makeup artist διασημων

Πόσο εύκολο είναι να γίνεις celebrity makeup artist;

Θέλεις να γίνεις celebrity makeup artist, αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Σε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσουμε να μάθεις, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα καταφέρεις.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, να σου πούμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις. Να το θέλεις πραγματικά όμως και όχι γιατί θέλεις να μιμηθείς κάποιον. Να είσαι έτοιμος να εργαστείς σκληρά για αυτό, γιατί η επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της.

Πρέπει να θυμάσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φιλοδοξίες να φτάσουν κάπου, να γίνουν γνωστοί, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι, που δεν επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Και οι δυο πλευρές, είναι εξίσου πετυχημένες, εκεί που έχει επιλέξει. Αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας, είναι να θέλουμε αυτά που έχουμε.

Επιτυχία, δεν είναι ούτε οι followers, ούτε τα likes. Δεν καθορίζετε από χρήματα ή φήμη και δεν είναι ίδια για όλους.

Επιτυχία είναι αυτό που εσύ θέλεις για τον εαυτό σου.

Αν προσπαθήσεις να επιτύχεις την εκδοχή της επιτυχίας κάποιου άλλου, σίγουρα δεν θα σημαίνει κάτι για εσένα.

Όταν πρόκειται να επιλέξεις την καριέρα σου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις κάτι που αγαπάς. Αν αυτό που αγαπάς είναι το μακιγιάζ και θέλεις να γίνεις celebrity makeup artist, σου έχουμε όλες τις συμβουλές.

Πώς να κάνεις την έρευνα σου, για να επιλέξεις την καλύτερη σχολή μακιγιάζ για εσένα; Τι απαιτήσεις έχει αυτός ο επαγγελματικός προσανατολισμός; Τι προσόντα χρειάζεται να έχεις και πώς να ξεκινήσεις;

Αν θέλεις να μάθεις και να σου δώσουμε λίγη έμπνευση, απλά συνέχισε να διαβάζεις.

μακιγιάζ διασημων

Tips για το πώς να γίνεις celebrity makeup artist.

Παρακολούθησε μαθήματα μακιγιάζ και γέμισε γνώσεις.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις την τέχνη του μακιγιάζ. Είτε πρόκειται για το Instagram, το YouTube, αλλά και πλήθος online μαθημάτων μακιγιάζ. Μάλιστα, τα τελευταία, μπορείς να τα βρεις ακόμα και δωρεάν στο διαδίκτυο και μπορούν να σε βοηθήσουν, να μάθεις τεχνικές και δεξιότητες πάνω στο μακιγιάζ.

Ωστόσο, αν θέλεις να μάθεις όλες τις βάσεις της τέχνης του μακιγιάζ, υπάρχουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων μακιγιάζ. Μπορείς να βρεις, τόσο online όσο και δια ζώσης, σε διάφορες σχολές μακιγιάζ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Έχεις κάποιες δεξιότητες στο μακιγιάζ και είσαι καλός σε αυτό που κάνεις; Πολύ ωραία και μπράβο που προσπαθείς και τα καταφέρνεις χωρίς καθοδήγηση. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις κάποιες βάσεις και να διδαχθείς από κάποιον, όλα όσα χρειάζεται.

Μπορεί να σου αρέσει το στυλ του μακιγιάζ που δημιουργείς. Αν όμως αναλάβεις μια πελάτισσα, που έχει εντελώς διαφορετικό στυλ από εσένα, δεν θεωρείς ότι είναι σημαντικό να πετύχεις την εμφάνιση που θέλει; Γιατί ουσιαστικά το μακιγιάζ που κάνεις σε μια πελάτισσα, το προσαρμόζεις στην προσωπικότητά της και στις ανάγκες της. Και όχι στις δικές σου προτιμήσεις.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι άλλο το πελατειακό μακιγιάζ και άλλο το μακιγιάζ που κάνουμε στο Instagram, για να δείξουμε τις δεξιότητες μας.

Μπορεί να χρειαστεί να εργαστείς χωρίς budget.

Διαβάζοντας τον τίτλο, ίσως να σκέφτηκες ότι αυτό είναι εκμετάλλευση. Ένας όμως από τους τρόπους για να προωθήσεις την δουλειά σου και να αρχίσει να ακούγεται το όνομά σου, είναι και αυτός.

Είναι σημαντικό να μην είσαι αρνητικός, στο να αναλάβεις μια ανταλλακτική συνεργασία. Με κάποια όρια όμως, τα οποία εσύ θέτεις.

Αν σου παρουσιαστεί μια δουλειά, που σου αρέσει σαν concept, θέλεις να συνεργαστείς με τους συντελεστές και να την έχεις στο βιογραφικό σου, εκμεταλλεύσου την.

Όλοι από κάπου ξεκινάμε. Ακόμα και αν ξεκινήσεις να κάνεις δωρεάν το μακιγιάζ των φίλων σου, των κοντινών σου προσώπων, ζήτησέ τους να αναφέρουν το όνομά σου.

Η καλύτερη διαφήμιση, είναι από στόμα σε στόμα. Είτε πρόκειται για συνεργασίες είτε πρόκειται για ένα απλό μακιγιάζ σε ένα κοντινό σου πρόσωπο.

Κάνε την έρευνα σου.

Αν θέλεις να γίνεις celebrity makeup artist, είναι πολύ σημαντικό, να κάνεις μια έρευνα για το ποιες εταιρείες συνεργάζονται με επώνυμους. Μπορείς να στείλεις ένα βιογραφικό ή ένα email και να τους γνωστοποιήσεις ότι ενδιαφέρεσαι να συνεργαστείς μαζί τους.

Σου φαίνεται ουτοπικό; Δεν είναι. Σε όλες τις δουλειές, αν θέλεις να πετύχεις, χρειάζεται θάρρος και θράσος. Πρέπει να αφήσεις πίσω τυχόν ανασφάλειες ή φόβους. Είναι προτιμότερο να “χτυπήσεις” πόρτες και να μην ανοίξουν, από το να μείνεις εντελώς άπραγος και να περιμένεις απλά την ευκαιρία. Αν θέλεις, λοιπόν, να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, κάντο με πράξεις.

Μην φοβάσαι και μην ντρέπεσαι να επικοινωνήσεις με κάποιον είτε μέσω email είτε στα social media. Το να στείλεις ένα μήνυμα σε έναν celebrity στο Instagram, μπορεί να σε βοηθήσει να αναδειχθεί το όνομά σου.

Μην αποθαρρυνθείς αν σε αφήσει στο “διαβάστηκε” ή δεν το διαβάσει καθόλου. Συνέχισε να προσπαθείς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιος μπορεί να απαντήσει.

Απλά συνέχισε να προσπαθείς. Work hard.Dream big.

makeup artist διασημων

Να είσαι υπομονετικός και επίμονος.

Πίστεψε μας, αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή αν θέλεις να γίνεις celebrity makeup artist. Σίγουρα δεν θα γίνεις διάσημος από την μια μέρα στην άλλη, αν όμως εργάζεσαι σκληρά, με υπομονή και επιμονή σε αυτό, σίγουρα θα τα καταφέρεις μια μέρα.

Τίποτα δεν έρχεται έτσι απλά από την μια μέρα στην άλλη. Ένα βήμα την φορά. Σκαλί-σκαλί. Συνέχισε να προσπαθείς, συνέχισε να εργάζεσαι για τους στόχους σου.

Ίσως, υπάρξουν στιγμές, που θα σου φαίνεται όλη αυτή η προσπάθεια βουνό. Ίσως υπάρξουν στιγμές, που θα σκεφτείς να τα παρατήσεις. Μην τα παρατήσεις όμως, ποτέ. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο και συνέχισε.

Δεν φαντάζεσαι πόσο όμορφα θα νιώσεις, όταν επιτέλους θα έχεις καταφέρει να αποκτήσεις αυτό που εσύ θέλεις και έχεις ορίσει ως δικό σου στόχο επιτυχίας.

Ανέλαβε δράση

Το να εργαστείς ως celebrity makeup artist, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, να μην γίνει από την  μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν όμως, πολλές διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις, για να φτάσεις εκεί.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να είσαι σε μια διαρκή δράση. Ακόμα και αν χρειαστεί να αναλάβεις διαφορετικές δουλειές, στον τομέα του μακιγιάζ.

Μπορεί να ξεκινήσεις εργαζόμενος σε κατάστημα προϊόντων μακιγιάζ ή σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε πάγκο προϊόντων μακιγιάζ πολυκαταστήματος. Αν είσαι καλός στην δουλειά σου και συνεργάσιμος, πίστεψε με υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε δει κάποια εταιρεία και να σε αρπάξει (κυριολεκτικά). Εκεί θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες για συνεργασίες, οι οποίες θα σου αποφέρουν σημαντικά οφέλη σαν επαγγελματία.

Να συμπεριφέρεσαι σαν επαγγελματίας.

Η λέξη επαγγελματίας, εμπεριέχει μέσα της πολλά, πέρα φυσικά από την τεχνογνωσία.

Το να έχεις επαγγελματική συμπεριφορά, είναι πολύ βασικός παράγοντας, για να επιτύχεις. Και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς, ακόμα και αν θέλεις να εργαστείς ως freelancer makeup artist.

Είναι σημαντικό να είσαι ευγενικός, να έχεις συνέπεια όχι μόνο χρόνου, αλλά και λόγου. Θα πρέπει να ζητάς την άδεια και να σέβεσαι το απόρρητο.

Για παράδειγμα, έστω ότι εργάζεσαι σαν βοηθός makeup artist, σε μια φωτογράφιση για μια επερχόμενη καμπάνια. Να είσαι εχέμυθος σε ότι βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου, να ζητάς την άδεια της παραγωγής ή του πελάτη, αν θέλεις να δημοσιεύσεις κάτι στα social media σου.

Όταν είσαι στο ξεκίνημά σου, πολλές φορές μπορεί να παρασυρθείς και να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα ή ότι ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο. Θα πρέπει να γνωρίζεις όμως, ότι υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς (makeup artists, στυλίστες, φωτογράφοι), που έχουν χρόνια πορείας πίσω τους. Οπότε είναι προτιμότερο, από το να κάνεις ότι τα γνωρίζεις όλα, να αφήσεις στην άκρη τον όποιο εγωισμό, να κάνεις ένα βήμα πίσω, να παρακολουθήσεις και να μάθεις από αυτούς.

Και αυτό γιατί, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του ότι τώρα ξεκινάς και γνωρίζεις τα πάντα, μπορεί πολλές φορές να μεταφραστεί ως αγένεια. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις στο ξεκίνημα της καριέρας σου.

Ναι, να αναλάβεις πρωτοβουλίες, να πεις την άποψη σου (γιατί για αυτό σπούδασες, για να έχεις άποψη και όχι απλά γνώμη), απλά κάποιες φορές καλό είναι να σέβεσαι την πορεία του άλλου επαγγελματία.

Χτίσε σχέσεις με συναδέρφους και επαγγελματίες του χώρου.

Η οικοδόμηση των σχέσεων, είναι απαραίτητη όταν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας. Είτε πρόκειται για μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε το να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για να το κάνεις αυτό. Ένας από αυτούς, είναι να κάνεις tutorials μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εταιρείες, για να τους κάνεις να σε προσέξουν και φυσικά να κερδίσεις έκθεση.

Όταν ανεβάζεις μια δουλειά σου στα social media, μην αμελείς να βάζεις ετικέτες των εταιρειών. Αυτό επιτρέπει στις διάφορες μπράντες, να σε δουν και να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Αυτή η αλληλεπίδραση, μπορεί να σου αποφέρει από το να σου στέλνουν πακέτα pr, μέχρι και να δημιουργηθούν συνεργασίες, που θα σου ανοίξουν πόρτες στην καριέρα σου.

Όποιον celebrity makeup artist και να ρωτήσετε, θα σας πει ότι η διαδρομή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά όταν φτάσεις στον στόχο σου, θα δεις ότι όλα άξιζαν.

μακιγιαζ διασημων

Θα σου δώσουμε ένα παράδειγμα (αν και υπάρχουν άπειρα εκεί έξω). Γνωρίζεις των celebrity makeup artist της Kim Kardasian; Είναι ο Mario Dedivanovic.

Γνωρίζεις από πού ξεκίνησε; Από ένα κατάστημα Sephora. Ξέρεις που είναι τώρα; Είναι περιζήτητος από τους διάσημους και έχει την δική του σειρά καλλυντικών, Makeup by Mario.

Ανεξάρτητα από το τι θέλεις να κάνεις, για να φτάσεις στην κορυφή, είναι σημαντικό να θυμάσαι τα εξής:

  • Να αρπάζεις κάθε ευκαιρία.
  • Να έχεις υπομονή και επιμονή.
  • Να είσαι ανοιχτός σε προτάσεις.
  • Να έχεις την δική σου ταυτότητα.
  • Να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες και είσαι ταπεινός.

Ποτέ μην τα παρατάς, ακόμα και όταν όλα σου φαίνονται δύσκολα. Δούλεψε σκληρά, μείνε στοχοπροσηλωμένος και το σίγουρο είναι ότι θα πετύχεις περισσότερα από όσα ονειρεύτηκες.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.