σχολή makeup

“Πώς να χτίσω το brand μου σαν makeup artist;”

Μαθήματα μακιγιάζ: “Πώς να χτίσω το brand μου σαν makeup artist;” – Part1

Η έναρξη μιας επιχείρησης makeup, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική εμπειρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο, για να κάνεις την επωνυμία της επιχείρησής σου να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις, για να έχεις ένα επιτυχημένο brand ως makeup artist,  από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα καλύψουμε θέματα, όπως η δημιουργία ενός λογότυπου και ενός tagline, η ανάπτυξη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ και η κατασκευή ενός ιστότοπου που θα βοηθήσει στην προώθηση του brand σου.

Με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο brand makeup artist, που θα προσελκύσει νέους πελάτες και θα βοηθήσει την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί!

Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι ακόμα και αν εργάζεσαι ως freelancer makeup artist και δεν έχεις κάποιο φυσικό κατάστημα, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι και αυτό είναι ένα είδος επιχείρησης και χρειάζεται να εργαστείς για να χτίσεις το brand σου.

Τι είναι το brand;

Η έννοια του brand, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό λογότυπο ή όνομα.

Είναι η συνολική εμφάνιση, αίσθηση και προσωπικότητα μιας επιχείρησής. Όταν γίνει σωστά, το branding μπορεί να κάνει την επιχείρησή σου να φαίνεται αξιόπιστη και συμπαθής.

Όπως μπορείς να φανταστείς, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την προσέλκυση νέων πελατών!

Γιατί το branding είναι πολύ σημαντικό για ένα makeup artist;

Ως καλλιτέχνης του makeup, είναι σημαντικό να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό. Εξάλλου, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι καλλιτέχνες του μακιγιάζ εκεί έξω που διεκδικούν την προσοχή των πιθανών πελατών. Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μια επωνυμία που θα σε κάνει αξέχαστο!

Το σωστό στήσιμο του brand σου, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με πιθανούς πελάτες. Όταν έχεις μια ισχυρή ταυτότητα επωνυμίας, οι πελάτες θα είναι πιο πιθανό να σε επιλέξουν για την επόμενη εκδήλωσή τους, γνωρίζοντας ότι έχεις αξιοπιστία σαν makeup artist.

Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο το branding είναι απαραίτητο για έναν makeup artist,έχει να κάνει με το μάρκετινγκ. Μια επιχείρηση με καλή επωνυμία, θα έχει ευκολότερο χρόνο να προωθήσει τον εαυτό της και να προσελκύσει νέους πελάτες. Αυτό συμβαίνει, επειδή το κοινό είναι πιο πιθανό να θυμάται και να αγοράζει προϊόντα από επιχειρήσεις που αναγνωρίζει.

Τι κάνει ένα makeup brand επιτυχημένο;

Υπάρχουν κάποια βασικά, κοινά στοιχεία, που έχουν όλα τα επιτυχημένα brands.

Πρώτον, όλες οι μεγάλες μάρκες έχουν ισχυρή οπτική ταυτότητα. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεσαι ένα καλά σχεδιασμένο λογότυπο και συνεκτικά χρώματα επωνυμίας που χρησιμοποιούνται με συνέπεια σε όλα τα υλικά μάρκετινγκ.

Δεύτερον, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των επιτυχημένων εμπορικών σημάτων είναι ένα σαφές και συνοπτικό μήνυμα. Το μήνυμα της επωνυμίας σου, πρέπει να είναι κατανοητό και να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη συνολική αίσθηση της επιχείρησής σου ή της επαγγελματικής σου ταυτότητας.

Τέλος, όλα τα επιτυχημένα brands, έχουν ένα κοινό στόχο, στον οποίο επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ. Καθορίζοντας με σαφήνεια ποια είναι η αγορά-στόχος σου, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις υλικό επωνυμίας και μάρκετινγκ που να έχει απήχηση σε αυτό και να προσελκύει νέους πελάτες!

Πώς να ονομάσεις την επωνυμία της επιχείρησής σου.

Το όνομα της επιχείρησής σου, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δουν οι δυνητικοί πελάτες. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξεις κάτι που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την αίσθηση της επωνυμίας σου.

Εάν δυσκολεύεσαι να βρεις ένα όνομα, δοκίμασε να δημιουργήσεις μια λίστα λέξεων, που περιγράφουν τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του brand σου. Μόλις κάνεις αυτήν την λίστα με λέξεις-κλειδιά, δοκίμασε να τις συνδυάσεις, για να δημιουργήσεις μοναδικά και αξιομνημόνευτα ονόματα για το makeup brand σου.

μαθήματα makeup

Ποια είναι τα 4 βασικά βήματα του branding για έναν makeup artist.

Τώρα που καλύψαμε τη σημασία του branding και τι κάνει μια μάρκα επιτυχημένη, ας δούμε τα βήματα που πρέπει να κάνεις, για να δημιουργήσεις ένα ισχυρό brand ως freelancer makeup artist ή ανοίγοντας μια επιχείρηση με υπηρεσίες makeup.

Βήμα 1ο: Δημιουργία λογότυπου και tagline.

Αφού έχεις καταλήξει στο όνομα του brand σου, το επόμενο βήμα, είναι να δημιουργήσεις ένα λογότυπο και μια ετικέτα που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια την επωνυμία σου σαν makeup artist.

Το λογότυπό σου θα πρέπει να είναι απλό και εύκολο, για να το θυμάται το κοινό, ενώ η περιγραφή σου, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη συνολική αίσθηση του brand σου.  Για παράδειγμα, εάν σκοπεύεις να δημιουργήσεις ένα brand πολυτελείας, τότε το λογότυπο και η ετικέτα σου θα πρέπει να το αντικατοπτρίζουν.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολυτελείς γραμματοσειρές και χρώματα, στα υλικά της επωνυμίας σου. Εναλλακτικά, εάν θέλεις μια πιο φυσική εμφάνιση, τότε η επωνυμία σου, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει και αυτό.

Σχεδιάζοντας το λογότυπό σου.

Το λογότυπό σου, είναι σημαντικό μέρος της οπτικής σου ταυτότητας και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με συνέπεια σε όλα τα υλικά μάρκετινγκ. Όταν σχεδιάζεις ένα λογότυπο, πρέπει να έχεις κατά νου, τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του brand σου.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσεις χρώματα και γραμματοσειρές που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα της επιχείρησής σου. Αν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις και δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, μην ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά πρότυπα σχεδίασης λογότυπων διαθέσιμα στο διαδίκτυο, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις ένα λογότυπο με επαγγελματική εμφάνιση.

Αποφασίζοντας για το tagline σου.

Εκτός από μια ισχυρή οπτική ταυτότητα, όλες οι μεγάλες μάρκες έχουν ένα σαφές και συνοπτικό μήνυμα που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη συνολική αίσθηση της επιχείρησής τους. Εδώ μπαίνει το tagline.

Ίσως αναρωτιέσαι τι είναι το tagline. Είναι το στίγμα του brand σου, σε μια φράση.

Το tagline σου, πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τύπο του makeup artist που είσαι και τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Για παράδειγμα, αν ειδικεύεστε στο φυσικό μακιγιάζ, τότε το tagline σου θα μπορούσε να είναι κάτι σαν: «Ο τέλειος συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και καλαισθησίας».

Βήμα 2ο: Ανάπτυξη στρατηγικής marketing.

Το επόμενο βήμα για το brand σου σαν makeup artist, είναι να αναπτύξεις μια στρατηγική μάρκετινγκ. Αυτό θα περιλαμβάνει τη δημιουργία υλικού μάρκετινγκ, όπως επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σε αντιπροσωπεύουν. Κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου το κοινό-στόχο σου. Αυτό θα διασφαλίσει, ότι το υλικό σου επικεντρώνεται στην προσέλκυση του σωστού τύπου πελάτη!

Βήμα 3ο: Δημιουργία φωνής του brand.

Η φωνή του brand, είναι ο τρόπος που μιλάς και απευθύνεσαι στο κοινό σου. Είναι ο συνολικός τόνος και η προσωπικότητα του brand σου σαν makeup artist και πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε όλα τα υλικά μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, εάν στοχεύεις να γίνεις ένα brand πολυτελείας, τότε η φωνή της επωνυμίας σου θα πρέπει να είναι εκλεπτυσμένη και πολυτελής. Εναλλακτικά, αν θέλεις μια πιο φυσική εμφάνιση, τότε η φωνή, θα πρέπει να είναι γήινη και προσγειωμένη.

Βήμα 4ο: Το κλειδί είναι η συνέπεια

Το τελευταίο βήμα για το branding σου σαν makeup artist, είναι να είσαι συνεπής. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείς το ίδιο λογότυπο, χρώματα, γραμματοσειρές και μηνύματα σε όλα τα υλικά μάρκετινγκ. Αν είσαι συνεπής, θα διευκολύνεις τους δυνητικούς πελάτες να θυμούνται και να αναγνωρίζουν την επιχείρησή σου.

μαθήματα makeup Θεσσαλονίκη

Δημιουργώντας το brand του makeup artist: Γιατί είναι απαραίτητη η σωστή εκπαίδευση.

Ως makeup artist, είναι σημαντικό να έχεις εκτενή γνώση των προϊόντων που χρησιμοποιείς, καθώς και πώς να τα εφαρμόζεις σωστά.

Αυτό, όχι μόνο διασφαλίζει ότι οι πελάτες σου είναι ευχαριστημένοι με το μακιγιάζ τους, αλλά βοηθά στην οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα μπορείς να αναπτύξεις το δικό σου μοναδικό στυλ και φωνή ως makeup artist. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να ξεχωρίσεις από άλλους καλλιτέχνες στον τομέα σου και να προσελκύσεις νέους πελάτες.

Η σωστή εκπαίδευση είναι απαραίτητη για κάθε makeup artist που θέλει να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να παρέχεις άριστες υπηρεσίες στους πελάτες σου, αλλά θα σου επιτρέψει να αναπτύξεις το δικό σου μοναδικό στυλ και φωνή.

Γιατί να επιλέξεις την σχολή μακιγιάζ MUSE by Mitrou για την εκπαίδευση σου ως makeup artist.

Αν έχεις αποφασίσει να γίνεις makeup artist, τότε το μεγαλύτερο στοίχημα σου, είναι να επιλέξεις την σχολή makeup MUSE by Mitrou.

Η MUSE by Mitrou, μπορεί να είναι μια νεοσύστατη σχολή μακιγιάζ (μετράμε μόλις 2,5 χρόνια), ωστόσο έχει καταφέρει να την εμπιστευθούν πολλοί μαθητές, τόσο στα δια ζώσης μαθήματα makeup, όσο και στα online μαθήματα μακιγιάζ.

Παρέχουμε στους μαθητές μας άρτια εκπαίδευση, με συνέπεια και επαγγελματισμό και είμαστε δίπλα τους, για να τους βοηθήσουμε να χτίσουν το δικό τους brand name και να εδραιωθούν στον χώρο του makeup.

Η σχολή μακιγιάζ MUSE by Mitrou, εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και παρέχει μαθήματα makeup δια ζώσης και online, που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, makeup lovers, όσο και αυτοδίδακτους makeup artists , αλλά και προχωρημένου επιπέδου.

μαθήματα μακιγιάζ

Μαθήματα μακιγιάζ: “Πώς να χτίσω το brand μου σαν makeup artist, online.” – Part2

Πώς να στήσεις την ιστοσελίδα σου, τα social media σου και ποιες είναι οι στρατηγικές marketing.

Τώρα που γνωρίζεις τα πάντα, για το πώς να κάνεις branding ως makeup artist, είτε έχεις επιχείρηση είτε είσαι freelancer, ήρθε η ώρα να δούμε πως θα προωθήσεις την δουλειά σου στο μακιγιάζ, online.

Η ιστοσελίδα σου

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές, της δημιουργίας ενός επιτυχημένου makeup brand, online, είναι η δημιουργία ιστοσελίδας. Ο ιστότοπός σου πρέπει να είναι καλαίσθητος, φιλικός προς τον χρήστη, αλλά και ενημερωτικός. Θα πρέπει να είναι πλήρως βελτιστοποιημένος για τις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε οι πιθανοί πελάτες να μπορούν να σε βρουν εύκολα στο διαδίκτυο.

Θα σου δώσουμε μερικά παραδείγματα, για το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ιστότοπό σου, με τέτοιον τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει το brand σου:

Χρησιμοποίησε τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και το λογότυπο του brand σου, σε όλη την σχεδίαση της ιστοσελίδας.

Προσπάθησε, το περιεχόμενο που δημιουργείς, να είναι αντίστοιχο της ταυτότητας σου, ως makeup artist.

Συμπεριέλαβε υλικό της δουλειάς σου. Προσπάθησε οι φωτογραφίες που θα βάλεις, να είναι υψηλής ανάλυσης, για να αναδεικνύεται καλύτερα η δουλειά σου στο makeup, online.

Πολύ σημαντικό είναι, να συνδέσεις την ιστοσελίδα σου με τα social media σου (facebook, instagram, tiktok, κ.α,)

Τέλος, πρόσθεσε τα στοιχεία επικοινωνίας σου και βεβαιώσου ότι είναι τοποθετημένα σε σημείο, που εύκολα ο χρήστης τα βρίσκει.

Tip: Το portfolio σου είναι αυτό που αντικατοπτρίζει το brand σου. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να το χτίσεις και να το ανανεώνεις τακτικά. Στα μαθήματα μακιγιάζ βασικού επιπέδου της MUSE by Mitrou, σου δίνουμε την ευκαιρία, παράλληλα με τις σπουδές σου, να χτίσεις και το portfolio σου.

Οι λογαριασμοί σου στα social media

Συνδυαστικά με την ιστοσελίδα σου, είναι καλό να δημιουργήσεις και λογαριασμούς στα social media. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να έχεις μια πιο δυναμική παρουσία της δουλειάς σου στο makeup, online.

Φυσικά, τους λογαριασμούς αυτούς, όπως αναφέραμε πιο πάνω, είναι καλό να τους συνδέσεις με το site σου.

Η παρουσία σου στα social media, σαν makeup artist, είναι η καλύτερη δωρεάν διαφήμιση, που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου ή την επιχείρησή σου.

Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό, να βεβαιωθείς ότι οι λογαριασμοί σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργοί, καλά επιμελημένοι και έχουν ενημερωτικό και ωραίο περιεχόμενο.

Tips για να έχεις μια δυνατή παρουσία στα social media:

  • Δημοσίευε με συνέπεια το περιεχόμενό σου. Αν, για παράδειγμα, αποφασίσεις να ανεβάζεις δημοσιεύσεις, 3 φορές την εβδομάδα, να είσαι συνεπής με το κοινό σου. Και σε ότι αφορά τις ημέρες και σε ότι αφορά τον αριθμό των posts σου.
  • Φρόντισε το περιεχόμενο σου, να αντικατοπτρίζει το brand σου και να έχει ποιότητα.
  • Αλληλεπίδρασε με άλλους χρήστες τακτικά. Κάνε αυτό, που θα ήθελες να κάνουν και οι άλλοι για εσένα. Κάνε like, άφησε ένα όμορφο σχόλιο κάτω από τις δημοσιεύσεις, κοινοποίησε τις αναρτήσεις άλλων.
  • Χρησιμοποίησε hashtags. Σε αυτό το σημείο να πούμε, ότι τα hashtags, δεν τα βάζουμε έτσι απλά για να τα βάλουμε. Πρέπει να έχουν σχέση με το περιεχόμενο που ανεβάσαμε. Επίσης, καλό είναι να μην βάζεις μόνο μεγάλα hashtags, π.χ. #makeup. Η λέξη αυτή, έχει εκατομμύρια δημοσιεύσεις το δευτερόλεπτο. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς εκεί. Και εσένα ο σκοπός σου είναι να σε δουν. Χρησιμοποίησε και πιο μικρά hashtags, αλλά και αυτά που είναι στην γλώσσα σου, π.χ. #μακιγιάζ. Έτσι είναι πιο πιθανό να σε βρουν πελάτες.
  • Αν θέλεις να αυξήσεις τους ακόλουθούς σου, μπορείς να κάνεις διαγωνισμούς ή giveaways. Βέβαια, έχουμε να σου πούμε ότι αυτό είναι λίγο tricky. Πολλοί, μπορεί να σε ακολουθήσουν μόνο για αυτήν την δράση και στην συνέχεια να σε κάνουν unfollow. Και φυσικά εσύ δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο.
  • Χρησιμοποίησε στο προφίλ σου τα χρώματα του brand σου και το λογότυπό σου. Φυσικά, σε ότι φωτογραφία από την δουλειά σου ανεβάζεις, βάζε και το λογότυπό σου.
  • Στις δημοσιεύσεις σου, γράψε ωραίες λεζάντες. Μπορεί να έχουν να κάνουν με το makeup που ανέβασες ή με κάποια εμπειρία σου, από τον χώρο της δουλειάς σου. Ή μπορεί απλά να είναι ένα quote.
  • Να απαντάς στα σχόλια που σου κάνουν είτε κάτω από post είτε σε stories ή ακόμα και στα μηνύματα. Και καλό είναι να το κάνεις άμεσα. Να μην αφήνεις να περνούν οι μέρες. Επίσης, καλό είναι να απαντάς, με τρόπο που να είναι συνεπής με την φωνή του brand σου.

μαθήματα μακιγιάζ

Στρατηγικές μάρκετινγκ

Τώρα που έχεις δημιουργήσει την ιστοσελίδα σου και τα κοινωνικά σου δίκτυα, είναι η ώρα να ξεκινήσεις το μάρκετινγκ του εαυτού σου ως makeup artist.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, για να προωθήσεις το brand σου στο διαδίκτυο. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, είναι: η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), το μάρκετινγκ περιεχομένου (content marketing), το διαφημιστικό μάρκετινγκ (ad marketing) και το email μάρκετινγκ.

SEO marketing

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσεις το brand σου σαν makeup artist, είναι μέσω του SEO μάρκετινγκ. Τι περιλαμβάνει αυτό; Την βελτιστοποίηση των λογαριασμών του ιστοτόπου σου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να κατατάσσονται υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα βοηθήσει τους πιθανούς πελάτες, να σε βρουν πιο εύκολα στο διαδίκτυο.

Tips για βελτίωση του SEO:

  • Χρησιμοποίησε σχετικές λέξεις-κλειδιά με το makeup και τις υπηρεσίες σου, σε όλο τον ιστότοπό σου και στο περιεχόμενο των social media.
  • Βεβαιώσου ότι η ιστοσελίδα σου, είναι πλήρως βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης.
  • Σύνδεσε τον ιστότοπό σου και τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με άλλους ιστοτόπους και διαδικτυακούς καταλόγους

Marketing περιεχομένου

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος, για να προωθήσεις το brand σου σαν makeup artist στο διαδίκτυο, είναι μέσω του μάρκετινγκ περιεχομένου.Αυτό περιλαμβάνει, την δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου αναρτήσεων στο ιστολόγιό σου, στο blog σου, δηλαδή. Μπορείς να δημοσιεύεις βίντεο, γραφικά, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το makeup.Αυτή η στρατηγική, θα βοηθήσει την βελτίωση του SEO της ιστοσελίδας σου. Ταυτόχρονα όμως, θα δώσει στους πιθανούς πελάτες σου, μια καλύτερη ιδέα για το τι κάνεις και πως μπορείς να τους βοηθήσεις.

Tips για ένα επιτυχημένο διαδικτυακό μάρκετινγκ:

  • Βεβαιώσου ότι η ιστοσελίδα σου, είναι πλήρως βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών σε όλο το περιεχόμενο του ιστότοπού σου, καθώς και στους τίτλους, τις ετικέτες και τις περιγραφές σου.
  • Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σου. Μπορείς να το κάνεις αυτό, κοινοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό σου, στους λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προβάλλοντας διαφημίσεις κοινωνικών μέσων που κατευθύνουν τους χρήστες στον ιστότοπό.
  • Δημιούργησε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το brand σου σαν makeup artist. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο, infographics κ.λπ.
  • Αφού δημιουργήσεις αυτό το περιεχόμενο, φρόντισε να το μοιραστείς στα social media και μέσω ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter).

Διαφημιστικό μάρκετινγκ

Σε ενδιαφέρει να προωθήσεις τις υπηρεσίες σου στο makeup, σε ένα κοινό το οποίο δεν θα σε έβρισκε με άλλον τρόπο στο διαδίκτυο; Το διαφημιστικό μάρκετινγκ (ad marketing), είναι η ιδανική λύση.Ουσιαστικά, είναι η δημιουργία και προβολή διαφημίσεων στο διαδίκτυο, που προωθούν τις υπηρεσίες σου σαν makeup artist.

Tips για επιτυχημένη δημιουργία διαφημίσεων:

  • Καλό είναι να κάνεις αρχικά μια έρευνα, για το ποιες πλατφόρμες είναι οι κατάλληλες για εσένα και το brand σου. Ερεύνησε που είναι πιο ενεργό το κοινό-στόχος σου και στην συνέχεια, στήσε την διαφημιστική καμπάνια σου ανάλογα.
  • Δημιούργησε ένα καλό διαφημιστικό περιεχόμενο, που να αντανακλά με σαφήνεια το makeup brand σου. Οι τίτλοι και οι περιγραφές, πρέπει να είναι σαφείς και συνοπτικές και να τραβούν την προσοχή.
  • Σημαντικό είναι, να συμπεριλάβεις σχετικές με το makeup λέξεις-κλειδιά, στο περιεχόμενο της διαφήμισής σου. Αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση του SEO και θα διασφαλίσει, ότι οι δυνητικοί πελάτες, βλέπουν την διαφήμιση, όταν αναζητούν σχετικούς όρους στο διαδίκτυο.

Email marketing

Το email marketing, δεν είναι άλλο από τα γνωστά newsletters. Περιλαμβάνει την αποστολή ενημερωτικών δελτίων, προωθητικών προσφορών και άλλων ενημερώσεων, στην λίστα των email σας.

Αυτό το είδος μάρκετινγκ, σε βοηθάει να διατηρείς τους πιθανούς πελάτες σου, ενημερωμένους για το τι κάνεις. Επιπλέον είναι ένας καλός τρόπος, να κάνεις ειδικές προσφορές μόνο για αυτούς.

Χρήσιμα tips για το email marketing:

  • Δημιούργησε την λίστα των email σου, προσφέροντας κάτι σαν αντάλλαγμα. Για παράδειγμα, να έχουν οι πιθανοί πελάτες, πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο ή κάποιον εκπτωτικό κωδικό.
  • Τμηματοποίησε την λίστα των email, ώστε να μπορείς να στέλνεις στοχευμένα email, σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Για παράδειγμα, μπορείς να τα τμηματοποιήσεις, κατά ηλικιακή ομάδα ή ενδιαφέροντα.
  • Βεβαιώσου ότι τα newsletters σου, είναι συνοπτικά και έχουν σαφές περιεχόμενο. Καλό είναι να συμπεριλάβεις τις γραμματοσειρές του brand σου και το λογότυπο σου. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ελκυστικές εικόνες, ώστε να ενθαρρύνεις τους πελάτες να τα ανοίγουν.

μαθήματα μακιγιάζ

Πώς να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου ως makeup artist.

Το πιο σημαντικό, είναι να έχεις κατανοήσει ξεκάθαρα, τι είδους makeup artist είσαι και ποια είναι η ταυτότητά σου.

Αν δεν το έχεις βρει ήδη, θα σε βοηθήσουμε εμείς. Κάνε τις εξής ερωτήσεις, στο εαυτό σου:

  • Ποιό ή ποιά είδη makeup είναι αυτά που σου αρέσουν περισσότερο να κάνεις;
  • Ποιό είναι το κοινό-στόχος σου; Ποιοι είναι οι πελάτες στους οποίους απευθύνεσαι ως makeup artist;
  • Θέλεις να έχει μια ταυτότητα και ένα στυλ το makeup σου ή θέλεις να γίνεις γνωστός, σαν ένας makeup artist, που ασχολείται με όλα τα είδη του μακιγιάζ;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, θα σε βοηθήσει να έχεις μια καλύτερη ιδέα για την κατεύθυνση προς την επιχείρησή σου.

Πώς θα μετατρέψεις την επιχείρησή σου ως makeup artist, σε γνωστό brand.

Όπως θα έχεις καταλάβει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις την επιχείρηση σου ως makeup artist, επιτυχημένη.

Φυσικά, δεν γίνονται όλα από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει συνεχή προσπάθεια και δουλειά, για να καταφέρεις να σε εμπιστευθούν οι πιθανοί πελάτες σου.

Μερικά σημαντικά πράγματα, που πρέπει να θυμάσαι, είναι:

  • Να έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου, τι είδους makeup artist θέλεις να είσαι.
  • Βεβαιώσου ότι η ταυτότητά σου, αντικατοπτρίζεται τόσο στον ιστότοπό σου, όσο και στα social media σου.
  • Σκέψου την συνολική αισθητική, που θέλεις να έχει το brand σου σαν makeup artist και φρόντισε, να είσαι συνεπής με αυτό, σε όλες τις πλατφόρμες.
  • Βεβαιώσου ότι το site σου είναι ενημερωτικό και εύκολο στην πλοήγηση. Ειδικά αν στοχεύεις σε νέους πελάτες, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
  • Πρόσφερε στους μελλοντικούς πελάτες σου, υπηρεσίες makeup που δεν θα βρουν αλλού.
  • Μην ξεχνάς την δύναμη του SEO. Είναι απαραίτητο, για να βοηθήσεις τους πελάτες να σε ανακαλύψουν.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σου φάνηκε χρήσιμο και σε βοηθήσει στην πορεία σου. Σου ευχόμαστε καλή αρχή στο ξεκίνημα σου ως makeup artist, στην βιομηχανία του μακιγιάζ.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.