καλυτερα μπρονζερ

Τα καλύτερα μπρονζερ για την απόλυτη ηλιοκαμένη λάμψη

Καλοκαίρι αργείς; Τι και αν είμαστε στην πρώτη μέρα του Μάρτη. Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης του μαυρίσματος, για να εκτιμήσεις τις αρετές ενός καλού μπρονζερ.

Ένα καλό μπρονζερ, αναδεικνύει μια χλωμή επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μας δίνει μια ηλιόλουστη λάμψη στο δέρμα.

Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ, ακόμα και στα πόδια. Αρκεί βέβαια να βρείτε την ιδανική απόχρωση, για τον χρωματικό σας τύπο.

Σε περιόδους που η ηλιοφάνεια αργεί να φανεί, όπως καλή ώρα αυτές που διανύουμε, το μπρονζερ είναι σωτήριο. Είναι ο γρήγορος τρόπος, να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ότι έχει μια υγιή λάμψη και ζεστασιά.

Αυτό που επίσης μπορεί να κάνει ένα bronzer, είναι να διορθώσει ή να αναδείξει, το περίγραμμα του προσώπου σου, αλλά και την δομή του.

Μπορεί να δημιουργήσει ζυγωματικά, εκεί που δεν υπήρχαν ή να τονίζει την κλείδα και την γραμμή της γνάθου, με μια μόνο κίνηση.

Με λίγα λόγια το bronzer, μπορεί να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή σου.

 

Πώς μπορείς να βρεις το καλύτερο μπρονζερ;

Το παν είναι να δουλέψεις με τον φυσικό τόνο του δέρματός σου. Οι περισσότεροι makeup artists συστήνουν, ένα με δυο τόνους πιο σκούρο από τον φυσικό σου τόνο.

Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να βρεις και να κατανοήσεις, το υποτόνο σου. Έχεις θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο υποτόνο;

Αν έχεις θερμό υποτόνο, δηλαδή το χρώμα της επιδερμίδας σου τείνει προς το κίτρινο, τότε τα μπρονζερ με χρυσαφένιες αποχρώσεις, είναι ιδανικά για εσένα.

Αν έχεις ψυχρό υποτόνο, δηλαδή η επιδερμίδα σου ροζίζει, τότε ψάξε να βρεις ένα μπρονζερ με ροδακινί απόχρωση.

Αν ανήκεις στην κατηγορία του ουδέτερου, ίσως να δυσκολευτείς λιγάκι. Αλλά συνήθως τα bronzer, που ελαφρώς ροζίζουν, είναι προτιμότερα για εσένα.

Πως να επιλέξεις την σωστή υφή bronzer.

bronzer

Συνήθως όσο έχουν λιπαρά δέρματα, προτιμούν κάτι ματ, γιατί δεν τους αρέσει να γυαλίζουν. Οπότε η ιδανική επιλογή, είναι ένα μπρονζερ, σε μορφή πούδρας, ματ ή με ελαφριά λάμψη.

Αν όμως έχεις ξηρό δέρμα, θα λειτουργήσει καλύτερα μια φόρμουλα σε κρεμώδη ή υγρή υφή. Μην ξεχνάς ότι το ξηρό δέρμα, χρειάζεται έξτρα υδάτωση και αυτές οι υφές θα σου προσφέρουν το τέλειο φρέσκο και λαμπερό αποτέλεσμα.

Αν είσαι στους τυχερούς που έχουν κανονικό τύπο δέρματος, η επιλογή είναι δική σου. Είτε τα πούδρινα είτε τα υγρά και κρεμώδη μπρόνζερ, λειτουργούν εξίσου καλά. Ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις, ματ ή dewy, επιλέγεις την αντίστοιχη υφή.

Πώς εφαρμόζεις το μπρονζερ.

μπρονζερ

Η όλη η ιδέα είναι να εφαρμόσεις το μπρονζερ, με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται η επιδερμίδα σου σαν να την φίλησε ο ήλιος. Επομένως, το απλώνεις στις περιοχές του προσώπου που ο ήλιος θα σε “χτυπούσε” φυσικά.

Υπάρχουν 2 τρόποι, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις.

Αν θέλεις απλά να ζεστάνεις τον τόνο της επιδερμίδας σου, εφάρμοσε την παλιά και κλασική τεχνική 3Ε. Για να το απλώσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο, φαρδύ πινέλο πούδρας

Θέλεις να τονίσεις ή να αναδομήσεις τα επιμέρους χαρακτηριστικά σου και να δώσεις και μια ανοδικότητα; Χρησιμοποίησε ένα πινέλο για μπρόνζερ, το υπογώνιο και ξεκίνα από την περιοχή των ζυγωματικών. Τοποθέτησε το πινέλο σου, ελαφρώς πιο πάνω από το κέντρο του αυτιού σου και με φορά προς το κέντρο των χειλιών.

Προσοχή σε αυτό το σημείο. Μην φτάσεις το μπρονζερ μέχρι εκεί, απλά η φορά να είναι προς τα εκείνο το σημείο. Η ένταση του μπρόνζερ μας, θέλουμε να σταματάει περίπου στο ύψος του τόξου των φρυδιών και από εκεί να σβήνει απαλά προς τα μέσα.

Στην συνέχεια, εφάρμοσε μπρονζερ στην εξωτερική γωνία του ματιού, με ανοδική κίνηση προς τους κροτάφους. Αυτό θα δώσει ένα εφέ ανοδικότητας.

Φυσικά, μπορείς να εφαρμόσεις και τις δυο τεχνικές, για ένα πιο έντονο ή βραδινό look. Με ένα ανοιχτότερο μπρονζερ, θα ζεστάνεις τόνο της βάσης σου και με ένα σκουρότερο, θα δημιουργήσεις τις σκιάσεις σου.

Έξτρα συμβουλή:

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς το μπρονζερ μόνο του. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε και λίγο χρώμα υγείας στο πρόσωπό σου. Αυτό θα σου δώσει έξτρα φυσικότητα και σίγουρα πιο ξεκούραστη όψη. Με λίγα λόγια χρειάζεσαι ένα ρουζ. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για του ρουζ και πώς να το τοποθετήσεις, κλίκαρε εδώ, για να διαβάσεις το σχετικό άρθρο.

Πριν πας όμως στο άρθρο με το ρουζ, σου έχουμε προτάσεις με τα καλύτερα μπρονζερ, οικονομικά ή πιο ακριβά και σε διάφορες υφές.

Bronzer για σκούρες επιδερμίδες: Power bronzer in deep – Danessa Myricks

Bronzer για μεσαίες επιδερμίδες: Matte bronzer in medium – Nyx Cosmetics

Bronzer για ανοιχτές επιδερμίδες: Murumuru butter bronzer, light – Physicians Formula

Μπρονζερ σε μορφή στικ: Matte bronzer – Milk Makeup

Μπρονζερ σε μορφή στικ: Shape stick, bronze & define, caramel – Bperfect

Cult bronzer: Hoola matte bronzer – Benefit

Bronzer με λάμψεις: Ambient lighting bronzer – Hourglass

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.