καλύτερη σχολή μακιγιάζ

6 tips για να διαλέξεις την καλύτερη σχολή μακιγιάζ.

6 tips για να διαλέξεις την καλύτερη σχολή μακιγιάζ

και να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές, για να βρείτε την καλύτερη σχολή μακιγιάζ και να γίνετε επιτυχημένοι makeup artists.

Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη, που απαιτεί δημιουργικότητα και δεξιότητες. Για να γίνει κάποιος επιτυχημένος καλλιτέχνης του μακιγιάζ, θα πρέπει να εξελίξει αυτές τις δυο πτυχές.

Το να βρείτε τον κατάλληλο μέντορα, είναι η πιο αποφασιστική και βασική κίνηση για τον δρόμο προς την επιτυχία σας.

Το πρώτο σκαλοπάτι για αυτόν τον δρόμο, είναι η επιλογή της σχολής μακιγιάζ που θα φοιτήσετε. Υπάρχουν εκατοντάδες σχολές μακιγιάζ στην Ελλάδα και κάποιες δεκάδες σχολές μακιγιάζ στην Θεσσαλονίκη. Η επιλογή της σωστής σχολής για εσάς, μπορεί να φαίνεται δύσκολη σαν διαδικασία.

#TIP1: Σχεδίασε την καριέρα σου και επέλεξε το ανάλογο πρόγραμμα μακιγιάζ.

Το επάγγελμα του makeup artist, είναι ένα επάγγελμα με προοπτικές. Οι επιλογές είναι πολλές. Ειδικός στο νυφικό μακιγιάζ, καλλιτέχνης του μακιγιάζ διασημοτήτων ή μόδας, makeup artist θεάτρου και τηλεόρασης και πολλά άλλα.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε συνειδητοποιημένοι στο τι θέλετε να κάνετε. Όσο καλύτερα κάνετε το πλάνο της καριέρας σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να στοχεύσετε κάπου.

Μια στοχευμένη έρευνα στην σχολή μακιγιάζ, στα προγράμματα μακιγιάζ και τις εξειδικεύσεις που προσφέρει, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά μαθήματα, ανάλογα με τις φιλοδοξίες σας.

Στην σχολή μακιγιάζ MUSE by Chrisanthi Mitrou, υπάρχουν διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, τόσο δια ζώσης όσο και μαθήματα μακιγιάζ εξ αποστάσεως. Τα προγράμματά μας είναι ιδανικά για αρχάριους ή ερασιτέχνες, που επιθυμούν μια καριέρα στο μακιγιάζ ομορφιάς και στο νυφικό μακιγιάζ, αλλά και για προχωρημένους.

Τα τμήματα μας είναι συνειδητά μικρά και όχι λόγω covid. Πιστεύουμε ότι έτσι μπορούμε να κατανέμουμε  αποτελεσματικότερα τον χρόνο, για να σας καθοδηγούμε και να λύνουμε τις απορίες κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

#TIP2: Διάρκεια προγραμμάτων μακιγιάζ.

Η εκμάθηση επαγγελματικού μακιγιάζ, απαιτεί σκληρή δουλειά, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη. Όσο πιο εντατικό είναι ένα πρόγραμμα μακιγιάζ, τόσο καλύτερο είναι στο να ενισχύσει και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες σας στο μακιγιάζ.

Τα μαθήματα μακιγιάζ που θα επιλέξετε, θα πρέπει να καλύπτουν σε βάθος, τόσο την θεωρία όσο και την πρακτική γνώση. Έτσι, θα σας προετοιμάσουν σε βάθος και πιο αποτελεσματικά, για την πειθαρχία που απαιτεί η βιομηχανία του μακιγιάζ και της ομορφιάς γενικά.

Στην σχολή μακιγιάζ MUSE by Chrisanthi Mitrou καλύπτουμε και όλες αυτές τις πτυχές με μεγάλη λεπτομέρεια.

Υπάρχουν ταχύρρυθμα μαθήματα μακιγιάζ, αλλά και το βασικό μας πρόγραμμα για αρχάριους. Επίσης, θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ προχωρημένου επιπέδου, για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις δυνατότητες τους και για αυτούς που ονειρεύονται μια καριέρα στον χώρο της μόδας, του θεάτρου ή της τηλεόρασης.

Χρυσάνθη Μήτρου

#TIP3: Κάντε έρευνα για την εμπειρία των εκπαιδευτών.

Οι σχολές κατάρτισης μακιγιάζ, είναι τόσο καλές όσο οι μέντορες τους. Είναι ο πιο κρίσιμος και βασικός παράγοντας, που πρέπει να σας καθοδηγήσει στο να επιλέξετε μια σχολή μακιγιάζ.

Οι βασικές πτυχές που πρέπει να ερευνήσετε, είναι αρχικά η εμπειρία τους. Πόσα χρόνια απασχολούνται στην βιομηχανία της ομορφιάς και σε ποιους τομείς έχουν απασχοληθεί. Επίσης, ένας άλλος βασικός παράγοντας, είναι να μάθετε τι λένε για αυτούς οι προηγούμενοι μαθητές σχετικά με την εμπειρία του από την σχολή και την ποιότητα εκπαίδευσης.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou, η εκπαιδεύτρια μας έχει πολυετή εμπειρία στην βιομηχανία του μακιγιάζ και της ομορφιάς. Αυτό, την βοηθά στο να μεταδώσει τις γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες που απέκτησε και να ενισχύσει την δημιουργικότητα και το ταλέντο σας, αλλά και την αυτοπεποίθηση σας. Οι μαθητές, μας έχουν δώσει τις καλύτερες κριτικές και αυτό φαίνεται και στην πράξη , από την σταδιοδρομία τους.

#TIP4: Ερευνήστε τι παροχές υποστήριξης έχετε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών.

Η καλύτερη σχολή μακιγιάζ, οφείλει να παρέχει υποστήριξη στους μαθητές της και μετά το πέρας των μαθημάτων. Να είναι δίπλα τους, όταν την χρειάζονται, να παρακολουθεί την εξέλιξή τους και να τους καθοδηγεί στα βήματά τους, όταν αυτό χρειάζεται.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να γνωρίζετε ποιο είναι το σύστημα υποστήριξης που θα σας παρέχει η σχολή μακιγιάζ που θα επιλέξετε. Ζητήστε να μάθετε, αν δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας portfolio, πρακτικής εξάσκησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (φωτογραφίσεις μόδας, θεατρικές παραγωγές, κτλ), την παροχή συμβουλών σταδιοδρομίας και πολλά άλλα.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou προσφέρουμε άφθονα πρακτικά μαθήματα και σε πραγματικές συνθήκες, μέσω του δικτύου συνεργατών που διαθέτουμε. Η καθοδήγηση είναι άμεση και γίνεται ατομικά και προσωποποιημένα, στον κάθε ένα μαθητή μας. Γιατί για εμάς ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του ανάγκες και φιλοδοξίες. Η αλληλεπίδρασή μας δεν τελειώνει με το πέρας των μαθημάτων. Παρακολουθούμε διακριτικά  την πορεία και την εξέλιξη των μαθητών μας και είμαστε στην διάθεση τους ανά πάσα στιγμή, για να τους συμβουλεύσουμε για την σταδιοδρομία τους και να τους στηρίξουμε.

Επίσης, δίνουμε σε όλους τους μαθητές μας, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ένα ολοκληρωμένο makeup kit. Πέρα από την γνώσεις, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε και τον εξοπλισμό, έτσι ώστε να ξεκινήσετε να εργάζεστε άμεσα.

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

#TIP5: Ευελιξία προγράμματος και προσβασιμότητα.

Η ευελιξία του προγράμματος, αλλά και η μεθοδολογία των μαθημάτων, είναι από τους πιο βασικούς συντελεστές, που θα σας εξασφαλίσουν επιτυχία.

Αν η σχολή που θα επιλέξετε είναι σε άλλη πόλη από αυτήν που βρίσκεστε, τσεκάρετε την προσβασιμότητα της. Είναι επίσης, σημαντικός παράγοντας για την επιλογή μιας σχολής μακιγιάζ.

Ειδικά στην εποχή μας, που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ψηφιακή  και οι χώροι φυσικής μάθησης λιγοστεύουν.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou αποστολή μας είναι να σας παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας, μετά την αποφοίτηση τους, θα είναι έτοιμοι για εργασία.

Επιπλέον, παρέχουμε την δυνατότητα μαθημάτων μακιγιάζ εξ αποστάσεως σε μικρά τμήματα. Αυτό δίνει την ευελιξία στους μαθητές, να συμμετέχουν σε ένα μάθημα, ανάλογα με τον χρόνο τους, από την άνεση του σπιτιού τους.

#TIP6: Κάνε έρευνα αγοράς για τις τιμές των μαθημάτων μακιγιάζ.

Το κόστος των μαθημάτων μιας σχολής μακιγιάζ στην Ελλάδα, μπορεί να κυμαίνεται από 500€ έως 2500€. Μπορεί να μην επιθυμείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για την εκπαίδευση σας, ωστόσο κάντε καλή έρευνα, γιατί κάποιες φορές το πολύ οικονομικό μπορεί να σας κοστίσει πιο ακριβά, γιατί δεν θα σας παρέχει την ποιότητα που θέλετε.

Είναι σημαντικό να βρείτε μια σχολή, η οποία θα είναι στον προϋπολογισμό σας και ταυτόχρονα θα αξίζει την επένδυση που κάνετε. Γιατί, μην το ξεχνάτε, είναι μια επένδυση από την οποία θέλετε να πάρετε τα χρήματα σας πίσω και όχι απλά ένα ακόμα πτυχίο.

Ακόμα και αν βρείτε κάποια, που κοστίζει λίγο παραπάνω από αυτά που θέλατε να διαθέσετε, βεβαιωθείτε ότι θα σας παρέχει άριστη ποιότητα εκπαίδευσης και ευκαιρίες καριέρας.

Μην ξεχνάτε. Στόχος σας είναι να βρείτε την καλύτερη σχολή μακιγιάζ για εσάς.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou προσφέρουμε έκπτωση 20% για τις έγγραφες στα φθινοπωρινά τμήματα μακιγιάζ (ταχύρρυθμα και master) και φυσικά δίνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ένα makeup kit για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο του μακιγιάζ.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.