μαθήματα μακιγιάζ

Πούδρινες vs Κρεμώδεις σκιές ματιών

“Είναι καλύτερα να χρησιμοποιώ πούδρινες ή κρεμώδεις σκιές ματιών;”

Εν έτη 2022 και με τόση πληθώρα νέων εταιρειών προϊόντων, ο κόσμος του μακιγιάζ έχει γίνει συναρπαστικός. Υπάρχουν εκεί έξω τόσα προϊόντα μακιγιάζ για εξερεύνηση και χρήση, που πραγματικά αισθανόμαστε ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Αν είσαι makeup lover ή έχεις γνώσεις μακιγιάζ, σίγουρα έχεις συναντήσει όλων των ειδών σκιές ματιών. Πούδρινες, compact ή σε ελεύθερη μορφή, κρεμώδεις σκιές ματιών, αλλά και υγρές.

Η αλήθεια είναι ότι οι σκιές ματιών σε πούδρα, είναι οι πιο κοινές και πιο γνωστές στο ευρύ κοινό. Οι υγρές και οι κρεμώδεις σκιές ματιών όμως, είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και κλέβουν το βλέμμα.

Υπάρχει όμως μια ερώτηση, που ακούμε συνεχώς είτε από μαθητές της σχολής μας είτε από ανθρώπους που απλά γνωρίζουν να βάφονται. “Είναι καλύτερα να χρησιμοποιώ πούδρινες ή κρεμώδεις σκιές ματιών;”

Αυτό που έχουμε να σου πούμε, είναι ότι κάθε προϊόν είναι σχεδιασμένο για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Και φυσικά ο σκοπός, δεν είναι να αναδειχθεί ένα προϊόν  “πρωταθλητής”, αλλά να εξυπηρετήσει ένα κοινό.

Στο μακιγιάζ, είτε είσαι makeup artist είτε μαθητής σχολής μακιγιάζ ή makeup lover, θέλουμε να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε και όχι να κάνουμε την ζωή μας πιο περίπλοκη από ότι είναι.

Άλλες φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε και τις δυο (ή τρεις) υφές, για να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό του αποτελέσματος που θέλουμε ή μια από τις δυο. Το τι θα χρησιμοποιήσουμε, εξαρτάται καθαρά, από το τι αποτέλεσμα θέλουμε να έχει τι look μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις, τις διαφορές ανάμεσα στις κρεμώδεις σκιές ματιών και αυτές σε σκόνη.

Πώς να εφαρμόσεις τις σκιές σε σκόνη και πως τις κρεμώδεις σκιές ματιών; Τι κάνει στην πραγματικότητα, κάθε υφή σκιάς και πώς να την επιλέξεις, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου;

Σκιές ματιών σε πούδρινη μορφή

μαθήματα μακιγιάζ

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των σκιών ματιών σε μορφή πούδρας, είναι ότι κυκλοφορούν σε απίστευτα πολλές αποχρώσεις, θα τις βρεις και σε μορφή παλέτας σκιών και είναι πιο ευέλικτες.

Τις πούδρινες σκιές ματιών, μπορείς να τις βρεις σε ότι απόχρωση μπορείτε να φανταστείς. Τα χρώματα κυμαίνονται από ουδέτερα, καθαρά, μεσαία, με βάθος στο χρώμα, έντονα χρώματα και αποχρώσεις, λαμπερά ή σκούρα.

Οι σκιές ματιών σε μορφή πούδρας, μπορούν να “χτιστούν”. Ανάλογα, δηλαδή, με τις στρώσεις χρώματος που τοποθετείς, επιτυγχάνεις και την αντίστοιχη ένταση.

Επίσης, μπορείς να τις εφαρμόσεις ακόμα και σαν ρουζ, bronzer, eyeliner ή ακόμα και για να γεμίσεις τα φρύδια σου.

Όπως τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ, έτσι και αυτές, είναι πολυχρηστικές.

Οι σκιές ματιών σε μορφή πούδρας, σου επιτρέπουν να κάνεις ευκολότερα blending, σε περίπτωση που είσαι αρχάριος ή άπειρος. Αυτή η δυνατότητα, σου επιτρέπει να την συνδυάσεις και με άλλες αποχρώσεις ή χρώματα και έτσι να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά αποτελέσματα στα μάτια. Πολύχρωμο μακιγιάζ ματιών, ompre μακιγιάζ ματιών, μοντέρνες εκδοχές ή πιο διαχρονικές.

Γενικότερα, είναι πολύ ευέλικτες και πιο εύκολα διαχειρίσιμες, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στο μακιγιάζ.

Ωστόσο, οι σκιές ματιών σε μορφή πούδρας, έχουν και τα μειονεκτήματα τους. Ποια είναι αυτά; Η σύσταση και η υφή της πούδρας, έχει την τάση να συσσωματώνεται, σε ξηρές περιοχές. Έτσι, απαιτείται πολύ καλή υδάτωση και φυσικά, χρήση primer ματιών ή βάσης σκιάς ματιών.

Επίσης, αν η πούδρινη σκιά, μπει σε περισσότερη ποσότητα σε κάποιο σημείο ή δεν αναμειχθεί καλά, με το πέρας της ώρας θα αρχίσει να μπαίνει μέσα στις γραμμές. Αυτό συμβαίνει κυρίως, στο βλέφαρο των ώριμων επιδερμίδων. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και νεότεροι άνθρωποι, που στο βλέφαρο τους έχουν γραμμές και εμφανίζεται πιο ζαρωμένο.

Επομένως, είναι προτιμότερο, πριν χρησιμοποιήσεις τις σκιές, να εφαρμόσεις μια βάση σκιάς ματιών. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι το μακιγιάζ ματιών της πελάτισσας ή το δικό σου, θα έχει αντοχή και διάρκεια.

Κρεμώδεις σκιές ματιών

Οι κρεμώδεις σκιές ματιών, έχουν πλούσια υφή και κρεμώδη βάση. Αυτή η σύσταση, επιτρέπει το προϊόν, να αναμιγνύεται καλύτερα στο δέρμα.

Σου δίνουν την δυνατότητα, να τις χρησιμοποιήσεις μόνες τους σαν σκιά ματιών ή σαν βάση σκιάς και από πάνω να εφαρμόσεις κάποια πούδρινη, για να ενισχύσεις το χρώμα και την έντασή της.

Στο εμπόριο, θα τις βρεις να κυκλοφορούν σε βαζάκι, σε μορφή στικ, σε μορφή μολυβιού ή ακόμα και σε συσκευασία με δικό τους απλικατέρ (τύπου υγρό κραγιόν).

Τις κρεμώδεις σκιές ματιών, θα τις βρεις επίσης, σε ματ ή γυαλιστερή υφή. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις πριν βάση σκιάς, μπορείς να την τοποθετήσεις απευθείας πάνω στο βλέφαρο. Χάρη στην υψηλή ικανότητα ανάμιξης που έχουν, εφαρμόζονται είτε με το δάχτυλό είτε με ένα συνθετικό πινέλο ματιών.

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε βλέφαρα ώριμης επιδερμίδας ή σε μάτια που έχουν ξηρό κινητό βλέφαρο, χωρίς να φοβηθείς ότι με το πέρας τις ώρας, θα εισχωρήσει το προιόν μέσα στις γραμμές.

Τα μειονεκτήματα είναι, ότι δεν κυκλοφορούν σε ευρεία γκάμα αποχρώσεων, όπως οι πούδρινες. Επίσης, κάποιες κρεμώδεις σκιές ματιών, έχουν σύσταση waterproof, που σημαίνει ότι στεγνώνουν γρήγορα. Τι σημαίνει αυτό, όμως, για εσένα; Ότι πρέπει να κάνεις γρήγορα το blending σου. Επίσης, αν θέλεις να αναμίξεις κρεμώδεις σκιές ματιών σε διαφορετικά χρώματα, θα δυσκολευτείς αρκετά.

Από την άλλη, κυκλοφορούν και αυτές, που δεν στεγνώνουν και ναι, με αυτές μπορείς να κάνεις το blending σου πιο εύκολα. Ωστόσο, θα πρέπει να τις σταθεροποιήσεις με κάτι πούδρινο. Αυτό βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τι αποτέλεσμα θέλεις να δώσεις στο look σου, αν θέλεις να έχει διάρκεια ή όχι, κ.α.

Η τελική απάντηση στο “Είναι καλύτερα να χρησιμοποιώ πούδρινες ή κρεμώδεις σκιές ματιών;”, ειναι:

Εξαρτάται απόλυτα, από το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις. Η σκιά σε σκόνη, είναι μια δημοφιλής επιλογή και σίγουρα όσων αισθάνονται ότι έχουν λιπαρότητα στο βλέφαρο. Από την άλλη, οι κρεμώδεις σκιές ματιών, είναι ιδανικότερες για ανθρώπους που είναι ξηρή η περιοχή του βλεφάρου.

Επομένως, όπως κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός, έτσι επιλέγουμε και την υφή της σκιάς που είναι ιδανικό να εφαρμόσουμε, για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, τόσο οπτικά όσο σε διάρκεια χρόνου.

Αν μας ρωτάς, θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις και τα δυο. Έτσι, εξασφαλίζεις ένταση, πλούσιο χρώμα και σίγουρα αξεπέραστη διάρκεια.

Αν θέλεις να προσθέσεις στο βαλιτσάκι του μακιγιάζ σου, κρεμώδεις σκιές, θα σε βοηθήσουμε να βρεις τις καλύτερες. Γιατί, τόσο εσύ όσο και οι πελάτισσες σου, αξίζουν τα καλύτερα. Και όταν λέμε τα καλύτερα, δεν εννοούμε απαραίτητα να είναι κάτι ακριβό. Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα, η ποιότητα δεν εξαρτάται από την τιμή. Μπορεί ένα οικονομικό προϊόν, να είναι ποιοτικό και ένα ακριβό, να μην σε εξυπηρετεί να κάνεις την δουλειά σου. Και το αντίστροφο φυσικά. Και ένα σωστός makeup artist, οφείλει να έχει στο βαλιτσάκι του μακιγιάζ, ποιοτικά προϊόντα.

μαθήματα μακιγιάζ

Πως επιλέγουμε κρεμώδεις σκιές ματιών;

Παρατήρησε το χρώμα και δοκίμασε το στο χέρι σου, για να μπορέσεις να αντιληφθείς καλύτερα την χρωστική του, σαν υφή, αλλά και σαν απόδοση.

Ορισμένες κρεμώδεις σκιές ματιών, έχουν πιο διάφανο χρώμα (sheer), άρα το αποτέλεσμα που δίνουν, είναι ιδανικό αν θέλεις να επιτύχεις κάτι ελαφρύ και διακριτικό.

Άλλες φόρμουλες, έχουν έντονη απόδοση. Πραγματικά, με ένα μικρό άγγιγμα, σου δίνουν ένα πλούσιο αποτέλεσμα. Άρα τις χρειάζεσαι, όταν θέλεις να κάνεις κάτι έντονο ή τολμηρό.

Αν θέλεις, να προμηθευτείς τις κρεμώδεις σκιές από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ψάξεις για κριτικές άλλων πελατών. Μπορείς επίσης, να αναζητήσεις φωτογραφίες με swatches.

Οι top 5 κρεμώδεις σκιές ματιών

μαθήματα μακιγιάζ

Colorfix eye, cheek and lip cream pigment, Danessa Myricks

Δεν γίνεται αυτό το προϊόν, να μην μπει σε αυτή την λίστα. Είναι το TOP το ίδιο. Οι συγκεκριμένες κρεμώδεις σκιές, είναι πολυχρηστικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μάτια, χείλη και μάγουλα. Η γκάμα των αποχρώσεων, είναι τεράστια, και περιλαμβάνει από ουδέτερα μέχρι έντονες και neon αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει και με τις υφές, που περιλαμβάνει ματ και μεταλλικές, αλλά και γυαλιστερές.

μαθήματα μακιγιάζ

Long lasting eyeshadow stick – Kiko Cosmetics

Από τις καλύτερες κρεμώδεις σκιές ματιών σε μορφή μολυβιού. Πραγματικά, η ποιότητα της ξεπερνάει αυτήν πολύ γνωστής και ακριβής εταιρείας. Με απαλή υφή, που σου επιτρέπει να την μπλεντάρεις, χωρίς ιδιαίτερη επιδεξιότητα. Παρότι είναι κρεμώδης και μαλακή η σύσταση της, στεγνώνει και σου δίνει μεγάλη διάρκεια, ακόμα και χωρίς να την σετάρεις με κάτι πούδρινο. Το μοναδικό μειονέκτημα, είναι ότι δεν κυκλοφορεί σε πολλές αποχρώσεις. Ωστόσο, όσες έχει, πίστεψε μας, τις θέλεις όλες.

μαθήματα μακιγιάζ

Jumbo eye pencil – Nyx Professional Makeup

Υπάρχει makeup artist που δεν έχει στο βαλιτσάκι του, τα αγαπημένα όλων τζαμπομόλυβα; Εξαιρετική κρεμώδης υφή, απίστευτες δυνατότητες για blending και σούπερ πλούσια χρωστική. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν βάση σκιάς, αλλά και μόνη της, αν θέλεις ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Οι συγκεκριμένες κρεμώδεις σκιές ματιών, υπάρχουν σε αρκετές αποχρώσεις, μέσα στις οποίες θα βρεις και ματ και γυαλιστερές υφές.

μαθήματα μακιγιάζPro longwear paint pot – MAC Cosmetics

Από τα top προϊόντα της εταιρείας. Είναι πολυχρηστικές και κάποιες αποχρώσεις, μπορούν να φορεθούν ακόμα και σαν concealer. Τόσο σταθερή σύσταση έχουν. Ιδανικές και σαν βάση σκιάς, αλλά και για φορεθούν μόνες τους. Σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις blending, αλλά καλό είναι να το κάνεις γρήγορα, γιατί στεγνώνουν. Αυτό όμως, είναι στα πλεονεκτήματα τους προϊόντος, μιας και μπορούν να φορεθούν μόνα τους και να μην εισχωρήσουν καθόλου μέσα στις γραμμές του βλεφάρου.

Θέλεις οπωσδήποτε στο βαλιτσάκι σου (ή και στο νεσεσέρ σου) τις αποχρώσεις Painterly και Layin’ low. Είναι και οι 2 ουδέτερες, φωτεινές αποχρώσεις, άρα αν τις χρησιμοποιήσεις σαν βάση σκιάς, δεν θα αλλοιώσουν καθόλου τα χρώματα που θα τοποθετήσεις από πάνω. Επίσης, είναι οι 2 αποχρώσεις, που μπορούν να φορεθούν και σαν concealer.

μαθήματα μακιγιάζ

Color Tattoo 24h – Maybelline

Η περιγραφή του προϊόντος, αναφέρει ότι αυτές οι κρεμώδεις σκιές ματιών, έχουν 24ωρη διάρκεια. Και όντως, αυτό που υπόσχεται, το δίνει. Πολύ ωραία, βελούδινη και πλούσια κρεμώδης σύσταση, που δεν μένει καθόλου στις γραμμές και τις πτυχές των βλεφάρων. Απλώνεται εύκολα με συνθετικό πινέλο ματιών, αλλά και με τα δάχτυλα. Είναι αδιάβροχες και δεν μουντζουρώνουν καθόλου. Επίσης, θα τις βρεις σε ματ και γυαλιστερές υφές. Δυστυχώς, όμως, όχι σε πολλές αποχρώσεις. Και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα τους. Αν θέλεις να βρεις ακόμα ένα μειονέκτημα, είναι ότι δεν φεύγουν εύκολα, με το απλό ντεμακιγιάζ. Τόσο σταθερές. Χρειάζεται οπωσδήποτε, να χρησιμοποιήσεις διφασικό ντεμακιγιάζ.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.