week, δεν πληρώνεσαι. Όμως, είναι πολύ καλό για το βιογραφικό σου και σίγουρα θα σου αποφέρει αρκετές καλές δουλειές στην βιομηχανία του μακιγιάζ.

Makeup artist τηλεόρασης ή θεάτρου

μαθήματα μακιγιάζ

Το θεατρικό μακιγιάζ ή αυτό της τηλεόρασης, είναι αρκετά απαιτητικό και έντονο. Ειδικά στο μακιγιάζ θεάτρου, θα πρέπει ακόμα και οι θεατές των πίσω καθισμάτων, να βλέπουν τα χαρακτηριστικά και τις εκφράσεις του προσώπου των ηθοποιών.

Ένα θέατρο μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο. Οπότε είναι απαραίτητο να γνωρίζεις, πως μέσω του μακιγιάζ θα μεγαλώσεις, για παράδειγμα, τα μάτια και θα ενισχύσεις τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Επίσης, μπορεί να σου ζητηθεί να κάνεις κάτι πιο εξειδικευμένο, πιο δραματικό ή ακόμα και special effects.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό, προϋποθέτει ότι θα έχεις παρακολουθήσει μαθήματα προχωρημένου επιπέδου μακιγιάζ (τηλεόρασης, θεάτρου, κτλ)

Στο προχωρημένο επίπεδο μαθημάτων μακιγιάζ, θα μάθεις επίσης και για την ιστορία του μακιγιάζ, φυλετικό μακιγιάζ, αλλά και special effects. Αυτό θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου και σίγουρα να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα, το πώς να διαμορφώνεις έναν χαρακτήρα θεάτρου μέσω του μακιγιάζ.

Celebrity makeup artist

MUSE by Chrisanthi Mitrou

Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασημότητες και influencers. Εάν το κυνηγήσεις και κάνεις τις σωστές διασυνδέσεις ή ακόμα καλύτερα, σε προσεγγίσουν τα σωστά άτομα, τότε μπορεί να εργαστείς με κάποιον celebrity και να δείξεις τις δεξιότητες σου στο μακιγιάζ.

Μπορεί ακόμα και να γνωρίζεις κάποιο πρόσωπο που φωτογραφίζεται καθημερινά. Το μυστικό για να μπει ένας επαγγελματίας makeup artist σε αυτόν τον χώρο, αν φυσικά το επιθυμείς, είναι να προβάλλεις την δουλειά σου. Ειδικά στην εποχή μας με τα social media, είναι εύκολο να χτίσεις ένα δικό σου προφίλ και να προβάλλεις την δουλειά σου στο ευρύ κοινό.

Ή μπορείς μέσω των social media, να βρεις έναν manager ή κάποιον που να ασχολείται με την ελίτ. Κάνε μια επαφή μαζί του, δείξε του το makeup portfolio που έχεις και συζήτησε μαζί του για μια πιθανή συνεργασία.

Είναι μια προσοδοφόρα καριέρα, αρκεί να βρεις (ή να σε βρουν) τα κατάλληλα άτομα.

Είναι σημαντικό βέβαια να γνωρίζεις, ότι αυτού του είδους η καριέρα, προϋποθέτει να εργάζεσαι πολλές φορές και εκτός έδρας.

Αντιπρόσωπος πωλήσεων σε εταιρεία προϊόντων μακιγιάζ (sales rep)

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Αυτήν την καριέρα θα την ξεκινήσεις αρχικά, ως counter σε εταιρεία καλλυντικών προϊόντων. Μπορεί να γίνει μια επικερδής καριέρα, αν έχεις ισχυρές δεξιότητες στις πωλήσεις και είσαι πρόθυμος,-η να εργαστείς σκληρά για αυτό.

Ξεκινώντας την καριέρα σου στο μακιγιάζ ως makeup counter, σου δίνονται πολλές ευκαιρίες.

Μέσω της συνεχούς πρακτικής σε μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων, θα έχεις την ευκαιρία να εξελίξεις και να βελτιώσεις τις δεξιότητες σου στο μακιγιάζ.

Πολλές φορές θα χρειαστεί ακόμα και να παρουσιάσεις το μακιγιάζ σου, στην εταιρεία για την οποία εργάζεσαι.

Να θυμάσαι ότι όλα εξαρτώνται από εσένα. Θέλεις να φτάσεις ψηλά; Nα έχεις μεγάλες οικονομικές απολαβές και να γίνεις κορυφαίος σε αυτόν τον τομέα; Ετοιμάσου να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και εργαστείς με πάθος.

Beauty blogger/vlogger

μαθήματα μακιγιάζ Θεσσαλονίκη

Σου αρέσει να γράφεις ή να κάνεις βίντεο σχετικά με το μακιγιάζ; Είσαι expert σε αυτήν την εξειδικευμένη αγορά του κόσμου της ομορφιάς; Γνωρίζεις πώς να δημιουργήσεις ένα δικό σου site ή ένα δικό σου κανάλι στο YouTube; Έχεις αρκετούς ακόλουθους στα social media σου;

Έχεις απαντήσει ναι σε κάποιο από αυτά; Τότε, αν το επιθυμείς και εργαστείς με όλο το είναι για αυτό, μπορείς να έχεις μια μελλοντική καριέρα στο beauty blogging.

Πολλοί άγνωστοι bloggers, ξεκίνησαν κάπως έτσι και τώρα είναι κορυφαίοι στο είδος τους και έχουν και αρκετά υψηλές αποδοχές.

Αυτή είναι η νέα, ανερχόμενη καριέρα ομορφιάς και όχι μόνο.

Makeup artist trainer

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Αυτή η καριέρα μπορεί να σας δώσει πολλές ευκαιρίες, αλλά και πολλές στιγμές ικανοποίησης. Είσαι έμπειρος makeup artist και έχεις περάσει από όλα, ή τα περισσότερα, παραπάνω στάδια καριέρας; Τότε μπορεί να είσαι κατάλληλος,-η να γίνεις εκπαιδευτικός της τέχνης του μακιγιάζ.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση, για εκπαίδευση μακιγιάζ, για άντρες και γυναίκες, όλως των ηλικιών και όλως των επιπέδων δεξιοτήτων.

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με makeup workshops ή ακόμα και με πλήρη μαθήματα επαγγελματικού μακιγιάζ. Ότι και να επιλέξεις, το μυστικό είναι να δημιουργήσεις ένα διαδραστικό πρόγραμμα σπουδών μακιγιάζ. Οι μαθητές θα καθοδηγούνται από εσένα, να μάθουν από τις βασικές τεχνικές του μακιγιάζ μέχρι και τα τελευταία makeup trends.

WORK HARD.DREAM BIG.

Να θυμάσαι το εξής: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ακόμα σε αυτήν την εποχή που ζούμε, που όλα είναι τόσο ρευστά.

Το παν είναι να το θέλεις και να έχεις πάθος και αγάπη για την τέχνη του μακιγιάζ. Και φυσικά να είσαι έτοιμος να εργαστείς σκληρά για αυτό. Τίποτα δεν θα έρθει από μόνο του, αν δεν το κυνηγήσεις εσύ. Και να μην το βάλεις ποτέ κάτω. Να προσπαθείς συνεχώς να εξελίσσεσαι και να βελτιώνεσαι.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Είσαι έτοιμος,-η για όλα τα παραπάνω;

Θέλεις να μάθεις την τέχνη του επαγγελματικού μακιγιάζ;

Θέλεις να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις σχετικά με το πώς να προωθείς την καριέρα σου στο μακιγιάζ;

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μαθημάτων μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Για εσάς που ήδη έχετε τις βασικές γνώσεις πάνω στην τέχνη του μακιγιάζ και θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδό σας, θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ προχωρημένου επιπέδου.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.