ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 4

Αξίζει να επενδύσετε σε online μαθήματα μακιγιάζ;

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε online μαθήματα μακιγιάζ; Αξίζουν όμως; Μάθετε τα πάντα σε αυτό το άρθρο και κάντε την σωστή επιλογή, για την επένδυση των χρημάτων σας.

Από την περίοδο της πανδημίας, μέχρι και σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά online σεμινάρια μακιγιάζ, επί πληρωμή ή ακόμη και δωρεάν. Όπως από τα βίντεο του YouTube ή του Instagram, μπορείτε να μάθετε κάποιες τεχνικές που είναι επίκαιρες.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μερικά ακόμα likes ή περισσότερο κοινό. Όπως όλα στην μόδα, έτσι και αυτές οι τεχνικές, κάποια στιγμή θα φθίνουν.

Ως καλλιτέχνες του μακιγιάζ, μπορείτε να ξεδιπλώσετε την φαντασία και την δημιουργικότητα σας, με looks που είναι πιο υπερβολικά. Και αυτό είτε για να εντυπωσιάσετε το κοινό σας στα social media είτε απλά γιατί θέλετε να δείξετε τις ικανότητές σας.

Ωστόσο, όταν πρόκειται να αναλάβετε έναν πελάτη, αφορά εκείνον τι θέλει να κάνει. Ναι μεν, θα βάλετε την “υπογραφή” σας στο πρόσωπό του, αλλά έχει προσωπικότητα και ξέρει καλύτερα πως θέλει να παρουσιάσει την εικόνα του.

Όταν μιλάμε για σχέση πελάτη-επαγγελματία, πέρα από την τεχνογνωσία, απαιτεί ενσυναίσθηση, σύνδεση και την απαιτούμενη γνώση για αυτό.

Πως θα δημιουργήσετε μια μακροπρόθεσμη σχέση με τους πελάτες σας και να σας προτιμούν για χρόνια; Χρειάζεται πλήρης επαγγελματική εκπαίδευση μακιγιάζ, η οποία δεν σας εκπαιδεύσει μόνο στο να εφαρμόζετε μακιγιάζ. Θα σας δώσει όλη αυτά τα εφόδια, για να γίνετε σύμβουλοι ομορφιάς.

Σύμφωνα με έρευνες, ένα ποσοστό 40% , δεν ικανοποιείται μόνο από την εφαρμογή μακιγιάζ. Θέλει να μάθει από εσάς αρκετές πληροφορίες, όπως τι υφές του ταιριάζουν, τι χρώματα, κ.α.

online μαθηματα μακιγιάζ

Η μεγάλη πρόκληση των online μαθημάτων μακιγιάζ.

Το επάγγελμα του makeup artist, είναι πιο περίπλοκο από αυτό που τις περισσότερες φορές βλέπετε στις διαφημίσεις των μαθημάτων. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πολύ περισσότερα, από τις τεχνικές μακιγιάζ, για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καριέρα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, που και εγώ έχω συνειδητοποιήσει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, είναι ότι τα περισσότερα μαθήματα μακιγιάζ, επικεντρώνονται στην εκμάθηση τεχνικών.

Είτε τα ταχύρυθμα online μαθήματα μακιγιάζ, είτε τα βασικά, απλά πιστοποιούν τον μαθητή (ή και όχι) ως επαγγελματία καλλιτέχνη του μακιγιάζ.

Μόνο που έτσι, ένα μεγάλο και βασικό κομμάτι του επαγγέλματος, μένει ακάλυπτο. Τι εννοώ; Πως θα χρησιμοποιήσετε αυτά που μάθατε στα μαθήματα μακιγιάζ, για να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση; Και με ποιον τρόπο θα κάνετε αυτήν την επιχείρηση να έχει πελάτες, έσοδα, κέρδος και βιωσιμότητα; Ακόμα και αν επιλέξετε να είστε freelancer, πάλι για επιχείρηση θα μιλάμε.

Δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα μαθητών, εγκαταλείπει αυτό το όνειρο, γιατί αισθάνονται αποθαρρυμένοι. Και είναι απολύτως φυσιολογικό, μιας και δεν έχουν προετοιμαστεί και δεν έχουν πάρει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Γιατί υπάρχει αυτό το κενό στην διδασκαλία των online μαθημάτων μακιγιάζ;

Πιστεύω ότι ο κάθε εκπαιδευτής , προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, μέσα από την εκπαίδευση και τους πόρους που διαθέτει.

Σε αυτόν τον κλάδο είμαι 13 χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο έως ανέφικτο, να εκπαιδεύσω έναν επαγγελματία makeup artist, μέσα σε 1, 2, 3 μαθήματα ή σε μια εβδομάδα ή ακόμα και μέσω των online μαθημάτων μακιγιάζ.

Η εκπαίδευση ενός makeup artist, απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και έναν εκπαιδευτή, έμπειρο και δομημένο. Έτσι μόνο θα είναι σε θέση, να εκπαιδεύσει έναν μαθητή, με ολοκληρωμένο τρόπο.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι makeup artists, με απίστευτες δεξιότητες, που εντυπωσιάζουν. Συχνά όμως, μπορεί να παρουσιάζουν κάποια κενά, που δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν παρακάτω.

Για αυτό, ακόμα και είστε ήδη επαγγελματίας του μακιγιάζ και κάνετε καλά την δουλειά σας, δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα γνωρίζετε όλα. Όταν έχετε αμφιβολίες, καλό είναι να μελετάτε και να ψάχνετε το επόμενο επίπεδο για εσάς.

Πως μπορεί να αναπληρωθεί το κενό;

Η διδασκαλία της τεχνογνωσίας του μακιγιάζ, αντιπροσωπεύει το 50% της καριέρας ενός makeup artist. Εκτός από την τεχνική, αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίες του μακιγιάζ, οφείλετε να έχετε γνώσεις marketing, για να μπορείτε να διαχειρίζεστε τόσο την υπόστασή σας όσο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε κάποιες υποτυπώδεις γνώσεις φωτογραφίας, για να μπορείτε να φωτογραφίζετε αποτελεσματικά την δουλειά σας. Θα πρέπει να έχετε γνώσεις εξυπηρέτησης πελατών,  δικτύωσης, διαφήμισης, αλλά και της εικόνας σας.

Όλα αυτά είναι απαραίτητοι παράγοντες, που θα συντελέσουν στο να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας. Μια καριέρα, βασισμένη σε γερά θεμέλια, στην βιομηχανία της ομορφιάς.

online μαθηματα μακιγιαζ 2

Ποια πλεονεκτήματα έχουν τα online μαθήματα μακιγιάζ;

  • Μεγάλο περιεχόμενο

Μέσα από τα online μαθήματα μακιγιάζ, μπορείτε να λάβετε πολλές γνώσεις σταδιακά, χωρίς να υπερφορτώνετε το μυαλό σας με πολλές πληροφορίες. Το μάθημα που γίνεται, είναι κανονική εκπαίδευση μακιγιάζ, μόνο που βρίσκεστε στην άνεση του περιβάλλοντός σας. Πως γίνεται αυτό;

Τα online μαθήματα μακιγιάζ, συνήθως μένουν αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι έχετε την δυνατότητα, όποτε έχετε απορίες, να ανατρέχετε στα βίντεο και να τις λύνετε. Επίσης, σε αντίθεση με τα δια ζώσης μαθήματα, το μάθημα που διδάσκεστε, μπορείτε να το ξαναδείτε σε επανάληψη. Δεν λαμβάνει χώρα μια φορά. Αφού μένει αποθηκευμένο, μπορείτε να βλέπετε τις τεχνικές, όσες φορές θέλετε και όποτε θέλετε.

  • Δυνατότητα ελέγχου

Ένα από τα καλά των online μαθημάτων μακιγιάζ, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα, αν ξεχάσατε κάτι, να ανατρέξετε στο βίντεο και να το ξαναδείτε. Μπορείτε να κάνετε παύση στο βίντεο και να κρατήσετε σημειώσεις. Και όσο περισσότερες φορές το βλέπετε, τόσο περισσότερες απορίες σας λύνονται.

Μπορείτε να παρατηρείτε ξανά και ξανά, πως κρατάει το πινέλο ο εκπαιδευτής, με ποια φορά γίνονται οι κινήσεις του, κ.α.

Επίσης, τα online μαθήματα μακιγιάζ, σας δίνουν την δυνατότητα, να φτιάχνετε και να ελέγχετε μόνοι σας, το πρόγραμμα των σπουδών σας. Ανάλογα με την διαθεσιμότητα των μαθημάτων, αλλά και την δική σας, επιλέγετε τι θέλετε να παρακολουθήσετε.

Σε αντίθεση με τα δια ζώσης μαθήματα, που οι μέρες και οι ώρες είναι συγκεκριμένες, στα online μαθήματα μακιγιάζ, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε.

  • Ελευθερία σε ότι αφορά την γεωγραφική τοποθεσία

Σκεφτείτε να βρείτε ένα εκπαιδευτή μακιγιάζ, που να σας αρέσει, αλλά να βρίσκεται μακριά. Ενδεχομένως, να μην μπορείτε να τον παρακολουθήσετε. Και αυτό, γιατί τα έξοδα για να μεταβείτε στην πόλη ή χώρα του και να μείνετε εκεί για όσο διαρκούν τα μαθήματα, θα είναι πολλά.

Το θετικό με τα online μαθήματα μακιγιάζ, είναι ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μακιγιάζ, από οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμα και από το κινητό σας.

  • Εκπαιδεύεστε και ταυτόχρονα κάνετε πρακτική

Ένα άλλο πλεονέκτημα των online μαθημάτων μακιγιάζ, είναι ότι μπορείτε ταυτόχρονα με την διδασκαλία, να κάνετε και εσείς την εφαρμογή πάνω σας ή πάνω σε μια φίλη σας.

Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να τελειώσει το μάθημα για να ξεκινήσετε να δουλεύετε εσείς. Έτσι μπορείτε ακόμα πιο εύκολα, να λύνετε ταυτόχρονα πολλές απορίες σας.

Φυσικά, αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για όλους το ίδιο. Κάποιοι προτιμούν να παρακολουθούν, να κρατούν τις σημειώσεις τους και στην συνέχεια να κάνουν την πρακτική τους.

Συμβουλή: Όταν αγοράσετε κάποιο online μάθημα μακιγιάζ, να είστε προσεκτικοί με την ημερομηνία λήξης των αποθηκευμένων βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι η χρονική διάρκεια είναι ικανοποιητική και δεν θα μείνουν αποθηκευμένα για μικρό χρονικό διάστημα ή μόνο για το διάστημα που θα πραγματοποιούνται live.

Και αυτό γιατί υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες. Μπορεί κάτι να σας προκύψει εκείνη την περίοδο και να μην μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε. Άρα μπορεί να χάσετε όσα έχετε επενδύσει και να μπορείτε να ανατρέξετε στα βίντεο των μαθημάτων, για μικρό χρονικό διάστημα.

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να επενδύσετε σε κάτι ακριβότερο, χωρίς να βγείτε χαμένοι.

ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 6

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για online μαθήματα μακιγιάζ;

Η καλύτερη επιλογή, είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο, σε αυτό που θέλετε περισσότερο για την καριέρα σας ως makeup artists.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε μακιγιάζ ομορφιάς, επιλέξτε ένα course, που καλύπτει αυτήν την ανάγκη σας. Αντίστοιχα, θα πρέπει και ο εκπαιδευτής που διδάσκει αυτό το μάθημα, να έχει την κατάρτιση πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Έτσι θα μπορεί να σας κατευθύνει.

Εάν το στυλ του εκπαιδευτή σας καλύπτει, ψάξτε να βρείτε και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το μάθημα.

Ποιο είναι το φάσμα των γνώσεων, που θα σας προσφέρει; Η διδασκαλία είναι επιφανειακή ή είναι πλήρης; Έχει οπτικοακουστική ποιότητα;

Πρόκειται για μαθήματα μακιγιάζ, που σημαίνει ότι έχει πρακτικό κομμάτι. Θα υπάρχει ποιότητα εικόνας και ήχου, ώστε να μπορείτε να δείτε καλά τις λεπτομέρειες;

Ο εκπαιδευτής, θα είναι δίπλα σας και μετά το πέρας των μαθημάτων; Για να σας λύσει απορίες ή να σας καθοδηγήσει αν το χρειαστείτε;

Ψάξτε να βρείτε μαθητές που παρακολούθησαν αυτά τα online μαθήματα μακιγιάζ. Δεν είναι δύσκολο, σίγουρα θα υπάρχουν στο περιεχόμενο του Instagram της σχολής. Ρωτήστε να μάθετε για την εμπειρία τους.

Τέλος, υπάρχουν online μαθήματα μακιγιάζ, που ζητούν μετά την λήξη των μαθημάτων, να πληρώσετε για έχετε πρόσβαση να τα ξαναδείτε.

Όλα αυτά πρέπει να τα έχετε υπόψη σας, να είστε υποψιασμένοι και να τα ρωτήσετε πριν επενδύσετε στα online μαθήματα.

Πως λειτουργεί ένα online μάθημα μακιγιάζ;

Αυτού του τύπου τα μαθήματα μακιγιάζ, μπορεί να είναι On demand, δηλαδή βιντεοσκοπημένα ή να πραγματοποιούνται live.

Γίνονται σε διάφορες πλατφόρμες, που επιτρέπουν στον μαθητή να παρακολουθήσει σε ενότητες τα μαθήματα.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και ταυτόχρονα να εφαρμόζει αυτά που μαθαίνει. Μπορεί να πατάει παύση στα βίντεο ή να γυρνάει πίσω τα στιγμιότυπα, για να ξαναδεί την διαδικασία.

Οι πλατφόρμες προσφέρουν επίσης υποστήριξη στο μαθητή, μιας και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους μαθητές. Δίνουν κάποιους πόρους, όπως κουίζ, ασκήσεις για το σπίτι ,κ.α.

Με λίγα λόγια, ο μαθητής είναι μέρος μιας κοινότητας, που δεν διαφέρει και πολύ από αυτήν των δια ζώσης μαθημάτων μακιγιάζ.

Οι περισσότερες πλατφόρμες, δίνουν την δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο, να παρακολουθήσει από όποιο μέσο τον εξυπηρετεί. Κινητό, τηλεόραση, laptop ή σταθερό υπολογιστή, ανάλογα τι τον εξυπηρετεί περισσότερο. Αρκεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αν τα μαθήματα, στα οποία θα επενδύσετε, είναι on demand, σας δίνεται ένα κωδικός πρόσβασης, προκειμένου να μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε. Αν είναι live και αποθηκεύονται, μπαίνετε απευθείας στην πλατφόρμα είτε με κωδικό είτε αν είναι σε κλειστούς λογαριασμούς χωρίς κωδικό.

Στο τέλος των μαθημάτων, σας χορηγείτε βεβαίωση παρακολούθησης ή πιστοποίηση ολοκλήρωσης.

ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 4

Γιατί να παρακολουθήσετε online μαθήματα μακιγιάζ;

Γιατί αγαπάτε το μακιγιάζ και θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό.

Γιατί θέλετε να γνωρίσετε ανθρώπους, η οποίοι αγαπούν επίσης το μακιγιάζ και να ανταλλάξετε ιδέες και γνώσεις.

Γιατί μένετε σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχετε το budget, να μετακινηθείτε σε άλλη πόλη.

Γιατί έχετε οικογένεια, εργασία και δεν προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε δια ζώσης μαθήματα.

Γιατί θέλετε να μετατρέψετε το πάθος σας για μακιγιάζ, σε εργασία που θα σας αποφέρει κέρδος.

Το επάγγελμα του makeup artist, είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει κέρδη, ίσως με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, από άλλες εργασίες. Τι εννοώ; όσο περισσότερο αφοσιωμένοι είστε σε αυτήν την δουλειά και όσο περισσότερο σκληρά εργάζεστε, τόσο αμείβεστε. Το πόσα χρήματα θα κερδίζετε, εξαρτάται μόνο από εσάς.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.