μπλε σκιές ματιών

Οι μπλε σκιές ματιών, είναι και πάλι στο προσκήνιο

Οι μπλε σκιές ματιών, είναι μια τάση που κυριαρχούσε πολύ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η μόδα αυτή επέστρεψε και πάλι και μάλιστα έκανε θραύση.

Σύμφωνα με στατιστικές πωλήσεων, η παγωμένη μπλε απόχρωση σκιάς ματιών, Tilt της Mac, έκανε τεράστιες πωλήσεις. Σχεδόν δυόμιση φορές περισσότερο, από ότι ήταν τον φετινό Μάρτιο και Μάιο.

Και μπορεί στο μακρινό παρελθόν, η μπλε σκιά ματιών, να έδινε ένα κιτς αποτέλεσμα, το 2021 όμως, αναγεννάτε και γίνεται κομψό και κολακευτικό. Άλλωστε μην ξεχνάτε, ότι οι τεχνικές στο μακιγιάζ, έχουν εξελιχθεί και έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πλέον, φοράμε λιγότερο μακιγιάζ, αλλά με πιο ενδιαφέρουσες αποχρώσεις. Τα φρέσκα, φωτεινά χρώματα, είναι πιο ενδιαφέροντα από τα ουδέτερα. Δίνουν ένα άλλο στυλ και ένα άλλο ύφος στο μακιγιάζ και σίγουρα κλέβουν τις εντυπώσεις.

Είτε πρόκειται για μια απαλή, παστέλ απόχρωση του μπλε είτε για ένα έντονο, disco μπλε, ο κόσμος της μπλε σκιάς ματιών επανήλθε.

Μάλιστα, κορυφαίοι makeup artists, χαρακτηρίζουν το μπλε ως το αντίδοτο του μαύρου. Μπορεί να καθορίσει τα μάτια σας, να δώσει βάθος και ένταση και να ταιριάξει σε όλους τους χρωματικούς τύπους.

Πως μπορείτε να φορέσετε τις αγαπημένες σας μπλε σκιές ματιών.

μπλε σκιές ματιών

Μπορείτε να τις φορέσετε με πολλούς τρόπους. Smokey είτε σε μια πιο καθημερινή και απαλή εκδοχή ή ακόμα και σαν γραμμή eyeliner, αντί για το μαύρο.

Προτιμήστε να μην κάνετε κάτι υπερβολικά τεχνικό, αν δεν έχετε γνώσεις μακιγιάζ.

Προτιμήστε , να μην τοποθετήσετε πουθενά αλλού στο μακιγιάζ σας, χρώμα. Τονίστε ελαφρώς τα ζυγωματικά σας με τερακότα και επιλέξτε για τα χείλη σας, nude αποχρώσεις κραγιόν ή ακόμα και ένα διάφανο lip gloss. Εφαρμόστε αρκετές στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες, για να τονίσετε τα μάτια σας ακόμα περισσότερο.

Ποια χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με τον χρωματικό σας τύπο.

μπλε σκιές ματιών2

Αν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών που έχουν καστανά μάτια, σας ταιριάζουν σχεδόν όλες. Αποφύγετε τις πολύ παστέλ και ξεπλυμένες, μπλε αποχρώσεις σκιών ματιών.

Αν είστε ανοιχτόχρωμοι με μπλε χρώμα ματιών, δοκιμάστε τις μεταλλικές μπλε-γκρι αποχρώσεις. Τονίζουν όμορφα τόσο το χρώμα του δέρματος όσο και των ματιών σας και δίνουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Επίσης, οι αποχρώσεις του bluebell, που δίνουν μια υποψία μωβ, αναδεικνύουν εκπληκτικά το χρώμα των ματιών σας.

Αν το χρώμα των ματιών σας, είναι πράσινο, ίσως το μπλε να μην είναι και τόσο ιδανικό. Δοκιμάστε όμως, μια απόχρωση μπλε denim. Δεν είναι τόσο έντονη όσο ένα καθαρό μπλε και θα δώσει μια ωραία αίσθηση στο βλέμμα σας.

Αν έχετε σκούρο δέρμα, φορέστε καθαρές, έντονες μπλε αποχρώσεις. Μπλε του Klein ή του κοβαλτίου. Επίσης, λειτουργούν πολύ ωραία πάνω σας, οι γαλάζιες αποχρώσεις.

Όπως και να έχει οι αποχρώσεις του μπλε, είναι άπειρες. Βρείτε την δική σας απόχρωση, στην παλέτα των μπλε και απλά πειραματιστείτε.

Αν συνεχίζετε να φοβάστε, να το δοκιμάσετε μόνοι σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν makeup artist, από κάποιο κατάστημα καλλυντικών. Ζητήστε από τον ειδικό του μακιγιάζ, να βρει την ιδανική απόχρωση για εσάς και να σας δείξει πως μπορείτε να την φορέσετε.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.