φυσικό μακιγιάζ

Τονωτική λοσιόν. Είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα σου?

Τι ρόλο παίζει η τονωτική λοσιόν, στην καθημερινή μας περιποίηση; Είναι το Α και το Ω ή είναι πεταμένα λεφτά; Είναι ένα βήμα που μπορείς να το παρακάμψεις ή μήπως είναι ότι και το primer για το μακιγιάζ σου;

Σε αυτό το άρθρο, θα σου λύσουμε όλες τις απορίες για την τονωτική λοσιόν και θα σου προτείνουμε τις καλύτερες, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδα σου.

Αρχικά θα πρέπει να ξεχάσεις, οποιαδήποτε προκατάληψη έχεις για την τονωτική λοσιόν. Όχι, δεν είναι ένα προαιρετικό βήμα, ούτε πετάς τα λεφτά σου. Η τονωτική λοσιόν, είναι κυριολεκτικά το Α και το Ω, για την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Ενδεικτικά θα σου πούμε, ότι αν δεν χρησιμοποιείς τονωτική λοσιόν πριν την ενυδατική, κάνεις την μισή δουλειά.

Πίστεψέ μας, αν ξεκινήσεις να την χρησιμοποιείς καθημερινά, οι πόροι του δέρματός σου θα σε ευγνωμονούν.

τονωτική λοσιόν

Τονωτική λοσιόν. Πώς και πόσο εξελίχθηκε η φόρμουλα με το πέρας των χρόνων.

Αρκετά χρόνια πριν, υπήρχε ο μύθος ότι η τονωτική λοσιόν, είναι για τα λιπαρά δέρματα. Για να απομακρύνει την γυαλάδα και να απαλλάξει το δέρμα από τα σπυράκια. Βέβαια, ένα μειονέκτημα των τονωτικών λοσιόν τότε, ήταν ότι πολλές φόρμουλες, περιείχαν αλκοόλ, το οποίο στέγνωνε το δέρμα.

Από τότε μέχρι σήμερα, το προϊόν αυτό, έχει διανύσει πολύ δρόμο. Σήμερα θα βρεις διάφορες φόρμουλες και τεράστια ποικιλία συνθέσεων, για διάφορους τύπους δέρματος. Τονωτική λοσιόν για ακμή και λιπαρά δέρματα, τονωτική λοσιόν για κανονικά δέρματα, τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα και πολλές άλλες συστάσεις.

Πίσω στο σήμερα, η τονωτική λοσιόν, έχει γίνει από τα πιο δημοφιλή προϊόντα περιποίησης του δέρματος και αυτό χάριν στους Κορεάτες.

Οι κορεάτικες θεραπείες προσώπου 10 βημάτων, έχουν διαδοθεί ευρέως τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και αν δεν θέλεις όμως, να υιοθετήσεις αυτήν την ρουτίνα περιποίησης, η τονωτική λοσιόν εξακολουθεί να έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα σου.

Τι είναι η τονωτική λοσιόν;

Η τονωτική λοσιόν, είναι το ενδιάμεσο βήμα πριν την περιποίηση του προσώπου σου. Είναι το προϊόν αυτό, που εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και πριν τον ορό ή την ενυδατική σου.

Ανέκαθεν, οι τονωτικές λοσιόν χρησιμοποιούνταν, για να εξισορροπήσουν το pH του δέρματος, μετά την χρήση ενός αλκαλικού σαπουνιού, για τον καθαρισμό του προσώπου.

Πλέον, τα περισσότερα καθαριστικά προσώπου, είναι πιο φιλικά με το pH του δέρματος, είναι ισορροπημένα και πιο απαλά. Έτσι, η τονωτική λοσιόν έχει εξελιχθεί σε ένα προϊόν περιποίησης δέρματος, που έχει πολλά οφέλη. Δεν είναι απλά ένα στυπτικό προϊόν και συνήθως έχει σαν βάση του το νερό και όχι το αλκοόλ.

Ποια οφέλη έχει για το δέρμα σου;

Η τονωτική λοσιόν, προετοιμάζει το δέρμα για το σέρουμ και την ενυδατική κρέμα σου. Διώχνει τα υπολείμματα του μακιγιάζ και την περιττή λιπαρότητα. Αυτό που κυρίως κάνει όμως, είναι να διώχνει τα άλατα του νερού και να μην τα επιτρέπει να επικάθονται στο δέρμα σου και να εμποδίζουν την απορρόφηση της ενυδατικής.

Επιπλέον, η τονωτική λοσιόν είναι αυτή που θα στοχεύσει σε διάφορα προβλήματα του δέρματός σου. Από την ακμή μέχρι την ξηρότητα. Για παράδειγμα, μια τονωτική λοσιόν για λιπαρά δέρματα, που περιέχει γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ, μπορεί να διατηρήσει το δέρμα ματ, όλη μέρα.

Επίσης, υπάρχουν τονωτικές λοσιόν για ξηρά δέρματα, που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, ακόμα και υβρίδια τονωτικής λοσιόν – ορού, με υφή είτε υγρή είτε τζελ.

τονωτική λοσιόν

Ποιοι πρέπει να χρησιμοποιούν τονωτική λοσιόν;

Όλοι. Ανεξαιρέτως ηλικίας. Αρκεί να βρεις αυτήν, που είναι ιδανική για τον τύπο του δέρματός σου.

Πως χρησιμοποιείται η τονωτική λοσιόν;

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Απλώς βρέχεις έναν δίσκο ντεμακιγιάζ, με την τονωτική λοσιόν και το περνάς σε όλο το πρόσωπό, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.

Αν δεν σου αρέσει η αίσθηση του δίσκου ντεμακιγιάζ στο δέρμα σου, μπορείς να βάλεις λίγη ποσότητα από την λοσιόν στις παλάμες σου και να την ταμπονάρεις στο πρόσωπό σου.

Χρησιμοποιείται μετά το πλύσιμο του προσώπου και πριν απλώσεις το serum ή την ενυδατική σου.

Η ιδανική συχνότητα, είναι πρωί – βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Προσοχή, γιατί όσο καλή και να είναι η φόρμουλα του, μπορεί να ξηράνει το δέρμα σου, αν την χρησιμοποιείς πολλές φορές την ημέρα.

Ποια συστατικά πρέπει να ψάξεις στην τονωτική λοσιόν, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου;

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και τις ανάγκες του, καλό είναι να αναζητάς, η τονωτική λοσιόν σου να έχει κάποια συγκεκριμένα συστατικά.

Για παράδειγμα:

Ροδόνερο για ενυδάτωση.

Χαμομήλι για να το καταπραΰνεις.

Tea tree oil για την καταπολέμηση λιπαρότητας και βακτηρίων.

Aloe vera για την καταπολέμηση της ερυθρότητας και φλεγμονών.

Βιταμίνη Ε για ενυδάτωση.

Φυτικά βλαστοκύτταρα για αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

τονωτική λοσιόν

Οι καλύτερες τονωτικές λοσιόν, ανάλογα με τον τύπο δέρματος.

τονωτική λοσιόν natura sibericaΓια λιπαρά δέρματα:

Natura Siberica Bereza, Polar white birch

Ιδανική για λιπαρά δέρματα, η οποία όμως δεν ξηραίνει καθόλου το δέρμα. Πολύ σημαντικό, για πολλές λοσιόν που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα, έχουν την τάση να αφήνουν αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα.

Τα κύρια συστατικά της, βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των πόρων και των σημαδιών της ακμής, μειώνουν την παραγωγή σμήγματος και ταυτόχρονα αφήνουν την υφή της επιδερμίδας απαλή και ενυδατωμένη.

Περιέχει σημύδα, η οποία βελτιώνει την επιδερμίδα, νιασιναμίδη, η οποία ενισχύει την υγρασία και εξισορροπεί το pH και σαλικυλικό οξύ, που διαλύει την συσσώρευση σμήγματος και βοηθά στην μείωση των φλεγμονών.

τονωτική λοσιόν avene

Για ευαίσθητα δέρματα:

Avene, Gentle toning lotion

Απαλή, διφασική τονωτική λοσιόν, που μαλακώνει και προστατεύει τα ευαίσθητα δέρματα, από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα, επαναφέρει το pH του δέρματος μετά τον καθαρισμό.

Περιέχει φυσικά πυριτικά, τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα, ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες. Ένα βασικό συστατικό της, είναι και το θερμικό νερό πηγής, το οποίο μαλακώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

τονωτική λοσιόν

Για μικτά δέρματα:

Pixi, Glow tonic

Αυτή η τονωτική λοσιόν, έχει στα συν της ότι είναι oil και alcohol free, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο. Είναι εμπλουτισμένο με μείγμα μανιταριών, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα ενάντια στους ερεθιστικούς παράγοντες. Αυτό το συστατικό, σε συνδυασμό με την πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ζύμη μούρων, εξουδετερώνουν τις βλαβερές επιπτώσεις των ρύπων που επικάθονται στο δέρμα.

Δεν ερεθίζει το δέρμα, αντίθετα το αφήνει μεταξένιο και απαλό και είναι ιδανικό ακόμα και για χρήστες φακών επαφής.

λοσιόν για ώριμες επιδερμίδεςΓια ώριμες επιδερμίδες:

Estee Lauder, Perfectly clean multi-action toning lotion

Είναι σχεδιασμένη για να τονώνει και να απολεπίζει το δέρμα, χαρίζοντας έξτρα φωτεινότητα. Απομακρύνει τα ξηρά, θαμπά κύτταρα του δέρματος, επαναφέροντας την λάμψη. Κάτι το οποίο επιδιώκουμε στις ώριμες επιδερμίδες, με κάθε τρόπο. Η φόρμουλα αυτής της τονωτικής λοσιόν, είναι υδατική προσφέροντας έτσι την απαραίτητη υγρασία και μαλακώνοντας το δέρμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια, υγιής όψη, που σε συνδυασμό με την υδάτωση του δέρματος, επαναφέρουν την λάμψη.

τονωτική λοσιόν για ακμήΓια ακμή:

The ordinary, Glycolic acid 7% toning solution

Αν έχεις ακμή, είναι ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή. Το διάλυμα AHA απολεπίζει απαλά την επιφάνεια του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, καταπολεμά τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, συμβάλλοντας στην θαμπάδα και τις ανομοιομορφίες της υφής του δέρματος.

Περιέχει πιπεριά Τασμανίας και αλόη, που καταπραΰνουν το δέρμα, ενώ η ρίζα ginseng χαρίζει λαμπερό φινίρισμα.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε προγράμματα επαγγελματικού μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.