μακιγιάζ

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το ρουζ.

Ο απόλυτος οδηγός για το ρουζ.

Plus: Τα καλύτερα ρουζ ανά κατηγορία

Αναμφισβήτητα το μάσκαρα και το κραγιόν, είναι από τα προϊόντα που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις στην βιομηχανία της ομορφιάς. Είναι τα 2 αυτά καλλυντικά, που δεν λείπουν από κανένα νεσεσέρ.

Υπάρχει όμως, και ένα προϊόν μακιγιάζ, που θα σίγουρα πρέπει να προστεθεί στο τσαντάκι σας (αν δεν υπάρχει ήδη).

Το ρουζ. Είναι από αυτά τα καλλυντικά, που τα βλέπαμε από μικρά παιδιά στο μπουντουάρ της μαμάς μας, αλλά και στην τσάντα κάθε γυναίκας. Και είναι αυτό το προϊόν μακιγιάζ, που πολλοί κρατώντας το στα χέρια τους για πρώτη φορά, σκέφτηκαν “και τώρα πώς το χρησιμοποιούμε”.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το ρουζ. Τι είναι, γιατί το χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ, αλλά και πως το χρησιμοποιούμε.

Τι είναι το ρουζ;

κρεμώδη ρουζ

Είναι το προϊόν που δίνει ζωή, φρεσκάδα και ζωντάνια στο πρόσωπό σας. Χαρίζει χρώμα υγείας στα μάγουλά σας, αλλά και ξεκούραστη όψη.

Το χρησιμοποιούμε για να μιμηθούμε στο μακιγιάζ, τα χρώματα υγείας που έχει το πρόσωπό μας, την φυσική του αιμάτωση.

Το ρουζ, είναι πιο ωραίο όταν το φοράμε συνδυαστικά με το foundation μας, είτε κάνουμε ελαφριά κάλυψη είτε έντονη. Τα foundation ουσιαστικά, τα χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε ατέλειες και δυσχρωμίες του δέρματος. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο χάνετε τον φυσικό χρωματισμό σας. Αυτή είναι και χρησιμότητα του, να επαναφέρει το χρώμα υγείας στο πρόσωπό σας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι δεν έχουν όλοι άνθρωποι την ίδια φυσική “φυσική” έξαψη στο πρόσωπό τους και υπάρχουν και άνθρωποι, που δεν έχουν καθόλου. Δεν κοκκινίζουν δηλαδή.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ίσως σας φαίνεται δύσκολο να το φορέσετε, γιατί δεν γνωρίζετε που να το τοποθετήσετε και πως. Θα σας δώσουμε την λύση και για αυτό, στην συνέχεια .

Ποια είναι τα είδη του ρουζ και πότε θα χρησιμοποιούμε;

Στο εμπόριο κυκλοφορούν 3 ειδών φόρμουλες ρουζ. Διαφορετικές συστάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την εποχή, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλετε στο μακιγιάζ σας.

Ρουζ σε μορφή πούδρας

Kυκλοφορεί σε μορφή compact ή σε ελεύθερη μορφή, θα βρείτε όμως και ρουζ σε πέρλες.

Μπορείτε να το φορέσετε σε γυμνό δέρμα, σίγουρα όμως θα έχει καλύτερη απόδοση πάνω από το foundation σας. Διατίθεται σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων (ροδακινί ρουζ, ρουζ σάπιο μήλο, μπρονζε ρουζ, κ.α.). Επίσης, έχει πολλών ειδών φινιρίσματα, όπως ματ, σατινέ και ρουζ με λάμψεις.

Το ρουζ σε μορφή πούδρας, εφαρμόζετε με πινέλο του ρουζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα ή να το “χτίσετε”, αν επιθυμείτε ένα πιο έντονο, πιο δραματικό look.

Εάν το προτιμάτε να το φορέσετε σε γυμνό δέρμα, χρησιμοποιήστε πριν ένα primer. Έτσι, θα το βοηθήσετε, να προσκολληθεί καλύτερα στο δέρμα σας και να έχει διάρκεια.

Top 4 οικονομικά ρουζ σε μορφή πούδρας

grigi ρουζ

Grigi – Pro multi palette Trio blush

Παλέτα ρουζ της Grigi, με υπέροχες αποχρώσεις, για να μπορείτε να δημιουργείτε τα καλοκαιρινά μακιγιάζ σας και όχι μόνο. Έχουν έντονη χρωστική και μπορείτε πραγματικά με ένα άγγιγμα του πινέλου σας, να δώσετε στα μάγουλα σας πλούσιο χρώμα, με διάρκεια.

τερακοτα ρουζ

Golden Rose – Terracotta stardust

Από τα καλύτερα τερακότα ρουζ. Χαρίζουν χρώμα και λάμψη στα μήλα σας. Με απαλή και μεταξένια σύνθεση, δίνουν ένα ωραίο περλέ αποτέλεσμα.

catrice ρουζ

Catrice – Blush box

Απαλή σύσταση, η οποία υπόσχεται ένα αδιάβροχο αποτέλεσμα και μεγάλη διάρκεια. Έχει έντονη χρωστική και μπορεί να ενσωματωθεί πολύ ωραία με την βάση σας και να σας χαρίσει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είναι μια επιλογή value for money.

Y.G.: Στο συγκεκριμένο ρουζ, λατρεύουμε που σε κάθε απόχρωση, έχει και ένα διαφορετικό quote.

ρουζ σε περλες

Golden Rose – Ball blusher

Ρουζ σε πέρλες, σε διάφορες αποχρώσεις. Αρκετά απαλή και βελούδινη σύσταση. Δίνει ένα πολύ ωραίο λαμπερό, περλέ φινίρισμα στο μακιγιάζ σας. Περιστρέψτε το πινέλο του ρουζ, πάνω στις πέρλες και απλώστε το στα μάγουλα σας. Για έξτρα ένταση, απλά εφαρμόστε περισσότερη ποσότητα.

Κρεμώδες ρουζ

Θα το συναντήσετε στο εμπόριο σε βαζάκι ή σε μορφή στικ. Είναι ιδανικό για λιπαρά (μορφή κρεμόπουδρας) και για ξηρά δέρματα και ιδιαίτερα ανθεκτικό κατά τους θερινούς μήνες.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω από την βάση του μακιγιάζ σας, πάνω από το foundation δηλαδή, και πριν από την πούδρα σας. Αυτό γιατί αν δουλευτεί πάνω από πούδρα, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει “μπαλώματα”.

Έχει μεγαλύτερη απόδοση από τα ρουζ σε μορφή πούδρας και χρειάζεται primer, σε περίπτωση που θέλετε να το φορέσετε σε γυμνό δέρμα.

Μπορεί να εφαρμοστεί με πινέλο, με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ακόμα και με τα δάχτυλά σας. Τα ρουζ σε στικ, μπορείτε να τα τοποθετήσετε απευθείας από την συσκευασία στο πρόσωπό σας, αν προορίζονται για χρήση μόνο για εσάς. Αν τα χρησιμοποιείτε για επαγγελματική χρήση, καλό είναι να παίρνετε την ποσότητα που θέλετε, με μια σπάτουλα.

Τα κρεμώδη ρουζ έχουν περισσότερη χρωστική από τα πούδρινα, για αυτό καλό είναι να ξεκινήσετε με λίγη ποσότητα και αν χρειαστεί να προσθέσετε.

Αυτές οι υφές, τείνουν να φαίνονται πιο φυσικές, καθώς το χρώμα τους φαίνεται ότι βγαίνει από το δέρμα και όχι ότι “κάθεται” πάνω σε αυτό.

Αν σας αρέσει να έχετε ποικιλία χρωμάτων για το μακιγιάζ σας, τα κρεμώδη και τα πούδρινα, θα τα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και σε παλέτα ρουζ.

Τα 4 καλύτερα κρεμώδη ρουζ

κρεμώδες ρουζ

Paese – cream blush

Υπέροχη, δροσερή, κρεμώδης σύσταση, με πολύ έντονη χρωστική. Πλούσια σύσταση, με βούτυρο shea και βιταμίνες A, C και E, ενυδατώνοντας το δέρμα και χαρίζοντας φυσική λάμψη.

ρουζ σε στικ

Kiko – velvet touch creamy stick blush

Ρουζ σε στικ, με εξαιρετική σύσταση, με καρυδέλαιο και μαλακτικά εκχυλίσματα, προσφέροντας έτσι μια απαλή υφή. Ενσωματώνεται στο δέρμα, χαρίζοντας φυσικό φινίρισμα.

κρεμώδες ρουζ nyx

Nyx – Sweet cheeks, soft cheek tint

Κρεμώδες ρουζ της Nyx, σε σωληνάριο με απλικατέρ, για το εφαρμόζετε με ευκολία στα μάγουλα σας. Ελαφριά σύσταση, vegan σύνθεση, χαρίζει φυσικό φινίρισμα. Το ρουζ αυτό μπορεί να “χτιστεί”, εάν επιθυμείτε πιο έντονο χρώμα υγείας στο μακιγιάζ σας.

κρεμώδες ρουζ

Shiseido – Minimalist whippedpowder blush

Ρουζ σε μορφή κρεμόπουδρας, ιδανικό για λιπαρά δέρματα. Η υφή του μοιάζει με μους, η οποία μόλις στεγνώσει, αφήνει ένα απαλό, πούδρινο φινίρισμα, με μεγάλη διάρκεια.

Ρουζ σε υγρή μορφή

Τα τελευταία χρόνια, τα υγρά ρουζ, έχουν κάνει ποιο δυναμικά την εμφάνισή τους στον κόσμο του μακιγιάζ.

Δίνουν φρέσκο, δροσερό φινίρισμα και αναμιγνύονται πολύ ωραία στο δέρμα, αφήνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Τα ρουζ σε υγρή μορφή, είναι ιδανικά για ξηρά δέρματα και μπορούν να φορεθούν και τους χειμερινούς μήνες, ενισχύοντας έτσι την έξτρα υδάτωση που χρειαζόμαστε τους ψυχρούς μήνες.

Εφαρμόζονται με συνθετικό πινέλο του ρουζ, με σφουγγάρι μακιγιάζ και με τα δάχτυλα.

Τα 4 καλύτερα ρουζ σε υγρή μορφή

υγρό ρουζ

Inglot – AMC liquid face blush

Ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες, μιας και η σύσταση του είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά. Χαρίζει καθαρό και έντονο χρώμα. Η φόρμουλα του είναι τέτοια που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και να σβήσει απαλά μέσα στην βάση σας.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε με πινέλο για ρουζ, σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ακόμα και με τα δάχτυλα.

υγρό ρουζ

Nars – Liquid blush

Ρουζ με ρευστή σύνθεση και μεταξένια υφή. Χαρίζει στο μακιγιάζ σας ένα φυσικό αποτέλεσμα και υγιή λάμψη. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με τα δάχτυλα σας, πάνω από το foundation σας. Επίσης, μπορείτε για extra χρώμα και διάρκεια, να εφαρμόσετε πάνω από το υγρό ρουζ και ένα αντίστοιχης απόχρωσης, σε μορφή πούδρας.

υγρό ρουζ

Mon Reve – Tinty cheeks liquid

Ελαφρύ στην σύστασή του, δίνει ημιδιάφανο και φυσικό χρώμα στα μήλα. Δίνει λαμπερό αποτέλεσμα. Ιδανικό για makeup no makeup looks.

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να το απλώσετε, καλό είναι οι κινήσεις να είναι γρήγορες, γιατί στεγνώνει γρήγορα.

υγρό ρουζ

Perricone MD – No makeup blush

Ρουζ σε μορφή τζελ και υγιή, νεανική λάμψη. Απλώνεται πολύ ωραία στο δέρμα και δίνει πολύ φυσικό φινίρισμα. Μπορείτε να το εφαρμόσετε είτε σε γυμνό δέρμα, με τα δάχτυλα σας, είτε πάνω από το foundation σας, με ένα σφουγγαράκι και ταμποναριστές κινήσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε το ρουζ σας

μακιγιάζ

Αρχικά θα ξεκινήσουμε, λέγοντας σας ότι δεν υπάρχει ένας τρόπος που βάζουμε το ρουζ. Όπως και το eyeliner, έτσι και το ρουζ, τοποθετείτε ανάλογα με το σχήμα και την δομή του προσώπου σας.

Αν δεν γνωρίζετε πώς να το τοποθετήσετε πάνω σας, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις τοποθετήσεις και να επιλέξετε τι σας αρέσει περισσότερο.

Πολλοί συστήνουν να χαμογελάσετε και να to τοποθετήσετε, ακριβώς πάνω στα μήλα σας. Αυτό όμως δεν λειτουργεί σε όλα τα πρόσωπα. Γιατί, για παράδειγμα, μπορεί ένας άνθρωπος να έχει γεμάτα μήλα. Τοποθετώντας το ρουζ ακριβώς πάνω σε αυτά, θα τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο γεμάτα.

στο foundation σας και να μην φαίνεται σαν μπάλωμα.

Επιλέξτε ένα μικρό προς μεσαίο πινέλο του ρουζ, ανάλογα με την έκταση του προσώπου σας. Όσο πιο μικρό πρόσωπο και μήλα, το μικρό πινέλο επιλέγουμε για ρουζ.

Οι τρίχες του πινέλου δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτές, γιατί έτσι θα τοποθετηθεί πολύ ποσότητα και θα δυσκολευτείτε να την κάνετε blending. Χρειάζεστε ένα πινέλο, με όχι πολύ πυκνές τρίχες και διαφορετικές σε μήκος, έτσι ώστε να αναμιχθεί το προϊόν απαλά και να μπορέσετε να το “χτίσετε” στην πορεία.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ρουζ σε μορφή πούδρας, επιλέξτε ένα πινέλο με φυσική τρίχα ή συνθετική που μιμείται την φυσική. Αυτού του είδους τα πινέλα, αναμιγνύουν καλύτερα τα προϊόντα σε μορφή πούδρας. Διαφορετικά, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε υγρό ή κρεμώδες, χρησιμοποιήστε πινέλο με συνθετική τρίχα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του, από τα μισά των μήλων σας. Πάρτε ως άξονα, το τελείωμα των φρυδιών σας και τοποθετήστε το με κινήσεις προς τα πίσω και ανοδικές. Αυτό χαρίζει ένα ωραίο αποτέλεσμα και δίνει εφέ lift.

Να θυμάστε ότι στο μακιγιάζ, είναι προτιμότερο (και πιο εύκολο) να προσθέτουμε παρά να αφαιρούμε. Ξεκινήστε δειλά, με λίγη ποσότητα και αν χρειαστεί προσθέστε, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσπαθήστε να κάνετε καλό blending, για να σβήνει απαλά μέσα.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.