μπρονζερ

BRONZER: Tips για να επιλέξεις την σωστή απόχρωση και υφή.

BRONZER: Tips για να επιλέξεις την σωστή απόχρωση και υφή.

Το bronzer είναι από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ. Ένα προϊόν που δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που ένα από τα αγαπημένα look, είναι το ηλιοκαμένο.

Το bronzer προσώπου, είναι αυτό το μαγικό προϊόν, που με μια πινελιά, μετατρέπει το makeup look σας. Το αγαπάμε γιατί προσθέτει μια ζεστασιά στο τόνο του δέρματος και ταυτόχρονα κολακεύει την δομή του προσώπου. Για αυτό άλλωστε είναι από τα νούμερο 1 προϊόντα  contouring.

Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορες αποχρώσεις και φόρμουλες. Υγρό, κρεμώδες ή το κλασικό, σε μορφή πούδρας.

Το πιο βασικό, είναι να επιλέξετε την σωστή απόχρωση bronzer για εσάς. Αν πιστεύετε ότι είναι δύσκολο, συνεχίστε να διαβάζετε, γιατί με τα tips που θα σας δώσουμε, θα το κάνουμε παιχνιδάκι.

Βρείτε την σωστή απόχρωση bronzer

φυσικό μακιγιάζ

Πρώτον, πρέπει να λάβετε υπόψη την επιδερμίδα σας. Παρατηρήστε την απόχρωση του δέρματος σας.

Αποχρώσεις δέρματος

Fair:

Ουσιαστικά είναι το πιο ξανθό χρώμα επιδερμίδας, που σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει και πιο χλωμό. Οι αποχρώσεις που κολακεύουν αυτόν τον χρωματικό τόνο, είναι οι ανοιχτές, με ροζ υποτόνους.

Olive:

Η επιδερμίδα αυτή έχει πιο πράσινη ή γκρι απόχρωση. Σε αυτόν τον χρωματικό τύπο, ταιριάζουν απίστευτα οι θερμοί, χρυσοί υποτόνοι.

Medium:

Εδώ η επιδερμίδα, δεν είναι ούτε ανοιχτή, αλλά ούτε και σκούρη. Σε αυτήν την περίπτωση, το χρώμα της επιδερμίδας, χωρίζεται σε ανοιχτό μεσαίο και σε σκούρο μεσαίο, ανάλογα με το χρώμα που έχει το δέρμα στο βάθος του. Ο χρωματικός τόνος εδώ, είναι πιο κιτρινωπός ή χρυσός. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, επιλέξτε ένα μπρόνζερ με ροδακινί υποτόνους.

Dark:

Το σκούρο δέρμα είναι πλούσιο σε μελανίνη. Οι ιδανικές αποχρώσεις μπρονζερ για εσάς, είναι οι βαθιές, μπρούτζινες.

Όλα καλά μέχρι εδώ; Πάμε τώρα να βρούμε τον τόνο σας; Τώρα πρέπει να παρατηρήσετε σε βάθος την απόχρωση. Δύσκολη εξίσωση; Σας διαβεβαιώνω, όχι. Θα σας το κάνω πολύ εύκολο.

Πως θα βρείτε τι τόνο δέρματος έχετε;

φυσικό μακιγιάζΣκεφτείτε την τελευταία φορά που πίνατε κοκτέιλ και δίπλα από μια πισίνα ή ακόμα καλύτερα δίπλα από το κύμα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πως μαυρίσατε; Αν μαυρίσατε, χωρίς να καταλήξετε να καείτε, πολύ πιθανόν να ανήκετε στους ζεστούς τόνους. Αν δοκιμάσατε να μαυρίσετε, αλλά καταλήξατε να καείτε, σημαίνει ότι το δέρμα σας έχει ψυχρούς τόνους. Αν είστε κάπου στην μέση, τότε έχετε ουδέτερο τόνο δέρματος.

Τώρα βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να έχετε καιρό να προσπαθήσετε να μαυρίσετε και να μην θυμάστε αυτές τις λεπτομέρειες  (εγώ ανήκω σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία). Δεν πειράζει. Σκεφτείτε τι κοσμήματα σας ταιριάζουν. Ασημί ή χρυσά;

Αν σας ταιριάζουν τα χρυσά, είστε από τους τυχερούς που έχετε θερμό τόνο. Αντίστοιχα, τα ασημί ταιριάζουν στις πιο ψυχρές επιδερμίδες. Σε περίπτωση που σας ταιριάζουν και τα δυο, έχετε ουδέτερο τόνο.

Τώρα που τα αναλύσαμε όλα, πάμε να δούμε ποιες αποχρώσεις bronzer είναι οι ιδανικές, ανάλογα με όλα τα παραπάνω.

Θερμός τόνος:

Διαλέξτε αποχρώσεις bronzer, ροδακινί, χρυσαφένιες ή στο χρώμα της καραμέλας, ανάλογα με το πόσο ανοιχτό μεσαίο ή σκούρο είναι το δέρμα σας.

Ψυχρός τόνος:

Επιλέξτε απαλές, ρόδινες αποχρώσεις, αν είστε ανοιχτοί ή πιο κοκκινωπές αν έχετε σκούρο δέρμα. Οι αποχρώσεις τις κανέλας, ταιριάζουν εκπληκτικά στους μεσαίες αποχρώσεις δέρματος.

Ουδέτερος τόνος:

Αυτή η κατηγορία είναι λίγο δύσκολη, γιατί δεν έχει κάποια επικρατέστερη απόχρωση. Μπορείτε είτε να βρείτε κάτι ουδέτερο είτε αν θέλετε να δείχνετε πιο ηλιοκαμένοι, να επιλέξετε κάτι πιο κοκκινωπό.

Ποιες υφές bronzer σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας;

Επιλέγοντας την σωστή υφή, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας, κάνει την ρουτίνα του μακιγιάζ πιο εύκολη. Επίσης, δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα και σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια.

Bronzer σε μορφή πούδρας:

Αυτή η φόρμουλα, απλώνεται πιο εύκολα, ακόμη και από κάποιον άπειρο στο μακιγιάζ και είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα.

bronzer

Physicians formula murumuru

Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο αγαπημένα. Εξαιρετική υφή και τόσο υπέροχη μυρωδιά, σαν λαχταριστό μπισκότο. Έχει κρεμώδη και μαλακή υφή, συνδυάζοντας έτσι τα χαρακτηριστικά ενός κρεμώδους και ενός μπρόνζερ σε μορφή πούδρας, χαρίζοντας τροπική λάμψη. Τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας μπορείτε να τα βρείτε στα Hondos Center.

bronzer

The Balm – Bahama mama

Από τα best selling μπρόνζερ. Χαρίζει υπέροχο, ηλιοκαμένο δέρμα, σαν έχετε γυρίσει μόλις από εξωτικό νησί. Δίνει ματ αποτέλεσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σκιά ματιών (όλα τα bronzers)

Υγρό bronzer:

Ίσως να σας φαίνεται δύσκολο στην τοποθέτηση του, αλλά δεν είναι. Απλώνετε εύκολα, ακόμα και με τα δάχτυλα σας. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με την ενυδατική σας κρέμα και να το απλώσετε στο πρόσωπο, για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ιδανικό για ξηρά δέρματα.

υγρό μπρονζερ

Iconic London – Sheer Bronzer

Εξαιρετικά λεπτόρρευστη φόρμουλα, που χαρίζει φυσική όψη μαυρίσματος. Μπορεί να “χτιστεί” η ένταση του, αλλά και να αναμιχθεί εύκολα με άλλα προϊόντα. Μπορείτε να το απλώσετε απευθείας στο πρόσωπό σας ή να το κάνετε μίξη με το foundation σας.

μπρονζερ

Nars Laguna liquid bronzer

Ελαφριά φόρμουλα που προσαρμόζεται φυσικά στο δέρμα. Δίνει ωραία, ομοιόμορφη όψη μαυρίσματος και υγιή λάμψη.

Κρεμώδες bronzer:

Κυκλοφορούν σε μορφή stick και σε βαζάκι. Αν επιλέξετε το stick, αλλά δεν θέλετε να το εφαρμόσετε απευθείας στο πρόσωπο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για bronzer.

μπρονζερ

Kiko contour stick

Bronzer σε μορφή stick, με απαλή κρεμώδη υφή. Εξασφαλίζει κάλυψη και μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με κάποιο άλλο προϊόν. Εύκολο στην χρήση και εφαρμογή του, μιας και λόγω του ότι είναι stick, μπορεί με ευκολία να εφαρμοστεί στα σημεία που θέλουμε να κάνουμε contouring.

bronzer

W7 contour stick

Ένα οικονομικό bronzer είναι και αυτό της W7 και είναι 2 σε 1. Μπορείς να κάνεις contouring ή να φωτίσεις τοπικά τα σημεία του προσώπου σου.

Πινέλα για bronzer

Τα bronzers για καλύτερη εφαρμογή και με ευκρίνεια, μπορείτε να τα εφαρμόσετε με πινέλο. Ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοξό πινέλο ή φαρδύ πινέλο πούδρας.

Τις υγρές και κρεμώδεις υφές, μπορούμε να τις εφαρμόσουμε ακόμα και με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Λοξά ή υπογώνια πινέλα για πινέλα

πινέλα μακιγιάζ
MAC 168
πινέλα μακιγιάζ
SIGMA F40
πινέλα μακιγιάζ
BLUE MASTER POWDER BRUSH LARGE

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.