βάση μακιγιάζ προσώπου

Η σωστή χρήση της βάσης μακιγιάζ

Η σωστή χρήση της βάσης μακιγιάζ

Για εσάς που κάνετε το μακιγιάζ στο σπίτι μόνοι σας, το να βρείτε την ιδανική βάση μακιγιάζ, είναι το Α και το Ω. Ειδικά, αν θέλετε το look που θα δημιουργήσετε να έχει διάρκεια τις ζεστές μέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού.

Μπορεί η βάση του μακιγιάζ, να σας φαίνεται ότι είναι ένα περιττό βήμα, μια δοκιμή όμως θα σας πείσει. Επίσης, μπορεί να σκεφτείτε “γιατί να προσθέσω ένα ακόμα προϊόν στην ρουτίνα μου;”.

Οι απαντήσεις σε αυτό το “γιατί” είναι πολλές. Πόσες φορές έχετε ρωτήσει επαγγελματία του μακιγιάζ, τι να κάνετε για να μην φαίνονται οι πόροι ή οι λεπτές γραμμές σας; Πόσες φορές προσπαθήσατε να κρύψετε την ερυθρότητα ή τις ουλές από ακμή, απλά χρησιμοποιώντας πιο βαρύ foundation; (μέγα λάθος, γιατί έτσι τα τονίζετε).

Πριν όμως σας δώσουμε τις απαντήσεις, σε αυτά τα ερωτήματα, θα σας τονίσουμε το εξής και πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη.

Με το μακιγιάζ μπορούμε να κάνουμε μόνο ομοιοχρωμία και όχι ομοιομορφία. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι, για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια βάση μακιγιάζ, για να εξομαλύνουμε ανομοιομορφίες. Ωστόσο, δεν θα τις εξαφανίσουμε ως δια μαγείας, απλά θα δώσουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι τόσο έντονες. Επειδή όμως είμαστε και τρισδιάστατοι, στην κίνηση ή ανάλογα με τον φωτισμό, οι ανομοιομορφίες αυτές θα φαίνονται. Αλλά, όχι τόσο έντονα.

Ας ανακεφαλαιώσουμε, λοιπόν.

Γιατί χρειάζεστε την βάση του μεικ απ;

Αρχικά γιατί θέλετε διάρκεια στο μακιγιάζ σας. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν καμβά, ένα “φίλτρο”, πάνω στο οποίο θα εφαρμόσετε τα υπόλοιπα προϊόντα του μακιγιάζ σας.

Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα primers. Βάσεις μακιγιάζ για λαμπερή όψη, με αντιγηραντική δράση, αλλά και για ενυδάτωση. Θα βρείτε primer προσώπου με σιλικόνη, για λιπαρά δέρματα και για λεπτές γραμμές ή πόρους, αλλά και για εξουδετέρωση δυσχρωμιών.

Η γκάμα των primers είναι τεράστια, οπότε μπορείτε να βρείτε το ιδανικό για εσάς και τις ανάγκες σας.

Παρακάτω θα τα αναλύσουμε, ανάλογα με την φόρμουλα τους, πώς και πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τι είναι η βάση του μακιγιάζ ή αλλιώς primer.

Είναι το πρώτο προϊόν μακιγιάζ, που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας, αφού φυσικά κάνουμε πρώτα την προετοιμασία του δέρματος (καθαρισμό-υδάτωση-τόνωση).

Αν δεν επιθυμείτε να φορέσετε foundation, μπορείτε να το φορέσετε και μόνο του. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε διευρυμένους πόρους και να θέλετε να τους εξομαλύνετε. Εφαρμόστε ένα primer σιλικόνης στο πρόσωπό σας και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό ή κρεμώδες ρουζ στα μήλα σας, ένα κραγιόν, λίγο μάσκαρα και είστε έτοιμοι. Ένα μακιγιάζ φρέσκο, δροσερό και φυσικό, ιδανικό για τις μέρες του καύσωνα.

Πως μπορείτε να εφαρμόσετε την βάση μακιγιάζ.

Τα primers, όπως κάθε άλλο προϊόν μακιγιάζ, μπορείτε να τα απλώσετε στο πρόσωπο σας με τα χέρια, ένα πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ.

Αν μας ρωτάτε, ο καλύτερος τρόπος είναι το πινέλο μακιγιάζ, γιατί έτσι εξασφαλίζετε ότι θα απλωθεί ομοιόμορφα και ισόποσα σε όλο το πρόσωπό σας.

Το σφουγγαράκι του μακιγιάζ, έχει την ιδιότητα να απορροφάει αρκετή ποσότητα, επομένως θα χρειαστεί να βάλετε παραπάνω προϊόν.

Απλώνετε την βάση μακιγιάζ προσώπου και αφήνεται λίγο να στεγνώσει στο δέρμα σας. Στην συνέχεια, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το μακιγιάζ σας.

βάση μακιγιάζ προσώπου

Οι τύποι των primers

Βάση μακιγιάζ προσώπου για ματ αποτέλεσμα

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, ένα primer για ματ αποτέλεσμα, θα παρατείνει την διάρκεια του μακιγιάζ σας. Συνήθως, αυτές οι βάσεις μακιγιάζ, περιέχουν σιλικόνη. Το συστατικό αυτό, λειτουργεί σαν ένα φιλμ ανάμεσα στο δέρμα και το foundation σας και εξομαλύνει τους πόρους και τις λεπτές γραμμές. Είναι ιδανικό και για ώριμες επιδερμίδες.

Είναι για όλους τους τύπους δέρματος (σχεδόν). Γενικά αυτού του τύπου οι βάσεις μακιγιάζ, δεν είναι ιδανικές για ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Μια πολύ καλή επιλογή, είναι το Under makeup base pro της Inglot.

βάση μακιγιάζ προσώπου

Είναι σε μορφή διάφανου τζελ, εξαιρετικά ελαφρύ σαν υφή, εξασφαλίζει τον έλεγχο της λιπαρότητας και δίνει ένα μεταξένιο λείο τελείωμα.

Βελτιώνει την υφή του δέρματός σας και κάνει την εφαρμογή του foundation πιο εύκολη. Τέλος, εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ σας, χωρίς να φράσσει τους πόρους.

Tip: Στα συγκεκριμένα primers, καλό είναι, οι κινήσεις σας όταν απλώνετε το foundation,να είναι απαλές και ταμποναριστές. Αν “σέρνετε” το πινέλο ή το σφουγγαράκι σας, τότε το primer σιλικόνης θα αρχίσει να σπάει και να κάνει μικρά σβωλάκια.

Ενυδατική βάση προσώπου

Τα ενυδατικά primers, είναι ιδανικά για ξηρά ή αφυδατωμένα δέρματα, αλλά και για ώριμες επιδερμίδες, που έχουν περισσότερη ανάγκη υδάτωσης.

Συνήθως, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, φαίνονται πιο έντονα στα ξηρά δέρματα. Το ενυδατικό primer, βοηθάει στο να λειτουργήσει σαν ένα στρώμα, “γεμίζοντας” αυτές τις γραμμές.

Δοκιμάστε την ενυδατική βάση μακιγιάζ της Laura Mercier, Pure canvas primer hydrating.

βάση μακιγιάζ για πρόσωπο

Είναι από τα καλύτερα αυτής της κατηγορίας, για ξηρά δέρματα. Περιέχει στα συστατικά του την γλυκερίνη, η οποία διατηρεί τις ισορροπίες νερού στο δέρμα και το ενυδατώνει σε βάθος.

Η φόρμουλά του είναι κρεμώδες gel, είναι εξαιρετικά ελαφριά και περιέχει αντιγηραντικά συστατικά. Οι βιταμίνες A, C, και E και υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με την γλυκερίνη, βοηθούν να ενυδατωθεί η επιδερμίδα, να γεμίσουν οι γραμμές και να έχετε έναν τέλειο καμβά για το μακιγιάζ σας.

Blurring primers

Αυτές οι βάσεις μακιγιάζ προσώπου, μοιάζουν με αυτές της σιλικόνης. Η διαφορά τους είναι ότι λειαίνουν το δέρμα περισσότερο, παρά δίνουν ματ αποτέλεσμα.

Είναι ιδανικά για ώριμες επιδερμίδες, για έντονες ρυτίδες, αλλά και λεπτές γραμμές.

Αγαπημένη μας σε αυτήν την κατηγορία, είναι η βάση μακιγιάζ Reducing wrinkles and mimic lines από Ingrid.

βάση μακιγιάζ

Με υπέροχη βελούδινη υφή, γεμίζει τις γραμμές του προσώπου, χωρίς να το στεγνώνει, δίνοντας έναν λείο καμβά για το μακιγιάζ σας. Επίσης, εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Βάση μακιγιάζ για εξουδετέρωση δυσχρωμιών

βάση μακιγιάζ

Αυτά τα primers έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίζουν τις δυσχρωμίες του δέρματος. Συνήθως, έχουν ένα ελαφρύ χρώμα (πράσινο, βιολέ ή ροδακινί). Ανάλογα με την απόχρωση της δυσχρωμίας που θέλουμε να εξουδετερώσουμε, χρησιμοποιούμε και το αντίστοιχο χρώμα.

Η πράσινη βάση μακιγιάζ, είναι ιδανική για να εξουδετερώσετε κοκκινίλες, ενώ η βιολέ δίνει φωτεινότητα σε χλωμά ή κίτρινα δέρματα.

Η εταιρεία Make up for ever έχει την μεγαλύτερη ποικιλία από αυτά τα primers.

Βάση μακιγιάζ για λάμψη

Αυτές οι βάσεις μακιγιάζ, δίνουν στην επιδερμίδα σας λάμψη και φωτεινότητα. Κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται φρέσκο και ενυδατωμένο, σαν να έχετε βάλει μόλις την ενυδατική σας.

Είναι ιδανικά για όλους τους τύπους δέρματος, ωστόσο καλό είναι να αποφεύγονται σε κάποιες περιπτώσεις. Οι περιπτώσεις αυτές είναι όταν υπάρχει αναγλυφότητα στο δέρμα σας.

Αν έχετε έντονες ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σπυράκια ή ουλές από ακμή, καλό είναι να μην τις χρησιμοποιήσετε. Και αυτό, γιατί αυτές οι βάσεις μακιγιάζ με λάμψη ή γυαλάδα, τονίζουν και αναδεικνύουν περισσότερο, αυτά τα προβλήματα δέρματος.

Η αγαπημένη μας βάση μακιγιάζ για λαμπερό δέρμα, είναι από την εταιρεία Nyx, High glass primer

βάση μακιγιάζ

Η σύνθεσή της περιέχει μικροπέρλες, οι οποίες αντανακλούν το φως και δημιουργούν την αίσθηση διάφανης επιδερμίδας. Η υφή του είναι μεταξένια και απαλή και σας βοηθάει να δημιουργήσετε μια λαμπερή βάση για το μακιγιάζ σας, με διάρκεια.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.