pro makeup artist

Πώς να χτίσετε την ταυτότητά σας ως pro makeup artist

Ένας pro makeup artist μπορεί να εμπνευστεί από διάφορα ερεθίσματα. Από τις τάσεις της μόδας, από πληροφορίες που λαμβάνει για την προσωπικότητα και το στυλ των πελατών του και διάφορους ακόμα παράγοντες.

Έτσι, χρησιμοποιεί την εφαρμογή του μακιγιάζ, για να δημιουργήσει εμφανίσεις για ειδικές περιστάσεις, για πασαρέλα, για φωτογραφίσεις, ειδικά εφέ, κ.α.

Τι είναι ο pro makeup artist;

Ένας καλλιτέχνης του μακιγιάζ, είναι μέρος της βιομηχανίας της ομορφιάς. Η δουλειά του είναι να ενισχύει την εμφάνιση ενός ανθρώπου, κυρίως το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας καλλυντικά προϊόντα.

Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποια σχολή μακιγιάζ, όπως οι αυτοδίδακτοι makeup artists, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε μια επαγγελματική άδεια για να μπορέσετε να εργαστείτε. Αυτό βέβαια, διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Ένας καλλιτέχνης του μακιγιάζ, δεν έχει σταθερές ώρες απασχόλησης. Εργάζεται κυρίως κατόπιν ραντεβού και δυνητικά για πολλές ώρες.

Pro makeup artist vs παρόμοια επαγγέλματα

Pro makeup artist, αισθητικός και κοσμετολόγος, δεν είναι το ίδιο. Ένας καλλιτέχνης του μακιγιάζ, εστιάζει κυρίως στην εφαρμογή του μακιγιάζ.

Ο ρόλος του αισθητικού, περιλαμβάνει την φροντίδα του δέρματος, παρέχοντας περιποιήσεις προσώπου, θεραπείες σώματος, μασάζ, κ.α.

Τέλος, ο ρόλος του κοσμετολόγου, είναι η διεξαγωγή διαδικασιών, που στοχεύουν στην φροντίδα του δέρματος και η σύνθεση νέων φόρμουλων καλλυντικών προϊόντων.

pro makeup artist 2

6 επαγγελματικοί προσανατολισμοί για έναν pro makeup artist

Ένας επαγγελματίας του μακιγιάζ, οφείλει να ξέρει να κάνει διάφορες εφαρμογές. Μακιγιάζ ειδικών περιστάσεων, νυφικό μακιγιάζ, θεατρικό ή τηλεοπτικό, σπέσιαλ εφέ και πολλά άλλα.

Ωστόσο, καλό είναι να έχει μια ταυτότητα. Αυτό που θα τον ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Μπορεί για παράδειγμα, να έχει περισσότερη κλίση και αγάπη, για το νυφικό μακιγιάζ ή για το δημιουργικό μακιγιάζ. Μπορεί να ξεχωρίζει, γιατί στο beauty makeup, κάνει ωραίες, ελαφριές βάσεις ή έντονες.

Ο πελάτης, θα σας προσλάβει για αυτήν ακριβώς την ταυτότητα.

Ανάλογα, λοιπόν, με τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε διάφορους επαγγελματικούς δρόμους.

Μερικές από τις επιλογές σταδιοδρομίας ενός makeup artist, είναι:

Μακιγιάζ μόδας

Αυτοί οι επαγγελματίες του μακιγιάζ, εργάζονται σε επιδείξεις μόδας και φωτογραφίσεις, για να αναδείξουν το όραμα του σχεδιαστή των ρούχων. Δημιουργούν εμφανίσεις, που συνήθως οι άνθρωποι δεν φορούν στην καθημερινότητά τους, αλλά ξεχωρίζουν στις φωτογραφίσεις.

Νυφικό μακιγιάζ

Αυτός ο ρόλος εστιάζει στην μεγάλη ημέρα μιας γυναίκας, στον γάμο της. Στο πάρτι πριν τον γάμο, την ημέρα του γάμου, αλλά την φωτογράφιση της επόμενης ημέρας. Ο makeup artist, καλείται να σχεδιάσει το look της νύφης, σύμφωνα με την προσωπικότητά της, τις προτιμήσεις της και το θέμα του γάμου.

Ο bridal expert, συνήθως κάνει μια πρώτη συνάντηση με την νύφη, αρκετά πριν τον γάμο, για να συζητήσουν και να καθορίσουν το στυλ της νύφης. Στα καθήκοντα του είναι τα δοκιμαστικά του νυφικού μακιγιάζ, το μακιγιάζ της ημέρας του γάμου και φυσικά τα touch ups, μέχρι να ξεκινήσει η νύφη για την εκκλησία.

Πολλές φορές, την ίδια μέρα θα καλεστείτε να κάνετε και το μακιγιάζ της μητέρας της νύφης ή και άλλων καλεσμένων του γάμου.

Μακιγιάζ για εταιρείες καλλυντικών προϊόντων

Σε αυτόν τον τομέα, ένας makeup artist, καλείται να συνεργαστεί με εταιρείες της βιομηχανίας του μακιγιάζ και ανθρώπους με επιρροή, για να αναδείξει τα προϊόντα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω μιας φωτογράφισης για την καμπάνια των προϊόντων μακιγιάζ είτε μέσα σε καταστήματα, κάνοντας παρουσιάσεις.

Κινηματογραφικό μακιγιάζ

Καθώς ο τηλεοπτικός και κινηματογραφικός εξοπλισμός εξελίσσεται, αυτό το στυλ μακιγιάζ, απαιτεί ένα πιο φυσικό και ομαλό φινίρισμα.

Το στυλ του μακιγιάζ που θα σχεδιάσετε, εξαρτάται από την ιστορία, τον σκηνοθέτη και την ιστορία του έργου. Καλείστε υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη και το σενάριο που θα διαβάσετε, να χτίσετε ένα χαρακτήρα, μέσω του μακιγιάζ.

Σε αυτόν τον τομέα, θα χρειαστεί να εργάζεστε για πολλές ώρες, μιας και η παρουσία σας στα γυρίσματα είναι μέρος της δουλειάς σας.

Αυτού του είδους το μακιγιάζ, μπορεί να περιλαμβάνει επίσης, σπέσιαλ εφέ, όπου ο makeup artist καλείται να δημιουργήσει προσθετικά για ηθοποιούς.

Θεατρικό μακιγιάζ

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας καλλιτέχνης του μακιγιάζ, πρέπει να δημιουργήσει  μακιγιάζ έντονα, έτσι ώστε να φαίνονται από μεγάλες αποστάσεις, αλλά και να είναι ανθεκτικά στην θερμότητα και τον ιδρώτα.

Σε μια θεατρική παράσταση τα έντονα φώτα, είναι πάνω από τους ερμηνευτές για ώρες. Αυτό καθιστά την ανάγκη, το μακιγιάζ να είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα.

Επίσης, το μακιγιάζ των χαρακτήρων της παράστασης και οι εκφράσεις τους, θα πρέπει να φαίνονται ακόμα και στους θεατές των τελευταίων καθισμάτων. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα έντονο, υπερβολικό μακιγιάζ και ύφος, για να είναι ορατό από όλο το κοινό.

Face and body painting

Αυτοί οι makeup artists, δημιουργούν εκφραστικές και μαγικές εμφανίσεις για τους πελάτες του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με μεγάλα πινέλα ζωγραφικής είτε με αερογράφου, αλλά και με διάφορους άλλους τρόπος. Με βάση κάθε φορά, το τι θέλουν να δημιουργήσουν.

Αυτού του είδους το μακιγιάζ, μπορεί να εφαρμοστεί για ειδικές εκδηλώσεις, θέατρο, τηλεόραση ή ακόμα και φωτογραφίσεις.

pro makeup artist

Πως θα γίνεις επαγγελματίας makeup artist

Εκτός από το πάθος και την αγάπη του, ένας makeup artist, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια βήματα προς τον δρόμο για την καριέρα των ονείρων του.

Βελτιώστε τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε

Ένας makeup lover ή κάποιος που αγαπάει το μακιγιάζ και θέλει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, συνήθως ξεκινάει να πειραματίζεται μόνος του στο σπίτι.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, εκμεταλλευτείτε τους πόρους που σας δίνει το διαδίκτυο και ψάξτε να βρείτε οικονομικά προϊόντα για να πειραματιστείτε. Μπορείτε να ψάξετε σε drug stores ή ακόμα και σε φαρμακεία.

Όσο εξελίσσετε τις ικανότητες σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να απευθύνεστε σε καταστήματα προϊόντων μακιγιάζ είτε επαγγελματικά είτε πιο οικονομικά. Έτσι θα αποκτήσετε προϊόντα και εργαλεία μακιγιάζ υψηλότερης ποιότητας.

Πολλές σχολές μακιγιάζ, προσφέρουν επίσης ολοκληρωμένα makeup kit ή makeup kit με βασικά προϊόντα στους μαθητές τους, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την εξάσκησή τους στο σπίτι.

Αποκτήστε πραγματική εμπειρία

Αν δεν αισθάνεστε έτοιμοι ή δεν έχετε την οικονομική άνεση, να γραφτείτε σε κάποια σχολή, μπορείτε να ξεκινήσετε μόνοι σας.

Αναζητήστε εργασία σε κάποια τοπικό κατάστημα προϊόντων ομορφιάς ή αν είστε πολύ τολμηροί και σας αρέσει αυτός ο τομέας, σε ένα τοπικό θέατρο. Εκεί θα μάθετε πώς να κάνετε πιο υπερβολικά μακιγιάζ, αλλά θα μάθετε επίσης πως ο φωτισμός, επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα, και σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα makeup kit, κατάλληλο για αυτού του είδους το μακιγιάζ.

Επαγγελματική κατάρτιση

Τα προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στο μακιγιάζ, σας προσφέρουν όλη αυτήν την τεχνογνωσία, αλλά και τις γνώσεις που χρειάζεστε.

Επιπλέον, σαν δίνουν την ευκαιρία να δικτυωθείτε, να γνωρίσετε ανθρώπους με την ίδια αγάπη για το μακιγιάζ και να μοιραστείτε εμπειρίες και γνώσεις. Επίσης, σας δίνουν την δυνατότητα, να γνωρίσετε επαγγελματίες της βιομηχανίας του μακιγιάζ. Όλοι αυτοί, είναι οι μελλοντικοί σας συνεργάτες.

Για αυτόν τον λόγο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα portfolio, για να δειγματίζετε την δουλειά και τις υπηρεσίες σας. Στην σχολή MUSE by Chrisanthi Mitrou, στο βασικό πρόγραμμα των αρχάριων, σε κάθε μάθημα, θα υπάρχει φωτογράφος, που θα φωτογραφίζει την δουλειά σας. έτσι, θα αποφοιτήσετε από την σχολή, με πλήρες portfolio.

Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και η μόδα, δεν απαιτούν να είστε πιστοποιημένος makeup artist, αν και περιστασιακά υπάρχουν εξαιρέσεις.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.