σεμινάρια μακιγιάζ θεσσαλονιίκη

7 μυστικά που θα μάθεις παρακολουθώντας σεμινάρια μακιγιάζ.

Αγαπάς το μακιγιάζ, αλλά υπάρχουν μέρες που έχεις μια σχέση αγάπης και μίσους με αυτό; Υπάρχουν μέρες που κάνεις το smokey σου σαν να είσαι pro και άλλες που σου βγαίνει σαν να είσαι πάντα; Έχει τύχει να θέλεις να πετάξεις το νεσεσέρ σου από το παράθυρο, γιατί δεν σου έβγαινε η γραμμή του eyeliner ή το σχήμα των φρυδιών σου; Αν ταυτίζεσαι με κάτι από τα παραπάνω, αυτό το άρθρο είναι για ‘σένα. Θα σε βοηθήσουμε να μάθεις ορισμένα μυστικά και tricks, που διδάσκουμε στα σεμινάρια μακιγιάζ.

Αρχικά, να σου πούμε ότι σε μια σχολή μακιγιάζ, υπάρχουν διαφόρων τύπων σεμινάρια μακιγιάζ. Special effect, σεμινάρια νυφικού μακιγιάζ, σεμινάρια για μακιγιάζ μόδας (fashion makeup) και σεμινάρια μακιγιάζ ειδικών περιστάσεων-ομορφιάς (beauty makeup).

Είτε θέλεις να κάνεις σεμινάρια προσωπικού μακιγιάζ είτε είσαι αρχάριος και θέλεις να παρακολουθήσεις σεμινάρια επαγγελματικού μακιγιάζ, θα ξεκινήσεις από τα βασικά.

Στα σεμινάρια μακιγιάζ του βασικού επιπέδου, θα μάθεις θεωρία των χρωμάτων, θα γνωρίσεις την χρήση των πινέλων και θα μάθεις να τα διαχειρίζεσαι, θα μελετήσεις την μορφολογία του προσώπου και πολλά πολλά ακόμα.

Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις τα κόλπα που χρησιμοποιούμε οι επαγγελματίες του μακιγιάζ, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

7 tips & tricks που θα μάθεις στα σεμινάρια μακιγιάζ.

1. Επένδυσε χρήματα για τα πινέλα του μακιγιάζ

Στα σεμινάρια μακιγιάζ για αρχάριους της Muse by Mitrou, από το πρώτο κιόλας μάθημα, κάνουμε εισαγωγή στα εργαλεία του makeup artist.

Τόσο τα εργαλεία όσο και τα προϊόντα μακιγιάζ, είναι εξίσου σημαντικά, όσο και οι δεξιότητες που έχεις στο μακιγιάζ.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείς μέτριας ποιότητας πινέλα και μέτρια ποιότητας προϊόντα και έχεις μέτριες δεξιότητες στο μακιγιάζ. Αν βελτιώσεις την ποιότητα των πινέλων και των προϊόντων σου και παραμείνεις με τις ακριβώς ίδιες δεξιότητες, τότε πίστεψέ με το μακιγιάζ σου, θα είναι λίγο καλύτερο. Ακόμα και αν δεν αλλάξεις κάτι στην τεχνική σου.

Οπότε, αν θέλεις πραγματικά να εφαρμόζεις το μακιγιάζ σου, σαν επαγγελματίας, τότε κάνε ότι κάνουν οι επαγγελματίες. Επένδυσε σε ποιοτικά πινέλα και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα πινέλα για εφαρμογή.

Και φυσικά, όταν λέμε ποιοτικά, δεν εννοούμε απαραίτητα ακριβά. Ποιοτικό, δεν σημαίνει ακριβό, μπορεί να είναι και οικονομικό.

πινέλα μακιγιάζΠοια πινέλα χρειάζεσαι οπωσδήποτε:

  1. Πινέλο foundation
  2. Πινέλο concealer
  3. Πινέλο για πούδρα
  4. Πινέλο για ρουζ
  5. Πινέλο για blending
  6. Πλακέ πινέλο τοποθέτησης σκιών
  7. Υπογώνιο πινέλο για eyeliner
  8. Υπογώνιο πινέλο φρυδιών
  9. Πινέλο για χείλη

Αφού απέκτησες τα πινέλα του μακιγιάζ, τώρα πρέπει να μάθεις και να τα κρατάς. Τα πινέλα μακιγιάζ, έχουν ένα συγκεκριμένο κέντρο βάρους. Το σημείο από το οποίο κρατάς ένα πινέλο, επηρεάζει κατά πολύ τον έλεγχο σου. Από όσο πιο κοντά, στο μεταλλικό σημείο, κρατάς το πινέλο, τόσο περισσότερη πίεση ασκείς και άρα κάνεις κάτι έντονο. Αντίθετα, αν το κρατάς από το κέντρο της λαβής, σε βοηθάει να απλώσεις τα προϊόντα ομοιόμορφα.

Extra tip: Θέλεις ένα φουντωτό πινέλο, να το κάνεις πιο φλατ; Βάλε τις τρίχινη πλευρά του πινέλου, ανάμεσα στον δείκτη και τον μέσο σου και πίεσε την. Έτσι θα γίνει επίπεδη και λίγο γωνιακή.

2. Κάνε μίξη το primer με το foundation σου.

Στα σεμινάρια μακιγιάζ, μαθαίνεις συνεχώς καινούριες γνώσεις. Και μπορεί να γνωρίζεις τις υφές των foundation (υγρή, κρεμώδης, πούδρινη, camouflage) και αν σου φαίνεται βαρετό, όταν τα ακούς αναλυτικά στο μάθημα εισαγωγή στα προϊόντα.

Ωστόσο, θα μάθεις να κάνεις και μίξεις. Είτε τα foundation μεταξύ τους, για να δημιουργήσεις μια νέα σύσταση είτε το foundation με το primer σου. Όχι, το primer δεν μπαίνει μόνο πριν το foundation.

Εσύ το ήξερες αυτό; Γνωρίζεις τι μπορεί να σου προσφέρει αυτή η μίξη;

primerΜπορείς  να φορέσεις το  κρεμώδες foundation σου όπως είναι ή να το κάνεις μίξη, με το primer σου, για να δώσεις μια πιο διάφανη κάλυψη. Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος, για να διατηρήσεις την κάλυψη του foundation σου, χωρίς να “σπάσει” με το πέρας της ώρας.

Υπάρχει ένας μύθος, για πολλούς, ότι τα κρεμώδη foundation δεν είναι και τόσο ιδανικά για λιπαρά δέρματα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει. Αρκεί να διαχειριστείς σωστά το προϊόν και να το εφαρμόσεις με το σωστό “εργαλείο”.

Αν, λοιπόν, έχεις λιπαρό δέρμα και σου αρέσουν οι κρεμώδης υφές, αλλά αισθάνεσαι ότι δεν σου ταιριάζουν, δοκίμασε το εξής. Εφάρμοσε το κρεμώδες foundation σου , με ένα νωπό σφουγγαράκι του μακιγιάζ.

Τα περισσότερα κρεμώδη foundation έχουν λάδι στην σύσταση τους, για να προσφέρουν στην καλυπτικότητα του, καλύτερη ανάμιξη (blending).

Αυτό που κάνει το σφουγγαράκι, είναι να μαζεύει την χρωστική του foundation, όχι όμως το λάδι. Έτσι, σου προσφέρει την κάλυψη του προϊόντος, χωρίς όμως την γυαλάδα του.

Αν έχεις ξηρό ή μικτό τύπο δέρματος, εφάρμοσε το foundation σου με ένα πινέλο. Ξεκίνα από τα κεντρικά σημεία του προσώπου, μιας εκεί παρατηρείται συνήθως αποχρωματισμός. Όσο πιο εξωτερικά φτάνεις στο δέρμα του προσώπου, τόσο λιγότερη κάλυψη χρειάζεσαι.

3.Αγάπησε τα ελαττώματα σου και μετά κρύψ’τα

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στα σεμινάρια μακιγιάζ, είναι η χρωματολογία. Το κλειδί για να είσαι επιτυχημένος καλλιτέχνης του μακιγιάζ, είναι να ξέρεις να διαχειρίζεσαι τον χρωματικό κύκλο. Να μπορείς να αναγνωρίσεις τον χρωματικό τόνο ενός ανθρώπου, να γνωρίζεις πώς να κάνεις μίξεις στα χρώματα και φυσικά να ξέρεις πώς να εξουδετερώνεις δυσχρωμίες.

Ποιος δεν θέλει να μάθει να καλύπτει και να εξουδετερώνει τις κοκκινίλες γύρω απ την μύτη ή στα μάγουλα, τους μαύρους (μπλε ή καφέ) κύκλους κάτω από τα μάτια.

Αν προσπαθήσεις να καλύψεις μια δυσχρωμία κάτω από τα μάτια, απλά με ένα μπεζ κονσίλερ, το μόνο σίγουρο είναι , ότι θα φαίνεσαι πιο κουρασμένος. Ίσως, να κάνεις την περιοχή να φαίνεται γκρι, κάτι το οποίο επίσης ρίχνει το βλέμμα.

χρωματικός κύκλοςΣτην χρωματολογία, τα αντίθετα χρώματα αλληλοεξουδετερώνονται. Έτσι, το πράσινο concealer εξουδετερώνει τις κοκκινίλες, το πορτοκαλί εξουδετερώνει τις δυσχρωμίες που έχουν μπλε υποτόνους και το μοβ-βιολέ εξουδετερώνει το κίτρινο.

Στα σεμινάρια μακιγιάζ, μέσα από την θεωρία της χρωματολογίας, τις ασκήσεις και τις εργασίες, αλλά κυρίως μέσα από την πρακτική εξάσκηση, εκπαιδεύεσαι να τα αντιμετωπίζεις όλα αυτά.

Η εξάσκηση μεταξύ των μαθητών, αλλά και σε διαφορετικά μοντέλα κάθε φορά, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Σε βοηθάει κατά την διάρκεια της φοίτησής σου, να μάθεις να αντιμετωπίζεις διαφορετικούς χρωματικούς τύπος, διαφορετικά σχήματα προσώπων και πολλά ακόμα. Σε προετοιμάζει να σταθείς με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, έξω από την σχολή, στους πελάτες σου.

4.Σχήματα προσώπου. Πως τα διορθώνουμε;

Ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν τους αρέσει η μύτη τους ή το σχήμα του προσώπου τους; Υπάρχουν χαρακτηριστικά του προσώπου σου που θα ήθελες να μην τα είχες και θα ήθελες κάτι άλλο; Νομίζω όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο.

Τα σεμινάρια μακιγιάζ είναι αυτά, που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς πολλά πράγματα. Αρχικά, την δομή του προσώπου, πώς να τονίζεις το περίγραμμα του προσώπου σου ή πώς να το μεταμορφώνεις. Πώς να αλλάξεις το σχήμα της μύτης ή των ματιών σου ή άλλων χαρακτηριστικών, που δεν σου αρέσουν πάνω σου.

Η φωτοσκίαση του προσώπου, είναι η τεχνική της σκίασης και της προβολής (ανάδειξης) του περιγράμματος του προσώπου και των επιμέρους χαρακτηριστικών.

Ένα ανοιχτό foundation, concealer ή highlighter, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να προβάλεις ένα σημείο του προσώπου σου. Αντίθετα, ένα σκούρο προϊόν, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να κάνεις την περιοχή να υποχωρήσει, να δώσεις βάθος ή θα σε βοηθήσει να την αναδιαμορφώσεις.

Πως μπορείς να το κάνεις και εσύ αυτό; Διάβασε τον οδηγό μας παρακάτω.

σχήματα προσώπου

Αν έχεις στρογγυλό σχήμα προσώπου:

Εφάρμοσε ένα bronzer έναν με δυο τόνους, πιο σκούρο από τον τόνο του δέρματός σου. Με ένα φαρδύ πινέλο πούδρας, άπλωσε το σε σχήμα 3 Ε, στο περίγραμμα το προσώπου σου. Στους κροτάφους, στην κοιλότητα των μάγουλων σου και ελαφρώς στο πηγούνι.

Αν έχεις προτεταμένο μέτωπο:

Σκίασε τους κροτάφους σου και εφάρμοσε το bronzer και πάνω στην γραμμή των μαλλιών, αλλά και στην έκταση του οστού που προεξέχει. Αυτό θα σε βοηθήσει να δώσεις την ψευδαίσθηση, ότι δεν είναι τόσο προτεταμένο, τόσο προς τα έξω το μετωπιαίο οστό σου.

Αν δεν έχεις έντονα μήλα ή αισθάνεσαι ότι η βαρύτητα σε προδίδει:

Άπλωσε ένα φωτεινό concealer (highlighter) ακριβώς πάνω από το ζυγωματικό σου και μέχρι τον κρόταφο. Εφάρμοσε το αγαπημένο σου ρουζ, απευθείας στο ζυγωματικό σου και το μπρόνζερ σου, στην κοιλότητα του μάγουλου σου και κάτω από το οστό του ζυγωματικού.

Αν είσαι τολμηρή και θέλεις να κάνεις την διαφορά, δοκίμασε να εφαρμόσεις, αντί για ένα ματ highlighter, ένα με λάμψη. Αυτό θα αντανακλά περισσότερο το φως.

Extra tip: Δοκίμασε το γυαλιστερό highlighter, να το συνδυάσεις με ένα ματ μπρόνζερ. Το ματ φινίρισμα, θα απορροφήσει το φως και σου προσφέρει έντονη αντίθεση.

5.Δώσε έμφαση στα μάτια σου, αλλάζοντας το σχήμα τους.

σεμινάρια μακιγιάζ θεσσαλονίκη

Έχεις πεσμένα βλέφαρα, στενά ή μικρά μάτια και θέλεις να αλλάξεις το σχήμα τους; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις των φωτοσκιάσεων και να τα διορθώσεις.

Αν έχεις στενά μάτια, χρησιμοποίησε μια σκούρα σκιά, περιγράφοντας την εξωτερική γωνία των άνω και κάτω βλεφάρων, συνδέοντας την γραμμή στην εξωτερική γωνία.

Αν έχεις πεσμένα ή βαριά βλέφαρα, για να κάνεις τα μάτια να φαίνονται ανοδικά, χρησιμοποίησε ένα highlighter ή μια ανοιχτή, φωτεινή σκιά στο τόξο και στο κινητό σου βλέφαρο. Εφάρμοσε μια μεσαίου τόνου σκιά στην εξωτερική γωνία, καλύπτοντας το ένα τρίτο του βλεφάρου εξωτερικά. Προσπάθησε να την τοποθετήσεις διαγώνια και μπλένταρέ την με φορά προς τους κροτάφους. Αυτό θα ανοίξει το βλέμμα σου και θα δώσει την ψευδαίσθηση, ότι η εξωτερική σου γωνία, είναι πιο ανοδική.

Θέλεις να τονίσεις την γραμμή των επάνω βλεφαρίδων σου, αλλά δεν αγαπάς ιδιαίτερα την ένταση που δίνει το eyeliner; Εφάρμοσε μαύρο μολύβι ή κρεμώδες eyeliner, στον βλεννογόνο, αλλά μόνο στην επάνω γραμμή. Αυτή η τεχνική, δίνει περισσότερη ένταση στην γραμμή των επάνω βλεφαρίδων. Ταυτόχρονα, δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου μήκους στα μάτια και ένταση, χωρίς όμως την σκληρότητα του eyeliner.

6. Όταν θέλεις να τονίσεις τα μάτια σου, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις αντίθετα χρώματα.

Θυμάσαι παραπάνω που λέγαμε για τον χρωματικό κύκλο και τα αντίθετα χρώματα, που εξουδετερώνουν το ένα το άλλο; Ε, λοιπό, αν αυτά τα χρώματα τα βάλεις, το ένα δίπλα στο άλλο, βοηθούν το ένα το άλλο να ξεχωρίσει. Το ένα αναδεικνύει το άλλο, με λίγα λόγια.

Αυτή είναι μια σημαντική πληροφορία, για εσένα που θέλεις να αναδείξεις το χρώμα των ματιών σου. Έτσι λοιπόν:

σκιές ματιώνΑν έχεις μπλε μάτια, οι πορτοκαλί αποχρώσεις είναι αυτές που αναδεικνύουν το χρώμα των ματιών σου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα, να είναι πορτοκαλί χρώμα η σκιά σου. Μπορεί να έχει πορτοκαλί υποτόνο, για παράδειγμα, μια καφέ πορτοκαλί σκιά ματιών ή μια ροδακινί.

Αν έχεις πράσινα μάτια, βοήθησε τα να αναδειχθούν με σκιές σε κόκκινες αποχρώσεις ή υποτόνους. Μπορείς να επιλέξεις μια καφέ κόκκινη ή μια βαθιά δαμασκηνί σκιά ή ακόμα και μια σκιά ματιών στο χρώμα του κρασιού.

Εσύ που έχεις καστανά μάτια, είσαι η τυχερή της υπόθεσης, γιατί είναι ένα ουδέτερο χρώμα και σου ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις. Αλλά οι μπλε και οι μοβ αποχρώσεις, είναι αυτές που δίνουν ένα pop στο βλέμμα σου.

Παρατήρησε, όμως, σε βάθος το καστανό χρώμα των ματιών σου. Μήπως, έχει κόκκινες ή κίτρινες αποχρώσεις η ίριδά σου; Αν ναι, διάλεξε αποχρώσεις σκιών που βρίσκονται απέναντι από αυτά τα χρώματα.

7.Κάνε τα φρύδια σου να φαίνονται πιο γεμάτα, αλλά με φυσικό τρόπο.

γέμισμα φρυδιώνΠόσες φορές έχεις ακούσει, για το πώς πρέπει να είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών; Στα σεμινάρια μακιγιάζ, μαθαίνεις πώς να το γεμίζεις ή να το ανασχηματίζεις , με φυσικό τρόπο, δημιουργώντας ψεύτικες τρίχες, που όμως μοιάζουν με αληθινές. Μαγικό; Ναι. Εύκολο; Με εξάσκηση όλα γίνονται εύκολα.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις, σχετικά με τα φρύδια σου, είναι να επιλέξεις λάθος χρώμα. Οι περισσότεροι, επιλέγουν σκουρότερο χρώμα από την βάση τους. Με αυτόν τον τρόπο όμως, φαίνονται μεγαλύτεροι.

Καλό είναι, να επιλέξεις ένα χρώμα λίγο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σου.

Είτε χρησιμοποιείς πομάδα φρυδιών ή μολύβι φρυδιών, αλλά ακόμα και με σκιά, ο τρόπος που μπορείς να γεμίσεις τα φρύδια σου, είναι ένας.

Στα σημεία που είναι πιο αχνά, άσκησε λίγο περισσότερη πίεση με το προϊόν στην ρίζα των φρυδιών και χαλάρωσε την πίεση όσο ανεβαίνεις προς τα πάνω. Χρησιμοποίησε μικρές κινήσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσεις μικρά τριχάκια, παρά να το γεμίσεις όλο.

Φρόντισε να τονίσεις το τόξο σου, αλλά την εσωτερική γωνία του φρυδιού, να μην την κάνεις έντονη, για να μην δημιουργηθεί θυμωμένη.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.