makeup trend

Makeup Trend: Red lips

Το πιο iconic makeup trend όλων των εποχών είναι αδιαμφισβήτητα το κόκκινο lipstick. Ένα look διαχρονικό, κλασικό, αλλά ταυτόχρονα προσαρμόσιμο σε όλες τις περιστάσεις, ανάλογα το πώς θα το προσεγγίσουμε.

Έχει αποτυπωθεί άπειρες φορές στα καρέ των φωτογράφων, από την εποχή των stars του Hollywood του ’50 έως και στο σήμερα στο κόκκινο χαλί των βραβείων Oscar.

Από την Marilyn Monroe, την Sophia Loren και την Elisabeth Taylor, μέχρι την Angelina Jolie και την Gigi Hadid, το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλες και δείχνει πάντα διαφορετικό αλλά και εντυπωσιακό ταυτόχρονα.

Κόκκινο ματ, glossy, σατινέ, κόκκινο με μπλε, πορτοκαλί ή ροζ υποτόνους. Ταιριάζει σε όλους χρωματικούς τύπους, αρκεί να βρείτε την δική σας απόχρωση.

Τα κόκκινα χείλη προσδίδουν θηλυκότητα, αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρης του μακιγιάζ, με μια πινελιά κόκκινου lipstick στα χείλη, ανεβάζετε το look σας σε άλλο level και είστε ταυτόχρονα εντυπωσιακή και στυλάτη με μια κίνηση.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα διαβάσετε για το ποια είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα το βρείτε καλύτερα δοκιμάζοντας την. Άλλωστε κάθε χρωματικός τύπος είναι διαφορετικός και μοναδικός.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στις αμέτρητες εταιρείες που υπάρχουν και να εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες makeup artists να σας δειγματίσουν υφές που σας ταιριάζουν αλλά και χρώματα που αναδεικνύουν, τον δικό σας χρωματικό τύπο δέρματος.

Στο άρθρο αυτό, θέλω να εμπνεύσω εσάς που “φοβάστε” το κόκκινο κραγιόν. Για αυτό έχω συλλέξει εδώ μερικές εμφανίσεις από το New York Fashion Week, όπου το red lipstick είχε την τιμητική του και είναι για άλλη μια χρονιά makeup trend.

Enjoy it and get inspired!

makeup trend

Makeup no makeup σε συνδυασμό με extra matte κόκκινο

makeup trend

 

 

 

 

 

 

 

 

Total black look, με ιδιαίτερο στοιχείο στην εμφάνιση τα σκουλαρίκια, σε συνδυασμό με ένα λαμπερό, ενυδατικό κόκκινο lipstick.

 

 

 

 

 

 

 

 

Casual chic εμφάνιση για όλες τις ώρες της ημέρας, από το meeting στο γραφείο μέχρι το βράδυ για κρασί με την κολλητή σας. Αυτή η κόκκινη απόχρωση είναι σίγουρα για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

 

 

 

 

 

Βαθύ κόκκινο lipstick με διακριτικά τονισμένο βλέμμα και έμφαση στις βλεφαρίδες και στα φρύδια.

 

 

 

 

 

 

 

Μαύρο eyeliner με έντονο, βαθύ κόκκινο κραγιόν. All time classic makeup look.

makeup trend

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόκκινο κραγιόν με πορτοκαλί υποτόνους. Συνδυασμένο με κάποιο αξεσουάρ της εμφάνισής μας ή ακόμα και με το χρώμα των νυχιών μας, είναι πάντα μια ασφαλής και σικάτη επιλογή.

 

Και επειδή η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά, αν θέλετε να απογειώσετε την εμφάνισή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, πριν βάλετε το κόκκινο κραγιόν σας:

  • Κάντε scrub στα χείλη σας. Ακόμα και με απλά, φυσικά υλικά που έχετε σπίτι. Λίγο μέλι και ζάχαρη. Εφαρμόστε το στα χείλη, τρίψτε τα μεταξύ τους και κάντε τα πιο λεία και απαλά.
  • Ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα lip balm. Όσο πιο καλά ενυδατωμένα είναι τα χείλη σας, τόσο πιο ομοιόμορφα θα απλωθεί το κόκκινο χρώμα (ειδικά αν επιλέξετε matte υφή)
  • Μην κάνετε skip στο περίγραμμα χειλιών. Το μολύβι χειλιών είναι αυτό που και θα τονίσει το σχήμα τους (δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο cupid’s bow) και θα βοηθήσει το κόκκινο κραγιόν, να παραμείνει εντός των ορίων του.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.