φυσικό μακιγιάζ

7 συμβουλές για να επιτύχετε το τέλειο φυσικό μακιγιάζ

7 συμβουλές για να επιτύχετε το τέλειο φυσικό μακιγιάζ

Σε ότι αφορά το μακιγιάζ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι τάση είναι το less is more. Όσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο. Μια glamorous και λαμπερή εμφάνιση, φυσικά και κλέβει τις εντυπώσεις. Είναι όμως πρακτική για την καθημερινότητα σας, για την εργασία ή για χαλαρές περιστάσεις;

Το φυσικό μακιγιάζ είναι αυτό που θα ενισχύσει τα χαρακτηριστικά σας, χωρίς να καλύψει αυτά που εσείς πιστεύετε ότι είναι μείον. Και αυτό είναι το υπέροχο (και όχι τόσο εύκολο, όσο πιστεύετε) σε αυτού του είδους τα μακιγιάζ.

Είναι μια απλή προσέγγιση, σε ότι αφορά το δέρμα, τα μάτια, τα χείλη και τα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Θα χρησιμοποιήσετε λιγότερα προϊόντα, άρα και λιγότερο χρόνο από την ρουτίνα του μακιγιάζ σας και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε περίπλοκες τεχνικές (αν δεν το επιθυμείτε και δεν σας αρέσει).

Τι είναι το φυσικό μακιγιάζ;

Το φυσικό μακιγιάζ είναι μια μινιμαλιστική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας προϊόντα, για να αναδείξει την φυσική ομορφιά σας και όχι για να καλύψει.

Εστιάζει στο δέρμα κυρίως, στα μάτια και τα χείλη, αναδεικνύοντας τα, χωρίς όμως να δείχνει υπερβολικό και βαρύ.

Ιδανικό για όσους δεν τους αρέσει και πολύ το μακιγιάζ, για όσους εργάζονται νωρίς το πρωί και θέλουν να “κλέβουν” λίγο χρόνο από τον ύπνο τους. Επίσης, είναι κατάλληλο για έφηβους και μικρές ηλικίες, που ναι μεν θέλουν να κάνουν μακιγιάζ, αλλά όχι να δείχνουν μεγαλύτερης ηλικίας.

Ποιο είναι το καλύτερο μακιγιάζ για φυσική όψη;

Το εκπληκτικό με το φυσικό μακιγιάζ, είναι ότι δείχνει σε όλους διαφορετικό. Γιατί αυτή είναι η ομορφιά του στυλ.

Το φυσικό μακιγιάζ αναδεικνύει και τονίζει τα πλεονεκτήματα σας. Μπορεί αυτό να είναι το αψεγάδιαστο δέρμα σας, τα ζουμερά χείλη σας ή τα όμορφα σχηματισμένα μάτια σας.

Είναι προτιμότερο το φυσικό μακιγιάζ από κάτι πιο εντυπωσιακό;

Αν ρωτάμε εμάς, θα σας πούμε ένα μεγάλο “ναι”, μιας είμαστε λάτρεις του φυσικού και του μίνιμαλ μακιγιάζ.

Ωστόσο, οφείλουμε να σας πούμε ότι το καλύτερο είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Να αισθάνεστε ο εαυτός σας και να νιώθετε ότι μπορείτε να το υποστηρίξετε.

Σίγουρα όμως το φυσικό μακιγιάζ, σας κάνει να ξεχωρίζετε και να είστε διαφορετικές. Γιατί απλά αναδεικνύει εσάς, που είστε μοναδικοί και ξεχωριστοί.

φυσικό μακιγιάζ

7 βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό, φυσικό μακιγιάζ

Περιποιηθείτε το δέρμα σας

Το μυστικό για ένα υπέροχο μακιγιάζ, είναι να έχετε έναν άψογο καμβά για να δουλέψετε επάνω του. Αυτό θα το επιτύχετε, έχοντας μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα φυσικό μακιγιάζ, γιατί θα φοράτε πιο ελαφρύ foundation και concealer.

Εκτός από τον καθαρισμό και την τόνωση, υπάρχουν και άλλα σημαντικά βήματα που χρειάζεται να κάνετε, για να έχετε ένα δέρμα λαμπερό.

Βάλτε στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα, την απολέπιση προσώπου και την μάσκα. Βρείτε προϊόντα ιδανικά για τον τύπο του δέρματός σας και όχι κάτι που σας σύστησε κάποιο δικό σας άτομο, γιατί το χρησιμοποίησε και του άρεσε.

Αν έχετε να αντιμετωπίσετε ερυθρότητα ή ερεθισμούς από ακμή, αντιμετωπίστε τα με καταπραϋντικά ενυδατικά προϊόντα, σχεδιασμένα για ευαίσθητα δέρματα.

Αν έχετε λεπτές γραμμές ή έντονο *χρωματισμό στο δέρμα σας, χρησιμοποιήστε ρετινόλη ή ορό βιταμίνης C.

*Τι εννοούμε όταν λέμε χρωματισμός ή αλλιώς pigmentation: Το δέρμα παίρνει το χρώμα του από την μελανίνη, η οποία παράγεται από ειδικά κύτταρα. Όταν αυτά τα κύτταρα, δεν λειτουργούν σωστά ή καταστρέφονται, επηρεάζουν την παραγωγή μελανίνης. Έτσι, κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν διαταραχές μελάγχρωσης του δέρματος, οι οποίες επηρεάζουν το χρώμα του.

Χρησιμοποιήστε ενυδατική, αντηλιακό και primer

Πριν ξεκινήσετε με το φυσικό μακιγιάζ σας, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, προστατευμένο από τις βλαπτικές επιδράσεις του ηλίου και λαμπερό.

Η ενυδατική σας κρέμα, πρέπει να είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας (λιπαρός, ξηρός, ευαίσθητος, κτλ). Αυτό βέβαια, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Σε ότι αφορά το αντηλιακό, το πιο σημαντικό για την πρόληψη της αντιγήρανσης, είναι ο δείκτης προστασίας. Επομένως, θα χρειαστείτε ένα αντηλιακό υψηλού φάσματος, που να σας προστατεύει από UVA και UVB.

Τέλος, πέρα από την προετοιμασία δέρματος, σημαντικό ρόλο παίζει και η βάση μακιγιάζ που θα επιλέξετε. Το primer είναι αυτό που θα διατηρήσει το μακιγιάζ σας στην θέση του. Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε, μπορεί να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές, να θολώσει τις ρυτίδες ή να δώσει λάμψη στο δέρμα σας.

foundation για φυσικό μακιγιάζ

Επιλέξτε το σωστό foundation

Για να δημιουργήσετε μια φυσική εμφάνιση μακιγιάζ, επιλέξτε ένα foundation με λεπτόρρευστη υφή και ελαφριά έως μεσαία κάλυψη. Ένα βαρύ foundation, θα διαγράψει ακόμα περισσότερο και δεν θα αφήσει το δέρμα σας να φαίνεται. Επίσης, θα τονίσει αυτά που ενδεχομένως θέλετε να καλύψετε.

Οι υγρές φόρμουλες δίνουν το πιο φυσικό φινίρισμα. Αν επιθυμείτε έξτρα λαμπερό δέρμα, μπορείτε να αναμίξετε μέσα στο foundation σας, λίγες σταγόνες illuminator.

Επιλέξτε ένα υγρό foundation που να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας.

Ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το προϊόν, είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο φυσικό μακιγιάζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελεύθερο, φουντωτό πινέλο, ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ακόμα και τα δάκτυλά σας. Απλά μην παραλείψετε να “σβήσετε” το προϊόν κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας και προς τον λαιμό.

Φωτίστε το βλέμμα σας

Για να αποκτήσετε το τέλειο φυσικό μακιγιάζ, είναι επίσης απαραίτητο το concealer, η απόχρωση που θα επιλέξετε και η ποσότητα που θα βάλετε.

Βεβαιωθείτε ότι το concealer σας, είναι μισό με ένα τόνο πιο φωτεινό απ το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ, διαφορετικά θα κάνει το βλέμμα σας βαρύ και κουρασμένο.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το εφαρμόσετε και σβήστε το καλά μέσα στην βάση σας. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πινέλο, επιλέξτε κάτι φουντωτό και όχι πολύ σφιχτό.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε αν επιθυμείτε να πουδράρετε, για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια διάφανη πούδρα και να την εφαρμόσετε με ένα πινέλο και όχι πομ πομ. Συνήθως, με το πομ πομ, μένει περισσότερη ποσότητα πάνω στο πρόσωπό σας.

Σε τι αφορά τις σκιές ματιών, επιλέξτε ματ υφές και όσο το δυνατόν κοντά στο χρώμα του δέρματός σας. Θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, δεν θέλετε να ξεχωρίζουν τα χρώματα. Αυτός που σας βλέπει από κοντά, δεν πρέπει να καταλαβαίνει αν φοράτε κάτι και τι είναι αυτό.

φυσικό μακιγιάζ

Διαλέξτε το ιδανικό χρώμα ρουζ

Ένα άγγιγμα ρουζ, χαρίζει στα μάγουλά σας φρεσκάδα, νεανικότητα και όψη υγείας. Ταυτόχρονα, αυτό το προϊόν, θα δώσει διάσταση στο πρόσωπό σας.

Πως θα βρείτε ποιο χρώμα είναι καλύτερο για εσάς; Είναι αυτό που έρχεται πιο κοντά, με τα φυσικά σας χρώματα στα μάγουλα. Αυτό το χρώμα είναι που θα αναδείξει και θα κολακέψει, τους φυσικούς σας τόνους.

Μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό ροζ έως βερικοκί ή ροδακινί έως βαθύ τριανταφυλλί.

Αν έχετε επιλέξει να σταθεροποιήσετε την βάση σας με πούδρα, καλό είναι το ρουζ να είναι σε μορφή πούδρας. Χρησιμοποιήστε ένα μεσαίο, φουντωτό πινέλο και ξεκινήστε να εφαρμόζετε ψηλά στα μήλα σας, στο ύψος του τέλους των φρυδιών. Με ότι έχει μείνει στο πινέλο του ρουζ, κάντε και ένα απαλό πέρασμα και μπροστά στα μάγουλά σας (εκεί που φουσκώνουν όταν χαμογελάτε).

Διαφορετικά, οι ιδανικότερες υφές για το τέλειο φυσικό μακιγιάζ, είναι οι υγρές και οι κρεμώδεις, γιατί αυτές γίνονται ένα με το δέρμα σας. Μπορείτε να τις εφαρμόσετε με τα δάχτυλά σας, στα σημεία που περιγράψαμε πιο πάνω.

Αν σας ξεφύγει περισσότερη ποσότητα, απ’ ότι υπολογίζατε, μπορείτε να την ακυρώσετε με το πινέλο που είχατε βάλει το foundation.

Ενυδατώστε τα χείλη σας

Το φυσικό μακιγιάζ ολοκληρώνεται με υπέροχα, δροσερά, καλά ενυδατωμένα χείλη.

Αν έχετε ξηρά ή σκασμένα χείλη, ξεκινήστε την φροντίδα τους με απολέπιση. Μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε, με λίγο μέλι και λίγους κόκκους ζάχαρης.

Η απολέπιση κάνει τα χείλη σας να φαίνονται λεία, υγιή και αναδεικνύει το φυσικό τους χρώμα.

Αφού κάνετε την απολέπιση, εφαρμόστε ένα balm χειλιών.

Η σωστή προετοιμασία και των χειλιών, θα κάνει το κραγιόν σας ή το gloss, να στρώσουν καλύτερα.

Σε ότι αφορά την υφή του κραγιόν, καλό είναι να επιλέξετε κάτι ενυδατικό με πλούσιο χρώμα, κοντά στο χρώμα των χειλιών σας ή ένα με διάφανο χρώμα.

Εφαρμόστε μολύβι ματιών ή eyeliner

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Μπορείτε απλά να βάλετε μια ελαφριά στρώση mascara.

Ωστόσο, αν θέλετε να διορθώσετε το σχήμα των ματιών σας ή απλά να τονίσετε ελαφριά το βλέμμα σας, μπορείτε να βάλετε λίγο αϊλάινερ ή μολύβι ματιών.

Επιλέξτε ένα καφέ μολύβι ματιών, αν θέλετε απαλή ένταση στο βλέμμα ή ένα μαύρο, αν επιθυμείτε κάτι πιο έντονο.

Ότι και αν επιλέξετε. Προσπαθήστε η γραμμή που θα κάνετε, να είναι πολύ λεπτή. Ουσιαστικά, θέλετε να προσθέσετε ένταση στις ρίζες των βλεφαρίδων. Οπότε, ακουμπήστε σύριζα στις βλεφαρίδες σας, το μολύβι.

Για έξτρα φυσικό και σβησμένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα πολύ λεπτό, φλατ πινέλο ματιών και αναμείξτε το μολύβι σας, μέσα στην γραμμή των βλεφαρίδων.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.