μαθήματα μακιγιάζ

Foundations για ώριμες επιδερμίδες

“Πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικά foundations για ώριμες επιδερμίδες;”

Υπάρχουν μερικές, καθολικές, αλήθειες για το δέρμα μας, όσο μεγαλώνουμε. Το δέρμα ενός ανθρώπου 40+, αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, να γίνονται πιο έντονες.

Οι κηλίδες και οι πανάδες, μπορεί να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ειδικά, σε όσους περνούν περισσότερο χρόνο στην ύπαιθρο και άρα υπερεκθέτονται στην ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, με το πέρας των χρόνων, η παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα (ναι, αυτήν που τώρα δεν θέλουμε καθόλου), αρχίζει να μειώνεται. Αυτό, έχει αποτέλεσμα να γίνεται το δέρμα πιο ξηρό.

Με λίγα λόγια, όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται ξηρό και λεπτό και χάνει το κολλαγόνο και την ελαστικότητά του. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της βαρύτητας και την έκθεση στον ήλιο, προκαλεί χαλάρωση και υπερμελάγρωση.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι με το πέρας των χρόνων, ο υποτόνος του δέρματός μας αλλάζει. Ειδικά οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, μπορεί να αρχίσουν να χάνουν το χρώμα τους, να γίνουν πιο κίτρινες και θαμπές.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, επηρεάζουν την εφαρμογή του foundation  στις ώριμες επιδερμίδες.

Οι σωστές ενυδατικές και οι οροί, σαφώς μπορούν να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν να αποτρέψουν και να ανατρέψουν, μερικά από αυτά τα σημάδια της γήρανσης.

Όπως όμως, αλλάζουμε τις ενυδατικές κρέμες ανά δεκαετία, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και με τα foundations.

μαθήματα μακιγιάζ

Φόρμουλες των foundations για ώριμες επιδερμίδες

Το κλειδί για ένα άψογο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, είναι η σωστή επιλογή των προϊόντων μας, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Έτσι, υπάρχουν τα κατάλληλα foundations για ώριμες επιδερμίδες. Αυτές οι φόρμουλες αφήνουν το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό. Υπάρχουν ακόμα και foundations για ώριμες επιδερμίδες, τα οποία είναι πλούσια σε συστατικά περιποίησης, που λειτουργούν όλη μέρα στο δέρμα.

Σε ότι αφορά τις φόρμουλες των foundations για ώριμες επιδερμίδες, πρέπει να γνωρίζεις ότι τα foundations  με ματ φινίρισμα, είναι ο εχθρός τους.

Σε μια ώριμη επιδερμίδα, που έχει χάσει την φυσική της λιπαρότητα, τα ματ foundations, μπορεί να την κάνουν να δείχνει ακόμα πιο στεγνή και γηρασμένη.

Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον γνωρίζει η πελάτισσα σου, ότι έχει αφυδατωμένο ή ξηρό δέρμα, είναι καλό να επιλέξεις, ένα foundation με φρέσκο και φυσικό φινίρισμα. Κάτι πιο λεπτόρρευστο και ενυδατικό, είναι η καλύτερη επιλογή, για να επιτύχεις ένα λαμπερό και πιο νεανικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, όλα τα δέρματα δεν γερνούν το ίδιο. Είναι πολύ πιθανόν, κάποιοι άνθρωποι, να έχουν ακόμα πιο λιπαρό δέρμα ή να εμφανίζουν πανάδες.

Με βάση όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να έχεις κατά νου σου, αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές και πάντα να λαμβάνεις υπόψη τον τύπο δέρματος της πελάτισσάς σου.

μαθήματα μακιγιάζ

“Ποια foundations για ώριμες επιδερμίδες, δεν μπαίνουν στις γραμμές;”

Τα foundations με πούδρινο φινίρισμα, είναι υπέροχα, αλλά όχι για τις ώριμες επιδερμίδες. Το ίδιο ισχύει, για τα βαριά foundations με έντονη κάλυψη.

Τα λεπτόρρευστα, υγρά foundations, ακόμα και τα ενυδατικά που αναφέραμε παραπάνω, είναι η καλύτερη επιλογή.

Ανάμεσα σε αυτά, θα βρεις foundations με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή η βιταμίνη Ε, τα οποία προσφέρουν ταυτόχρονα, έξτρα υδάτωση στο δέρμα.

Τα 6 καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες

Για να σε διευκολύνουμε να βρεις τα καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες, για το βαλιτσάκι του μακιγιάζ σου, έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο τα top 6. Στην λίστα αυτή, θα βρεις οικονομικά foundations για ώριμες επιδερμίδες, αλλά και foundations πολυτελείας.

μαθήματα μακιγιάζAMC Cream foundation – Inglot

Το συγκεκριμένο foundation, στην περιγραφή του αναφέρεται ως κρεμώδες. Στην πραγματικότητα όμως, μοιάζει περισσότερο με υγρό. Είναι εξαιρετικά λεπτόρρευστο και πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνη Ε και πεπτίδια, κάτι το οποίο προσφέρει ενυδάτωση και ελαστικότητα. Επίσης, περιέχει πολυεστέρες συνδυασμένους με μια βάση σιλικόνης σε μορφή τζελ. Η φόρμουλα αυτή, το κάνει να χαρίζει φυσική λάμψη σε οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας.

Ένας ακόμα λόγος, για να το βάλεις στο βαλιτσάκι σου, είναι ότι το συγκεκριμένο foundation, περιέχει στην σύστασή του διορθωτές χρώματος. Αυτό σημαίνει, ότι αν η πελάτισσά σου έχει ήπιες δυσχρωμίες, δεν χρειάζεται πριν από την βάση σου, να εφαρμόσεις primer εξουδετέρωσης δυσχρωμιών.

Η υφή του είναι semi-matte και σε ότι αφορά την καλυπτικότητά του, μπορείς να επιτύχεις από διάφανη μέχρι μέτρια κάλυψη.

μαθήματα μακιγιάζCollagen moisturizing foundation – Paese

Είναι υγρό, ενυδατικό και προσφέρει διάφανη έως μέτρια κάλυψη. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι λαμπερό. Αν δεν το σετάρεις με πούδρα από πάνω, το δέρμα θα έχει μια όψη υγιούς λάμψης, όπως είναι το δέρμα μας , όταν είναι φρέσκο, ενυδατωμένο.

Ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες ή ευαίσθητα δέρματα, με τάση σε αλλεργίες.

Χάρη στα ενυδατικά συστατικά που περιέχει, ενυδατώνει εντατικά το δέρμα, καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς και αποκαθιστά το υδρολιπιδικό φιλμ.

Τα συστατικά που περιέχει, τα κάνουν να είναι από τα καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες. Μερικά από αυτά είναι:

Κολλαγόνο: Ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από τους εξωτερικούς και επιβλαβείς παράγοντες.

D- Πανθενόλη: Καταπραΰνει το δέρμα και αποτρέπει τις φλεγμονές.

Βιταμίνες A, C και E: Περιποιούνται το δέρμα, προστατεύοντας το από τις ακτινοβολίες UV.

μαθήματα μακιγιάζLifting foundation anti-age – Phito Studios Makeup

Παρά την ελαφριά σύνθεση του, είναι από τα foundations για ώριμες επιδερμίδες, που “χτίζονται”, προσφέροντας και έντονη κάλυψη.

Είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά, προσφέροντας προστασία και υδάτωση στο δέρμα. Παρόλα αυτά, δεν έχει λιπαρή υφή και αίσθηση.

Η φόρμουλα του μαλακώνει τις λεπτές γραμμές και την εμφάνιση έντονων πόρων, εξισορροπώντας την ποιότητα του δέρματος. Δίνει ένα εφέ lift στο πρόσωπο, καλύπτοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε ανομοιοχρωμία.

Έχει υψηλή διάρκεια και αντοχή και είναι ιδανικό ακόμα και για πελάτισσες που ιδρώνουν αρκετά.

Μην  ξεχνάς, ότι πολλές γυναίκες 40+, περνούν εμμηνόπαυση ή μπορεί να βρίσκονται στο στάδιο της προ-εμμηνόπαυσης. Αυτές οι γυναίκες, μπορεί να έχουν έντονη εφίδρωση.

Επομένως, χρειαζόμαστε στο βαλιτσάκι μας και προϊόντα για ώριμες επιδερμίδες, που ναι μεν είναι ενυδατικά, αλλά ταυτόχρονα είναι και ανθεκτικά.

μαθήματα μακιγιάζ

Skin Foundation Stick – Bobbi Brown

Είναι κρεμώδες foundation σε μορφή στικ. Περιέχει στα συστατικά του shea butter, κάτι το οποίο προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα, χωρίς όμως να έχει βαριά αίσθηση.

Η καλυπτικότητα του, είναι από μέτρια έως έντονη. Αυτό, σου δίνει την δυνατότητα, αν έχεις ένα δέρμα με έντονη ερυθρότητα ή πανάδες, να τις καλύψεις, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις εξουδετερωτικό primer.

Ενσωματώνεται πλήρως στον τόνο της επιδερμίδας και έχει ελαστικότητα. Παρά την κρεμώδη σύστασή του, είναι από τα foundations που δεν εισχωρούν μέσα στις γραμμές και ρυτίδες.

μαθήματα μακιγιάζ

Futurist Hydra Rescue – Estee Lauder

Είναι από τα καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες. Αν και από τα ακριβά της κατηγορίας του, αξίζει να το έχεις στο βαλιτσάκι σου.

Προσφέρει κάλυψη, ενώ ταυτόχρονα περιποιείται το δέρμα. Έχει ανάλαφρη αίσθηση και δίνει φρέσκο, φυσικό αποτέλεσμα, παρότι η καλυπτικότητα του είναι από μεσαία έως έντονη.

Η σύσταση του, προφέρει τριπλή δράση. Κατευνάζει τα σημάδια ερυθρότητας και τους ερεθισμούς, ενώ χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, προστατεύει από τους ρύπους. Τέλος, χαρίζει ενυδάτωση που διαρκεί 12 ώρες και προστασία από τις UV ακτινοβολίες.

μαθήματα μακιγιάζSoft Fluid Longwear Foundation – La Mer

Ένα υγρό foundation, με ανάλαφρη υφή, αλλά πλούσια σύσταση. Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και μαλακώνει την υφή της επιδερμίδας.

Είναι από τα foundations για ώριμες επιδερμίδες, που “χτίζονται”, δίνοντας μεσαία έως έντονη κάλυψη, που διαρκεί όλη μέρα.

Έχει ανθεκτικότητα στην υγρασία και τον ιδρώτα και προστατεύει από το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ρύπανση.

Η αλήθεια είναι, ότι είναι ένα προϊόν πολυτελείας και αρκετά ακριβό, για να το έχει στο βαλιτσάκι του κάποιος που τώρα ξεκινάει. Αξίζει όμως, να μπει στην λίστα με τα must have.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.

WORK HARD.DREAM BIG.