contouring

Τάσεις μακιγιάζ 2021: Το απαλό sculpting είναι το νέο contouring

Τάσεις μακιγιάζ 2021: Το απαλό sculpting είναι το νέο contouring

Τον τελευταίο χρόνο, επικρατεί μια τάση προς το πιο φυσικό contouring. Η σκίαση του περιγράμματος του προσώπου, έχει πλέον μια πιο “μαλακή” προσέγγιση.

Ο λόγος που έχει αλλάξει αυτή η τάση στο μακιγιάζ, είναι ότι ο κόσμος των social media, έχει αρχίσει (επιτέλους!), να αντιλαμβάνεται ότι το μακιγιάζ του instagram, δεν μπορεί να είναι το ίδιο με το καθημερινό μακιγιάζ.

Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει, ότι μπορείς να κάνεις “γλυπτική” στο πρόσωπό σου, χωρίς να το βαρύνεις με πολύ μακιγιάζ.

Ολοένα και περισσότεροι νέοι, έχουν ακονίσει τις δεξιότητες τους στο sculpting. Ταυτόχρονα, βλέπουμε και μια αυξανόμενη στροφή προς την φροντίδα του δέρματος (skin care).

Οι άνθρωποι, έχουν αρχίσει να εκτιμούν και να φροντίζουν περισσότερο το δέρμα τους, έτσι ώστε να μην βασίζονται μόνο στο μακιγιάζ.

Αρχίζουμε και βλέπουμε από την νέα γενιά του κόσμου των social media, μια πιο φρέσκια και αναζωογονητική προσέγγιση στο μακιγιάζ.

Ας μην ξεχνάμε, ότι όσο πιο πολύ φροντίζουμε το δέρμα μας, τόσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρειάζεται να φοράμε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τι είναι το sculpting ή αλλιώς γλυπτική προσώπου μέσω του μακιγιάζ;

Το sculpting είναι μια τεχνική διαμόρφωσης της δομής του προσώπου, μέσω του μακιγιάζ. Εφαρμόζεται όταν θέλουμε να αλλάξουμε, να διορθώσουμε ή να αναμορφώσουμε τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Πολλοί άνθρωποι, θέλουν να αποκτήσουν ένα πιο γωνιώδες πρόσωπο. Θέλουν να τονίσουν τα μάγουλα τους, να λεπτύνουν την μύτη τους, να μεγαλώσουν τα χείλη τους, κτλ.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω του μακιγιάζ και της τεχνικής sculpting.

Με ποιες τεχνικές κάνουμε sculpting στο μακιγιάζ;

Υπάρχουν 3 τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την δομή ενός προσώπου, μέσω του μακιγιάζ.

contouring 2

Contouring

Είναι τεχνική, με την οποία σμιλεύουμε το πρόσωπο και το κάνουμε να φαίνεται πιο λεπτεπίλεπτο. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρησιμοποιούμε σκούρες αποχρώσεις για το περίγραμμα του προσώπου ή για τα ζυγωματικά, την μύτη, κτλ.

Το contouring είναι μια πιο “βαριά” προσέγγιση, για την αλλαγή της δομής ενός προσώπου. Σε αυτήν την τεχνική, επιλέγουμε πιο βαθιές, σκούρες καφέ ή taupe αποχρώσεις.

highlighting

Highlighting:

Με την τεχνική αυτή, φωτίζουμε τις περιοχές του προσώπου που επιθυμούμε, για να δώσουμε την αίσθηση ότι είναι πιο ανασηκωμένες.

Για παράδειγμα, μπορούμε να φωτίσουμε τα οστά πάνω από τα μάγουλα ή την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών, έτσι ώστε να τις “σηκώσουμε” ελαφρώς.

Είναι μια τεχνική, η οποία συχνά συνδυάζεται με το contouring, για να ενισχύσει η μια την άλλη. Είναι η λεγόμενη τεχνική φωτοσκίασης.

strobing

Strobing:

Το strobing είναι άλλη μια τεχνική του highlighting. Γίνεται με προϊόντα μακιγιάζ τα οποία αντανακλούν το φως. Τοποθετούνται στα ψηλά σημεία του προσώπου, εκεί που το φως πέφτει και δημιουργεί με φυσικό τρόπο, ένα λαμπερό και δροσερό φινίρισμα.

Τα προϊόντα για strobing, μπορεί να είναι κάποιο primer με περλέ φινίρισμα, υγρό, κρεμώδες ή πούδρινο. Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στην κορυφή των ζυγωματικών, κατά μήκος της μύτης ή ακόμα και στο κέντρο του άνω χείλους.

draping

Draping:

Είναι μια τεχνική αναδόμησης του προσώπου, με πολύ πιο φυσική προσέγγιση όμως.

Γίνεται με στρώσεις διαφορετικών χρωμάτων και υφών. Μπορεί να γίνει με ρουζ, bronzer ή ακόμα και με χρωματιστά highlighters.

Πως θα επιτύχουμε το απαλό sculpting;

contouring 3

Tip 1: Στα μάγουλα μας, όλοι, έχουμε ένα φυσικό βαθούλωμα, μια κοιλότητα. Χρησιμοποιήστε το bronzer που κάνατε μέχρι τώρα το contouring σας. Απλώστε το, πάνω από το φυσικό σας βαθούλωμα και όχι απευθείας μέσα σε αυτό. Απλώστε το και λίγο προς τα επάνω, έτσι ώστε να σβήσει απαλά μέσα στην βάση σας.

Τοποθετήστε λίγες ποσότητες και όπου αλλού χρειαστεί (μύτη, μέτωπο, γνάθος), κάνοντας μικρά αγγίγματα. Σαν να ζεσταίνετε απλά τον τόνο του δέρματός σας.

Tip 2: Προτιμήστε αντί για compact bronzer, να χρησιμοποιήσετε κάτι υγρό ή κρεμώδες. Δίνει πιο φυσικό τελείωμα. Επίσης, τα προϊόντα αυτά, δίνουν ένα εφέ lift στο πρόσωπο.

Tip 3: Μην αμελήσετε να βάλετε ρουζ. Το ρουζ είναι το προϊόν που αναπαράγει τα χρώματα υγείας και κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται φρέσκο και υγιές. Προτιμήστε πάλι τα κρεμώδη ή υγρά προϊόντα, που δίνουν πιο φυσικό και δροσερό αποτέλεσμα. Με το ίδιο ρουζ, κάντε μικρά αγγίγματα στην μύτη, το μέτωπο και πιγούνι. Τέλος, περάστε το πινέλο ελαφρά σε όλο το πρόσωπό σας.

Tip 4: Φωτίστε με illuminator, τα σημεία του προσώπου σας που προεξέχουν. Τοποθετήστε το ψηλά στα μάγουλα, μύτη, κέντρο μετώπου και κέντρο άνω χείλους.

Εδώ θέλει προσοχή. Αν έχετε λεπτές γραμμές ή ανομοιομορφίες στο δέρμα, μην τοποθετήσετε αυτό illuminator, γιατί θα τις τονίσετε περισσότερο.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.