μαθήματα μακιγιάζ

Μάθε τα πάντα για τα φινιρίσματα των foundations

Η βιομηχανία της ομορφιάς είναι ένας τομέας που διαρκώς εξελίσσεται. Κάθε σεζόν βγαίνει κάποιο καινούριο trend είτε σε ότι αφορά νέες συστάσεις και φόρμουλες προϊόντων (foundations, primers,κτλ) είτε σε ότι αφορά makeup looks.

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μια τάση, να δίνεται βάση στην επιδερμίδα και στο φινίρισμα της. Έχουν βγει άπειρες τεχνικές για dewy skin, yoga skin, glossy skin,κ.α.

Για να αντιληφθείς όμως κάθε τι νέο και να γίνεις expert σε αυτό, θα πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στα προϊόντα και στις υφές τους.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα αναλύσουμε τις διαφορές μεταξύ των φινιρισμάτων που μας δίνουν τα foundation και τις φόρμουλες τους.

Επειδή όμως η γνώση είναι δύναμη και κάθε pro makeup artist που σέβεται την τέχνη του, θα πρέπει να έχει γνώσεις για την ιστορία του μακιγιάζ, θα ξεκινήσουμε από πολύ πίσω.

Η ιστορία του foundation

Από τα αρχαία χρόνια που πρωτοεμφανίστηκε το foundation, όχι βέβαια στην μορφή που ξέρουμε σήμερα.

Το foundation σαν ιδέα, εντοπίζεται στην αρχαία Ελλάδα και στην Ρώμη. Οι αρχαίες αυτές κοινωνίες, χρησιμοποιούσαν λευκό μόλυβδο για να δώσουν στις επιδερμίδες τους ένα πιο ανοιχτό χρώμα.

Η ουσία αυτή συνέχισε να χρησιμοποιείται και κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, μέχρι τον 19ο αιώνα.

Ο λευκός μόλυβδος βέβαια είχε κάποιες δηλητηριώδης και θανατηφόρες ιδιότητες, οπότε έπρεπε να βρεθεί μια άλλη λύση.

Έτσι γεννήθηκε μια νέα φόρμουλα, το greasepaint. Με την είσοδο της έγχρωμης τηλεόρασης, στα μέσα του 1930, ο αμερικάνος Max Factor δημιούργησε μια καινοτόμο σκόνη, η οποία θα αντικαθιστούσε το greasepaint.

Το γνωστό pan cake powder foundation, το οποίο είχε σκοπό να δώσει στους ηθοποιούς μια πιο φυσική εμφάνιση στην οθόνη.

Το υγρό foundation γεννήθηκε με τον πιο περίεργο τρόπο. Πώς; Οι γυναίκες είχαν κουραστεί να φοράνε καλσόν και κάλτσες. Έτσι, οι αισθητικοί εκείνης της εποχής, άρχισαν να “αναπτύσσουν” το μακιγιάζ ποδιών, για να εξισορροπήσουν έτσι τον τέρματος σε αυτήν την περιοχή.

Έτσι, σύντομα γεννήθηκε το long-lasting, αδιάβροχο υγρό foundation που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Είδη φινιρισμάτων foundation

Πίσω στο σήμερα, λοιπόν, ο μαγικός κόσμος των foundation, έχει διάφορα συστατικά, τύπους και επίπεδα κάλυψης.

Από το glowing, το dewy φινίρισμα έως το demi και φυσικό matte φινίρισμα.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, ποια είναι τα βασικά φινιρίσματα που μας δίνουν τα foundation.

SHEER FOUNDATIONS

foundations

Αυτός ο τύπος, είναι από τους πιο κοινούς και δημοφιλείς. Δίνει στο δέρμα την όψη του πολυπόθητου makeup no makeup φινιρίσματος. Συνήθως περιλαμβάνει στα συστατικά του σιλικόνη.

Sheer φινίρισμα έχουν και οι γνωστές κρέμες BB και CC, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ενυδατική κρέμα ή αντηλιακό, αναμεμειγμένη με χρώμα

Έχουν ελαφρύ και φυσικό τελείωμα και συνιστώνται για καθαρά δέρματα με μικρές ατέλειες.

Εάν επιθυμείτε μια φυσική, ομοιόχρωμη και διάφανη βάση στην επιδερμίδα σας, αυτός ο τύπος είναι ο ιδανικός. Επίσης είναι μια πολύ καλή επιλογή, για τους πολύ θερμούς μήνες. Η πολύ λεπτόρρευστη φόρμουλα του, έχει ελαφριά αίσθηση και δεν δίνει την όψη της μάσκας.

Τέλος, τα sheer foundations, είναι ιδανικά για κανονικό προς ξηρό τύπο δέρματος και για ώριμες επιδερμίδες. Και αυτό, γιατί το προϊόν δεν καταλήγει στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά εκπληκτικά sheer foundations, που αξίζει να τα έχετε στο βαλιτσάκι σας.

VICHY-Mineralblend hydrating foundation

NARS- Sheer glow foundation

ELF-Flawless sheer foundation

MAC- Studio finish face and body foundation

DEWY FOUNDATIONS

foundations

Για τους λάτρεις του “all that glow”.

Τα προϊόντα αυτά, δίνουν στο δέρμα ένα δροσερό και λαμπερό φινίρισμα. Αυτή η λάμψη, δίνει μια υγρή εμφάνιση, όπως ακτινοβολεί το δέρμα όταν είναι καλά ενυδατωμένο.

Είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά και ανακλαστικά που φωτίζουν ομοιόμορφα τον τόνο του δέρματος, δίνοντας την όψη φωτεινής επιδερμίδας.

Αυτός ο τύπος foundation είναι κατάλληλος και  για ξηρά δέρματα, αλλά και ώριμες επιδερμίδες, μιας και χαρίζουν νεανική λάμψη.

Ιδανικά για καλοκαιρινό μακιγιάζ, για νυφικό μακιγιάζ, ακόμα και για καθημερινές εμφανίσεις.

Μερικά από τα αγαπημένα μας foundations για dewy αποτέλεσμα, θα τα βρείτε παρακάτω.

ARMANI-Luminous silk foundation

GRIGI MAKEUP-Pro luminous foundation

NYX- Born to glow

ZOEVA-Authentik skin natural luminous foundation

SATIN FOUNDATIONS

foundations

Τα προϊόντα αυτά είναι κάτι ενδιάμεσο από τα dewy και τα matte foundations. Δεν είναι ούτε τόσο flat, όσο τα ματ, αλλά ούτε και τόσο γυαλιστερά, όσο τα dewy.

Είναι ευπροσάρμοστα και λειτουργούν για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι ιδανικά για ώριμες επιδερμίδες, μιας η ελαφριά τους σύσταση, δεν τονίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Ωστόσο, σε λιπαρούς τύπους δέρματος, καλό είναι να συνδυάζεται με πούδρα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά εκπληκτικά satin foundations, που αξίζει να δοκιμάσετε.

MAYBELLINE- Dream satin makeup

SHISEIDO-Synchro skin self-refreshing foundation

GUERLAIN-Lingerie de peau natural perfection skin fusion texture

MATTE FOUNDATIONS

foundations

Τα foundation με ματ φινίρισμα, δεν έχουν λάμψη και στεγνώνουν επίπεδα. Είναι ιδανικά για λιπαρούς τύπους δέρματος, μιας και έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τους πόρους. Έχουν μεγάλη διάρκεια και συνήθως πολύ καλή καλυπτικότητα.

Τα προϊόντα αυτά, καλό είναι να αποφεύγονται να εφαρμοστούν σε ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Ο λόγος είναι ότι η φόρμουλα αυτή προσκολλάται και τονίζει τις προβληματικές περιοχές.

Μερικά από τα αγαπημένα μας foundations για matte αποτέλεσμα, θα τα βρείτε παρακάτω.

ESTEE LAUDER- Double wear stay-in-place foundation

L’OREAL-Infallible 24h matte foundation

NYX-Can’t stop won’t stop

WYCON-True last foundation

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.