μακιγιάζ ματιών 2

Μακιγιάζ ματιών για αρχάριους και για κάθε σχήμα ματιών

Μακιγιάζ ματιών για αρχάριους και για κάθε σχήμα ματιών

Το να γνωρίζετε το σχήμα των ματιών σας, βοηθάει στο να κάνετε το μακιγιάζ ματιών σας αποτελεσματικά. Η σωστή τοποθέτηση των σκιών ματιών και του eyeliner,είναι αυτή που θα πάει το μακιγιάζ σας σε άλλο επίπεδο. Είναι εξίσου σημαντικό, με την χρωματολογία που θα επιλέξετε, για να αναδείξετε το χρώμα των ματιών σας.

Τόσο το περίγραμμα (eyelining), όσο και η σκίαση (contouring) ματιών, χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ, για να αλλάξουν ή να διορθώσουν το σχήμα σας.

Έχετε καθοδικά μάτια, κουκουλωτά μάτια ή μικρά; Τα tips που θα σας δώσουμε για το μακιγιάζ ματιών, θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια στο μακιγιάζ. Θα σας βοηθήσουμε, πώς να μάθετε να τοποθετείτε σωστά τις σκιές ματιών και να αναδομείτε ή να αναδεικνύετε το σχήμα τους.

Μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους

μακιγιάζ ματιών

Αμυγδαλωτά μάτια:

Είναι το πιο ισορροπημένο σχήμα ματιών. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό βλέφαρο, η κόγχη και το οστό του φρυδιού, είναι αναλογικά. Αν έχετε αυτό το σχήμα, μπορείτε να κάνετε όποιο μακιγιάζ ματιών θέλετε και να παίξετε με διάφορα στυλ.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Κατά γενικό κανόνα, το πλάτος μεταξύ των ματιών, πρέπει να είναι ίσο με ένα μάτι. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε έχετε μεγάλη απόσταση και μέσω του μακιγιάζ ματιών, πρέπει να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι ίση.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση χρώματος για να καταφέρετε μια ισορροπία, εφαρμόστε έναν μεσαίο τόνο στην εσωτερική γωνία. Αυτό θα κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο κοντά μεταξύ τους. Αν τοποθετήσετε μια φωτεινή, ανοιχτόχρωμη σκιά, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους:

Είναι η αντίθετη περίπτωση, από αυτήν που αναφέραμε παραπάνω. Προσθέστε ανοιχτά και φωτεινά χρώματα στην εσωτερική γωνία του ματιού και πιο σκούρα στην εξωτερική γωνία. Αυτού του τύπου η τοποθέτηση, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται ότι έχουν κάποια απόσταση.

Στρογγυλά μάτια:

Αυτό το σχήμα ματιών, μοιάζει με τα αμυγδαλωτά μάτια, απλά εδώ ο βολβός των ματιών, είναι πιο έντονος. Για το μακιγιάζ ματιών σας, μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι θέλετε στο άνω βλέφαρο. Καλό όμως είναι να αποφύγετε να “ντύσετε” το κάτω βλέφαρο (κάτω από τα μάτια δηλαδή). Αυτό θα δώσει στο σχήμα των ματιών σας περισσότερη στρογγυλότητα.

Πτωτικά ή καθοδικά μάτια:

Αυτό το σχήμα ματιών, έχει μια πτωτική όψη, στην εξωτερική γωνία των ματιών. Για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο ανοδικό στην εξωτερική γωνία, εφαρμόστε σκούρα σκιά ματιών με ανοδική, διαγώνια φορά προς τα έξω. Αυτή η τεχνική στο μακιγιάζ ματιών, μας βοηθάει να κάνουμε τα μάτια να φαίνονται πιο ανοδικά.

μακιγιάζ ματιών 3

Ανοδικά μάτια:

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε τα μάτια να φαίνονται ακόμα πιο ανοδικά, γιατί αυτό θα ήταν μια υπερβολή. Προσπαθήστε με μια σκούρη ή μεσαίου χρώματος σκιά, να σχηματίσετε μια πιο στρογγυλεμένη εξωτερική γωνία. Την ίδια σκιά τοποθετήστε την και στο κάτω βλέφαρο.

Στο κινητό βλέφαρο χρησιμοποιήστε μια μεσαία ή ανοιχτή σκιά, ανάλογα τι εφαρμόσατε στην εξωτερική γωνία. Αν στην εξωτερική γωνία, βάλατε μια σκούρη σκιά, προτιμήστε μια μεσαίου τόνου στο κινητό βλέφαρο. Μην αμελήστε να φωτίσετε την περιοχή κάτω από το τόξο.

Αυτό το μακιγιάζ ματιών, θα δώσει μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση.

Εξόφθαλμα μάτια:

Σε αυτό το σχήμα ματιών, οι βολβοί προεξέχουν αρκετά. Όπως γνωρίζετε, οι φωτεινές σκιές ματιών, κάνουν τα σημεία του προσώπου μας να προβάλλουν περισσότερο. Αντίθετα, οι σκούρες σκιές, τα κρύβουν.

Το ιδανικό μακιγιάζ ματιών για τα εξόφθαλμα μάτια, είναι το smokey. Με αυτήν την τεχνική, θα καταφέρετε να μειώσετε τον “όγκο” των ματιών. Προσοχή όμως, η σκούρη σκιά, καλό είναι να μην ανεβαίνει πάνω από την κόγχη σας. Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή του ματιού που αφήσατε ακάλυπτη, τοποθετήστε μια φωτεινή σκιά ματιών.

Μεγάλα μάτια:

Σε αυτήν την περίπτωση, για το μακιγιάζ ματιών, προτιμήστε μεσαίου τόνου σκιές, σε όλο το κινητό βλέφαρο, αλλά και στο κάτω βλέφαρο. Στην συνέχεια, σκούρο μολύβι ή μια σκούρα σκιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

Μάτια με έντονο βάθος στην κόγχη:

Σε αυτό το σχήμα ματιών, το κινητό βλέφαρο είναι ισορροπημένο, αλλά η κόγχη έχει έντονο βάθος. Θα πρέπει να αποφύγετε την χρήση σκούρων σκιών στην κόγχη, γιατί αυτό θα της δώσει περισσότερο βάθος. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε μεσαίες αποχρώσεις σκιών.

Μικρά μάτια:

Αν έχετε μικρά μάτια, αποφύγετε να επιλέξετε για το μακιγιάζ ματιών σας smokey. Αυτό, ίσως τα κάνει να φαίνονται μικρότερα, ειδικά αν είστε αρχάριοι στο μακιγιάζ και δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες σκιές για το κινητό βλέφαρο και μεσαίες για την εξωτερική γωνία. Αποφύγετε να κάνετε μια κλειστή γωνία στην εξωτερική πλευρά του ματιού, για έτσι θα τα μικρύνετε περισσότερο. Εφαρμόστε την μεσαία σκιά στην εξωτερική γωνία, με φορά προς τους κροτάφους σας και αφήστε την ανοιχτή. Χωρίς δηλαδή, να κλείνει προς τα μέσα ή στο κάτω βλέφαρο.

Κουκουλωτά μάτια:

Είναι τα μάτια, στα οποία το δέρμα της πτυχής πέφτει πάνω στο κινητό βλέφαρο και καλύπτει μεγάλο μέρος του. Πολλοί θεωρούν ότι αν βάλουν σκούρο χρώμα σκιάς πάνω στην πτυχή, θα ελαχιστοποιήσουν την κουκούλα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί τα κουκουλωτά μάτια δεν έχουν έντονη πτυχή. Το ιδανικό μακιγιάζ ματιών για αυτό το σχήμα, είναι να εφαρμόσετε μεσαία ή σκούρη σκιά στο μισό, εξωτερικό κινητό βλέφαρο. Στην συνέχεια, σβήστε με ανοδική κίνηση προς τους κροτάφους σας, χωρίς ωστόσο να την προεκτείνετε πολύ προς τα έξω. Στην εσωτερική γωνία, εφαρμόστε φωτεινή σκιά. Τέλος, βάλτε αρκετό mascara στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας. Αυτό θα ενισχύσει την ανοδικότητα που θέλετε να επιτύχετε.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.