αυτοδίδακτοι makeup artists 4

Πώς να γίνετε επαγγελματίες αυτοδίδακτοι makeup artists

Πώς να γίνετε επαγγελματίες αυτοδίδακτοι makeup artists

Αν επιθυμείτε μια καριέρα ως makeup artist, χωρίς όμως να φοιτήσετε σε κάποια σχολή μακιγιάζ, έχετε μπει στον σωστό σύνδεσμο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να γίνετε καλλιτέχνες του μακιγιάζ, από την μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται αρκετός χρόνος για να καλλιεργήσετε και να εξελίξετε τις δυνατότητές σας.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να φοιτήσετε σε κάποια σχολή μακιγιάζ ή να έχετε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος στην χώρα σας.

Η αλήθεια είναι, ότι η εγγραφή σας σε κάποια σχολή μακιγιάζ ή σε κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων μακιγιάζ, θα σας βοηθήσει. Θα σας δώσει εφόδια και γνώσεις και θα ενισχύσει τις δεξιότητες και τις τεχνικές σας.

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίες αυτοδίδακτοι makeup artists.

Προφανώς και είναι απαραίτητες γνώσεις και οι δεξιότητες, για να μπορέσετε να αποκτήσετε ένα πελατειακό κοινό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, για το πώς μπορείτε να γίνετε επαγγελματίες αυτοδίδακτοι makeup artists.

Μελετήστε τις τεχνικές των διάσημων makeup artists.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη του μακιγιάζ, να είναι ενημερωμένος για τις νέες τάσεις του χώρου του μακιγιάζ και της μόδας.

Θα πρέπει καταφέρετε να αναβαθμίσετε τις δεξιότητες σας, μαζί με τις τελευταίες τάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αυξήσετε την αξία σας με την πάροδο του χρόνου.

Αν δείτε στα social media, μια τεχνική η οποία σας εμπνέει, συγκρατήστε το όνομα του makeup artist που την εφάρμοσε. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί του και να τον ρωτήσετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την τεχνική.

Ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος.

Προσπαθήστε να είστε πρόθυμοι, να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αυξήσετε την προβολή σας, σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο.

Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε να προβάλλετε την δουλειά σας και να σας μάθει κόσμος, είναι αυτός.

Αρχικά, μπορείτε να εργαστείτε στο πλάι ενός άλλου makeup artist ως βοηθός.

Ή ακόμα και να επικοινωνήστε με τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές και να ρωτήσετε αν χρειάζονται εθελοντικά τις υπηρεσίες σας.

Εφαρμόστε τις τεχνικές που μαθαίνετε σε φίλους, οικογένεια, κτλ.

Καλό είναι τις τεχνικές που μαθαίνετε, να τις εξασκείτε πρώτα στην οικογένεια ή τους φίλους σας, πριν τις εφαρμόσετε πάνω σε έναν πελάτη.

Μόλις αισθανθείτε σιγουριά και έχετε εξασκήσει το χέρι σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να τις εφαρμόζετε και σε άλλους και να αμείβεστε για αυτό.

Αποκτήστε τις βασικές δεξιότητες.

Τι θα λέγατε να γραφτείτε σε μια σχολή μακιγιάζ για λίγο, για να μάθετε κάποιες βασικές δεξιότητες και τεχνικές;

Επιλέξτε μια σχολή μακιγιάζ, στην οποία ο εκπαιδευτής να έχει γνώσεις πάνω στον κλάδο εμπορικού μακιγιάζ. Έτσι, θα μπορέσετε να λάβετε τις γνώσεις του, με πιο επιδέξιο και εποικοδομητικό τρόπο.

Όπως και να έχει, μην σταματάμε να επιδεικνύετε τις ικανότητες σας.

Μπορεί ο χώρος να είναι αρκετά ανταγωνιστικός, μην το βάζετε κάτω. Αξίζει για το όνειρό σας. Και τα όνειρα σας γίνονται πραγματικότητα μόνο αν εργαστείτε σκληρά για αυτά, επιμείνετε και φυσικά πιστέψετε στον εαυτό σας. Αν δεν το κάνετε εσείς δεν θα το κάνει κανένας.

Η makeup artist με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είναι αυτοδίδακτη

αυτοδίδακτοι makeup artists 5

Γνωρίζετε ότι η makeup artist με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο είναι αυτοδίδακτη; Είναι παγκοσμίου φήμης και η πιο περιζήτητη. Είναι η Pat McGrath.

Η άνοδος της καριέρας της, ξεκίνησε στο αποκορύφωμα της μόδας, το 1990 με την συνεργασία της με τον φωτογράφο Steven Meisel και το σούπερ μοντέλο Amber Valleta.

Οι δυο τους δημιούργησαν κάθε εξώφυλλο και κάθε συντακτική ιστορία για τα τεύχη της Vogue Italia. Αναμφισβήτητα, δημιούργησαν εμβληματικές εικόνες, για κορυφαίες παγκόσμιες εκδόσεις, αλλά και για αμέτρητες καμπάνιες μεγάλων εταιριών.

Για περισσότερες από 2 δεκαετίες, η Pat McGrath, σχεδιάζει, λανσάρει και αναπτύσσει πολυτελή εμπορικά σήματα καλλυντικών. Έχει εργαστεί σε αμέτρητα runaways, πρωτοποριακές διαφημιστικές καμπάνιες και εκδοτικά άρθρα.

Κάθε σεζόν, σχεδιάζει τα concepts αλλά και τα makeup looks, για περισσότερα από 60 brands υψηλής ραπτικής και όχι μόνο. Εργάζεται σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, δημιουργώντας τους πιο λαμπερούς καταλόγους για τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα και οραματιστές σχεδιαστές του κόσμου.

Μερικοί μόνο από τους πιο εκλεκτούς που έχει συνεργαστεί, είναι οι: Prada, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Givenchy, Gucci, Lanvin, Louis Vuitton, Versace, Maison Margiela, Yohji Yamamoto, Valentino, Bottega Veneta, Balenciaga, Nina Ricci, Calvin Klein, Loewe και Alexander McQueen. Η Pat McGrath, με την ασύγκριτη μαεστρία της, έχει μεταμορφώσει την βιομηχανία της ομορφιάς. Αν κάνετε μια απλή αναζήτηση στην Google, με τις ονομασίες από τις τάσεις των τελευταίων 2 δεκαετιών, σίγουρα θα βρείτε το όνομα της μέσα σε αυτές.  Από το φρέσκο, δροσερό δέρμα της δεκαετίας του 1990 ως τα σημερινά makeup looks, ειδικά σχεδιασμένα για τις selfies αυτής της εποχής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Giorgio Armani την προσέλαβε, για να αναπτύξει και να λανσάρει μια σειρά καλλυντικών. Ο ίδιος σε συνέντευξή του, είπε πόσο εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που ερμήνευε το χρώμα, αλλά και τις ιδέες της για την ομορφιά και θηλυκότητα.

Έχει επίσης, σχεδιάσει και λανσάρει την πρώτη σειρά καλλυντικών της εταιρείας Gucci.

Μια αυθεντική δημιουργός

H Pat McGrath, είναι μια αυθεντική δημιουργός και καινοτόμος, στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς, που μετράει πολλά δισεκατομμύρια.

Η απήχησή της στα social media, είναι συνεχώς αυξανόμενη. Τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει την επιτυχημένη σειρά Pat McGrath Labs, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη.

Η Pat McGrath είναι η σημαντικότερη δημιουργός στην βιομηχανία της ομορφιάς, είναι οραματίστρια, έχει παγκόσμια επιρροή, δεν γνωρίζει όρια και είναι επαγγελματίας αυτοδίδακτη makeup artist.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.