vegan εταιρείες καλλυντικών

5 top vegan εταιρείες καλλυντικών και skin care

Τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην βιομηχανία της ομορφιάς, πολλές vegan εταιρείες καλλυντικών. Η αλήθεια είναι, ότι πολύς κόσμος ψάχνει τέτοιες εταιρείες, είτε πρόκειται για επαγγελματίες makeup artists είτε για το ευρύ κοινό.

Τα vegan καλλυντικά και οι φόρμουλες τους, έχουν βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με όταν ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά. Πλέον τα βίγκαν καλλυντικά, έχουν πολύ καλές χρωστικές και μεγάλη διάρκεια. Και όλα αυτά χωρίς να εμπλέκουμε τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζώα, σε όλη αυτήν την διαδικασία.

makigiaz veganΤι σημαίνει vegan καλλυντικά;

Ας κάνουμε όμως ένα πρόλογο, για όσους δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ο όρος vegan. Σε αντίθεση με κάποιους όρους που βλέπετε στα καλλυντικά, όπως καθαρό, πράσινο ή βιολογικό, το vegan έχει πιο αυστηρό ορισμό στην βιομηχανία της ομορφιάς.

Τα vegan προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης, δεν περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα ή ζωικά συστατικά. Μερικά από αυτά τα συστατικά που περιέχονται στα καλλυντικά, είναι η καρμίνη, η λανολίνη, το κερί της μέλισσας, κ.α.

Επίσης, εδώ να σημειώσουμε και το εξής: το ότι ένα προϊόν αναφέρει, ότι είναι cruelty free, δεν σημαίνει ότι είναι και vegan. Σημαίνει ότι τα προϊόντα δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Ένα προϊόν, μπορεί να είναι cruelty free χωρίς να είναι vegan και το αντίστροφο.

Αν κάνετε μια έρευνα, θα βρείτε πολλές εταιρείες που είτε έχουν μια γκάμα βίγκαν καλλυντικών είτε είναι εξολοκλήρου vegan.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να ψάχνετε και θέλετε να είστε 100% σίγουροι, ότι είναι vegan όλα τα προϊόντα μακιγιάζ της εταιρείας, μπορεί να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

5 top vegan εταιρείες καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης προσώπου

vegan εταιρείες καλλυντικών 2E.L.F

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βρείτε vegan εταιρείες καλλυντικών, που να είναι και οικονομικές. Η E.L.F. ,ίσως είναι από τις λίγες, που έχουν μεγάλη γκάμα σε vegan καλλυντικά και μάλιστα σε προσιτές τιμές.

Το συγκεκριμένο brand καλλυντικών, απευθύνεται τόσο στο κοινό, όσο και στους επαγγελματίες. Μπορείτε να βρείτε από κρέμα BB έως σκιές ματιών με λάμψεις.

Αφότου βελτίωσε τις φόρμουλες της και αντικατέστησε το κερί μέλισσας και την λανολίνη, με συνθετικές εναλλακτικές, εκτόξευσε τις πωλήσεις της. Πλέον είναι 100% vegan, σε όλο το ευρύ φάσμα καλλυντικών και περιποίησης δέρματος.

Από τα top προϊόντα τους είναι τα putty primers της εταιρείας, αλλά και οι παλέτες σκιών για τα μάτια.

vegan εταιρείες καλλυντικών 4

Lime Crime

Αν σας αρέσουν οι ιδιόμορφες συσκευασίες, τα έντονα χρώματα και οι λάμψεις, ρίξτε μια ματιά στην Lime crime. Ξεκίνησε ως cruelty free, από το 2021 ωστόσο έχει 100% vegan καλλυντικά, σε όλη την γκάμα της.

Είναι εμπνευσμένη από τον μονόκερο και έχει πολύ παιχνιδιάρικη και φωτεινή αισθητική. Παρόλα αυτά, ακόμα και οι πιο συγκρατημένοι λάτρεις του μακιγιάζ, μπορούν να βρουν κάτι που να τους ταιριάζει.

Από τα best seller προϊόντα τους, είναι τα Velvetine, τα  υγρά κραγιόν που γίνονται ματ.

vegan εταιρείες

Milk

Ξεκίνησε από τον ιδρυτή των στούντιο Milk της Νέας Υόρκης και βετεράνο της βιομηχανίας της ομορφιάς. Εξολοκλήρου vegan εταιρεία καλλυντικών, έγινε το 2019.

Η φιλοσοφία της εταιρείας, είναι το γρήγορο, φρέσκο και δροσερό μακιγιάζ. Με μίνιμαλ συσκευασίες, που σου δίνουν ακριβώς αυτήν την αίσθηση της δροσιάς και της φρεσκάδας.

Μερικά από τα best seller vegan καλλυντικά της Milk, είναι το Hydro grip primer και το Kush high volume mascara.

vegan εταιρείεςFarsali

Είναι από τα πιο αγαπημένα brands vegan καλλυντικών και skin care προϊόντων, όλων των beauty vloggers. Οι φόρμουλές του είναι καινοτόμες σε όλη την γκάμα του.

Ενσωματώνουν άψογα τις τάσεις του Instagram, όπως για παράδειγμα το glass skin και οι φόρμουλές του, είναι πολυχρηστικές.

Η σειρά διαθέτει μάσκες χειλιών, κρέμες ματιών, αλλά και ενυδατικές κρέμες σε μορφή τζελ. Αυτό όμως που είναι best seller της εταιρείας, είναι οι οροί.

Συνδυάζουν τα primer μακιγιάζ, αλλά μπορούν να φορεθούν και για την καθημερινή σας περιποίηση προσώπου.

Το Rose gold elixir, με νιφάδες χρυσού, είναι αυτό που πρωτοεμφανίστηκε στο Instagram. Με αντιοξειδωτική φόρμουλα, παρέχει άμεση λάμψη στο δέρμα και είναι η τέλεια βάση μακιγιάζ.

Για εσάς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, δοκιμάστε το Liquid powder oil balancing serum.

vegan καλλυντικά3Biossance

Όλα τα προϊόντα της Biossance, βασίζονται στο σκουαλένιο, το οποίο είναι μια έκδοση του φυσικού λιπιδικού σκουαλενίου που βρίσκεται στο δέρμα μας. Επειδή είναι πολύ κοντά σε αυτό που παράγει το δέρμα μας, κλειδώνει την ενυδάτωση χωρίς να φράζει τους πόρους.

Οι περισσότερες εταιρείες προϊόντων περιποίησης δέρματος, χρησιμοποιούν σκουαλένιο από συκώτι καρχαρία ή ελιές. Η Biossance δημιούργησε μια μορφή από ζαχαροκάλαμο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.

Η γκάμα της εταιρείας, αποτελείται από εύχρηστα, βασικά προϊόντα, που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η ξηρότητα, η ακμή, κ.α.

Από τα best seller της, είναι το έλαιο τριαντάφυλλου Squalane + Vitamin C. Δίνει την απαραίτητη υγρασία και λάμψη στο δέρμα.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.