επαγγελματικό μακιγιάζ

Έλληνες makeup artists με αέρα εξωτερικού.

Ονειρεύεσαι μια καριέρα ως makeup artist στο εξωτερικό ?

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου να κάνεις το μακιγιάζ διασήμων καλλιτεχνών?

Έχεις ονειρευτεί ποτέ να κάνεις καριέρα makeup artist για editorial περιοδικών ή να εργάζεσαι στα backstage των μεγαλύτερων επιδείξεων μόδας?

Αν ναι, είσαι στον σωστό δρόμο! Το να έχεις φιλοδοξίες και όνειρα, είναι από μόνο του μια κινητήριος δύναμη! Αρκεί βέβαια να κάνεις προσεκτικές και στοχευμένες επιλογές και να μην σταματάς να εργάζεσαι για αυτό.

Ακόμα και σε αυτήν την δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όλα αλλάζουν, έτσι και αλλιώς! Τίποτα δεν είναι μόνιμο. Άδραξε την ευκαιρία να καταρτιστείς πάνω στο επάγγελμα του makeup artist. Εκπαιδεύσου, ξεκίνα να εργάζεσαι σκληρά για το όνειρό σου και όταν έρθει αυτή η αλλαγή, θα είσαι έτοιμος να την υποδεχτείς.

Επάγγελμα makeup artist

Το επάγγελμα του makeup artist είναι ένα ονειρεμένο επάγγελμα. Και όχι! Δεν είναι όπως πιστεύουν πολλοί τόσο εύκολο. Δεν πληρωνόμαστε για να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε όλη μέρα τις τάσεις της ομορφιάς. Είναι μια δουλειά σοβαρή, που απαιτεί συνεχή εκπαίδευση πάνω σε νέες τάσεις μακιγιάζ, πάνω σε νέα προϊόντα και υφές.

Μπορεί ο μισθός του makeup artist να φαντάζει σε κάποιους υπέρογκος κάποιες φορές. Όμως σκεφτείτε λίγο. Πόσα χρήματα ξοδεύει ένας επαγγελματίας του μακιγιάζ για τις εκπαιδεύσεις του? Πόσα χρήματα ξοδεύει για έχει μεγάλη γκάμα προϊόντων μακιγιάζ, έτσι ώστε να καλύπτει όλα τα είδη του μακιγιάζ, αλλά και όλα τα πρόσωπα που θα το εφαρμόσει.

Ο καλλιτέχνης του μακιγιάζ πρέπει να αμειφθεί για όλα αυτά. Γιατί για να φτάσει στο επίπεδο να κάνει ένα μακιγιάζ στον χρόνο που πρέπει και κάτω από όλες τις συνθήκες, ξόδεψε πολύ χρήμα αλλά και πολύ προσωπικό χρόνο.

Θέλεις να κάνεις καριέρα  makeup artist στο εξωτερικό?

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι, φεύγουν στο εξωτερικό για να κυνηγήσουν μια καριέρα ως makeup artists.

Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι άλλοι όχι. Δεν είναι εύκολο να κάνεις καριέρα ως καλλιτέχνης του μακιγιάζ, στο εξωτερικό. Αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις μια καριέρα ως makeup artist στο εξωτερικό?

  • Αγάπη για αυτό που κάνεις
  • Πάθος
  • Σωστή και συνεχή εκπαίδευση πάνω στο μακιγιάζ
  • Τόλμη
  • Υπομονή
  • Επιμονή
  • Σκληρή δουλειά

Τα αγαθά κόποις κτώνται!

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας συστήσω κάποιους Έλληνες makeup artists που τα έχουν καταφέρει περίφημα στο εξωτερικό.

Κάποιοι από αυτούς έχουν μακρόχρονη πορεία στην βιομηχανία της ομορφιάς, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με επιτυχία ωστόσο.

Ο καθένας από αυτούς έχει την δίκη του πορεία και ταυτότητα ως καλλιτέχνης του μακιγιάζ.

Κάντε scroll down για να τους γνωρίσετε και εσείς και να διαβάσετε τις συμβουλές που ζητήσαμε να δώσουν σε όλους εσάς που ονειρεύεστε μια καριέρα ως makeup artists στο εξωτερικό.

Έλληνες makeup artists που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό

Πέτρος Πετρόχειλος

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Έχει σπουδάσει μακιγιάζ στο London College of Fashion και υπήρξε για αρκετά χρόνια makeup assistant της Val Garland. Έχει δημιουργήσει το μακιγιάζ για πολλά fashion shows σχεδιαστών, όπως των Alexander McQueen, Valentino, και πολλών άλλων.

Έχει κάνει το μακιγιάζ σε διάσημες περσόνες, όπως Victoria Beckham, Kate Moss, Keira Knightley, κ.α.

Στην καριέρα του ως makeup artist, θα βρείτε επίσης αρκετά εξώφυλλα περιοδικών, όπως Vogue, Another Man, κ.α.

Ζητήσαμε από τον makeup artist Πέτρο Πετρόχειλο, να δώσει κάποιες συμβουλές σε όλους εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε με το επαγγελματικό μακιγιάζ.

“Αυτό που θα έλεγα σε όλους όσους τώρα ξεκινούν στον χώρο του μακιγιάζ, είναι: Ακολουθήστε το όνειρό σας να γίνετε makeup artists. Μην φοβάστε να πειραματίζεστε και να ρισκάρετε. Ανακαλύψτε ποιο είναι το στυλ του μακιγιάζ που σας αρέσει και αναπτύξτε το. Τέλος, ένας καλός τρόπος να μπείτε στην βιομηχανία της ομορφιάς και του μακιγιάζ, είναι να κάνετε assisting σε έναν ήδη καταξιωμένο makeup artist.”

Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram @petros_petrohilos

Βασίλειος Κοκκινίδης

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Με έδρα την Νέα Υόρκη, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους φωτογράφους, όπως ο Mario Testino, ο Kevin OBrein, κ.α.

Οι συνεργασίες του με περιοδικά μόδας, όπως Vogue, Elle, L’officiel και πολλά άλλα, είναι αμέτρητες.

Έχει υπάρξει makeup designer και  makeup artist σε fashion shows κορυφαίων brands και σχεδιαστών, όπως DKNY, OMEN, Billy Reid, κ.α.

Αρκετές όμως είναι και οι συνεργασίες του με celebrities. Naomi Campbell, Uma Thurman, Catherine Deneuve, είναι μερικές μόνο από τις celebrities που έχει επιμεληθεί το μακιγιάζ τους.

Η συμβουλή του Βασίλειου Κοκκινίδη προς όλους εσάς, είναι:

“Να σκέφτεστε όσο μπορείτε με ανοιχτό πνεύμα, να μην βάζετε σύνορα και όρια. Παράλληλα να προσπαθείτε να παίρνετε έμπνευση από άλλους καλλιτέχνες, συγχρόνως όμως να δημιουργείται κάτι δικό σας. Μην αντιγράφετε.

Κάτι πολύ σημαντικό σε αυτήν την δουλειά, είναι ότι ποτέ δεν θα βαρεθείτε να δουλεύετε, γιατί το μακιγιάζ είναι κάτι ανεξάρτητο. Θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργείτε κάτι διαφορετικό κάθε φορά, χωρίς να πρέπει να επαναλαμβάνεστε, όπως στα περισσότερα επαγγέλματα. Αυτό από μόνο του. Αυτό από μόνο του είναι κάτι έξτρα, για να είστε καθημερινά  χαρούμενοι με το επάγγελμα σας.”

Δείτε δουλειά του στο instagram @vassiliko

Βασίλης Τσικές

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Με σπουδές στην μουσική και όχι στο μακιγιάζ, όπως θα περίμενε κανείς. Ωστόσο, έχει καταφέρει να κάνει καριέρα makeup artist.

Ξεκίνησε από την Ελλάδα ως makeup artist της εταιρείας Mac, για αρκετά χρόνια. Φεύγοντας από εκεί, εργάστηκε ως training manager στην εταιρεία Omorfia.

Πλέον ζει μόνιμα στο Λονδίνο και εργάζεται στην εταιρεία Lancôme ως pro makeup artist . Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή απαρτίζεται από 4 makeup artists σε όλο το UK και ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα και μια μεγάλη επιτυχία. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι σπουδές του έχουν διαφορετικό προσανατολισμό.

Είναι ο απόλυτος ορισμός του: αν θέλεις κάτι πολύ και εργαστείς σκληρά για αυτό, θα το πετύχεις.

Οι συμβουλές του σε όλους εσάς που ονειρεύεστε μια επιτυχημένη καριέρα makeup artist, είναι:

“Το μακιγιάζ είναι ένας απαιτητικός χώρος, που όμως έχει πολλές διεξόδους. Αρκεί να τις ξέρεις και να γνωρίζεις τα σωστά άτομα, για να εξερευνήσεις όλες τις δυνατότητες σου. Και αν δεν τα γνωρίζεις, να τα ψάξεις! Θέλει εξυπνάδα, καλλιέργεια και δουλειά για να τα καταφέρεις και να κάνεις όσα κάνουν οι άλλοι και ακόμα περισσότερα.

Just be smart about it and think out of the box…αλλά με γερές βάσεις.

Good luck. ”

Μπορείτε να δείτε την δουλειά του στο instagram @vasilismakeup

Όλγα Πρίνστον

makeup artist

Σπούδασε την τέχνη του μακιγιάζ στο Art on stage makeup academy. Για χρόνια υπήρξε makeup artist της Mac στην Θεσσαλονίκη.

Η έδρα της βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο, όπου πήγε για να κυνηγήσει μια καλύτερη καριέρα.

Σήμερα, είναι Pro makeup artist της κορυφαίας εταιρείας Lancôme, η οποία απαρτίζεται από 4 artists για όλο το UK.

Ποιες είναι οι συμβουλές της για τα νέα παιδιά που ονειρεύονται μια καριέρα ως makeup artists?

“Η συμβουλή μου ήταν και είναι πάντα η ίδια, για όλους τους τομείς. Και αφού μιλάμε για την βιομηχανία του makeup, θα έλεγα την γνωστή έκφραση: Do it with passion, or don’t do it at all! Και αφού το επάγγελμα του μακιγιάζ σας κάνει χαρούμενους, go for it!

Η δίψα για μάθηση είναι ισχυρό «όπλο».

Δημιουργήστε, πειραματιστείτε και αφεθείτε στις γνώσεις των δασκάλων σας. Αυτοί θα σας δείξουν τον δρόμο.

Μοιραστείτε αυτήν σας την αγάπη και αυτή πάντα θα πολλαπλασιάζεται!

Αλτρουισμός, φαντασία και πινέλο. Οι καλύτεροι φίλοι ενός καλλιτέχνη του μακιγιάζ.

Είναι γλυκιά η ανταμοιβή και το καλύτερο δώρο προς τον εαυτό σας.

PS: Για να ξεχωρίσει ένας makeup artist, θα πρέπει μέσα από την δουλειά του, να δημιουργήσει μια δική του «υπογραφή». Εκεί θα καταλάβετε πως δεν θα συγκρίνετε ποτέ τον εαυτό σας με κανέναν. Γιατί ο καθένας από όλους εμάς, είναι μοναδικά ξεχωριστός.”

Βρείτε την στο instagram @olgaprinstonmua

Τζο Αβερτίδου

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Έχει σπουδάσει μακιγιάζ στην Ελλάδα. Υπήρξε makeup artist της εταιρείας MAC και στην συνέχεια και για αρκετά χρόνια, εργάστηκε ως makeup artist Βορείου Ελλάδος για την εταιρεία YSL Beauty.

Επίσης, έχει σπουδάσει καλές τέχνες, δράμα και θέατρο.

Η καλλιτεχνική της φύση, την οδήγησε στο Λονδίνο, όπου φοίτησε στο University of the Arts London.

Πλέον, η έδρα της είναι εκεί και δραστηριοποιείται στην βιομηχανία του μακιγιάζ και της ομορφιάς.

Είναι head makeup artist της εταιρείας YSL Beauty.

Έχει κάνει αρκετά editorials, αλλά και συνεργασίες με brands ρούχων.

“Η συμβουλή μου  στους νέους ανερχόμενους makeup artists, είναι να μην απογοητεύονται με τις πρώτες δυσκολίες. Πολλές φορές, κατά το ταξίδι αυτού του επαγγέλματος, ίσως νιώσετε λιγότερο δημιουργικοί. Ίσως, ανά  περιόδους αισθανθείτε όχι τόσο «αρκετοί» για να αποδώσετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Κάντε ένα ακόμη βήμα και μάθετε κάτι καινούριο.

Ο συνεχής  πειραματισμός, η εξάσκηση και η συνεργασία με άλλους ανθρώπους του χώρου, είναι βοηθητικοί παράγοντες.

Θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τον κύκλο σας. Θα σας ωθήσουν στο να προσπαθήσετε ακόμα περισσότερο και να κατορθώσετε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας.

Έτσι, με τα χρόνια, χτίζεται η εμπειρία και διαμορφώνεται η προσωπικότητα του καθένα σε καλλιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.”

Ανακαλύψτε την δουλειά της, στο προφίλ της @jo_avertidou_makeup

Ρένος Πολίτης

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα κομμωτική, αισθητική, ιστορία μόδας και μακιγιάζ. Πλέον η έδρα του βρίσκεται στο Μιλάνο.

Στο βιογραφικό του έχει πολλά editorials για τα περιοδικά Vogue, L’officiel, iODonna, κ.α, αλλά και συνεργασίες με την Bella Hadid και την Elle Macpherson.

Υπήρξε στην ομάδα της κορυφαίας makeup artist Pat McGrath στο fashion week 2021 για τον οίκο Dolce Gabbana.

Τέλος, στο βιογραφικό του θα βρείτε συνεργασίες με brands όπως Vivienne Westwood, Missoni, κ.α.

Μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες που έχει, λοιπόν, έχει να σας δώσει κάποιες συμβουλές για το ξεκίνημα σας στην βιομηχανία του μακιγιάζ.

“Η ομορφιά. Ένας κόσμος μαγικός, γεμάτος ιστορία, χρώμα, συναισθήματα, εποχές, μόδα, τέχνη.

Κυρίως τέχνη. Και οι πρεσβευτές της τέχνης του μακιγιάζ, οφείλουν να νιώθουν τυχεροί.

Όχι, δεν διαλέγεις εσύ να ασχοληθείς με αυτήν. Σε επιλέγει εκείνη. Γιατί ως καλλιτέχνης του μακιγιάζ, δεν εξελίσσεσαι μόνο με τα ερεθίσματα, αλλά γεννιέσαι με αυτό το DNA.

Από την απαρχή του κόσμου έως σήμερα, η ομορφιά ήταν η πύλη για να ανοίξει κάθε πόρτα. Και είναι το μόνο προσόν που είναι αυταπόδεικτο από μόνο του.

Στο σήμερα, έχει εξελιχθεί η εποχή, η δύναμη της εικόνας, η διαφορετικότητα των προτύπων, αλλά και η τεχνολογία. Όλα αυτά είναι άξονες που μπορούν να υποστηρίξουν κάθε καλλιτέχνη, που ονειρεύεται να εισβάλλει σε αυτόν τον μαγικό κόσμο.

Σαν προσωπικά στοιχεία – κλειδιά, η αισθητική, η προσωπική οπτική, η θέληση για μάθηση και εξέλιξη και η αγάπη για ότι ονειρεύεσαι, θα σε ανταμείψουν με την καταξίωση και την διαχρονικότητα, και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Να θυμάσαι πως όσα δώσεις, τόσα θα πάρεις.

Μετά από 24 χρόνια καριέρας, τολμώ να πω ότι είναι μια δίκαια συναλλαγή για όποιον πιστεύει σ’ αυτό.

Αρκεί να δώσεις τα πάντα σ αυτό, χωρίς σκέψεις και χωρίς φόβο.

Η βιομηχανία της ομορφιάς συνεχώς ανεβαίνει επίπεδα, η γνώση αναβαθμίζεται και η ανάγκη για εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ.

Η βασική μόρφωση και η προσωπική επιθυμία, είναι τα εφόδια που θα σε κρατάνε σε θέση να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις σωστά.

Η Ελλάδα, είναι μια χώρα χωρίς βιομηχανία στην μόδα και την ομορφιά. Ωστόσο, έχει δώσει τα θεμέλια σε όλον τον κόσμο, για να εμπνευστεί η τέχνη κάθε είδους και να γράψει ιστορία.

Θα έλεγα όμως, ότι πρακτικά είναι μια χώρα που δεν μπορεί να στηρίξει όνειρα ενός καλλιτέχνη με την δυναμική που απαιτείται.

Από την άλλη, ο καλλιτέχνης δεν έχει σύνορα και όρια.

Γιατί οι εμπνεύσεις του μπορεί να τον οδηγήσουν παντού.

Και οι σωστές συνθήκες να τον καθιερώσουν και να του δώσουν το βήμα να δημιουργεί με σεβασμό και εξέλιξη.

Κυνηγήστε τα όνειρα σας. Ταξιδέψτε, γνωρίστε διαφορετικές κουλτούρες. Ενσωματώστε τα χρώματα και τις φόρμες της γης που θα βρίσκεστε, με τις εμπνεύσεις σας. Έτσι, θα δείτε πως από κάπου εκεί αρχίζει το ταξίδι της ανακάλυψης νέων οριζόντων.

Με όπλα σας, την υπομονή, την μάθηση, την έμπνευση και την σωστή καθοδήγηση, όλα τα υπόλοιπα θα τα βρείτε μπροστά σας.

Για ότι κι αν ζητάτε, να θυμάστε πως ο βαθμός επιθυμίας και η γνώση, είναι οι βασικοί σας παράγοντες για να το επιτύχετε!

Κλείνοντας, θα τονίσω πως τίποτα μα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Όσες δυσκολίες κι αν έρθουν, όταν ο στόχος είναι καθαρός, θα γίνει πραγματικότητα κάθε μας όνειρο!”

Βρείτε τον στο instagram @renospolitis

Καθένας από αυτούς τόλμησε, εργάστηκε σκληρά για αυτό που ονειρεύτηκε και πέτυχε τον στόχο του. Κάποιοι από αυτούς έχουν μια επιτυχημένη καριέρα στην βιομηχανία του μακιγιάζ, ενώ κάποιοι έχουν μια πολύ επιτυχημένη αρχή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Όλοι τους τους όμως έχουν κάτι κοινό. Αυτό που ενώνει όλους τους καλλιτέχνες του μακιγιάζ. Την αγάπη, το πάθος και τον σεβασμό τους στην τέχνη του μακιγιάζ. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Ελπίζουμε να τους απολαύσατε και να σας έδωσαν περισσότερη έμπνευση και ακόμα περισσότερα κίνητρα, για να κυνηγήσετε τα όνειρα σας.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, που με τόση χαρά και θετική ενέργεια, δέχτηκαν να σας πουν τις δικές τους συμβουλές για το νέο σας ξεκίνημα.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.