νυφικό μακιγιάζ

Γίνε expert στο νυφικό μακιγιάζ! Οδηγός step-by-step.

Γίνε expert στο νυφικό μακιγιάζ! Σ’ αυτό το άρθρο θα βρεις έναν οδηγό step by step, που αν τον ακολουθήσεις πιστά, θα σε οδηγήσει στην κορυφή.

Στον κόσμο της τέχνης του μακιγιάζ, υπάρχουν πολλές βιομηχανίες όπου μπορείτε να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας. Υπάρχει η βιομηχανία της μόδας, της ομορφιάς, της τηλεόρασης, αλλά και του νυφικού μακιγιάζ. Όλες αυτές είναι ξεχωριστές βιομηχανίες και καλό είναι να εστιάσετε σε μια ή δυο από αυτές. Η εξειδίκευση θα σας οδηγήσει στο να εστιάζετε και να εξελίσσεστε σε αυτό και μόνο. Είναι προτιμότερο να εξειδικευτείτε σε ένα και να γίνετε ο καλύτερος, παρά να τα κάνετε όλα και μέτρια.

Εκτός από αυτό, κάθε βιομηχανία από αυτές έχει διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές συνθήκες εργασίας και διαφορετικά ωράρια. Επίσης η εκπαίδευση που απαιτείται  είναι διαφορετική. Άλλες τεχνικές απαιτούνται σε ένα νυφικό μακιγιάζ και άλλες για ένα editorial μόδας. Οπότε, όπως αναφέρθηκε  νωρίτερα, προσπαθήστε να τα αναλαμβάνετε όλα και να υπερέχετε σε όλα το ίδιο.

Η μέρα του γάμου είναι η πιο φωτογραφημένη μέρα στην ζωή μιας γυναίκας

Η νύφη την ημέρα εκείνη είναι το επίκεντρο. Οπότε το να “χτίσετε” την εικόνα της, μαζί με όλη την ομάδα (στυλίστα, κομμωτή) φέρει μεγάλη ευθύνη. Για να αναλάβετε την ευθύνη αυτή, θα πρέπει να έχετε σίγουρα τις βασικές δεξιότητες ενός beauty makeup artist. Επίσης, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ως bridal makeup experts, για όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες που έχει η περίσταση αυτή. Εννοώ, από την διαδικασία του δοκιμαστικού μακιγιάζ έως την ημέρα του νυφικού μακιγιάζ.

Το να είσαι bridal makeup expert, έχει μια συγκεκριμένη δυναμική και δεν είναι μόνο το να κάνεις μια γυναίκα όμορφη. Αν θέλετε να είστε κορυφαίοι σε αυτό, φροντίστε να είστε καλά προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Απαιτεί καλή τεχνογνωσία, δεξιότητες, αλλά και πειθαρχία, οργάνωση και ευελιξία.

Το νυφικό μακιγιάζ προσφέρει ένα πολύ καλό εισόδημα σε έναν makeup artist και εκτός από αυτό, έχετε στα υπόψη σας ότι οι νύφες είναι οι καλύτερες πελάτισσες σας. όχι από την άποψη της χρηματικής απολαβής μόνο, αλλά είναι η καλύτερη διαφήμιση για εσάς. Σκεφτείτε μόνο πόσα άτομα θα δουν την νύφη εκείνη την ημέρα. Όπου μέσα σε αυτά τα άτομα, πολύ πιθανόν να υπάρχουν και υποψήφιες νύφες. Ή ακόμα και ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου. Αν με την δουλειά σας, του κάνετε “την ζωή εύκολη” ( σωστό μακιγιάζ = λιγότερη δουλειά στο photoshop, καλύτερες λήψεις και άψογο αποτέλεσμα στο video γάμου ), τότε πιστέψτε με, θα σας λατρέψει. Και σίγουρα θα θέλει να συνεργαστεί ξανά μαζί σας και πολύ πιθανόν θα  σας προτείνει σε πελάτισσές του.

Οπότε αν θέλετε να γίνετε expert στο νυφικό μακιγιάζ, αλλά και σε άλλες ειδικές περιστάσεις, κάντε scroll down.

Πως θα γίνετε expert στο νυφικό μακιγιάζ;

  • Κάντε εξειδικευμένα μαθήματα νυφικού μακιγιάζ:

Τα εξειδικευμένα μαθήματα νυφικού μακιγιάζ, παρέχουν στους μαθητές όλη την τεχνογνωσία που απαιτεί το νυφικό μακιγιάζ. Τόσο τις τεχνικές όσο και τα κατάλληλα εργαλεία και προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούν. Σε αυτά τα σεμινάρια μακιγιάζ, οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να δημιουργούν λαμπερές και φυσικές εμφανίσεις για τις νύφες. Επίσης, μαθαίνουν πως ένα μακιγιάζ που δημιουργούν για μια τέτοια περίσταση, αποδίδει στον φωτογραφικό φακό και στο βίντεο. Πολλά από αυτά τα μαθήματα, ολοκληρώνονται σε λίγους μόνο μήνες. Υπάρχουν ωστόσο και τα masterclasses ή workshops, όπου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να διδαχθούν συγκεκριμένα looks, σε λίγες μόνο ώρες. Αυτά βέβαια, προϋποθέτουν ότι έχετε ήδη κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στο beauty makeup.

  • Προετοιμάστε το makeup kit του νυφικού μακιγιάζ:

Το να καταφέρετε να εφαρμόσετε ένα άψογο και όμορφο νυφικό μακιγιάζ, ξεκινά με το είδος του μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε. Το πρωταρχικό, πριν από τα προϊόντα μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσετε, είναι τα προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Για να επιτύχετε αυτήν την υγιή λάμψη που θέλουν όλες οι νύφες, πρέπει να επενδύσετε σε ποιοτικά προϊόντα μακιγιάζ. Η σωστή προετοιμασία του δέρματος, με τα κατάλληλα προϊόντα, είναι αυτή που παίζει κυρίαρχο ρόλο και διασφαλίζει την διάρκεια του νυφικού μακιγιάζ.

Αν τώρα ξεκινάτε στον χώρο του bridal makeup και δεν έχετε την δυνατότητα να επενδύσετε σε ακριβά προϊόντα μακιγιάζ, επενδύστε τουλάχιστον σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

  • Δημιουργήστε μια δυνατή παρουσία στα social media:

Στην εποχή της εικόνας και των social media, τα τελευταία είναι η no1 πηγή αναζήτησης όλων των ειδών των υπηρεσιών. Οι υποψήφιοι πελάτες θα αναζητήσουν αυτό που ψάχνουν στο instagram και στο facebook. Επομένως καλό είναι να έχετε φροντίσει να έχετε μια παρουσία εκεί. Και όχι μια απλή παρουσία. Το περιεχόμενο των social media ενός bridal makeup expert, πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένο και να είναι ενεργό. Να προσπαθείτε δηλαδή να δημοσιεύετε τακτικά δουλειές σας.

Αν θέλετε λοιπόν να εστιάσετε στο marketing του νυφικού μακιγιάζ, τα προφίλ σας θα πρέπει να το υποδεικνύουν αυτό. Η εικόνα στο διαδίκτυο, είναι το παν. Πόσο μάλλον για την δουλειά μας.

Αν είστε στο ξεκίνημα της καριέρας σας και δεν έχετε αναλάβει κάποια νύφη, άρα δεν έχετε διαθέσιμο portfolio, καλό είναι να οργανώσετε κάποια φωτογράφιση. Ψάξτε να βρείτε φωτογράφους γάμου, σχεδιαστές νυφικών, διοργανωτές γάμου και οργανώστε μια φωτογράφιση για εσάς.

Δώστε προσοχή στις φωτογραφίες που θα επιλέξετε. Μην ανεβάζετε ότι δουλειά κάνετε. Μόνο την καλύτερη. Επιλέγετε καθαρές εικόνες που να αναδεικνύουν την δουλειά σας.

Υπάρχουν πλέον πολλά apps (θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με αυτό, σε επόμενο άρθρο), όπου μπορείτε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας ή να βάζετε φίλτρα. Αν επιλέξετε το δεύτερο, προσέξτε τα φίλτρα αυτά να βγάζουν μια φυσικότητα και όχι κάτι πολύ δραματικό.

Μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους

Στο 12 week Master Beauty Course σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε όλες αυτές τις γνώσεις, τα εφόδια και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε ως expert στο νυφικό μακιγιάζ. Οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά τμήματα έχουν ξεκινήσει. Κάντε το πρώτο βήμα προς τον δρόμο για την καριέρα σας.

Τι πρέπει να περιμένετε δουλεύοντας ως expert στο νυφικό μακιγιάζ;

Είναι μια δουλειά με πολύ ανταγωνισμό. Για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Καλό θα ήταν οι υπηρεσίες σας, να είναι τέτοιες που θα σας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Πολλές φορές θα χρειαστεί να δουλέψετε και υπό πίεση. Η μέρα αυτή κάποιες φορές έχει διάφορα απρόοπτα. Ότι και αν συμβαίνει εσείς θα πρέπει να κάνετε την δουλειά σας και ταυτόχρονα να είστε ήρεμοι. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που ίσως δεν έχετε αρκετό χώρο για να έχετε τα προϊόντα σας ή στιγμές που θα πρέπει εσείς να δουλέψετε με γρήγορους ρυθμούς, γιατί κάποιος άλλος καθυστέρησε να τελειώσει την δική του δουλειά. Ότι και αν συμβαίνει, εσείς θα πρέπει να είστε ήρεμοι, ψύχραιμοι και να διατηρείτε την αυτοπεποίθησή σας. Κυρίως όμως πρέπει να φροντίζετε ταυτόχρονα σε όλα αυτά, να διατηρείτε ήρεμη και την νύφη και να μην της προσθέτετε extra άγχος.

Θα πρέπει να διαθέσετε αρκετό από τον προσωπικό σας χρόνο. Τα μαθήματα νυφικού μακιγιάζ, από μόνα τους δεν μπορούν να δουλέψουν. Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση, ίσως σε δικά σας άτομα και αρκετή μελέτη επίσης. Ιδίως στην χρωματολογία και στην μορφολογία προσώπου.

Επίσης είναι μια δουλειά που ανθίζει πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να θυσιάζετε και προσωπικές στιγμές με δικούς σας ανθρώπους. Πιστέψτε με, όμως, είναι μια συναρπαστική δουλειά.

Είναι τόσο όμορφο να γίνεσαι μέρος μιας τόσο σημαντικής στιγμής δυο ανθρώπων. Και όταν βλέπεις αυτό το χαμόγελο ικανοποίησης της νύφης, από το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Ή όταν ακούς από τους καλεσμένους της, το πόσο ωραία δουλειά έχεις κάνει. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Αλήθεια. Και αξίζουν αυτές οι μικρές θυσίες που θα κάνετε.

Για να γίνεις bridal makeup expert θέλει αγάπη πάνω από όλα για αυτό που κάνεις. Σκληρή δουλειά, θέληση για επιτυχία, πείσμα και υπομονή κάποιες στιγμές που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν ίσως τόσο καλά όσο περίμενες. Αξίζει όμως για  αυτό το όνειρο.

WORK HARD. DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.