βαζελίνη για primer

Οι 9 κορυφαίες συμβουλές του μακιγιάζ της Μέριλιν Μονρόε

Το θρυλικό μακιγιάζ της Μέριλιν Μονρόε, έχει αφήσει εποχή.  Η Μονρόε είναι ένα διαχρονικό σύμβολο σέξι γυναίκας, που ακόμα και μετά από πολλά χρόνια, κόβει την ανάσα όλων. Το λαμπερό της χαμόγελο, τα όμορφα μάτια της, το ζουμερό, υγιές σώμα της, ήταν χαρακτηριστικά που την έκαναν τόσο μοναδική και αξέχαστη.

Το signature look της, ήταν ένα ακόμα χαρακτηριστικό, που κάνει όλους τους ανθρώπους να την θαυμάζουν περισσότερο.

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε κάποια από τα μυστικά του μακιγιάζ της, απλά συνεχίστε να διαβάζετε. Παρακάτω θα σας δώσουμε συμβουλές μακιγιάζ, για το look της Μέριλιν Μονρόε, για να δημιουργήσετε και εσείς την άψογη εμφάνισή της.

Πώς να εφαρμόσετε το κραγιόν, το eyeliner, αλλά και τις βλεφαρίδες της. Αυτές οι 9 συμβουλές ομορφιάς, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα makeup look, εμπνευσμένο από την θεά της ομορφιάς. Μείνετε όμορφοι και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας.

5 διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν

μακιγιάζ Μέριλιν Μονρόε

Το κραγιόν που φορούσε κάποτε η Μέριλιν Μονρόε, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην αγορά, από την εταιρεία Max Factor. Η Μονρόε ήταν η μεγαλύτερη επιρροή του 20ου αιώνα και ήταν μπροστά από τον κόσμο.

Το τολμηρό κραγιόν της, ήταν το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ, που φορούσε στο repeat. Το Ruby red ήταν η απόχρωσή της. Ένα πραγματικό κόκκινο του μούρου, που αναδείκνυε υπέροχα το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών της.

Χρησιμοποιούσε πιο σκούρες κόκκινες αποχρώσεις, για τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών της. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις, εφαρμόζονταν στην μέση και έτσι με αυτόν το τρικ, έδινε διάσταση στα χείλη της.

Βαζελίνη ως primer στο πρόσωπο, για υγιή λάμψη.

βαζελίνη για primer

Για να αποκτήσει αυτήν την χαρακτηριστική λάμψη στο δέρμα της, η Μέριλιν Μονρόε, άπλωνε στο δέρμα της βαζελίνη ή λευκή κρέμα Nivea, κάτω από το foundation της.

Σε αυτά τα 2 προϊόντα ορκιζόταν και δεν τα έβγαλε ποτέ, από την ρουτίνα του μακιγιάζ της. Ωστόσο, η βαζελίνη δεν χρησιμοποιούνταν μόνο στο πρόσωπό της, αλλά και σε όλο της το σώμα.

Και μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά ναι, το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα κατάλληλο για τα φώτα των studios.

Extra tip: Απλώστε την βαζελίνη στο σώμα σας, αφού πρώτα κάνετε ένα καυτό μπάνιο. Η λάμψη θα είναι εντονότερη.

Καφέ απόχρωση eyeliner, κάτω από το μαύρο

eyeliner

Η Μονρόε χρησιμοποιούσε ένα μείγμα από καφέ, μαύρο, λευκό και κόκκινο eyeliner. Οι περισσότερες γυναίκες τότε, φορούσαν είτε καφέ είτε μαύρο, σαν μια γρήγορη λύση, η ίδια όμως φρόντισε να πρωτοτυπήσει και σε αυτό.

Εφάρμοζε καφέ eyeliner στα πάνω και κάτω βλέφαρά της. Έτσι, δημιουργούσε μια επέκταση στην γραμμή των βλεφαρίδων, σαν φτερό. Στις εξωτερικές γωνίες, χρησιμοποιούσε το μαύρο χρώμα.

Το τρικ ήταν, ότι σχεδίαζε ένα μικρό λευκό τρίγωνο, στην εξωτερική γωνία του ματιού, ανάμεσα στις 2 γραμμές που είχε επεκτείνει. Έτσι, έκανε τα μάτια της να φαίνονται μεγαλύτερα και φαρδύτερα.

Χρησιμοποιούσε λευκό μολύβι στην δακρυϊκή γραμμή και έβαζε μια μικρή κουκίδα κόκκινου, στην εσωτερική γωνία. Με αυτήν την τεχνική στο μακιγιάζ των ματιών της, η Μέριλιν Μονρόε,  έκανε τα μάτια της να φαίνονται ακόμα πιο λευκά.

Η τεχνική της για τις σκιές ματιών

monroe makeup

Η Μονρόε ονόμασε την τεχνική που έκανε στα μάτια της, “μάτι της Γκρέτα Γκάρμπο”. Και αυτό γιατί η σταρ του βουβού σινεμά, ήταν αυτή που αρχικά εφάρμοζε λευκή σκιά ματιών, σε όλο το κινητό βλέφαρο, στο τόξο και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών της. Έτσι, πίστευε, ότι έδινε μεγαλύτερο βάθος.

Η Μέριλιν είχε γίνει ο δικός της γκουρού της μόδας και η δική της οπαδός. Είχε πολλούς και εκπληκτικά διαφορετικούς τρόπους, για να εφαρμόζει και να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ της.

Ποτέ δεν ακολούθησε τις τάσεις, αντίθετα μάλιστα, δημιουργούσε δικές της. Ακόμα και σήμερα, 60 χρόνια αργότερα, πολλές γυναίκες θαυμάζουν το στυλ της. Το μακιγιάζ της Μέριλιν Μονρόε, είναι το πιο διαχρονικό μακιγιάζ των εποχών.

Contouring στα ζυγωματικά και την μύτη

blush Merilyn Monroe

Η τεχνική του να χρησιμοποιείται το ρουζ, για να σμιλέψει το περίγραμμα του προσώπου, ήταν ένα εύρημα του makeup artist της Μονρόε, Whitey.

Για να διαμορφώσει την μύτη της Μονρόε, εφάρμοσε λίγο ροζ ρουζ, από αυτό που έβαζε στα ζυγωματικά και  μήλα της, στην άκρη της μύτης της.

Έτσι έδινε την ψευδαίσθηση των πιο καθορισμένων ζυγωματικών, αλλά και της κοντής μύτης.

Βέβαια, εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι πραγματικά η μύτη της Μέριλιν Μονρόε, ήταν υπέροχη, όπως και να είχε.

Το σχήμα των φρυδιών της

φρύδια Μέριλιν

Το στυλ των φρυδιών κάθε ανθρώπου, είναι μοναδικό. Ωστόσο, ο Whitey είχε μια συγκεκριμένη μέθοδο, που του άρεσε να χρησιμοποιεί στην Μέριλιν. Πάντα τόνιζε το σχήμα τους, με τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνονται τριγωνικά.

Αυτό το έκανε, για να μειώσει οπτικά το μέγεθος του μετώπου της.

Ρουζ για φρέσκια εμφάνιση

μακιγιάζ Μέριλιν Μονρόε

Είτε είστε παθιασμένοι με το ρουζ είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι το απόλυτο θαύμα. Το προϊόν, που με λίγη ποσότητα, δίνει φρεσκάδα και ζωντάνια στο πρόσωπο.

Η Μέριλιν αναζητούσε τα τέλεια μάγουλα. Της άρεσε να πουδράρει το πρόσωπό της και να εφαρμόζει στα μάγουλά της, μεταξένιες αποχρώσεις του ροζ και του κοραλλί.

Αυτός ήταν και ένας τρόπος, να προβάλλει περισσότερο, το οστό της γνάθου της. Επίσης, περνούσε με ένα πινέλο, μια λεπτή στρώση στο πρόσωπό της από το ρουζ. Με αυτόν τον τρόπο, έκανε το δέρμα της να φαίνεται ομοιόμορφο χρωματικά και επιτύγχανε μια φρέσκια και φυσική εμφάνιση.

Μια σταγόνα έλαιο

marilyn monroe makeup

Η Μέριλιν πίστευε ότι το να γυαλίζουν τα κινητά της βλέφαρα, ήταν σέξι. Έτσι, ο makeup artist της, εφάρμοζε ταμποναριστά στα καπάκια των ματιών της, λίγη βαζελίνη ή έλαιο καρύδας. Με αυτήν την τεχνική, έδινε ένα λεπτό, γυαλιστερό φινίρισμα, στα μάτια της.

Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν μεταλλικές σκιές, οπότε έπρεπε να βρεθούν άλλες μέθοδοι.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

ψεύτικες βλεφαρίδες Μέριλιν Μονρόε

Η Μονρόε ήθελε τις βλεφαρίδες της μια μακριές και ογκώδεις και αυτό το επιτύγχανε με την προσθήκη ψεύτικων, αλλά με φυσικό αποτέλεσμα.

Ο makeup artist της, εφάρμοσε μισή βλεφαρίδα, μόνο στην εξωτερική γωνία των ματιών της. Έτσι, πρόσθετε έξτρα ανοδικότητα, αλλά και sexiness στο βλέμμα της.

Όλα αυτά ήταν το μοναδικά τρικ που χρησιμοποιούσε στο μακιγιάζ της η Μέριλιν Μονρόε και την έκαναν μοναδική. Ένα signature μακιγιάζ, που έχει μείνει στην ιστορία και θα συνεχίσει να αγαπιέται από πολλούς.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.