εντυπωσιακό μακιγιάζ

Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό μακιγιάζ του show του Dior για το φθινόπωρο 2021

Ο Peter Philips, creative and image director του οίκου Christian Dior, παρουσίασε μια τολμηρή και χρωματιστή εμφάνιση, για το φθινοπωρινό show του οίκου. Ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, μια εντυπωσιακή εκδοχή των smokey eyes, με αέρα  90’s.

Η καθοδήγηση που είχε από την καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri, ήταν ότι ήθελε ένα μπλε eyeliner ή μπλε smokey eyes.

Το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε, είναι το βασιλικό μπλε, το οποίο είναι παρόμοιο σε απόχρωση με το ultramarine.

Ultramarine: Η πιο πολύτιμη απόχρωση του μπλε;

Το ultramarine, είναι μια απόχρωση του μπλε, που δημιουργήθηκε πριν 6.000 χρόνια, από έναν σπάνιο πολύτιμο λίθο, τον lapis lazuli.

Αυτή η απόχρωση, ήταν μια άπιαστη χρωστική ουσία, η οποία σύντομα μετατράπηκε σε πολύτιμη. Μάλιστα την θεωρούσαν τόσο πολύτιμη, όσο τον χρυσό.

Οι Αιγύπτιοι το μετέτρεπαν σε σκόνη και το χρησιμοποιούσαν σαν σκιά ματιών για την βασίλισσα τους, την Κλεοπάτρα.

Το ultramarine, θεωρήθηκε ως ένα χρώμα υπερβατικό. Οι Γερμανοί ρομαντικοί, χρησιμοποίησαν το μπλε λουλούδι, ως σύμβολο λαχτάρας για το ανέφικτο.

Το 2012 ο χημικός Dr. Berke, δήλωσε στους New York Times: “Η πρώιμη ανθρωπότητα δεν είχε πρόσβαση στο μπλε, γιατί το μπλε δεν είναι αυτό που ονομάζουμε γήινο χρώμα. Δεν το βρίσκεις στο χώμα.”

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Yves Klein, πίστευε ότι το ultramarine, είναι το καλύτερο μπλε χρώμα από όλα. Δήλωνε για αυτό: “Το μπλε δεν έχει διαστάσεις. Είναι πέραν των διαστάσεων”.

Με λίγα λόγια το μπλε είναι ένα απόκοσμο χρώμα. Έχει μια μεταφυσική δύναμη, που μεταφέρει τον θεατή πέρα από την σφαίρα του κόσμου τους.

Αυτή η μπλε απόχρωση μπορεί να διαφοροποιείται και να φαίνεται ακόμα και στο μπλε Marian, το επίσημο χρώμα της Παναγίας. Αυτό εξαρτάται, από το πόσο γεμάτο είναι το μπλε χρώμα στα μάτια, πόση ένταση έχει και την οπτική γωνία που το βλέπουμε.

Ο Wassily Kandinsky, αναφέρει στο βιβλίο του “Σχετικά με το πνευματικό στην τέχνη” , ότι τα βαθιά μπλε είναι ουράνια χρώματα.  “ Όσο πιο βαθύ γίνεται το μπλε, τόσο πιο έντονα καλεί τον άνθρωπο προς το άπειρο. Ξυπνώντας μέσα του την επιθυμία για το καθαρό και τέλος για το υπερφυσικό. Το μπλε είναι το τυπικό ουράνιο χρώμα. Το μπλε ξεδιπλώνει στα βάθη του το στοιχείο της ηρεμίας. Καθώς βαθαίνει προς το μαύρο, παίρνει  τις αποχρώσεις μιας υπεράνθρωπης λύπης. ”

εντυπωσιακό

Πως δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό μπλε smokey του οίκου Dior

Αυτό που ήθελε η Chiuri, ήταν ένα eyeliner look που να κινείται ανάμεσα σε δυο σφαίρες. Ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, που να συνδυάζει το   πανκ, ταυτόχρονα όμως, να προκαλεί  μια κομψότητα.

Κατά την δημιουργία του τολμηρού μπλε μακιγιάζ ματιών, ο Philips δημιούργησε μια μαύρη, ματ γραμμή eyeliner.

Στην συνέχεια χρησιμοποίησε από πάνω μια σκιές ματιών σε μπλε αποχρώσεις. Αυτό δημιουργεί ένα ωραίο βαθύ μπλε, με λίγη φωτεινότητα.

Φρόντισε η σκιά ματιών, να μην είναι τόσο γραμμική ή σκληρή. Δημιούργησε μια γραμμή eyeliner με μαλακές άκρες, δίνοντας έτσι μια πιο επιμήκη εμφάνιση.

Οι υφές που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία της βάσης του μακιγιάζ, ήταν κρεμώδεις και ματ. Το ρουζ μόλις που φαινόταν στα μάγουλα, ενώ τα χείλη ήταν φυσικά, αλλά ενισχυμένα με απαλό χρώμα.

Έτσι έχτισε ένα μακιγιάζ με σωστή ισορροπία.

Το όραμα για το show της φθινοπωρινής σεζόν 2021

Το όραμα της Chiuri για αυτήν την σεζόν, ήταν να δημιουργήσει μια εμπειρία, που να απεικονίζει τις συνδέσεις που όλοι μοιραζόμαστε.

Το show της φθινοπωρινής σεζόν 2021, ήταν το πρώτο, μετά από τις εικονικές παρουσιάσεις που έγιναν, λόγω της πανδημίας. Η ίδια, ως αυτόπτης μάρτυρας του οικονομικού χαμού που προκάλεσε η πανδημία στην βιομηχανία των ρούχων, ήθελε να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία.

Εμπνεύστηκε από το βιβλίο της Rebecca Solnit, “A field guide to getting lost”. Η Solnit αναφέρεται στο μπλε ως απόχρωση, που υπάρχει στην διασταύρωση της απόστασης και της επιθυμίας.

“Το μπλε της απόστασης, έρχεται με τον χρόνο, με την ανακάλυψη της μελαγχολίας, της απώλειας. Την υφή της λαχτάρας, της πολυπλοκότητας του εδάφους που διανύουμε και με τα χρόνια του ταξιδιού. ”

μακιγιάζ οίκου Dior 2

Δημιουργήστε βήμα-βήμα αυτό το εντυπωσιακό μακιγιάζ

  1. Προετοιμάστε καλά την επιδερμίδα σας, με τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς. Σε αυτό το στάδιο, σημαντικό είναι να περιποιηθείτε και τα χείλη σας. Επειδή το look θέλει γυμνά χείλη, καλό είναι να τα προετοιμάσετε με ένα scrub χειλιών και ένα balm χειλιών.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα primer για μεγαλύτερη διάρκεια.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα foundation με ματ φινίρισμα. Εναλλακτικά, αν δεν επιθυμείτε κάτι εντελώς ματ, επιλέξτε κάτι χωρίς έντονη γυαλάδα, που θα απλά θα φωτίσει λίγο την επιδερμίδα σας.
  4. Μπορείτε αν θέλετε να ζεστάνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας, με λίγη terracotta. Αν επιλέξετε να κάνετε σκιάσεις, μείνετε σε ήπιες και απαλές εντάσεις.
  5. Περιποιηθείτε τα φρύδια σας. Δώστε τους σχήμα, γεμίστε απαλά τυχόν κενά και σταθεροποιήστε με ένα gel φρυδιών.
  6. Για τα μάτια επιλέξτε ένα μαλακό, μαύρο μολύβι ή ένα υγρό eyeliner, για να μπορέσετε να διορθώσετε εύκολα τυχόν λάθη. Σχεδιάστε την γραμμή eyeliner, κατά μήκος του κάτω βλεφάρου, όσο μακριά και όσο φαρδιά θέλετε. Το ιδανικό, είναι να είναι λεπτή, για να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα και όχι άγριο. Με ένα φλατ πινέλο, μαλακώστε τα όρια της γραμμής.
  7. Πάνω από την γραμμή eyeliner που σχηματίσατε, τοποθετήστε μια μπλε σκιά ματιών, σε ότι απόχρωση σας αρέσει. Κάντε καλό blending, έτσι ώστε να βγει μαλακό το αποτέλεσμα.
  8. Αφού πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, τοποθετήστε mascara. Το συγκεκριμένο look, έχει μια φυσικότητα και στις βλεφαρίδες. Ωστόσο, αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα, εφαρμόστε περισσότερο μάσκαρα.
  9. Ολοκληρώστε αυτό το sexy look, με ένα lip gloss ή ένα nude, ενυδατικό κραγιόν.

Αν δοκιμάσετε αυτό το εντυπωσιακό μακιγιάζ, θα χαρούμε να το δούμε και να το θαυμάσουμε και εμείς. Για αυτό κάντε μας tag και mention στα social media μας.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.