διάφανο μεικ απ

Μεικ απ: 5 βήματα για να το εφαρμόζεις σαν επαγγελματίας.

Το να μάθεις να εφαρμόζεις το μεικ απ σου σωστά, δεν είναι και μικρό κατόρθωμα. Ποιος είναι ο στόχος της σωστής εφαρμογής; Μα φυσικά, να δημιουργήσεις ένα δέρμα αιθέριο και λαμπερό, χωρίς ψεγάδια.

Μήπως παρά τις προσπάθειες σου, καταλήγεις συχνά με ένα πιο βαρύ αποτέλεσμα, από όσο θα ήθελες; Δεν πειράζει, η προσπάθεια πάντα μετράει. Εμείς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να μάθεις, να δημιουργείς ένα άψογο φινίρισμα με το μεικ απ σου.

Στόχος μας, είναι να σε βοηθήσουμε να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στην εφαρμογή του μεικ απ και να έχεις ένα αποτέλεσμα, σαν να το έχει δημιουργήσει επαγγελματίας.

Για να απλοποιήσουμε, λοιπόν, την διαδικασία αυτή, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να έχετε πάντα ένα άψογο φινίρισμα.

καλυπτικό μεικ απ

Tips για να εφαρμόζεις το μεικ απ like a pro.

Βήμα 1ο: Καθάρισε το δέρμα σου.

Το να κάνεις καλό ντεμακιγιάζ πριν πέσεις για ύπνο, είναι από τα πιο βασικά βήματα. Είναι πολύ σημαντικό, να έχεις έναν καθαρό καμβά, πριν απλώσεις το μεικ απ στο δέρμα σου. Ειδικά, αν σου αρέσει το πιο βαρύ μακιγιάζ επάνω σου, δοκίμασε να κάνεις ντεμακιγιάζ και με υγρό καθαρισμού και με κάποιο σαπούνι ή αφρό καθαρισμού.

Αν κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ από το βράδυ, όταν ξυπνήσεις το μόνο που θα έχεις να κάνεις, είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου.

καθαρισμός δέρματος

Βήμα 2ο: Προετοιμασία δέρματος.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα, είναι σωστή προετοιμασία του δέρματός σου. Το μεικ απ, έχει ένα όχι και τόσο κολακευτικό αποτέλεσμα, αν το δέρμα δεν είναι σωστά προετοιμασμένο.

Ακόμα και το πιο βαρύ, ματ μεικ απ, μπορεί να δείξει πιο φυσικό, αν ακολουθήσεις την παρακάτω ρουτίνα.

Ξεκίνα με μια τονωτική λοσιόν. Είναι το Α και το Ω, γιατί εξισορροπεί το Ph σου και διώχνει τα άλατα του νερού. Έτσι, το δέρμα σου είναι έτοιμο, να δεχτεί τα προϊόντα υδάτωσης, προσώπου και ματιών.

Όλο αυτό που σου περιέγραψα, είναι μια ρουτίνα λίγων μόνο λεπτών, που θα χαρίσει όμως άψογη εφαρμογή του μεικ απ.

Θα σου δώσω και ένα ακόμα tip για αυτό το βήμα. Μην απλώνεις έτσι απλά την ενυδατική σου. Κάνε ένα ελαφρύ μασαζάκι με κινήσεις ανοδικές και προς τα έξω. Αυτό θα βοηθήσει πρώτον, να απορροφηθεί γρήγορα η ενυδατική σου, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί ήπια υπεραιμία και άρα να βγάλει το δέρμα σου, την φυσική του λάμψη.

πινέλο μεικ απ

Βήμα 3ο: Βρες την ιδανική υφή και απόχρωση μεικ απ.

Ξεκινώντας με την υφή, σίγουρα έχει να κάνει με τον δερματικό σου τύπο, αλλά και με το φινίρισμα που θέλεις να έχεις.

Υπάρχουν διάφορα φινιρίσματα μεικ απ. Από τα αρκετά καλυπτικά έως τα μεικ απ για πορσελάνινο δέρμα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, διάβασε αυτό το άρθρο: ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ FOUNDATIONS

Σε ότι αφορά τον δερματικό τύπο, ένα κανονικό δέρμα, μπορεί να φορέσει όποια σύσταση θέλει. Βέβαια, εμείς οι makeup artists, συνιστούμε σε αυτήν την περίπτωση, κάτι λεπτόρρευστο και διάφανο, μιας και συνήθως, δεν έχει μεγάλες ανάγκες κάλυψης.

Αν έχεις ξηρό δέρμα, επέλεξε ένα κρεμώδες ή υγρό ενυδατικό μεικ απ, ενώ αν έχεις λιπαρό τύπο δέρματος, το ιδανικό μεικ απ, είναι αυτό που έχει ματ και λίγο πιο στεγνή σύσταση.

Μην αγοράσεις κάτι στα τυφλά από eshop, αν δεν γνωρίζεις το χρωματολόγιο τους. Τις περισσότερες φορές, οι αποχρώσεις στις εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές στην πραγματικότητα.

Αν σε ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο μεικ απ, μια καλή λύση, είναι να ψάξεις στην Google τα swatches. Όπως και να έχει όμως, σαν την δια ζώσης δοκιμή, δεν θα είναι.

Για να βρεις την σωστή απόχρωση, το ιδανικό είναι να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα. Εκεί ο makeup artist θα σε βοηθήσει να βρεις την απόχρωσή σου. Ζήτησε αν υπάρχει η δυνατότητα, να το δοκιμάσεις είτε σε όλο το πρόσωπο είτε κοντά στο πηγούνι σου.

Μην μένεις μόνο στο αποτέλεσμα που βλέπεις στον καθρέφτη. Βγες έξω και δες το με ένα καθρεφτάκι και στο φυσικό φως. Πολλές φορές στα καταστήματα, ο φωτισμός δεν είναι ο ιδανικός για να καταλάβεις αν η απόχρωση είναι για εσένα.

μεικ απ

Βήμα 4ο: Εφάρμοσε το μεικ απ στο πρόσωπό σου.

Αφού έχεις βρει την απόχρωσή σου, ήρθε η ώρα της εφαρμογής. Βάλε μικρή ποσότητα πάνω στο χέρι σου και με ένα πινέλο, ξεκίνα να εφαρμόζεις λίγο λίγο στα κεντρικά σημεία του προσώπου σου και σβήσε απαλά προς τα έξω.

Και κάπου εδώ ξεκινάει η μαγεία του φυσικού δέρματος. Με ένα νωπό σφουγγαράκι του μακιγιάζ, ταμπονάρετε απαλά όλη την βάση σας. Απαλά όμως, δεν σέρνουμε το σφουγγαράκι και δεν το πιέζουμε στο δέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διώχνεις την περιττή ποσότητα, αλλά βοηθάς το μεικ απ, να αφομοιωθεί καλύτερα στο δέρμα σου και να έχει και περισσότερη διάρκεια.

διαφανη πουδρα

Βήμα 5ο: Σέταρε το μεικ απ με μια διάφανη πούδρα.

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Αν δεν αγαπάς την πούδρα, απλά αγνόησε το. Αν όμως, θέλεις διάρκεια όλη μέρα ή έχεις λιπαρό δέρμα, μην το παρακάμψεις.

Εφάρμοσε την διάφανη πούδρα με ένα πινέλο είτε στην περιοχή Τ είτε σε όλο το πρόσωπο σου.

Αφού βάλεις την ποσότητα που επιθυμείς (προτείνουμε λίγη), συνέχισε με απαλές κυκλικές κινήσεις να την δουλεύεις πάνω στο μεικ απ. Έτσι, θα διώξεις τυχόν περίσσιες και θα εξασφαλίσεις, ότι έχει απλωθεί ομοιόμορφα.

Ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη σου και θαύμασε το αποτέλεσμα που δημιούργησες. Συγχαρητήρια, τα κατάφερες. Έχεις κατακτήσει επίσημα τον pro αποτέλεσμα που πάντα ήθελες.

Τώρα μπορείς να βγεις άπειρες selfies, για να θαυμάσουμε και εμείς το επίτευγμά σου. Μην ξεχάσεις να μας κάνεις tag/mention στα social media μας. Και το πιο βασικό; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς αυτές τις γνώσεις, με τις φίλες σου. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε και είναι ακόμα πιο ωραίο, να θέλουμε και η φίλη μας, να έχει άψογο μεικ απ.

Κάνε καριέρα, το πάθος σου για το μακιγιάζ.

Στην MUSE by Chrisanthi Mitrou  θα βρείτε διάφορα προγράμματα μακιγιάζ, αλλά και υπηρεσίες μακιγιάζ. Υπάρχουν μαθήματα μακιγιάζ για αρχάριους, ταχύρρυθμα ή master, στα οποία λαμβάνετε όλες τις βασικές γνώσεις πάνω στο beauty και bridal makeup.

Επίσης, θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μακιγιάζ, για εσάς που θέλετε να μάθετε να βάφεστε μόνοι σας ή ακόμα και να εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας.

Τέλος, στην σχολή μας θα βρείτε μαθήματα μακιγιάζ εξ’ αποστάσεως. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους, σε makeup lovers και σε επαγγελματίες, που θέλουν να εκπαιδευτούν στο μακιγιάζ από την άνεση του σπιτιού τους.

WORK HARD.DREAM BIG.

Ακολουθήστε μας στα social media μας TikTok , Instagram και Facebook για να είστε up-to-date για ότι ανεβάζουμε.