μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους

Με τα μάτια μιλάμε εμείς! Tips για έντονο eye contact

Με τα μάτια μιλάμε εμείς!

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο makeup trend της σεζόν, είναι το έντονο βλέμμα. Και αυτό γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, το απαραίτητο αξεσουάρ μας έχει γίνει η προστατευτική μάσκα.

Το στόμα και η μύτη μας, είναι αρκετές ώρες καλυμμένα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα κάποιες συνήθειες μας στο μακιγιάζ, πρέπει να αλλάξουν. Με λίγα λόγια, αντίο έντονο κραγιόν, τουλάχιστον για αυτούς τους θερμούς μήνες.

Το ότι φαίνεται μόνο το μισό σου πρόσωπο, λόγω της μάσκας, δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.

Υπάρχουν πολλά tips και tricks στο μακιγιάζ ματιών, που μπορούν να απογειώσουν το βλέμμα σου. Οπότε μπορείς να μένεις ασφαλής, ταυτόχρονα όμως να έχεις μια glam εμφάνιση.

Υιοθέτησε στην καθημερινότητα σου τις ψεύτικες βλεφαρίδες

φυσικό μακιγιάζ

Σίγουρα στο παρελθόν θα έχει περάσει από το μυαλό σου, να πειραματιστείς με την χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος.

Υπάρχει βέβαια και η λύση των lash extensions που εφαρμόζονται σε σαλόνια ομορφιάς. Εάν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο, μπορείς να πειραματιστείς μόνος,-η στο σπίτι .

Αν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με αυτό, ξεκίνησε  αγοράζοντας για αρχή οικονομικές βλεφαρίδες από κάποιο drugstore. Μην ξεχάσεις όμως, θα χρειαστείς επίσης μια κόλλα βλεφαρίδων.

Αφού τα προμηθευτείς, ξεκίνα να ακονίζεις τα skills σου. Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο YouTube, που δείχνουν βήμα βήμα πώς να τις τοποθετήσεις.

Οι έντονες βλεφαρίδες, από μόνες τους απογειώνουν το βλέμμα. Οπότε μπορείς είτε να φοράς μόνο αυτές είτε να τοποθετήσεις μια γραμμή eyeliner και λίγο illuminator κάτω από τόξο του φρυδιού.

Πειραματίσου με πινελιές χρώματος στο μακιγιάζ ματιών.

φυσικό μακιγιάζ

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πολύς κόσμος συνηθίζει να φοράει safe, φυσικές αποχρώσεις στα μάτια. Ωστόσο, η χρήση προστατευτικών μασκών, έχει αλλάξει το παιχνίδι στο μακιγιάζ.

Το ότι φοράς προστατευτική μάσκα, δεν σημαίνει ότι το μακιγιάζ σου θα είναι βαρετό. Ούτε είναι απαραίτητο να κινηθείς σε ασφαλή μονοπάτια, του τύπου να χρησιμοποιήσεις φυσικές αποχρώσεις.

Μια πινελιά φωτεινού έντονου χρώματος στα μάτια, είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά και θα τονίσει το βλέμμα σου.

Ακόμα και αν δεν το έχεις τολμήσει στο παρελθόν, μπορείς να το κάνεις  φέτος. Με τόσες πολλές και ωραίες συλλογές neon και έντονων, φωτεινών χρωμάτων, που έχουν λανσάρει οι εταιρείες, είναι μια καλή ευκαιρία.

Θα βρεις σίγουρα στο εμπόριο, άπειρες σκιές ματιών (τυρκουάζ, lime, κίτρινες) ή ακόμα και χρωματιστά eyeliner.

Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα και πειραματίσου με το μακιγιάζ των ματιών σου.

Δώσε έμφαση στα φρύδια σου

φυσικό μακιγιάζ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να δώσεις έμφαση, είναι σίγουρα τα φρύδια σου. Είναι η κορνίζα των ματιών μας και είναι αυτά που καθορίζουν το τι συναίσθημα βγάζουμε προς τα έξω.

Επομένως, πρέπει να μάθεις πώς να τα σχηματίζεις και να τα γεμίζεις σωστά.

Τα μολύβια φρυδιών δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στην πυκνότητα του χρώματος. Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος τείνει στα έντονα φρύδια. Ωστόσο, αν θέλεις κάτι πιο φυσικό προτίμησε τις σκιές, οι οποίες δίνουν πιο αχνό αποτέλεσμα.

Κάτι που επίσης παρατηρώ, είναι να τονίζεται πολύ η αρχή των φρυδιών. Είναι προτιμότερο να εστιάσεις στο τέλος του φρυδιού, γιατί συνήθως εκεί είναι πιο αραιές οι τρίχες. Χτένισε τα φρύδια σου προς τα πάνω και προς τα έξω και γέμισε μόνο εκεί που κρίνεις απαραίτητο. Έτσι θα έχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα και δεν θα βαρύνεις πολύ το βλέμμα σου.

Κάνε το πρώτο βήμα για τον δρόμο προς την καριέρα σου.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, απευθύνονται :

  • Σε αυτούς που θέλουν να μάθουν basic looks να κάνουν στον εαυτό τους
  • Σε μέλλουσες νύφες, που θέλουν να μάθουν να κάνουν το νυφικό μακιγιάζ τους μόνες τους.
  • Σε pro makeup artists, που θέλουν να πάνε ένα level παραπάνω και εμπλουτίσουν τις τεχνικές τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.