instagram for muas

Είστε muas; Με αυτά τα tips θα απογειώσετε το προφίλ σας στο Instagram

Είστε makeup lovers ή muas και θέλετε να προωθήσετε και να αναδείξετε την δουλειά σας, μέσω των social media; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και απογειώστε τα προφίλ σας.

Πριν σας δώσουμε όμως τα tips, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με τα social media.

Ο δρόμος για να γίνει κάποιος διάσημος και δημοφιλής μέσω των social media, δεν είναι εύκολος. Ειδικά για την βιομηχανία του μακιγιάζ, το Instagram έχει γεμίσει αρκετά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και σίγουρα απαιτείται αρκετή προσπάθεια, υπομονή και συνέπεια, για να μπορέσετε να χτίσετε το προφίλ σας.

Οι νέοι muas, παλεύουν για ένα κομμάτι από την “πίτα” της δημοσιότητας, ώστε να αναδείξουν την δουλειά τους και αυτό να τους αποφέρει και ένα κέρδος.

Υπάρχουν όμως τρόποι, με τους οποίους οι νεοεισερχόμενοι muas, μπορούν να πετύχουν στο Instagram. Άλλωστε η προσπάθεια μετράει , αρκεί να μην απογοητεύεστε και να μην το βάζετε κάτω.

Η δουλειά μας έχει πολύ ανταγωνισμό. Αν την αγαπάτε πολύ και ονειρεύεστε μια καριέρα στην βιομηχανία του μακιγιάζ, αξίζει ο κόπος.

Παρουσιάστε την δουλειά σας ως muas με επαγγελματικό τρόπο

photography for muas

  • Μην επιλέγετε τυχαίες φωτογραφίες, για να προβάλλετε την δουλειά σας.
  • Προσπαθήστε στο portfolio σας, να έχετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.
  • Εάν δεν γνωρίζετε πώς να τραβήξετε τις σωστές λήψεις, μπορείτε να πειραματιστείτε ή ακόμα και να συμβουλευτείτε έναν φωτογράφο. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να προσλάβετε ένα φωτογράφο ή να ψάξετε να βρείτε κάποιον που τώρα ξεκινάει και να κάνετε μια ανταλλακτική συνεργασία.
  • Πάρτε λήψεις πριν και μετά το μακιγιάζ. Στο κοινό αρέσει να βλέπει πως μεταμορφώνετε τους πελάτες σας.

Διαλέξτε ένα θέμα για το προφίλ σας

instagram feed for muas

  • Καλό είναι, το feed σας να μην είναι ένα κολλάζ τυχαίων φωτογραφιών. Προσπαθήστε να έχει μια συνοχή και οι φωτογραφίες να έχουν ένα κοινό θέμα.
  • Μπορείτε να υιοθετήσετε έναν συνδυασμό χρωμάτων, έτσι ώστε η ροή σας να είναι αισθητικά ευχάριστη. Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο στο μακιγιάζ, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς χρωματικούς τύπους, διαφορετικά looks. Κάποιοι επιλέγουν να βάζουν κάποιου είδους φίλτρο (κάποιες φορές θερμό), με αποτέλεσμα όλα τα δέρματα των μοντέλων να φαίνονται ίδια. Μπορείτε να υιοθετήσετε και αυτήν την επιλογή, εάν σας αρέσει αισθητικά.
  • Προσπαθήστε να δημοσιεύετε περιεχόμενο, το οποία να σχετίζεται με το μακιγιάζ και που πιθανόν να αρέσει στους ακόλουθούς σας. Η δημιουργία τυχαίου ή μη σχετικού περιεχομένου, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των ακολούθων σας.
  • Μπορείτε ακόμα, να κάνετε ένα πλάνο και πέρα από φωτογραφίες της δουλειάς σας, να ανεβάζετε quotes ή γραφιστικά με θέμα πάντα την δουλειά σας.

Χρησιμοποιήστε τα highlights του Instagram

instagram highlights for muas

  • Τα highlights, είναι ένας ωραίος τρόπος για να οργανώσετε τις ιστορίες σας, σε διάφορες κατηγορίες. Έτσι οι ακόλουθοι σας, θα μπορούν πιο εύκολα να κατευθυνθούν στα θέματα που τους ενδιαφέρουν.
  • Δείξτε στιγμιότυπα από τα παρασκήνια. Από κάποια φωτογράφιση που έχετε κάνει, από νύφες που έχετε αναλάβει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, κ.α.
  • Δείξτε στο κοινό σας, τους συνεργάτες σας.
  • Δημιουργήστε ξεχωριστά highlights. Άλλα για μακιγιάζ, άλλα για συμβουλές μακιγιάζ ή skin care, κτλ.

Προσθέστε με ετικέτα, άλλους muas ή influencers

  • Το να υποστηρίζετε συναδέλφους ή άλλους ανθρώπους του κλάδου, είναι πολύ ωραίο και ενισχύει την ευγενή άμμιλα. Αρκεί να γίνεται σε άτομα, που όντως εκτιμάτε και σας αρέσει η δουλειά τους. Όχι δηλαδή προσποιητά, γιατί αυτό μπορεί να το αντιληφθεί και ο συνάδερφος και ο κόσμος. Ταυτόχρονα, αυτή η ευγενής άμιλλα, θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το δίκτυο σας και να αυξήσετε τους ακόλουθους σας.
  • Τα social media γενικά, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, να συνδεθείτε και να επικοινωνήσετε με άλλους muas. Να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις και μερικές φορές, ακόμα και να κάνετε συνεργασίες και συνέργιες.
  • Προσθέστε ετικέτες σε influencers, που έχουν μεγαλύτερο κοινό και που ακολουθείτε και ταυτίζεστε με την δουλειά τους. Έτσι έχετε την ευκαιρία, να σας δει το κοινό τους, να επισκεφθεί το προφίλ σας και ίσως να σας ακολουθήσει. Βεβαιωθείτε, ότι οι λογαριασμοί αυτοί, έχουν το ίδιο περιεχόμενο με εσάς και άρα το κοινό τους, μπορεί να σας ακολουθήσει πιο εύκολα.
  • Δημιουργήστε σχέσεις και φιλίες με άλλους συναδέρφους ή influencers. Συνεργαστείτε μαζί τους και κάντε διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους ακολούθους σας.

Χρησιμοποιήστε το IGTV

igtv for muas

  • Η χρήση του IGTV επιτρέπει στους οπαδούς σας, να βλέπουν βίντεο μεγάλης διάρκειας, με την δουλειά σας. Μπορείτε να ανεβάζετε βίντεο με μαθήματα μακιγιάζ, με βήματα για διάφορα looks ή ακόμα και συμβουλές ομορφιάς.
  • Μια άλλη ιδέα είναι, να ανεβάζετε βίντεο από την προσωπική σας ζωή ή ακόμα και με παρασκήνια από την επιχείρησή σας ή την δουλειά σας.
  • Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να δημοσιεύετε βίντεο σας από το YouTube. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανεβάσετε και το κανάλι σας στην πλατφόρμα του.

Κάντε live στο Instagram

instagram live for muas

  • Η ζωντανή μετάδοση, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να επικοινωνήσετε με τους ακόλουθους σας και να σας δουν και άλλοι muas.
  • Μπορείτε να κάνετε Live Q&A και να απαντήσετε στο κοινό σας, ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας ή το μακιγιάζ.
  • Δείξτε στο κοινό σας, στιγμιότυπα από την καθημερινότητά σας. Μην ξεχνάτε, στον λογαριασμό σας στο Instagram, είστε εσείς το πρόσωπο της παρέας. Το κοινό αγαπάει να βλέπει το άτομο πίσω από την επιχείρηση και να μαθαίνει τι προσφέρετε.
  • Το IG Live, σας δίνει την δυνατότητα να προσθέσετε και άλλα άτομα στην συνομιλία. Μπορείτε να συνομιλήσετε με θαυμαστές σας ή ακόμα και με άλλους muas ή influencers.

Βάλτε στο προφίλ σας τις υπηρεσίες σας

ig profile for muas

  • Στο όνομα τίτλου του προφίλ σας, βάλτε τις υπηρεσίες σας και όχι την ονομασία της επιχείρησης ή το όνομά σας. Αυτό θα επιτρέψει, σε όσους ψάχνουν υπηρεσίες από muas, να βγει πρώτος ο λογαριασμός σας στην αναζήτηση.
  • Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά και SEO, για να βρείτε και να μάθετε τι ψάχνει το κοινό σας, όταν αναζητά άλλους muas. Αν χρησιμοποιείτε σωστά, τις λέξεις-κλειδιά που είναι δημοφιλείς ή trend, θα αποκτήσετε περισσότερα άτομα που βλέπουν το προφίλ σας.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό προφίλ

  • Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, κάντε μετάβαση το προφίλ σας, από προσωπικό λογαριασμό, σε επαγγελματικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να βλέπετε τα στατιστικά και τις ενημερώσεις απόδοσης του προφίλ σας.
  • Ο επαγγελματικός λογαριασμός, σας δίνει την δυνατότητα να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας στις ροές ατόμων, που ο αλγόριθμος είναι παρόμοιος με τον δικό σας.

Να είστε συνεπείς με τις αναρτήσεις σας.

  • Η συνέπεια, είναι το κλειδί για την επιτυχίας σας. Το κοινό σας θέλει να βλέπει τις αναρτήσεις σας, οπότε αν σταματήσετε να το επιμελείστε, θα απογοητευθεί και ίσως σας “εγκαταλείψει”.
  • Οι καθημερινές αναρτήσεις και ιστορίες σας, επιτρέπουν να διατηρείτε το κοινό σας. Επίσης, βοηθούν να αυξήσετε τους ακόλουθους σας, ανάλογα με το περιεχόμενο της κάθε ημέρας.
  • Προσπαθήστε να κάνετε ένα εβδομαδιαίο πλάνο, με τις αναρτήσεις, το περιεχόμενο και την θεματολογία σας.

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε την φήμη σας ως muas στο Instagram.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.