pink lipstick

Ροζ κραγιόν. Είναι το trend της φετινής άνοιξης;

Μια ερώτηση που βλέπουμε πολύ διαδίκτυο, είναι αν το ροζ κραγιόν είναι ελκυστικό. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το κόκκινο είναι το ελκυστικό, λόγω της έντασής του.

Το κλασικό κόκκινο κραγιόν, έχει πάντα μια θέση στο νεσεσέρ μας. Τι γίνεται όμως, όταν θέλουμε να φορέσουμε κάτι εξίσου ελκυστικό, αλλά όχι τόσο έντονο; Η απάντηση είναι το ροζ κραγιόν.

Μπορεί να είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το ροζ κραγιόν, είναι καθαρά κοριτσίστικο και γλυκό. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις όμως, είναι ότι το ροζ χρώμα έχει την ικανότητα να διοχετεύει πολλά συναισθήματα και διαθέσεις.

Για παράδειγμα το φωτεινά neon ροζ κραγιόν, είναι πιο τολμηρά και επαναστατικά, ενώ ένα απαλό ροζ μπορεί να δώσει μια πιο ρομαντική διάθεση. Αν θέλεις μια πιο φυσική εμφάνιση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από ένα nude ροζ.

Αν θέλετε λοιπόν, να προσθέσετε μια πινελιά χαράς και ίσως ονειροπόλησης, τότε σίγουρα θα πρέπει να βάλετε στην συλλογή σας, ένα ροζ κραγιόν. Άλλωστε, αυτήν την άνοιξη έχει αναδειχθεί το απαραίτητο χρώμα για τα χείλη μας. Και εσύ δεν θέλεις να χάσεις αυτό το trend.

Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις και φόρμουλες, για να διαλέξεις. Πως όμως θα βρεις αυτήν που σου ταιριάζει; Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σου tips, για να βρεις την ιδανική απόχρωση και φόρμουλα για εσένα. Φυσικά, στο τέλος του άρθρου, έχουμε να σου προτείνουμε και τα δικά μας, αγαπημένα  ροζ κραγιόν.

αποχρωσεις ροζ κραγιον

Το ιδανικό ροζ κραγιόν για τον δερματικό σου τόνο.

Όταν πρόκειται να επιλέξεις μια απόχρωση κραγιόν, πρέπει να λαμβάνεις υπόψη κάποιους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι ο τόνος του δέρματός σου. Πώς όμως θα βρεις ποια ροζ απόχρωση είναι κατάλληλη για τον τόνο της επιδερμίδας σου; Πρέπει πρώτα να προσδιορίσεις ποιος είναι ο τόνος του δέρματός σου. Θα ξεκινήσουμε από εκεί.

Τόνος δέρματος

Ο τόνος του δέρματος, είναι το χρώμα που φαίνεται στην επιφάνεια του δέρματός σου. Υπάρχουν 3 κατηγορίες: ανοιχτός, μεσαίος, σκούρος.

 Υποτόνος δέρματος

Ο υποτόνος του δέρματος, είναι το χρώμα που βρίσκεται κάτω από δέρμα σας και ο οποίος δεν μεταβάλλεται, για παράδειγμα, από την έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχουν 3 υποτόνοι: ψυχρός (ροζίζει), θερμός (κιτρινίζει) και ουδέτερος.

Ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε τον υποτόνο σας, είναι να παρατηρήσετε το χρώμα των φλεβών σας.

Ψυχρός υποτόνος: Οι φλέβες σας φαίνονται μπλε ή μωβ.

Θερμός υποτόνος: Οι φλέβες σας έχουν πιο πράσινο χρώμα.

Ουδέτερος υποτόνος: Οι φλέβες σας φαίνονται να είναι μπλε και πράσινες. Οπότε αν δεν μπορείτε να καταλάβετε αν είναι μπλε ή πράσινες, πιθανότατα να ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία.

Αφού προσδιόρισες αυτούς τους δυο παράγοντες, μπορούμε να περάσουμε στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι. Αυτό του να σε βοηθήσουμε να βρεις, την ιδανική απόχρωση ροζ κραγιόν.

ροζ κραγιον για ανοιχτες επιδερμιδες

Ροζ κραγιόν για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, οι απαλές ροζ αποχρώσεις, δείχνουν καλύτερες στα χείλη σου. Καλό είναι να αποφύγεις τα έντονα, σκούρα ροζ κραγιόν, γιατί δείχνουν σκληρά πάνω σου.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ψυχρή, δοκίμασε ροζ αποχρώσεις με μπλε και μωβ υποτόνους, όπως rozy pink, dusty pink, ματζέντα.

Αν η επιδερμίδα σου είναι θερμή, δοκίμασε να φορέσεις ροζ κραγιόν, με πορτοκαλί υποτόνους, όπως ροδακινί, κοραλλί, nude ροζ.

Ανήκεις στην κατηγορία με ουδέτερο υποτόνο δέρματος; Αν ναι, τότε είσαι τυχερή, γιατί μπορείς να φορέσεις οποιαδήποτε από αυτές τις αποχρώσεις που αναφέραμε.

pink lipstick

Ροζ κραγιόν για μεσαίες επιδερμίδες.

Τα ροζ του βατόμουρου, τα γεμάτα ροζ, τείνουν να κολακεύουν τους μεσαίους τόνους δέρματος. Καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ ανοιχτά ροζ, ιδιαίτερα τις ανοιχτές, ψυχρές αποχρώσεις, γιατί κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό.

Τα ροζ κραγιόν με μπλε και μωβ υποτόνους, είναι ιδανικά αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα. Δοκίμασε μια απόχρωση στο ροζ του μούρου (pink berry), του βατόμουρου (raspberry), ένα ροζ που κοκκινίζει,

Αν έχεις θερμή, αναζήτησε αποχρώσεις του ροζ που να εμπεριέχουν το πορτοκαλί ή ουδέτερες, μεσαίες ροζ αποχρώσεις.

Αν ανήκεις στην κατηγορία του ουδέτερου, μπορείς να φορέσεις τα πάντα.

ροζ κραγιον για σκουρες επιδερμιδες

Ροζ κραγιόν για σκούρες επιδερμίδες.

Τα σκούρα δέρματα, αναδεικνύονται υπέροχα από τις βαθιές και τολμηρές αποχρώσεις του ροζ. Αν έχεις ψυχρό υποτόνο, δοκίμασε να φορέσεις ένα κραγιόν στο χρώμα ματζέντα ή φούξια, ενώ αν έχεις θερμή, φόρεσε ένα βαθύ, ροζ με πορτοκαλί υποτόνο.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν κανόνες στο μακιγιάζ. Μπορείς να φορέσεις ότι αγαπάς και σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση. Σε αυτό το άρθρο, απλά σε βοηθάμε να βρεις ευκολότερα, την απόχρωση του ροζ κραγιόν που ταιριάζει στο δέρμα σου. Ωστόσο, εσύ μην διατάσεις να παίξεις μια οποιαδήποτε απόχρωση. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι εσύ όμορφα, ανεξάρτητα αν η απόχρωση ταιριάζει στο δέρμα σου ή όχι.

Τα καλύτερα ροζ κραγιόν για την άνοιξη 2022.

Οικονομικό: Nyx, Soft matte lip cream, Tokyo

High end: Hermes, Matte lipstick, Rose velours

Neon ροζ: Mac, Matte lipstick, Candy yum yum

Baby pink: L’Oreal, Matte liquid lipstick, 109 Savor

Nude ροζ: Dior, Rouge Dior mat, 100 Nude look

Κρεμώδες: Smashbox, Be legendary prime and plush lipstick, Level up

Για σκούρες επιδερμίδες: Bobbi Brown, Luxe lip color, Raspberry pink

Για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες: Max Factor, Color elixir lipstick, 085 Angel pink

Για μεσαίου τόνου επιδερμίδες: Clinique, Pop stick matte, Rose pop

Θέλεις να διδαχθείς να κάνεις το μακιγιάζ σου μόνη σου και να μάθεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν, ανάλογα με τον χρωματικό σου τύπο και την προσωπικότητά σου; Κάλεσε μας, για να προγραμματίσουμε ένα ιδιαίτερο μάθημα προσωπικού μακιγιάζ . Αν μένεις εκτός Θεσσαλονίκης και επιθυμείς να διδαχθείς μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού σου, μπορείς να επιλέξεις τα online μαθήματα μακιγιάζ .

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για makeup lovers, αρχάριους ή για εσάς που θέλετε να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.