ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Do’s & Don’ts για έναν επαγγελματία του μακιγιάζ

Σκέφτεσαι ότι θέλεις να γίνεις επαγγελματίας του μακιγιάζ, γιατί είναι μια εργασία διασκεδαστική και δημιουργική. Πολύ καλή επιλογή! Ποια βήματα όμως πρέπει να ακολουθήσεις; Τι είδους εκπαίδευση χρειάζεσαι για να γίνεις επαγγελματίας makeup artist; Πως θα κάνεις το πρώτο βήμα προς τον δρόμο για την καριέρα των ονείρων σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος άμεσος δρόμος, για να εργαστείς ως επαγγελματίας του μακιγιάζ. Αυτό σαν γεγονός καθιστά απαραίτητο, να κάνεις πρώτα μια έρευνα του τι απαιτήσεις χρειάζονται για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι ως makeup artist.

Ανάλογα με το ποιο είδος μακιγιάζ θέλεις να ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποια διαδρομή θέλεις να ακολουθήσεις για την καριέρα σου.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ανεξάρτητα από τι θα ακολουθήσεις, υπάρχουν κάποια do’s &don’ts. Τι εννοώ; Εάν θέλεις οι άλλοι άνθρωποι, να σε βλέπουν ως επαγγελματία του μακιγιάζ, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να ακολουθήσεις.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, θα σου δώσω μια γενική συμβουλή.

Όταν ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα ως καλλιτέχνης του μακιγιάζ, καλό είναι να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη, κάθε πρόταση συνεργασίας. Ακόμα και αν θεωρείς ότι δεν είναι η ιδανική για σένα, κάτι καλό μπορεί να σου αποφέρει. Από κάθε συνεργασία που αποδέχεσαι, θα μάθεις κάτι πολύτιμο. Πέρα από το ότι είναι καλό να είσαι δεκτικός και ανοιχτός στις νέες συνεργασίας. Όταν εργάζεσαι ως επαγγελματίας του μακιγιάζ, θα πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου την δικτύωση. Όλες, δηλαδή, τις πιθανές συνδέσεις που μπορεί να σου αποφέρει κάθε συνεργασία.

Σταδιακά το όνομά σου θα αρχίσει να συνδέεται με τον χώρο του μακιγιάζ. Για αυτό, καλό είναι να αφήνεις πάντα μια θετική εντύπωση στις συνεργασίες σου.

Αν θέλεις να επιτύχεις στον κόσμο της τέχνης του μακιγιάζ, τσέκαρε την παρακάτω λίστα.

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Dos

  • Εκπαιδεύσου. Υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης για τους makeup artists. Κάθε είδος μακιγιάζ έχει τις δικές του απαιτήσεις, πάνω στην εκπαίδευση. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να καταλήξεις σε ποιο είδος μακιγιάζ, θέλεις να καταλήξεις.
  • Να μοιράζεσαι τις γνώσεις και τα μυστικά σου με πιο αξιόπιστους συναδέρφους σου. Δεν θα ήθελες να κάνουν και αυτοί το ίδιο με εσένα; Πίστεψε με , στον χώρο αυτό, υπάρχουν κορυφαίοι επαγγελματίες του μακιγιάζ, που μοιράζονται απλόχερα τα μυστικά τους. Γιατί όχι και εσύ λοιπόν! Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη και σίγουρα θα το εφαρμόσει με τον δικό του τρόπο. Οπότε σκέψου πιο γενναιόδωρα.
  • Να είσαι πάντα up-to-date.Να ψάχνεις και να μελετάς τις τάσεις του μακιγιάζ. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ανοιχτός στην χρήση νέων τεχνικών του μακιγιάζ.
  • Χρησιμοποίησε τα social media , για να προωθήσεις την επαγγελματική σου ταυτότητα και την δουλειά σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις στον κόσμο την δουλειά σου. Απλά προσπάθησε να κρατήσεις τα προφίλ σου, όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά.
  • Να είσαι φιλικός και προσιτός. Ακόμα και αν δεν έχεις μια καλή μέρα. Όταν βρίσκεσαι στην δουλειά σου, είναι απαραίτητο να διατηρήσεις μια επαγγελματική στάση. Μέσα σε αυτήν είναι το να είσαι ευχάριστος και ευδιάθετος.
  • Εάν δεν είσαι σίγουρος για κάτι πάνω στην εφαρμογή του μακιγιάζ, μην διαστάσεις να ρωτήσεις κάποιον έμπειρο makeup artist.
  • Δημιούργησε ένα portfolio. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δείγμα δουλειάς. Έτσι οι άλλοι θα μπορέσουν να κατανοήσουν το τι είδους makeup artist είσαι.

Don’ts

  • Να είσαι αρνητικός. Δεν υπάρχει χώρος για αρνητικότητα σε αυτήν την δουλειά. Και σε κανέναν χώρο εργασίας.
  • Ψέμα. Αν ένα ψέμα σου, μικρό ή μεγάλο, ανακαλυφθεί, θα είναι πολύ δύσκολο μετά να επαναφέρεις την εμπιστοσύνη των άλλων. Να είσαι ειλικρινής.
  • Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να προετοιμαστείς για μια δουλειά. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις, είναι να εμφανιστείς απροετοίμαστος κάπου.
  • Εφαρμόζεις μακιγιάζ κάτω από κακό φωτισμό. Φυσικά και ο καλύτερος φωτισμός, είναι το φυσικό φως της ημέρας. Δεν είναι πάντα εφικτό αυτό όμως. Καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα ring light, έστω και μικρό.
  • Αγοράζεις προϊόντα μακιγιάζ, αν δεν έχεις κάνει προηγουμένως έρευνα για αυτά.
  • Χρησιμοποιείς κακής ποιότητας προϊόντα μακιγιάζ. Τα προϊόντα με τα οποία εφαρμόζεις το μακιγιάζ, αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά το ποιος είσαι. Και σίγουρα με τέτοια προϊόντα, δεν ελκύεις τους πελάτες που θέλεις.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα, εάν θέλεις να έχεις μια επιτυχημένη πορεία στην βιομηχανία του μακιγιάζ. Είτε εργαστείς ως freelancer makeup artist, είτε σε κάποια εταιρεία προϊόντων μακιγιάζ ή ακόμα και σε σαλόνι ομορφιάς.

ταχύρυθμα μαθήματα μακιγιάζ

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Επιθυμείς να διδαχθείς βασικές τεχνικές του μακιγιάζ, αλλά δεν έχεις αρκετό διαθέσιμο χρόνο και χρήματα;

Το 3 Day Makeup Course είναι για σένα. Ένα superspeed ταχύρυθμο πρόγραμμα μακιγιάζ, μέσα στο οποίο θα διδαχθείς όλες τις βασικές αρχές του beauty και bridal makeup.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.