βιβλίο μακιγιάζ

9 must-have βιβλία μακιγιάζ για makeup lovers

Είσαι λάτρης του μακιγιάζ; Είσαι makeup lover ή makeup artist; Σου έχουμε μια λίστα με τα καλύτερα βιβλία μακιγιάζ, που πρέπει να έχεις στην βιβλιοθήκη σου.

Το να είσαι makeup artist, είναι μια υπέροχη και δημιουργική πορεία σταδιοδρομίας. Θα γνωρίσεις πολλούς καινούριους ανθρώπους και θα επισκεφθείς μέρη που ίσως δεν είχες ξαναπάει.

Αν είσαι λάτρης του μακιγιάζ και της ομορφιάς, τα βιβλία του μακιγιάζ, είναι εδώ για να σου δείξουν τον δρόμο.

Φυσικά, τα βιβλία μακιγιάζ, δεν προορίζονται μόνο για καλλιτέχνες του μακιγιάζ. Μπορεί σε αυτά να ανατρέξει, οποιοσδήποτε αγαπάει το μακιγιάζ και θέλει να μάθει περισσότερα για αυτήν την τέχνη.

Μέσα από τα βιβλία θα λάβετε χρήσιμες γνώσεις, όχι μόνο για το θεωρητικό κομμάτι του μακιγιάζ, αλλά για την τέχνη γενικότερα.

Κάνοντας μια έρευνα στην Google, θα βρείτε πλήθος βιβλίων μακιγιάζ. Για την ιστορία του, το μακιγιάζ και την μόδα, για face/body painting, ακόμα και πώς να κάνετε σκίτσα του μακιγιάζ, βήμα-βήμα.

Και που ξέρεις. Μπορεί διαβάζοντας ένα από αυτά, να σου δώσει το έναυσμα, να γραφτείς στην σχολή μακιγιάζ που τόσο ποθείς.

Θέλεις να μπεις στον κόσμο του μακιγιάζ, αλλά δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις; Αυτό το άρθρο είναι για σένα. Αν αναζητάς έμπνευση ή νέες τεχνικές, συνέχισε να διαβάζεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις τα πιο χρήσιμα βιβλία μακιγιάζ. Για σένα ή ακόμα και για να τα κάνεις δώρο στην φίλη σου, που τόσο αγαπάει το μακιγιάζ.

Είναι βιβλία που ο κάθε επαγγελματίας makeup artist ή makeup lover, που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να τα έχει στην βιβλιοθήκη του.

Bobbi Brown makeup manual – Bobbi Brown

βιβλια μακιγιαζ

Είναι ένα πολύτιμο βιβλίο, που πραγματικά πρέπει να το έχεις ο καθένας στην συλλογή του. Η Bobbi Brown έχει δεκαετίες πορείας στον χώρο του μακιγιάζ. Έχει δημιουργήσει την δική της, επιτυχημένη εταιρεία προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τα πάντα. Από τα βασικά της φροντίδας του δέρματος έως κάθε πτυχή του μακιγιάζ. Πως θα βρεις την ιδανική απόχρωση foundation για σένα, πως θα εφαρμόσεις μια τεχνική ματιών πάνω σου και πολλά άλλα.

Το Bobbi Brown Makeup Manual, μπορείς να το βρεις στο Public ή να το βρεις σε χαμηλότερη τιμή στο Amazon.

Making Faces – Kevyn Aucoin

βιβλία για μακιγιάζ

Σε αυτό το βιβλίο μακιγιάζ, ο Kevyn Aucoin μοιράζεται όλα τα μυστικά του. Αναλύει και εξηγεί όλες τις βασικές τεχνικές και εφαρμογές του μακιγιάζ. Επίσης, εξηγεί πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικές τεχνικές, με μη συμβατικό τρόπο και να δημιουργήσετε ένα μεγάλο φάσμα εμφανίσεων.

Σε αυτό το βιβλίο, θα βρείτε επίσης ολοκληρωμένα σκίτσα μακιγιάζ, αλλά και μεταμορφώσεις διασημοτήτων από των ίδιο τον Kevyn Aucoin.

Από τα top βιβλία που έχουν γραφτεί παγκοσμίως για την τέχνη του μακιγιάζ και πρέπει απαραίτητα να το υπάρχει στην βιβλιοθήκη μας.

Βρείτε το στο Public, αλλά και στο Amazon.

About Faces – Scott Barnes

βιβλία για μακιγιάζ

Ο Scott Barnes είναι από τους κορυφαίους makeup artists. Έχει πολλά χρόνιας πορείας στο βιογραφικό του και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα στον χώρο της μόδας και όχι μόνο.

Το βιβλίο αυτό, είναι μια συλλογή όλων όσων έχει μάθει κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Το βιβλίο αυτό, είναι γεμάτο με τεχνικές για κάθε είδος του μακιγιάζ.

Αποτελείται από τρία μέρη.

About face: Amazing transformations using the secrets of top celebrity makeup artist by Scott Barnes

Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται σε δραματικές μεταμορφώσεις. Οι φωτογραφίες, περιγράφουν βήμα προς βήμα τις τεχνικές και τα προϊόντα μακιγιάζ. Επίσης, ο Scott Barnes, περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το ισχυρότερο πλεονέκτημα της κάθε γυναίκας.

Face to face: Amazing new looks and inspiration from the top celebrity makeup artist

Στο δεύτερο μέρος, είναι ένας καθημερινός οδηγός μακιγιάζ για κάθε γυναίκα. Σε αυτό το βιβλίο μακιγιάζ, δείχνει στις γυναίκες, πώς να αλλάξουν την καθημερινή ρουτίνα μακιγιάζ, με τεχνικές για την τέλεια μετάβαση για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε περίσταση.

About face: Celebrity makeup techniques – Scott Barnes

Στο τρίτο μέρος, επικεντρώνεται στις διασημότητες, με τις οποίες έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Face paint: The story of makeup – Lisa Eldridge

βιβλίο μακιγιάζ

Η Lisa Eldridge είναι από τις πιο γνωστές makeup artists. Η αγάπη της για την ιστορία του μακιγιάζ είναι μεγάλη. Έχει απίστευτη συλλογή με καλλυντικά των περασμένων εποχών και έχει κάνει μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτήν.

Όλη αυτήν την αγάπη, την έχει μεταφέρει σε αυτό το βιβλίο μακιγιάζ. Θα βρείτε μια υπέροχη ιστορική αναδρομή σε makeup trends από την βικτοριανή εποχή, την χρυσή εποχή του Hollywood, αλλά και του σήμερα.

Βρείτε το στο Public, αλλά και στο Amazon.

The makeup artist handbook – Gretchen Davis and Mindy Hall

βιβλίο μακιγιάζ

Οι συγγραφείς είναι βραβευμένοι makeup artists του Hollywood. Είναι από τα βιβλία μακιγιάζ, που είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλίο με οδηγίες. Δίνουν καθοδήγηση στους makeup artists, αλλά και σε όσους επιθυμούν να μπουν στο χώρο αυτόν, για το πώς να ξεχωρίσουν. Καλύπτει τεχνικές, που μόνο επαγγελματίες του είδους μπορούν να γνωρίζουν.

Βρείτε το  στο Amazon.

Art & Makeup by Lan Nguyen – Grealis

΄βιβλίο μακιγιάζ

Το βιβλίο αυτό είναι μια έκθεση έργων της εκπληκτικής αυτής καλλιτέχνιδος του μακιγιάζ. Όλες οι φωτογραφίες και το υλικό, έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το βιβλίο αυτό. Πάνω από 200 φωτογραφίες, με looks εμπνευσμένα από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτικής, κινηματογράφου και άλλων.

Δείχνει βήμα βήμα, όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για κάποιες από τις εμφανίσεις.

Το βιβλίο αυτό, είναι ένας πραγματικός θησαυρός έμπνευσης και πληροφοριών, για όσους εργάζονται ή φιλοδοξούν να εργαστούν στην βιομηχανία της μόδας και του μακιγιάζ.

Βρείτε το στο Bookdepository

Classic beauty – History of makeup – Gabriela Hernandez

βιβλίο μακιγιάζ

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο αναφοράς στην ιστορία του μακιγιάζ. Εξιστορεί πως η ιστορία διαμόρφωσε αποδεκτά τελετουργικά και μοτίβα ομορφιάς. Επίσης, κάνει αναφορά σε όλες τις αλλαγές στα καλλυντικά, με την πάροδο των ετών.

Έχει εικόνες, στις οποίες μπορείτε να δείτε την πορεία του μακιγιάζ από το 1920 έως και σήμερα.

Ένα βιβλίο μακιγιάζ που κάθε λάτρης της τέχνης αυτής και όχι μόνο, πρέπει να το έχει διαβάσει.

Βρείτε το στο Bookdepository 

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε προγράμματα εκμάθησης μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.