γυναίκα μακιγιέζ

Πώς συνεργαζόμαστε με πελάτες, που δεν φορούν μακιγιάζ.

Σαν makeup artists, θα συνεργαστείτε με πελάτες, που δεν φορούν μακιγιάζ, αλλά και με αυτούς που έχουν απολαύσει υπηρεσίες επαγγελματικού μακιγιάζ στο παρελθόν.

Εάν δεν έχουν ξανακάνει, πιθανότατα να είναι εξοικειωμένοι με το μακιγιάζ και να έχουν την εμπειρία, να το κάνουν μόνοι τους.

Ωστόσο, περιστασιακά, μπορεί να συνεργαστείτε με πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση και καμία προηγούμενη εμπειρία με το μακιγιάζ. Δεν φοράνε μακιγιάζ, δεν ξέρουν να βάφονται και ίσως να μην έχουν και κανένα προϊόν μακιγιάζ.

Οι πελάτες που δεν έχουν εμπειρία με το μακιγιάζ, μπορεί να είναι μια διασκεδαστική ευκαιρία για εσάς. Θα εξασκηθείτε στην διδασκαλία, βασικών στοιχείων του μακιγιάζ. Παράλληλα, θα μοιραστείτε την αγάπη σας για αυτό που κάνετε.

Μπορείτε να τους παρουσιάσετε προϊόντα και τεχνικές, που τους κάνουν να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Να τους δείξετε τεχνικές που τους ταιριάζουν αι ίσως τους πείσετε να τις δοκιμάσουν και μόνοι τους.

Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα, να αντιμετωπίσετε ανησυχία και σύγχυση. Τι τους βάζετε στο πρόσωπο; Τι είναι αυτή η σκόνη; Γιατί φαίνεται έτσι το πρόσωπό τους και το μακιγιάζ;

Πως αντιμετωπίζετε αυτούς τους πελάτες; Θα σας δώσουμε μερικά tips και συμβουλές, έτσι ώστε και να διευκολυνθείτε εσείς να εφαρμόσετε το μακιγιάζ πάνω τους. Κυρίως όμως για να τους κάνετε να αισθανθούν εμπιστοσύνη.

Να είστε υπομονετικοί

μακιγιάζ

Το να σας κάνει το μακιγιάζ σας κάποιος άλλος, μπορεί να απαιτεί κάποια δεξιότητα. Και μερικοί άνθρωποι είναι καλύτερα μοντέλα από τους άλλους.

Αν ο πελάτης σας, ανήκει στην κατηγορία που δεν βάφεται γενικά, μπορεί να μην μπορεί να καταλάβει ότι μπορεί να σας βοηθήσει ή να σας εμποδίσει, αντίστροφα.

Τι μπορεί να κάνει, για παράδειγμα:

  • Να σουφρώνει τα χείλη του.
  • Να κουνάει τα μάτια ή τις βλεφαρίδες του.
  • Να γέρνει πολύ ψηλά το πηγούνι.

Τι μπορείτε να κάνετε για τον βοηθήσετε να συνεργαστεί;

  • Παρακινήστε τους να χαλαρώσουν το πρόσωπό τους.
  • Να κοιτάξουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Θα δουλέψετε καλύτερα σαν ομάδα, αν είστε υπομονετικοί με τους πελάτες που κάνουν πρώτη φορά  μακιγιάζ.

Να είστε προσεκτικοί

Είστε επαγγελματίας makeup artist, οπότε ξέρετε να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας. Φροντίστε οι κινήσεις σας γύρω από τα μάτια, την μύτη και το στόμα, να είναι απαλές.

Ουσιαστικά, θέλετε να κάνετε τον πελάτη σας να αισθανθεί σιγουριά και ασφάλεια. Να είναι άνετοι κατά την διάρκεια της εφαρμογής και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι σας δυσκολεύουν.

Οι πελάτες που δεν κάνουν μακιγιάζ, ήδη νιώθουν επιφυλακτικοί με το μάσκαρα, για παράδειγμα. Φοβούνται πολύ περισσότερο, από κάποιον που όντως είχε αρνητική εμπειρία και του μπήκε το βουρτσάκι στα μάτια. Αυτοί ίσως να έχουν περισσότερη κατανόηση. Οπότε, προσέξτε τις κινήσεις σας όταν έρθει η ώρα να βάλετε μάσκαρα.

Να του εξηγείτε την διαδικασία

υπηρεσία μακιγιάζ

Κάντε τους να αισθανθούν πιο άνετα, εξηγώντας τους συνέχεια τι κάνετε στο πρόσωπό τους. Είναι μια ωραία ευκαιρία, να διδάξετε σε κάποιον την τέχνη σας και να του μιλήσετε για τα προϊόντα και τα εργαλεία σας.

Εξηγώντας τους την διαδικασία του μακιγιάζ, σε κατανοητή γλώσσα, τους κάνει να αισθάνονται άνετα και εσείς να εργάζεστε με ευκολία.

Μιλήστε τους για τα προϊόντα και για ποιον σκοπό χρησιμοποιούνται. Όπως με κάθε πελάτη, ενημερώστε τον, σε ποιο μέρος του προσώπου θα δουλέψετε στην συνέχεια, ώστε να περιμένει το άγγιγμά σας.

Αυτοί οι πελάτες, είναι μια καλή ευκαιρία, να εξασκηθείτε και για άλλες ευκαιρίες εργασίας. Όπως το να διδάσκετε, τα παρουσιάζετε σε κοινό την δουλειά σας και τα βήματα, να εξηγείτε την διαδικασία του μακιγιάζ σε ένα βίντεο του You Tube, κ.α.

Να είστε προσιτοί

Οι πελάτες που είναι νέοι στο μακιγιάζ, μπορεί να είναι και περίεργοι ή ενθουσιασμένοι να μάθουν. Οπότε να περιμένετε πολλές ερωτήσεις.

Θα πρέπει να τους κάνετε να νιώθουν άνετοι να ρωτήσουν λεπτομέρειες  και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τους απαντήσετε.

Να θυμάστε: αυτό που για εσάς είναι αυτονόητο ή κοινή λογική, για κάποιον άλλον δεν είναι.

Πάνω από όλα είστε επαγγελματίας. Απαντήστε τους με φιλικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε όρους και εξηγήσεις, που θα μπορέσουν να τις καταλάβουν.

Όσο περισσότερο προσιτοί και φιλικοί είστε, τόσο πιο άνετα θα τους κάνετε να νιώσουν με όλη την εμπειρία.

Προσπαθήστε να τους χαλαρώσετε

μακιγιάζ ομορφιάςΜερικοί άνθρωποι, αισθάνονται δυσφορία όταν δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Σε άλλους απλά δεν τους αρέσει να τους αγγίζουν. Φυσικά, θα πρέπει να δουλέψουν για λίγο μαζί σας, αφού επέλεξαν να κάνουν το μακιγιάζ τους.

Η στάση και οι κινήσεις τους μπορεί να είναι άκαμπτες, οπότε σεβαστείτε την “ταλαιπωρία” τους. Δεν αισθάνονται χαλαροί, γιατί δεν ξέρουν τι να περιμένουν.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, να τους κάνετε να νιώσουν άνετα.

Ανοίξτε τους μια συζήτηση αν τους βλέπετε ανοιχτούς ή περιοριστείτε στα απαραίτητα, αν είναι κλειστοί.

Καθοδηγήστε τους ήρεμα, για το πώς να κινηθούν.

Εξηγήστε τους την διαδικασία, αν βλέπετε ότι νιώθουν άβολα σε κάποιο σημείο.

Αυτό που θέλετε, είναι οι νέοι πελάτες, φεύγοντας από την καρέκλα σας, να αισθάνονται όμορφα και να είναι ανοιχτοί στο α δοκιμάσουν και πάλι αυτήν την εμπειρία. (κατά προτίμηση από εσάς)

Να δείχνετε κατανόηση

μακιγιάζ ειδικών περιστάσεωνΑυτή είναι μια νέα εμπειρία για τον πελάτη σας. Μην προσβληθείτε αν ρωτούν πολλά. Δεν αμφιβάλλουν για τις ικανότητές σας. Απλά δεν ξέρουν τι κάνετε.

Ίσως δεν έχουν δει ποτέ, πόσο περίεργο φαίνεται το contouring, πριν το κάνετε blending.

Η ιδέα τους για το μακιγιάζ, μπορεί να προέρχεται από το κόκκινο χαλί και το μακιγιάζ των διάσημων ή από το Instagram.

Μπορεί να περιμένουν διαφορετική εμφάνιση, προϊόντα ή ποσότητες μακιγιάζ ως αποτέλεσμα. Μπορεί, για παράδειγμα, να φοβούνται να μην βγει βαρύ το αποτέλεσμα. Να έχετε κατανόηση των προσδοκιών τους και από πού προέρχονται.

Διασκεδάστε με την διαδικασία

Η συνεργασία με κάποιον που δεν φοράει μακιγιάζ, μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία και για τους δυο. Δείξτε τους, γιατί αγαπάτε αυτό που κάνετε. Πως το μακιγιάζ, μπορεί τελικά να τους ωφελήσει και να τους βοηθήσει να αισθάνονται αυτοπεποίθηση, φορώντας έστω και λίγο μακιγιάζ.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.